Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εντυπωσεις Νο3
Λοιπον επανερχομαι και καταθετω τα εξης,
Ο Γιωργος (petasis) ειχε δικιο δεν γινεται αποθηκευση ρυθμισεων σε 'προσωπικη εξυπλη εικονα' ανα πηγη οποτε πρεπει να επιλεξουμε οποιαδηποτε αλλη εξυπνη να τηνη πειραξουμε και να την αντιστοιχισουμε.
Μικρο το κακο αφου η προσωπικη μου ρυθμιση μακθεται μια χαρα σε ολες τις πηγες μου και εχω και μια καβαντζα (cinema) oοπου την εχω τροποποιησει λιγο επισης για να ταιριαξει σε συγκεκριμενη πηγη.
Ναι το backlight απενεργοποιειται στο 3D και οταν το πλανο ειναι σκοτεινο φαινεται φως δεν κλεινει τελειως το panel (σαν ccfl φαινεται συγκριτικα).
Δεν ενοχλει αφου εξακολουθει να ειναι μια χαρα στις σκοτεινες σκηνες γιατι σε φωτεινες δεν ξερω πως αλλα το μαυρο σκοτωνει μιλαω παντα για 3D.
Χτες δοκιμασα και το panasonic BT300 3D BD player το οποιο ειναι καταπληκτικο στην εικονα του ενω εχει ακομα εξτρα ρυθμισεις εικρινειας contrast αντιθεσης gamma για καλυτερη αποδοση της εικονας.
Το δισκακι αναγνωριζεται αυτοματα μπαινει σε full HD 3D mode το οποιο αναγραφεται στην οθονη και αμεσως η τηλεοραση σε ειδοποει οτι υπαρχει 3D υλικο η εναρξη του οποιου ξεκινα μολις πατησεις ναι στην ερωτηση αν θελεις να ξεκινησει η αναπαπαραγωγη του 3D περιεχομενου.
Σε ορισμενες σκηνες το 3D ειναι απλα καθηλωτικο ενω σε αλλες ειναι εκει μεν αλλα χωρις τον παραγοντα wow.
Ναι εχει crosstalk σε ορισμενες σκηνες και για πολυ λιγο. Επιμενω οτι ειναι βασικα θεμα υλικου και οχι τοσο hardware. θα ηθελα ωστοσο να δοκιμασω και τα γυαλια της xpand ετσι για συγκριση. Τα γυαλια της philips ειναι πολυ ανετα ενεργοποιουνται και απενεργοποιουνται μονα τους και ερχονται με τρια ανταπτορακια μυτης για ....μυταραδες αλλα και για ..γαλλικες μυτες :eek:
Κανενα προβλημα με τις πηγες αλλαζουν απροβληματιστα και σφαιρατα.
Με ενοχλει που το ambilight δεν ελεγχεται με ειδικο κουμπι στο χειριστηριο ενω απουσιαζει και το info button. Οποτε δεν μπορουμε να πληκτρολογησουμε τον κωδικο service menou. Θα δοκιμασω με αλλο χειριστηριο philips.
Nikos

θα ηθελα ωστοσο να δοκιμασω και τα γυαλια της xpand ετσι για συγκριση.

Τα γυαλιά της φίλιπς είναι από την xpand...

Με ενοχλει που το ambilight δεν ελεγχεται με ειδικο κουμπι στο χειριστηριο ενω απουσιαζει και το info button. Οποτε δεν μπορουμε να πληκτρολογησουμε τον κωδικο service menou. Θα δοκιμασω με αλλο χειριστηριο philips.

Θα δουλέψει μια χαρά. Εγώ κράτησα το SRU5150 ου είχα εκπαιδεύσει για την 9731, και ανάβει το ambilight με το κουμπί που άναβε παλιά...

Τα γυαλιά της φίλιπς είναι από την xpand...

Θα δουλέψει μια χαρά. Εγώ κράτησα το SRU5150 ου είχα εκπαιδεύσει για την 9731, και ανάβει το ambilight με το κουμπί που άναβε παλιά...

Γιωργο το ξερω οτι ειναι απο την xpand. Μιλω ομως για τα γυαλια της xpand που ειναι για πολλες τηλεορασεις ταυτοχρονα. Τα συγκεκριμενα γυαλια της philips για παραδειγμα δεν συγχρονιζουν στην samsung.
Οσο για το χειριστηριο θεωρω βλακωδες Γιωργο να το κανουν τοσο λιτο αφου χρειαζεσαι περισσοτερες κινησεις για να μπεις σε συγκεκριμενα μενου.
Nikos

Δεν το χρησιμοποιώ το χειριστήριο... Και εμένα μου λείπουν πλήκτρα...
Ευτυχώς αυτό φτιάχνεται εύκολα, με θέματα όπως το ανύπαρκτο EPG που δεν λύνεται τι κάνουμε...

Δεν το χρησιμοποιώ το χειριστήριο... Και εμένα μου λείπουν πλήκτρα...
Ευτυχώς αυτό φτιάχνεται εύκολα, με θέματα όπως το ανύπαρκτο EPG που δεν λύνεται τι κάνουμε...

Εχεις δικιο ειναι πολυ σπαστικο και τελικα ειναι θεμα λογισμικου 100%.
Να σου πω οτι στην 9703Η που εκανα επανεγκατασταση με χωρα επιλογης Ισπανια το EPG δουλευει κανονικοτατα με προγραμμα 8 ημερων. Βεβαια εχεουν απενεργοποιηθει τα mpeg2 καναλια αλλα δεν με πολυαπασχολει. Τωρα γιατι δεν μπορουν η δεν θελουν να το φτιαξουν δεν μπορω να ξερω αλλα ειναι ηλιθιο.
H samsung εχει καταπληκτικο EPG για παραδειγμα και σε συνδιασμο με δυνατοτητα pvr που εχει ειναι ολα τα λεφτα.
Νικος

Εχεις δικιο ειναι πολυ σπαστικο και τελικα ειναι θεμα λογισμικου 100%.
Να σου πω οτι στην 9703Η που εκανα επανεγκατασταση με χωρα επιλογης Ισπανια το EPG δουλευει κανονικοτατα με προγραμμα 8 ημερων. Βεβαια εχεουν απενεργοποιηθει τα mpeg2 καναλια αλλα δεν με πολυαπασχολει. Τωρα γιατι δεν μπορουν η δεν θελουν να το φτιαξουν δεν μπορω να ξερω αλλα ειναι ηλιθιο.
H samsung εχει καταπληκτικο EPG για παραδειγμα και σε συνδιασμο με δυνατοτητα pvr που εχει ειναι ολα τα λεφτα.
Νικος

Το δοκίμασα και εγώ με άλλη γλώσσα. Δεν μου άρεσε αυτό που είδα (2 στήλες του excel δεν είναι EPG), αλλά η ώρα ήταν λάθος και έδειχνε ότι του έρχονταν.
Το γιατί δεν μπορούν να το φτιάξουν είναι απλό: δεν έχουν ικανούς προγραμματιστές.

Εσύ που ξέρεις κόσμο και πας και στα κεντρικά, ρίξε την ιδέα να τους το φτιάξω εγώ τσάμπα, και να τους χαρίσω τον κώδικα. Απλά ας μου δώσουν πρόσβαση στον κώδικα του UI ου τρέχει η τηλεόραση. Θα τους υπογράψω και σύμβαση εχεμύθειας αν θέλουν... Αλλιώς EPG της προκοπής δεν θα δούμε...

Το δοκίμασα και εγώ με άλλη γλώσσα. Δεν μου άρεσε αυτό που είδα (2 στήλες του excel δεν είναι EPG), αλλά η ώρα ήταν λάθος και έδειχνε ότι του έρχονταν.
Το γιατί δεν μπορούν να το φτιάξουν είναι απλό: δεν έχουν ικανούς προγραμματιστές.

Εσύ που ξέρεις κόσμο και πας και στα κεντρικά, ρίξε την ιδέα να τους το φτιάξω εγώ τσάμπα, και να τους χαρίσω τον κώδικα. Απλά ας μου δώσουν πρόσβαση στον κώδικα του UI ου τρέχει η τηλεόραση. Θα τους υπογράψω και σύμβαση εχεμύθειας αν θέλουν... Αλλιώς EPG της προκοπής δεν θα δούμε...

Γιωργο δεν ειναι κακη ιδεα, αν μπορεις να φτιαξεις κατι τετοιο γιατι οχι?
Για κατσε να κανω κανενα τηλεφωνο....
Νικος

Γιωργο δεν ειναι κακη ιδεα, αν μπορεις να φτιαξεις κατι τετοιο γιατι οχι?
Για κατσε να κανω κανενα τηλεφωνο....
Νικος

Είχα ελπίδα ότι κάτι θα μπορούσα να κάνω με το jointspace, αλλά τζίφος, οι εφαρμογές του τρέχουν σε άλλη συσκευή και χρησιμοποιούν την τηλεόραση μόνο σαν οθόνη απεικόνισης.
(Περίμενα ότι θα μπορούσαν να τρέξουν εφαρμογές και στην τηλεόραση, που θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο...)

Διαβάζοντας τα περι τηλεχειριστηρίου, εχω να πώ οτι αυτο ηταν το μόνο μελανο σημείο σχετικα με την τηλεόραση. Το βρήκα δυσχρηστο και αντι-εργονομικο, αν και πολυ στιλάτο.
Βέβαια, καλυτερα λιγοτερο στυλ και περισσότερη εργονομία....

Είχα ελπίδα ότι κάτι θα μπορούσα να κάνω με το jointspace, αλλά τζίφος, οι εφαρμογές του τρέχουν σε άλλη συσκευή και χρησιμοποιούν την τηλεόραση μόνο σαν οθόνη απεικόνισης.
(Περίμενα ότι θα μπορούσαν να τρέξουν εφαρμογές και στην τηλεόραση, που θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο...)

Γιωργο καλημερα,
Επικοινωνησα με τη philips και τους εξεθεσα το προβλημα με το EPG καθως επισης και την αδυναμια ελεγχου του crosstalk αφου στην τηλεοραση δεν υπαρχει καμμια ρυθμιση για 3D περαν των format του.
Οσον αφορα το EPG εχει ηδη φυγει αναφορα ενα μηνα τωρα και εχουν υποσχεθει οτι θα το φτιαξουν σε επομενο release.
Στο θεμα ομως του crosstalk υπαρχει θεμα καθως κανεις δεν εχει κανει παραπονο η αιτημα. Ημουνα ο πρωτος που το ανεφερα. Σαφως θα μεταφερθει το αιτημα στο εργοστασιο αλλα η ανταποκριση δεν θα ειναι αμεση οπως αυτη του EPG το οποιο ηδη εχει δρομολογηθει.
Νικος

Last edited:
Γιωργο καλημερα,
Επικοινωνησα με τη philips και τους εξεθεσα το προβλημα με το EPG καθως επισης και την αδυναμια ελεγχου του crosstalk αφου στην τηλεοραση δεν υπαρχει καμμια ρυθμιση για 3D περαν των format του.
Οσον αφορα το EPG εχει ηδη φυγει αναφορα ενα μηνα τωρα και εχουν υποσχεθει οτι θα το φτιαξουν σε επομενο release.
Στο θεμα ομως του crosstalk υπαρχει θεμα καθως κανεις δεν εχει κανει παραπονο η αιτημα. Ημουνα ο πρωτος που το ανεφερα. Σαφως θα μεταφερθει το αιτημα στο εργοστασιο αλλα η ανταποκριση δεν θα ειναι αμεση οπως αυτη του EPG το οποιο ηδη εχει δρομολογηθει.
Νικος

Νίκο,

Ευχαριστώ που ασχολήθηκες, αλλά φοβάμαι ότι το EPG δεν θα το δούμε. Υπάρχουν αιτήματα και για περσινά μοντέλα, οι κάτοχοι των οποίων ακόμα περιμένουν...

Νίκο,

Ευχαριστώ που ασχολήθηκες, αλλά φοβάμαι ότι το EPG δεν θα το δούμε. Υπάρχουν αιτήματα και για περσινά μοντέλα, οι κάτοχοι των οποίων ακόμα περιμένουν...

Παρακαλω , το ξερω Γιωργο μην ξεχνας κι εγω ειμαι ενας απο αυτους που περιγραφεις αφου εχω την 52PFL9703Η που εισηγαγε η philips hellas αποκλειστικα για μενα. Ακομα περιμενω το λογισμικο για να λειτουργησει και το mpeg2 της παραλληλα με το ενσωματωμενο mpeg4.
Οσον αφορα το EPG της φετινης σειρας μου κατεστη σαφες οτι εχει δρομολογηθει ενα μηνα τωρα και θα βγει release σε επομενο firmware. Η πηγη ειναι αξιοπιστη και δεν μενει παρα να περιμενουμε. Ισως η πιεση τη φετινης σειρας συνεισφερει στη λυση,
Θα δειξει θελω να ειμαι αισιοδοξος.
Νικος

Δηλαδή τι ρύθμιση θα θέλατε για το 3D?

Θα ηθελα τη ρυθμιση που εχει η samsung ( η κατι αντιστοιχο) στη βελτιστοποιηση 3D. Αυτο ανεφερα και στη philips. Η samsung στη βελτιστοιοιηση 3D εχει 3 τιμες. Το crosstalk περιοριζεται σε πολυ μεγαλο βαθμο στην τιμη -1 ενω αυξανεται δραματικα στην τιμη +1.
Φανταζομαι θα μπορουσε το τεχνικο τμημα της philips να δωσει με λογισμικο κατι αντιστοιχο.
Εδω ομως τα πραγματα ειναι δυσκολα καθως δεν εχει προηγηθει αιτημα οποτε αν ειναι να δουμε κατι θα το δουμε στο πολυ προσεχες μελλον. Παντως το αιτημα καταγραφηκε τουλαχιστο και εφυγε για το εργοστασιο.
Αυτο το εγγυωμαι τουλαχιστο.
Μπορουμε να βοηθησουμε ολοι αν παιρνουμε το κεντρο εξυπηρετησης πελατων της philips και γκρινιαζουμε για περαιτερω βελτιωση του crosstalk. H πιεση παντα βοηθα πιστεψτε με,
Νικος

Μιλάς για το ψευτο-3D που υποστηρίζουν κάποιες τηλεοράσεις;

Γιατί η αίσθηση 3D είναι καθαρά θέμα 3D υλικού.. και είναι πολύ λογικό να μην υπάρχει καμία άλλη ρύθμιση.

Επίσης το crosstalk είναι θέμα ηλεκτρονικών της συσκευής. Αν μπορούσε κάτι να βελτιωθεί θα το είχε κάνει ο κατασκευαστής. Εκτός αν υπάρχει κάποια ρύθμιση η οποία χειροτερεύει το 3D effect ώστε να βγάζει λιγότερο μάτι το πρόβλημα του crosstalk.

Γιατί η αίσθηση 3D είναι καθαρά θέμα 3D υλικού.. και είναι πολύ λογικό να μην υπάρχει καμία άλλη ρύθμιση.

Επίσης το crosstalk είναι θέμα ηλεκτρονικών της συσκευής. Αν μπορούσε κάτι να βελτιωθεί θα το είχε κάνει ο κατασκευαστής. Εκτός αν υπάρχει κάποια ρύθμιση η οποία χειροτερεύει το 3D effect ώστε να βγάζει λιγότερο μάτι το πρόβλημα του crosstalk.

Οχι Δημητρη καμμια σχεση με το ψευδο -3D,
Μιλω αποκλειστικα για τη ρυθμιση βελτιστοποιησης στη samsung οπου με δοκιμες που εκανα ειτε προκειται για fullHD 3D η για 3D side by side η ρυθμιση -1 σαφως μειωνει στο ελαχιστο το crosstalk αλλα απο την αλλη η ρυθμιση +1 το αυξανει κατακορυφα. Η defaut τιμη ειναι 0. Ορμώμενος λοιπον απο την εμπειρια μου με την ρυθμιση αυτη εκανα το αντιστοιχο αιτημα στη philips σε περιπτωση που οι μηχανικοι της μπορουν να αντιμετωπισουν το φαινομενο με αντιστοιχη η ομοειδη ρυθμιση.
Νικος

Παίζοντας με την παράλλαξη (δηλαδή, μειώνοντας ή αυξάνοντας την απόσταση στον οριζόντιο άξονα των δύο προγεγραμμένων ειδώλων μιας ροής στερεοσκοπικού 3D), σε ένα περιορισμένο εύρος, μπορούμε να "μετακινήσουμε" μπρος-πίσω την τρισδιάστατη εικόνα σε σχέση με το επίπεδο της οθόνης. Αν η αρχική 3D εικόνα μας, έχει τις πιο έντονες αποκλίσεις παράλλαξης σε κάποιο layer με υψηλή αντίθεση, παίζοντας με αυτή τη ρύθμιση, μπορούμε να τις μειώσουμε και μαζί με αυτές κατ' επέκταση και το crosstalk. Θα μεταβληθεί βέβαια και η αρχική 3D εντύπωση, όπως αυτή σχεδιάστηκε από τους παραγωγούς του υλικού...

Παίζοντας με την παράλλαξη (δηλαδή, μειώνοντας ή αυξάνοντας την απόσταση στον οριζόντιο άξονα των δύο προγεγραμμένων ειδώλων μιας ροής στερεοσκοπικού 3D), σε ένα περιορισμένο εύρος, μπορούμε να "μετακινήσουμε" μπρος-πίσω την τρισδιάστατη εικόνα σε σχέση με το επίπεδο της οθόνης. Αν η αρχική 3D εικόνα μας, έχει τις πιο έντονες αποκλίσεις παράλλαξης σε κάποιο layer με υψηλή αντίθεση, παίζοντας με αυτή τη ρύθμιση, μπορούμε να τις μειώσουμε και μαζί με αυτές κατ' επέκταση και το crosstalk. Θα μεταβληθεί βέβαια και η αρχική 3D εντύπωση, όπως αυτή σχεδιάστηκε από τους παραγωγούς του υλικού...

Αυτό είχα καταλάβει και εγώ..

Οπότε οι σχετικές ρυθμίσεις όντως μασκάρουν το πρόβλημα..

Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλά....πες τα μας και στα Ελληνικά τώρα!!!:D:D-bye-

Re: Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλά....πες τα μας και στα Ελληνικά τώρα!!!:D:D-bye-

Η παράλλαξη, δηλαδή η σχετική θέση στον οριζόντιο άξονα, ανάμεσα στα είδωλα του ίδιου αντικειμένου, είναι η βάση στην οποία στηρίζεται το στερεοσκοπικό 3D.

Aν τα είδωλα προβάλλονται στην ίδια θέση για κάθε μάτι, τότε έχουμε την εντύπωση πως το αντικείμενο βρίσκεται πάνω στην επιφάνεια της οθόνης.

Αν το είδωλο για το δεξί μάτι, είναι δεξιότερα από το είδωλο για το αριστερό μάτι, θα μας δώσει την εντύπωση πως το αντικείμενο βρίσκεται πίσω από την επιφάνεια της οθόνης.

Αν το είδωλο για το δεξί μάτι, είναι αριστερότερα από το είδωλο για το αριστερό μάτι, θα μας δώσει την εντύπωση πως το αντικείμενο βρίσκεται μπροστά από την επιφάνεια της οθόνης.

Το κάθε βίντεο ή εικόνα στερεοσκοπικού 3D, διαθέτει μία δεδομένη παράλλαξη, εκ κατασκευής. Αν εμείς βάλουμε έναν επεξεργαστή εικόνας, να μετακινήσει το σύνολο των ειδώλων, δεξιά-αριστερά, σε ένα περιοριμένο εύρος, χωρίς να καταστρέψουμε την "τρισδιάστατη" υφή, θα μεταβάλλουμε την αίσθηση του μέσα-έξω.

Αυτές οι τεχνικές, εκμεταλλεύονται τον μηχανισμό εκτίμησης αποστάσεων και στερεοαντίληψης μέχρι τα 100 μέτρα του οπτικού κέντρου, μέσω της σύμπτωσης των οπτικών πεδίων, που επισυμβαίνει με την κίνηση των οφθαλμών προς σύγκλιση ή απόκλιση...