Philips BDP-9600 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

παιδιά να ρωτήσω κάτι ή εικονα στα mkv πώς πάει σε σχέση με άλλο καλό media player

παιδιά να ρωτήσω κάτι ή εικονα στα mkv πώς πάει σε σχέση με άλλο καλό media player

Καμία σχέση με τα 'κουτάκια' (media players). O Qdeo είναι φοβερός επεξεργαστής εικόνας!!! Να φανταστείς το Avatar to έχω σε μορφή mkv 1080p και δείχνει φοβερά. Γενικά το 9600 είναι φοβερό και θα το πρότεινα 1ον για bluray και 2ον ως ένα πάρα πολύ καλό universal media player. Ως κάτοχος το βαθμολογώ 10/10.

Η απόδοση του σε ασυμπίεστα mkv αρχεία 1080p ειναι απλά συγκλονιστική, μια κλάση παραπάνω απο το media player που εχω.
Εικόνα αψεγάδιαστη, μη διακριτή διαφορά σε ποιοτητα απο τα ΒD δισκάκια, με μηδέν "σπασίματα" εικόνας. Είναι λίγο ιδιότροπο με τους Ελληνικούς υπότιτλους, αλλους δείχνει και άλλους όχι.
ΔΕΝ κάνει επίσης subtitle shift όταν παίζει mkv αρχεία, αλλά το μειονέκτημα αυτό (ευτυχώς για τους πολλούς) αφορά ΜΟΝΟ τους κατόχους 21:9 τηλεοράσεων.

Εκεί όμως που το 9600 μ' αφήνει καθε μέρα όλο και πιο έκπληκτο είναι η ηχητική του απόδοση. Το δοκιμάσαμε με ένα φίλο με μερικά CD αναφοράς και ο ήχος του, σε ένα καλό σετ ενισχυτή-ηχείων, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ (HDMI και αναλογικός). Ειναι ενα εκπληκτικο μηχανακι που νομιζω οτι θα με συντροφευει για πολλά χρόνια (...μέχρι το επομενο top model της Philips :BDGBGDB55:)
Νικος

Δεν ξερω, δεν τα εχω βαλει δίπλα για σύγκριση για να σου πώ, σου λέω τι βλέπουν τα ματια μου με το Philips.

Οι κάτοχοι μήπως μπορείτε ακόμη να τσεκάρετε ότι παίζει σωστά μουσικά αρχεία (mp3,wav,flac), απο εξωτερικό δυομισάρι σκληρό φορμαρισμένο σε NTFS?
Λογικά θα τα παίζει, αλλά...who knows?

Οι κάτοχοι μήπως μπορείτε ακόμη να τσεκάρετε ότι παίζει σωστά μουσικά αρχεία (mp3,wav,flac), απο εξωτερικό δυομισάρι σκληρό φορμαρισμένο σε NTFS?
Λογικά θα τα παίζει, αλλά...who knows?

Φίλιππε, το λογικό δεν είναι πάντα και πραγματικο.
Το Philips παίζει τόσο απο εξωτερικό δυομισάρη σκληρό φορμαρισμένο σε NTFS, όσο και απο USB flash-άκι, όλα τα mp3 (128-320 Kbit), τα wav αλλά ΟΧΙ τα flac
Η απόδοση του παντως σε αυτά (mp3 και wav) ειναι εξαιρετική.

Καλησπέρα παιδιά. Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα η αγορά του συγκεκριμένου player, θα ήθελα να ρωτήσω -εάν γνωρίζει κανείς- αν κάνει DTS downmix. Επειδή δεν έχω ενισχυτή και τα περισσότερα mkv είναι σε DTS, θα παίζει ήχο απο την τηλεόραση ή θέλει οποσδήποτε ενισχυτή; Ευχαριστώ!

Καλησπέρα παιδιά. Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα η αγορά του συγκεκριμένου player, θα ήθελα να ρωτήσω -εάν γνωρίζει κανείς- αν κάνει DTS downmix. Επειδή δεν έχω ενισχυτή και τα περισσότερα mkv είναι σε DTS, θα παίζει ήχο απο την τηλεόραση ή θέλει οποσδήποτε ενισχυτή; Ευχαριστώ!

H τηλεόραση σου δεν έχει HDMI είσοδο ?
Αν έχει, συνδεεις το HDMI του player με το HDMI της TV και τελείωσες :ernaehrung004:

Το κάνει μόνο στα blu ray; Γιατί στο DVD που έχω δεν παίζει τις ταινίες DVD με ηχο DTS. Όπως επίσης και στον WD media player θυμαμαι οτι είχε βγάλει δύο "εκδόσεις". Μία που έκανε downmix και έπαιζε κανονικά ο ήχος και μία που δεν έκανε.

Last edited:
Οποιοδήποτε DVD ή BluRay δισκακι του εβαλα, το επαιξε κατευθειαν συνδεοντας το μονο με το HDMI καλωδιο, ασχέτως αν ο ηχος ηταν DTS ή όχι.
Αλλά δεν κατάλαβα, τι ειδους DTS ήχο περιμενεις να ακουσεις μόνο απο τα ηχεία της τηλεόρασης ? Ενα απλό stereo ήχο θα ακουσεις, αναλογο της ποιότητας των ηχείων της τηλεόρασης.

Το θέμα δεν είναι η ποιότητα αλλά το εάν θα ακούσω ήχο ή όχι. Εάν έχεις βάλει original δισκάκια πιθανόν να σου έχει επιλέξει ήχο Dolby Digital που δεν έχει πρόβλημα και τον παίζει. Εάν ο ήχος είναι DTS δε τον παίζει με απ'ευθείας συνδεση με την τηλεόραση εκτός και εαν κάνει το μηχάνημα DTS downmix. Εάν δε το κάνει δεν ακούς τίποτα στην TV και τότε χρειάζεσαι ενισχυτή για να ακουσεις μέσω αυτού.

Γίνεται να κάνεις downmix το DTS. Έχει ρύθμιση μέσα στα options του μηχανήματος για την ψηφιακή έξοδο όπου εκεί την ρυθμίζεις :award:

Σχετικά με το ζήτημα των Ελληνικών υπότιτλων που εχει συζητηθει σε προηγούμενα posts (άλλες φορές τους δείχνει κανονικά και άλλες όχι), ζήτησα με το παρακάτω e-mail την θεση της επίσημης Philips. Ζητησα επίσης να μου πουν γιατι το χαρακτηριστικό "subtitle shifting" του BDP9600 (απαραιτητο σε όσους έχουν TV Philips Cinema 21:9) δεν γίνεται σε υλικό mkv (παρα μόνο σε δισκάκια DVD και Bluray), όπως επίσης αν τα δύο αυτά ζητήματα προκειται ίσως να επιλυθουν με κάποιο μελλοντικό firmware.

Hello
I am a customer from Greece and I am writing to you because your support team in Greece could not give me a satisfactory response to my query.
First of all I am quite satisfied with my BD player BDP9600 both in terms of image and sound quality. I have, though, 2 querries.

1. Although Greece is a small country and your interest may not be focused in the difficulties and particularities of our language, I would strongly please you to give some more attention to how this player handles the Greek subtitles in divx or mkv content. When I add an .srt Greek subtitle text file to a divx or mkv movie, the player can't read it whatever coding this srt file has (ANSI, Unicode or UTF-8) and it shows strange "chinese-like" characters instead, although it can read subtitles with latin letters. Is it something you can propose as a solution to this ?
can it be solved with a future firmware upgrade ?

2. I also have the new 58PFL9955H TV and the subtitle shifting, made by my BD player, comes very handy when watcing 21:9 content (movies). But this very helpdful feature (subtitle shifting) does NOT work with subtiles in a divx or mkv content, so I can not have full 21:9 image with the subtitles (especially 2 lines) in it, and have to watch it with a black bar below the image, which spoils the whole movie feeling that this TV can offer. Is there a solution to this ? Is it possible also with a future firmware upgrade to be corrected ?

Thank you in advance
knick
Greece

Μου απαντησαν σημερα (μετά 13 μερες) ως εξης

Dear knick,

We confirm to have received your e-mail about your Philips

Regarding the subtitles on the BDP9600, you have said that latin subtitles are shown perfect. Probably, the Greek symbols are not supported. I cannot guarantee that this will be solved in future firmware upgrades.
As for the subtitle shifitng, this is not supported for divx or .mkv files.

Kind regards,
Medhane Mengistu
Philips Nederland

Αρα,

1. για τους Ελληνικούς υπότιτλους ουδέν σίγουρο απο την επίσημη εταρεία. Η μόνη λύση που δουλεύει είναι αυτή που πρότεινε ο φίλος Γιώργος (gk8aq), βλ. εδώ.

2. Subtitle shifting ΔΕΝ γίνεται σε υλικό divx ή mkv

Νίκος

Γεια σας

αγόρασα πρόσφατα μια Philips 46PFL7605 & ένα BDP-7500. Διάβασα ότι η μόνη διαφορά με το 9600 είναι ότι δεν υποστηρίζει WiFi αλλά είναι WiFi ready. Έτσι και αλλιώς το χαρακτηριστικό αυτό δεν με ενδιέφερε.

Επιβεβαιώνω ότι για του υπότιτλους ισχύουν τα ίδια όπως και στο 9600. Δηλαδή δεν παίζει κατ' αρχήν εξωτερικούς MKV. Αλλά με το "κόλπο" του Knick για το MKVtoolnix παίζουν μια χαρά. Αυτά από σύνδεση DLNA μέσω καλωδίου, με το PC μου.

Τώρα επειδή είμαι λίγο άσχετος με το όλο πράγμα, είχα την εντύπωση ότι θα μπορούσα να γράψω μια ταινία MKV με τους εξωτερικούς υπότιτλους σε DVD 2πλης στρώσης και θα παίξει στο BD. Αλλά δεν...

Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό; Να αναπαράγω δηλαδή mkv που έχω γράψει σε DVD δίσκο;
'Η η αναπαραγωγή mkv αρχείων γίνεται " μόνο " από σύνδεση DLNA, εξωτερικό σκληρό και/ή USB;

Γεια σας

αγόρασα πρόσφατα μια Philips 46PFL7605 & ένα BDP-7500. Διάβασα ότι η μόνη διαφορά με το 9600 είναι ότι δεν υποστηρίζει WiFi αλλά είναι WiFi ready. Έτσι και αλλιώς το χαρακτηριστικό αυτό δεν με ενδιέφερε.

Επιβεβαιώνω ότι για του υπότιτλους ισχύουν τα ίδια όπως και στο 9600. Δηλαδή δεν παίζει κατ' αρχήν εξωτερικούς MKV. Αλλά με το "κόλπο" του Knick για το MKVtoolnix παίζουν μια χαρά. Αυτά από σύνδεση DLNA μέσω καλωδίου, με το PC μου.

Τώρα επειδή είμαι λίγο άσχετος με το όλο πράγμα, είχα την εντύπωση ότι θα μπορούσα να γράψω μια ταινία MKV με τους εξωτερικούς υπότιτλους σε DVD 2πλης στρώσης και θα παίξει στο BD. Αλλά δεν...

Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό; Να αναπαράγω δηλαδή mkv που έχω γράψει σε DVD δίσκο;
'Η η αναπαραγωγή mkv αρχείων γίνεται " μόνο " από σύνδεση DLNA, εξωτερικό σκληρό και/ή USB;

H αναπαραγωγή mkv και divx(*.avi) αρχείων γίνεται και από το drive του player (DVD, BD) και μέσω DLNA. Απλώς τα δισκάκια όταν τα γράφεις, το καλύτερο πρότυπο είναι να βάλεις UDF (Universal Disk Format), δηλαδή DVD-ROM (UDF) και Blu-Ray (UDF) που είναι ένα πρότυπο που το διαβάζουν όλα τα players. Τώρα μέσω DLNA φυσικά και γίνεται εφόσον εγκαταστήσεις το TVersity που κάνει εξαιρετική δουλειά για streaming. Σε αυτό το πρόγραμμα παραμετροποιείς τα folder (φακέλους) που θέλεις να κάνεις stream δηλαδή να τους κάνεις να 'φαίνονται' στο player που μέσα από εκεί θα παίζεις τα mkv ή ότιδήποτε άλλο media-type file! Εγώ που έχω το BDP9600 βλέπω ταινίες 1080p mkv μέσω TVersity με wi-fi και δεν κολλάει καθόλου!!! :2thumb22sup:

Μέσω DLNA δεν έχω κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής. Χρησιμοποιώ το Media Server για streaming. Το πρόβλημα μου είναι όταν η αναπαραγωγή mkv και divx(*.avi) αρχείων γίνεται από το drive του player.

Το DVD dual layer που έγραψα μια ματρόσκα, είναι μέσω Nero V7. Το Nero από μόνο του μου πρότεινε για την εγγραφή DVD-ROM UDF γιατί το αρχείο ήταν μεγάλο. Όμως τελικά το δισκάκι δεν έπαιξε παρ' όλο που είναι γραμμένο σε UDF.

Αυτό που αναφέρεις παραπάνω το έχεις δοκιμάσει με το 9600; Σου παίζει δηλαδή δισκάκια DVD-ROM UDF με mkv?

Εάν ναι, με ποιο πρόγραμμα τα γράφετε ή τι άλλο πιθανόν να φταίει;

Last edited:
Επειδή δεν μπορώ να κάνω edit τα παραπάνω...
Το μήνυμα που βγάζει όταν πάει να παίξει DVD-ROM UDF με mkv είναι "Μη υποστηριζόμενη μορφή βίντεο".
Να επαναλάβω ότι μέσω DLNA δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής mkv.

Άρα εάν μπορείτε να παίξετε mkv από το drive του player, με ποιο πρόγραμμα τα γράφετε ή τι άλλο πιθανόν να φταίει;

Επειδή δεν μπορώ να κάνω edit τα παραπάνω...
Το μήνυμα που βγάζει όταν πάει να παίξει DVD-ROM UDF με mkv είναι "Μη υποστηριζόμενη μορφή βίντεο".
Να επαναλάβω ότι μέσω DLNA δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής mkv.

Άρα εάν μπορείτε να παίξετε mkv από το drive του player, με ποιο πρόγραμμα τα γράφετε ή τι άλλο πιθανόν να φταίει;

Δοκίμασε να γράψεις άλλο αρχείο mkv, μπορεί το συγκεκριμένο να έχει πρόβλημα και να μην παίζει (προφανώς δεν πληρεί κάποια standards, το έχω διαβάσει στη philips για τα mkv standards) http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=GR&mid=Link_FAQs&view=aa12_view_partial.html&session=20110127051830_94.65.95.58&list=aa12_list_partial.html&slg=ENG&ctn=BDP7500S2/12&dct=FAQ&refnr=0075034&faqview=1 http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?tmplt=ePlatform%20-%20Philips&scy=GR&slg=ENG&sct=BD_PLAYERS_SU&cat=PLAYERS_RECORDERS_CA&grp=SOUND_AND_VISION_GR&ctn=BDP7500S2/12&mid=Link_FAQs&session=20110127051830_94.65.95.58&hlt=Link_FAQs Κατά τα άλλα εγώ έχω το Nero v10 και δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Έχω γράψει σε DVD-R, DVD+R, DVD+DL, DVD-DL, DVD-RW, DVD+RW, BD-R, BD-RE με άλλα λόγια έχω γράψει σε όλους τους τύπους DVD-BD και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το BDP 9600. Το πρόβλημα έτσι όπως το περιέγραψες θα είναι στο ίδιο το συγκεκριμένο αρχείο το mkv που 'προφανώς' δε θα παίζει στο BDP-7500. Δοκίμασε να γράψεις κάποια άλλη ταινία, και επίσης δοκίμασε να το γράψεις με άλλο dvd ή bd recorder και με άλλη έκδοση Nero αν μπορείς.

Last edited: