Philips Aurea 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Re: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

ξέρετε μήπως που μπορούμε να βρούμε καποιό review για την 42PFL9732(εκτός του HITECH)?

Σας ευχαριστω πολυ παιδια για την απαντηση.
Ομως δεν ειναι περιεργο να εχουν ιδια χαρακτηριστικα και στο site να γραφουν οτι να ναι?? Μπερδευουν τον κοσμο ετσι.....

Αυριο θα παω να την δω απο κοντα για να αποφασισω και θα σας πω εντυπωσεις.

Η 9900 δεν εχει light sensor. Την εψαξα διεξοδικα στο Mega Κωτσοβολο. Αλλα και στις τηλεορασεις οπου υπαρχει ολοι το απενεργοποιουμε ειδικα μετα το calibration επειδη αλλοιωνει πολυ την εικονα της τηλεορασης. Συνεπως μικρο το κακο.
Ολα τα λεφτα ειναι το νεο ambilight το οποιο ειναι πραγματικα εντυπωσιακο
Εαν επιθθμειτε 47'' λιγο υπομονη μεχρι την αρχη της χρονιας και η aurea βγαινει και σε 47 & 52''.
Οσο αφορα το ambilight spectra της aurea μην ξεχνατε τις 2 σειρες led πισω και εμπρος απο την τηλεοραση αλλα και σε ολες τις πλευρες της ( full surround) σε αντιθεση με την 9732 οπου το ambilight ειναι surround (3 πλευρες - αριστερα, επανω και δεξια) και μονο στην πισω πλευρα της τηλεορασης. Οποτε για να αναδειχτει μια τετοια τηλεοραση πρεπει να ειναι κοντα σε τοιχο η κρεμασμενη. Αντιθετα η aurea το παιζει σε διπλο ταμπλο λογω των δυο σειρων led οποτε αναδυκνυεται τοσο σε τοιχο η κοντα σ αυτον (σειρα led πισω απο την τηλεοραση) οσο και σε τραπεζακι τηλεορασης (active display - προσθια σειρα leds).:firstprize:
Νικος

Για το light sensor είναι όπως ακριβώς τα λέει ο Νίκος.
Τώρα το αν αξίζει το ambilight spectra + 1.200-1.300 Ευρώ ... δεν το έχω δει και δεν θα εκφέρω τελική άποψη αν δεν το δω, όμως βρε παιδιά είναι τεράστιο ποσό για ένα δευτερεύον σύστημα (εννοώ για κάτι το οποίο δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με την παρουσίαση/βελτίωση εικόνας). Καταρχήν μου ακούγεται εξοπλισμός που απευθύνεται περισσότερο σε lifestyle αισθητήρια παρά σε οπτικά/ακουστικά.
Τώρα, αν είναι τόσο επαναστατικό που να αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση, αυτό μπορούν να το κρίνουν μόνο όσοι την έχουν δει.

Για το light sensor είναι όπως ακριβώς τα λέει ο Νίκος.
Τώρα το αν αξίζει το ambilight spectra + 1.200-1.300 Ευρώ ... δεν το έχω δει και δεν θα εκφέρω τελική άποψη αν δεν το δω, όμως βρε παιδιά είναι τεράστιο ποσό για ένα δευτερεύον σύστημα (εννοώ για κάτι το οποίο δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με την παρουσίαση/βελτίωση εικόνας). Καταρχήν μου ακούγεται εξοπλισμός που απευθύνεται περισσότερο σε lifestyle αισθητήρια παρά σε οπτικά/ακουστικά.
Τώρα, αν είναι τόσο επαναστατικό που να αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση, αυτό μπορούν να το κρίνουν μόνο όσοι την έχουν δει.

light sensor ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η 9900D/10 ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ.ΤΟ AMBILIGHT SPECTRA ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ,ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΣΕΣ 47´ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ,ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛ. ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΟΜΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ,ΟΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ.ΑΛΑΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΓΥΡΩ ΤΗΣ.

στα αναλογικά είναι υποφερτή ή χάλια?

στα αναλογικά είναι υποφερτή ή χάλια?

ΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΕΛΛ. ΚΑΝΑΛΙΑ,ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ,ΤΗΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΒΑΣΗ ΤΟΙΧΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΜΒΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΜΑΓΕΥΕΙ,ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΕ ΤΗΝ 9732 ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ

OK πηγα και την ειδα την Aurea απο κοντα στο καινουργιο Media Markt στην Λαρισα.

Η αληθεια ειναι οτι επαθα την πλακα μου. Διπλα υπηρχε η 9732 και μπορω να πω με σιγουρια οτι η αποδωση τους στην ποιοτητα εικονας ειναι ακριβως ιδια.
Αλλα....Το ambilight spectra ειναι ΑΛΛΟ πραγμα!!!! Πραγματικα νομιζεις οτι η τηλεοραση ειναι πολυ μεγαλυτερη, αφου συγκρινοντας με την 9732 που ηταν διπλα φαινεται τουλαχιστον 4-5 ιντσες μεγαλυτερη!!!!
Επισης εχω την εντυπωση οτι χανεσαι μεσα στην εικονα, ενα πραγμα σαν να πεφτεις μεσα και να μπαινεις σε αλλο κοσμο.
Ετσι πιστευω οτι ειναι ενα χαρακτηριστικο που βελτιωνει την εμπειρια θεασης. Αλωστε αυτο δεν ειανι το ζητουμενο??
Η Aurea ειναι κατι ζωντανο ενω η 9732 ειναι κατι πιο "ξερο" συγκριτικα με την 9900.

Δεν ξερω για αλλα ατομα αλλα εμενα με εντυπωσιασε παρα πολυ και τελικα νομιζω οτι αξιζει τα λεφτα της, αλωστε και η εικονα της ειναι ακριβως οτι περιμενεις απο μια Philips με ολα τα βελτιωτικα συστηματα.
Ουτε σπασιματα η εικονα, χρωματα εξαιρετικα λαμπερα και κορεσμενα, με μια λεξη απιστευτη!!!!!!!!
Να προσθεσω βεβαια οτι οι συνθηκες στο μαγαζι δεν ηταν και οι καλυτερες δυνατες, οποτε νομιζω οτι στο σπιτι με κλειστα τα φωτα το ambilight spectra θα ειναι ολα τα λεφτα!!!!!

Επισης να πω οτι δεν παρατηρησα καμια ανομοιομορφια στην φωτεινoτητα των panel (το λεω για το 30% του Hitech) ουτε στην 9732 ουτε και στην 9900, αλωστε εκατσα αρκετη ωρα χαζευοντας προσπαθοντας να βρω κατι τετοιο αλλα τιποτα.
Τωρα βεβαια ισως και να γελιεται το ματι μου, αλλα εγω δεν ειδα τιποτα.

Απάντηση: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Για εμενα παντως, και καφε να εψηνε, δεν μπορω ποτε να πω οτι μια τηλεοραση 42" που κοστιζει 4000 αξιζει τα λεφτα της!!!!!!!!! Ελεος δηλαδη!!! :violent-smiley-030:

έχεις δίκιο, μισό αμάξι για τη γυναίκα είναι........

Επίσης είναι 1.333 πακέτα τσιγάρα ... που σημαίνει ότι για τα επόμενα 4 χρόνια μπορείς να κόψεις το κάπνισμα και να την αγοράσεις ....

....

Μην αρχίσουμε να συγκρίνουμε τηλεοράσεις με αυτοκίνητα ... η οτιδήποτε.
Η τηλεόραση πουλιέται 4.000 ... είναι επαναστατική ... και απευθύνεται προφανώς σε λίγους.
Δεν είδα κανέναν ενδιαφερόμενο για Ferrari να λέει πως με τα ίδια λεφτά παίρνει 4 AUDI ... η 8 Huyndai ...

Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ... δεν απευθύνομαι σε κάποιον προσωπικά.

Για κάποιον που το αντέχει οικονομικά... και τον εξιτάρει το αποτέλεσμα ... είναι θεμιτό.
Για εμένα ας πούμε που δεν μπορώ να φτάσω εκεί (4000) για τηλεόραση δεν είναι ....

Δημητρη, το "επαναστατικη" ειναι υποκειμενικο. Εαν καποιον τον εντυπωσιαζουν τοσο τα εφε του ambilight ωστε να δωσει 2000 ευρο παραπανω μονο και μονο για αυτα, τοτε ... δεκτον.
Αλλα περα απο αυτο δεν εχει τιποτα παραπανω να προσφερει σε σχεση με αλλες τηλεορασεις πολυ φθηνοτερες και σε μερικες περιπτωσεις για πολλους και καλυτερες απο την 9900, κυριως στις επιδοσεις της εικονας.
Εννοειται οτι τα γραφομενα ειναι παντα προσωπικες αποψεις. -bye-

Re: Απάντηση: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Δημητρη, το "επαναστατικη" ειναι υποκειμενικο. Εαν καποιον τον εντυπωσιαζουν τοσο τα εφε του ambilight ωστε να δωσει 2000 ευρο παραπανω μονο και μονο για αυτα, τοτε ... δεκτον.
Αλλα περα απο αυτο δεν εχει τιποτα παραπανω να προσφερει σε σχεση με αλλες τηλεορασεις πολυ φθηνοτερες και σε μερικες περιπτωσεις για πολλους και καλυτερες απο την 9900, κυριως στις επιδοσεις της εικονας.

αμα μαζι με τον καφε κερναγε και τσιγαρο,καποια στιγμη θα καναμε αποσβεση -bye-

Οταν μιλαμε για θεματα σχεδιασης τοτε το θεμα ειναι αυστηρα υποκειμενικο.
Αλωστε το λεει και η παροιμοια...."περι ορεξεως.....κολοκυθοπιτα!!!"

Ομως η 9900 οπως και η 9732 ειναι αντικειμενικα καλες τηελεορασεις στην αιχμη της τεχνολογιας. Το κακο ειναι οτι και εδω μπαινουν οι προτιμησεις του καθενος. Η αληθεια ειναι οτι πλεον στο σημειο που εχουμε φτασει απο οποια σοβαρη εταιρια αγορασεις τηλεοραση θα ειναι εξαιρετικη.
Διαφορες θα δεις αναμεσα στις εταιριες αλλα δεν θα ειναι τραγικες.
Ελπιζω ολοι να ξερουν οτι για μικρη ανοδο στην ποιοτητα πληρωνεις πολαπλασιο χρηματικο ποσο. Η 9900 απλα ειναι ενα Hi-End μοντελο και γι'αυτο κανει τοσα χρηματα!!

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις ...
Και εγώ εκεί στέκομαι μόνο ... στο Ambilight ... το οποίο "προσωπικά" πιστεύω πως είναι επαναστατικό ... (το συγκεκριμένο της Aurea).

Τώρα .. απο εκεί και πέρα είναι θέμα εντελώς προσωπικό του καθενός αν τα σχεδόν διπλά λεφτά από αντίστοιχες τηλεοράσεις αντίστοιχης ποιότητας εικόνας τα αξίζει ...

Σιγουρα απευθύνεται σε λίγους και σίγουρα πάντως δεν διαφέρει σε ποιότητα εικόνας από τις υπόλοιπες κορυφαίες της κατηγορίας (Sony, Samsung, Pioneer)....

Εγώ προσωπικά δεν θα την αγόραζα... με τα δικά μου κριτήρια πάντα.

PS.
Αυτό το πράγμα πάντως με την Philips και τα κορυφαία της μοντέλα συνεχώς εγείρει απορίες ένθεν και ένθεν σχετικά με την αξία/τιμή. Και είναι και κάτι το οποίο το έχουν οι Ολλανδοί αποκλειστικότητα. Θυμηθείτε τα περυσινά μοντέλα...9731... ούτε καν 1080p αλλά τουλάχιστον 30% πιο ακριβές από τις αντίστοιχες ίντσες άλλων κατασκευαστών που είχαν 1080p.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά οι τιμές έχουν πέσει ... αλλά "οι άλλοι" έχουν πέσει περισσότερο ... και δίνουν και καλύτερα μεμονωμένα χαρακτηριστικά (βλ. contrast).

Η μοναδικότητα πληρώνεται και αυτό ισχύει παντού (βλέπε smart). Δεν θα μπει κανείς στην σύγκριση 9900 ή Χ3500, για αυτό υπάρχει και η 9732. Αν εξαιρέσεις την 9900 οι λοιπές της σειράς 9xxx έρχονται σε τιμές λίγο πάνω λίγο κάτω από αυτές των Sony κ' Samsung. Η 9900 έχει υψηλή τιμή γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αν σου αρέσει το συγκεκριμένο Ambilight μόνο εκεί θα στραφείς.

Έχω αναφέρει αρκετές φορές πως για μένα δεν αξίζει τα χρήματα που ζητάει, δέχομαι όμως πως για κάποιον άλλον η αγορά της 9900 μπορεί να αξίζει. Το τι αξίζει ή όχι ο καθένας το αξιολογεί διαφορετικά ανάλογα με τα γούστα του και τις προτεραιότητες του.

Απάντηση: Re: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Οταν μιλαμε για θεματα σχεδιασης τοτε το θεμα ειναι αυστηρα υποκειμενικο.
Αλωστε το λεει και η παροιμοια...."περι ορεξεως.....κολοκυθοπιτα!!!"

Ομως η 9900 οπως και η 9732 ειναι αντικειμενικα καλες τηελεορασεις στην αιχμη της τεχνολογιας. Το κακο ειναι οτι και εδω μπαινουν οι προτιμησεις του καθενος. Η αληθεια ειναι οτι πλεον στο σημειο που εχουμε φτασει απο οποια σοβαρη εταιρια αγορασεις τηλεοραση θα ειναι εξαιρετικη.
Διαφορες θα δεις αναμεσα στις εταιριες αλλα δεν θα ειναι τραγικες.
Ελπιζω ολοι να ξερουν οτι για μικρη ανοδο στην ποιοτητα πληρωνεις πολαπλασιο χρηματικο ποσο. Η 9900 απλα ειναι ενα Hi-End μοντελο και γι'αυτο κανει τοσα χρηματα!!

Φιλε inest, εδω ειμαστε audio & video forum και αλλοιμονο εαν παντα λεγαμε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Τοτε δεν θα υπηρχε κανενας λογος να αναπτυσσουμε το καθε thread και να ακουγονται τοσες διαφορετικες αποψεις. Σιγουρα καποια θεματα ειναι εντελως υποκειμενικα και διαφορετικα για τον καθενα μας, οπως ο σχεδιασμος και τα εφε που μπορει να κουβαλαει το καθε προϊον.
Ομως, μην το γυρισουμε σε ορους τυπου Hi-End και τα σχετικα! Γιατι εαν η 9900 ειναι Hi-End, τοτε η Pioneer 5080XD που ειναι τηλεοραση αναφορας για ολες τις υπολοιπες πως θα πρεπει να ονομαζοταν??? :speechless-smiley-0
Η καθε τηλεοραση εχει τα καλα και τα κακα της, πολλά ή λιγα καθε φορα, αναλογως το μοντελο. Ομως περισσοτερο πιστευω οτι τους περισσοτερους μας ενδιαφερει η αποδοση σε μια τηλεοραση της εικονας κι οχι τα διαφορα μπιχλιμπιδια που μπορει να φοραει. :antlers:

Η μοναδικότητα πληρώνεται και αυτό ισχύει παντού (βλέπε smart). Δεν θα μπει κανείς στην σύγκριση 9900 ή Χ3500, για αυτό υπάρχει και η 9732. Αν εξαιρέσεις την 9900 οι λοιπές της σειράς 9xxx έρχονται σε τιμές λίγο πάνω λίγο κάτω από αυτές των Sony κ' Samsung. Η 9900 έχει υψηλή τιμή γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αν σου αρέσει το συγκεκριμένο Ambilight μόνο εκεί θα στραφείς.

Έχω αναφέρει αρκετές φορές πως για μένα δεν αξίζει τα χρήματα που ζητάει, δέχομαι όμως πως για κάποιον άλλον η αγορά της 9900 μπορεί να αξίζει. Το τι αξίζει ή όχι ο καθένας το αξιολογεί διαφορετικά ανάλογα με τα γούστα του και τις προτεραιότητες του.

Kαι μην ξεχναμε και το βασικοτερο για την AUREA ....... 50 μυρια κοστισε η καμπανια για το σεντουξιον μπαι λαιτ . Αυτα τα λεφτα δεν θα τα πληρωσει ο Φουφουτος αλλα εμεις η εστω καποιοι απο τους " εμεις "