Philips Aurea 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Re: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Πιστεύω ότι η Philips πήρε το μάθημα της. Όταν βγήκε η 42PFL9831D ήταν η καλύτερη τηλεόραση της αγοράς και πούλησε ελάχιστα λόγω τιμής. Δεν πρόκειται να την ξαναπάθει.

Εξάλου η 42PFL9732D έχει 2800 €. Πόσα παραπάνω από 700 € πρέπει να πληρώσει κανείς για το μπροστινό Ambilight; Ένα έξυπνο φωτιστικό είναι στο κάτω-κάτω.....

Απάντηση: Re: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Το θέμα της συζήτησης, νομίζω, έχει αλλάξει...:) . Τα 3.500 Ε για την 9900 είναι λίγα...ΑΝ κοιτάξει κάποιος τι έγραφαν οι διάφοροι φίλοι στα πρώτα μηνύματα και πόσο ακριβή την περίμεναν. Το θέμα είναι ΑΝ το νέο σύστημα (Ambilight Spectra) που συνοδεύει τα καλά τεχνικά χαρακτηριστικά της 9900 προσθέτει στη τηλεθέαση ή όχι. Στη σελίδα της Aurea έχουμε μια πρώτη γεύση.
Εδώ:http://www.flattv.ce.philips.com/en/gb/ambilight/discover.html μιά ακόμα.......

Είμαι ένας από αυτούς που την περίμενα πιο ακριβή κάνα χιλιάρικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η τιμή της έγινε ξαφνικά καλή.
Για να είναι λίγα τα 3500-4000 θα πρέπει να κάνει παπάδες, από την στιγμή που η καλύτερη 40-42'' που υπάρχει σήμερα κοστίζει λίγο πάνω από 2000 .

Re: Απάντηση: Re: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Είμαι ένας από αυτούς που την περίμενα πιο ακριβή κάνα χιλιάρικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η τιμή της έγινε ξαφνικά καλή.
Για να είναι λίγα τα 3500-4000 θα πρέπει να κάνει παπάδες, από την στιγμή που η καλύτερη 40-42'' που υπάρχει σήμερα κοστίζει λίγο πάνω από 2000 .
Δεν θα συνενοηθούμε φίλε Γιώργο :)
Από τη μια...το 1000 ειναι "κανα χιλιάρικο) και από την άλλη τα 3500 είναι άσχημα. :). Πλάκα σου κάνω... Πραγματικά συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν ξεχνώ και το θέμα "καινοτομία"..που και εσύ το κοστολόγησες 1000Ε πάνω.
Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν το σύστημα (έστω, έξυπνο φωτιστικό) προσθέτει.
Προσωπικά, με την 37PF9830 που έχω, πιστεύω ότι το 2κάναλο Ambilight προσφέρει αρκετά και μερικές φορές μου λείπει η 3η (αποπάνω)πλευρά..

Για να μην ξεχνιόμαστε ...
Την 42άρα 9732 την βρίσκεις στα 2.250
Την 47άρα 9732 την βρίσκεις στα 3.100 (Μερικοί από Power Buy ήδη την βρήκαν στα 2.700)
Την 42άρα 9900 την περιμέναμε όλοι στα 4.000 (από 3.500 εως 4.500)

Οι αρχικές εκτιμήσεις που είχα διαβάσει στο Avforums στο σχετικό thread έδιναν στην 9900 αρχική τιμή ίδια με την 47pfl9732 (3.600 )

Τώρα αντίστοιχα αν η 47PFL9732 έχει πέσει κάτω από τα 3.000 δεν αποκλείω να δούμε την 9900 να πέφτει και κάτω από τα 3.300 στον πρώτο μήνα της.

Για να μην ξεχνιόμαστε ...
Την 42άρα 9732 την βρίσκεις στα 2.250
Την 47άρα 9732 την βρίσκεις στα 3.100 (Μερικοί από Power Buy ήδη την βρήκαν στα 2.700)
Την 42άρα 9900 την περιμέναμε όλοι στα 4.000 (από 3.500 εως 4.500)

Οι αρχικές εκτιμήσεις που είχα διαβάσει στο Avforums στο σχετικό thread έδιναν στην 9900 αρχική τιμή ίδια με την 47pfl9732 (3.600 )

Τώρα αντίστοιχα αν η 47PFL9732 έχει πέσει κάτω από τα 3.000 δεν αποκλείω να δούμε την 9900 να πέφτει και κάτω από τα 3.300 στον πρώτο μήνα της.

http://www.electroptica.gr/view_pro...4f57a&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f
:award:

Τελικά τo ερώτημα που κρέμεται από τα χείλη μας είναι:
Στα ίδια περίπου λεφτά, τι να ψωνίσουμε; 5" παραπάνω ή Super Duper Ambilight Spectra ????

Απάντηση: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Παιδια, οταν κανουμε συγκριση, εννοειται οτι κανουμε σε μοντελα των ιδιων διαστασεων. Το να συγκρινουμε μια 42" με μια 47",εεεε.....αυτο συγνωμη αλλα δεν ειναι σωστο μετρο συγκρισης.
Παντως δεν πρεπει να υπαρχει αλλη τηλεοραση 42" που να κοστιζει τοσα λεφτα (εστω κι αν ειναι τελικα η τιμη της 9900 στα 3500 )! Εαν αξιζει τωρα να δωσει καποιος τοσα λεφτα για τοσες ιντσες...οι απαντησεις δικες σας!

Re: Απάντηση: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Παιδια, οταν κανουμε συγκριση, εννοειται οτι κανουμε σε μοντελα των ιδιων διαστασεων. Το να συγκρινουμε μια 42" με μια 47",εεεε.....αυτο συγνωμη αλλα δεν ειναι σωστο μετρο συγκρισης.
Παντως δεν πρεπει να υπαρχει αλλη τηλεοραση 42" που να κοστιζει τοσα λεφτα (εστω κι αν ειναι τελικα η τιμη της 9900 στα 3500 )! Εαν αξιζει τωρα να δωσει καποιος τοσα λεφτα για τοσες ιντσες...οι απαντησεις δικες σας!

Πρακτικά ίδια επιφάνεια τηλεόρασης αγοράζεις: Η 47PFL9732 έχει 5 ίντσες παραπάνω LCD και η 42PFL9900 έχει 5 ίντσες παραπάνω LED (Ambilight) !!!! :smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Πρακτικά ίδια επιφάνεια τηλεόρασης αγοράζεις: Η 47PFL9732 έχει 5 ίντσες παραπάνω LCD και η 42PFL9900 έχει 5 ίντσες παραπάνω LED (Ambilight) !!!! :smile:

Πανελ συγκρινουμε κι οχι συνολικο ογκο της τηλεορασης -bye-

Το θέμα μερικές φορές είναι ο χώρος... η απόσταση.. Εγώ, ας πούμε, είμαι οριακά στις 42', οπότε το spectra ( που το εχω δει εν λειτουργία) με την ψευδαίσθηση της επέκτασης της εικόνας στον τοίχο...είναι η λύση. Πόσοι αλήθεια έχουν τον απαραίτητο χώρο για μια 47αρα;;;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Πανελ συγκρινουμε κι οχι συνολικο ογκο της τηλεορασης -bye-

Εντάξει, πλάκα έκανα ....
Δεν παύει όμως να είναι γεγονός ότι το Ambilight Spectra κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα: Επεκτείνει την εικόνα προς τα έξω και δίνει μια ψευδαίσθηση μεγαλύτερου panel. Σε κάθε περίπτωση ας περιμένουμε να διαβάσουμε κανένα λεπτομερές review (... και να μάθουμε και την διαβόητη τιμή).

Ooops! Με πρόλαβε η απάντηση του OneFourTwo.

Last edited:

Πως την βρίσκεται την τιμούλα (42PFL9732D)στην Λάρισα,καλή;
Σωπα ρε η Λαρισα !!!!! Τι κανουν οι τυποι? ουτε στην Γερμανια τετοια τιμη!!

Λοιπον παιδια διαβασα τα χαρακτηριστικα της 9900. Η νεα τηλεοραση ανεβηκε επισημα σε ολα τα sites ολων των χωρων. Μπορειτε να μπειτε στην ιστοσελιδα της Philips (www.philips.gr) και να διαβασετε τα χαρακτηριστικα της απο πρωτο χερι. Φαινεται εκπληκτικη τηλεοραση αλλα σε σχεση με την αδερφή της 9831 μαλλον εκαναν καποιες εκπτώσεις που προσωπικά δεν μου αρεσαν.

Λοιπον η νεα τηλεοραση περα απο το νεο επεξεργαστη εικονας pixel perfect engine HD και το νεο Natural motion HD που δουλευει πλεον και σε επιπεδο 1080p και φυσικα του νεου ambilight spectra εχει δυο τρεις ελειψεις που δεν μου αρεσαν και εξηγουμαι.
1. Απουσιαζει η συνδεση ethernet που σημαινει οτι δεν μπορει να κανει πια treaming απο υπολογιστη
2. Δεν υπαρχει αναγνωστης καρτων και τα usb μειώνονται σε ενα απο 2
3. Απουσιαζουν τα 2 tuner και ετσι σε διπλη εικονα εχεις πλεον εικονα και teletext και οχι 2 καναλια ταυτοχρονα. Και θα μου πειτε οτι ποιος κοιταει τωρα διπλη εικονα? Θα συμφωνουσα αλλα αυτο δεν ειναι κατι που κανεις για πολυ ωρα αλλα παλι βολευει μια χαρα για zapping. Τελος σε μια τηλεοραση της κλασης και της τιμης της 9900 θεωρω οτι ειναι μειον ιδιαιτερα αν την συγκρινουμε με την αδερφη της 9831.
Απο την αλλη μας αποζημιώνει με την υποστηριξη 1080p με τα τρια της HDMI 1.3 (σε αντιθεση με τα 2 της 9831 version 1.1) με 14bit βαθος χρωματος αλλα και με υποστηριξη 1080p 24fps.
Αντε καλως μας ηρθε.
Μιλησα με την philips ελληνικη χτες και μου ειπαν οτι στην Ελλαδα αναμενεται τελος του μηνα ενω για την τιμη της ΣΦΙΓΓΕΣ....
Νικος

Νικο να σε ρωτησω,με την θυρα ethernet ποιες ακριβως δυνατοτητες ειχες μεσω του υπολογιστη σε σχεση με την τηλεοραση?
Παρεπιπτοντως ουτε εισοδο pc-vga in διαθετει καμια απο τις καινουριες 9900 κ 9732! Γιατι ρε φουστη μου τοση λιτοτητα???

Last edited:

Νικο να σε ρωτησω,με την θυρα ethernet ποιες ακριβως δυνατοτητες ειχες μεσω του υπολογιστη σε σχεση με την τηλεοραση?
Παρεπιπτοντως ουτε εισοδο pc-vga in διαθετει καμια απο τις καινουριες 9900 κ 9732! Γιατι ρε φουστη μου τοση λιτοτητα???

Γιατί πρέπει να ανταγωνιστεί αντίστοιχων δυνατοτήτων και διαστάσεων τηλεοράσεις με χαμηλότερες τιμές ... απ'όπου μπορέσαν κόψανε.
Η μόνη ουσιαστική διαφορά με τις αντίστοιχες του ανταγωνισμού είναι το Ambilight.
Πάνω κάτω όλα τα υπόλοιπα είναι ίδια με ένα μικρό προβάδισμα στην "συνολική" ποιότητα εικόνας για την Philips.

Λοιπον να ξεκινησω απο τη θυρα ethernet.
Προσωπικα με εχει βολεψει πολυ. Δηλαδη συνδεεις me ethernet το router σου με την τηλεοραση (ειναι λιγο δυσκολο μεχρι να δουλεψει) ενω στον υπολογιστη σου τρεχει το philips multimedia manager. Η τηλεοραση κανει streaming βλεπει και αναπαραγει οτι εχεις στον υπολογιστη σου με δικο της player απο αρχεια εικονας, ηχου (mp3) divx kai xvideo μεχρι και αρχεια vob που εχουν ριπαριστει στο δισκο (ενω κατι τετοιο δεν ειναι στις προδιαγραφες της). Θα μου πεις τωρα που βοηθαει αυτο? Αν εχεις την τηλεοραση συνδεδεμενη με ηχοσυστημα μπορεις να εχεις πρακτικα ενα jukebox με απειρες ωρες multimedia. Το πιο πρακτικο ομως για μενα ειναι οτι δεν ειμαι πια αναγκασμενος να καιω τα divx μου σε δισκακια και να τα μεταφερω στο player που εχω συνδεδεμενο με την tv αφου αυτο γινεται πια μεσω streaming. Μια λεπτομερεια ειναι οτι η ολη διαδικασια γινεται και ασυρματα χρησιμοποιωντας το ασυρματο router toy σπιτιου.

Για το οτι δεν υπαρχει πια pc vga.
Δες τις υποστηριζομενες πια αναλυσεις με pc. φτανουν μεχρι 1080ρ. Μην ξεχνας επίσης οτι οι νεες τηλεορασεις εχουν πλεον 3 HDMI version 1.3. Απευθυνεται λοιπον μαλλον στις νεες καρτεσ υπολογογιστων οι οποιες εχουν και εξοδους HDMI και που μαλλον γινονται πια το προτυπο.

Εμενα αλλο με ενοχλει. Η ελειψη 2 tuner. Αυτο δεν καταπινεται ευκολα για μια τηλεοραση αυτης της κλασης. Κακη κινηση κατα την γνωμη μου!
Κατα τα αλλα ειναι μια καταπληκτικη τηλεοραση την οποια θα χτυπησω ανεπιφυλακτα!
Νικος

Last edited:

Λοιπον να ξεκινησω απο τη θυρα ethernet.
Προσωπικα με εχει βολεψει πολυ. Δηλαδη συνδεεις me ethernet το router σου με την τηλεοραση (ειναι λιγο δυσκολο μεχρι να δουλεψει) ενω στον υπολογιστη σου τρεχει το philips multimedia manager. Η τηλεοραση κανει streaming βλεπει και αναπαραγει οτι εχεις στον υπολογιστη σου με δικο της player απο αρχεια εικονας, ηχου (mp3) divx kai xvideo μεχρι και αρχεια vob που εχουν ριπαριστει στο δισκο (ενω κατι τετοιο δεν ειναι στις προδιαγραφες της). Θα μου πεις τωρα που βοηθαει αυτο? Αν εχεις την τηλεοραση συνδεδεμενη με ηχοσυστημα μπορεις να εχεις πρακτικα ενα jukebox με απειρες ωρες multimedia. Το πιο πρακτικο ομως για μενα ειναι οτι δεν ειμαι πια αναγκασμενος να καιω τα divx μου σε δισκακια και να τα μεταφερω στο player που εχω συνδεδεμενο με την tv αφου αυτο γινεται πια μεσω streaming. Μια λεπτομερεια ειναι οτι η ολη διαδικασια γινεται και ασυρματα χρησιμοποιωντας το ασυρματο router toy σπιτιου.

Για το οτι δεν υπαρχει πια pc vga.
Δες τις υποστηριζομενες πια αναλυσεις με pc. φτανουν μεχρι 1080ρ. Μην ξεχνας επίσης οτι οι νεες τηλεορασεις εχουν πλεον 3 HDMI version 1.3. Απευθυνεται λοιπον μαλλον στις νεες καρτεσ υπολογογιστων οι οποιες εχουν και εξοδους HDMI και που μαλλον γινονται πια το προτυπο.

Εμενα αλλο με ενοχλει. Η ελειψη 2 tuner. Αυτο δεν καταπινεται ευκολα για μια τηλεοραση αυτης της κλασης. Κακη κινηση κατα την γνωμη μου!
Κατα τα αλλα ειναι μια καταπληκτικη τηλεοραση την οποια θα χτυπησω ανεπιφυλακτα!
Νικος
Φιλαράκια...ένα είναι το θέμα.
Η Philips, αναμφίβολα, μια μεγάλη κατασκευάστρια CRT βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπη με τη νέα τεχνολογία και απέναντι σε σοβαρούς ανταγωνιστές με εμπειρία στις LCD και PLASMA. Το ότι καταφέρνει και εντυπωσιάζει το 2007 με τις 9831 και την 9731 (clearLCD-3ms) και στη συνέχεια το 2008 με τις 9632-9732 και 9900 είναι αξιοσημείωτο. Σαφώς ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και τα "διάφορα extra" θυσιάζονται στο βωμό της χαμηλής τιμής και της έντονης επιθετικότητας Ιαπωνίας και Κορέας. Όμως δείχνει να το "ψάχνει" και να πετυχαίνει να παραμένει στο παιχνίδι. Είναι καλό το Forum και οι συζητήσεις μας. Όμως από πίσω είναι και άλλα θέματα και καλό είναι να τα εξετάζουμε όλα. Καλώς ή κακώς είμαστε Ευρώπη. Θεωρώ λίγο παρακινδυνευμένο να κοιτάμαι τα 2tuner και να βοηθάμε να λιγοστεύουν Ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας. Οι 9732 και 9900 είναι η Ευρωπαική απάντηση και είναι μια πάαααρα πολύ καλή απάντηση.

Κανεις δεν ειπε το αντιθετο και σου το λεω εγω που επενδυω παντα σε Ευρωπη
Σαφως και η Philips ειναι κορυφαιος πρωταγωνιστης.
Απλα για τοσα χρηματα που ζηταει η ναυαρχιδα της εταιριας και με το προηγουμενο της επισης εξαιρετης και πολυ ακριβης 9831 που διεθετε διπλο tuner θεωρησα οτι πολυ απλα επρεπε να υπαρχει και στο νεο της μοντελο.
Φυσικα και θα ηταν στα + του ανταγωνισμου.
Νικος:grinning-smiley-043

Κανεις δεν ειπε το αντιθετο και σου το λεω εγω που επενδυω παντα σε Ευρωπη
Σαφως και η Philips ειναι κορυφαιος πρωταγωνιστης.
Απλα για τοσα χρηματα που ζηταει η ναυαρχιδα της εταιριας και με το προηγουμενο της επισης εξαιρετης και πολυ ακριβης 9831 που διεθετε διπλο tuner θεωρησα οτι πολυ απλα επρεπε να υπαρχει και στο νεο της μοντελο.
Φυσικα και θα ηταν στα + του ανταγωνισμου.
Νικος:grinning-smiley-043
Απλα θεωρώ αδιανόητο να έχει γίνει No 1 στην Ελλάδα η Samsung...