Philips BDP7500, Samsung P1600 ή LG390 ???

VaGyver

Established Member
6 November 2007
229
Κατέληξα σε αυτά τα τρία Blu-ray Players.

Σχετικά με το LG υπάρχει πολύ πληροφορία στο δίκτυο.

Για τα άλλα, γνωρίζει κανείς τίποτα περισσότερο?
Π.χ. το 7500 παίζει mkv, έχει αναλογικές εξόδους και ο 'ηχος' γράφει ότι το προηγούμενο 7300 έχει κινηματογραφικές διαθέσεις από πλευρά ποιότητας εικόνας ενώ για το 1600 λένε ότι με firmware upgrade ΘΑ παίζει επίσης mkv ενώ γενικότερα τα Samsung έχουν καλύτερο chip για την εικόνα.
Από ποιότητας εικόνας? Τα έχει δει κανείς?
Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι μας ενδιαφέρει και σαν blu-ray player, όχι μόνο σαν media-player από USB ή σκληρό.

Το προτείνει λοιπόν κανείς τα Phlips ή το Samsung (το οποίο ειναι και φθηνότερο) ???

p.s. Και κάτι ακόμα: Έχει συγκρίνει κανείς οποιοδήποτε Player από τα παραπάνω με την εικόνα το PS3?

Ευχαριστω πολύ προκαταβολικά και όλες οι απόψεις σας θα μου ήταν χρήσιμες.

ι

Last edited:
...για το 1600 λένε ότι με firmware upgrade ΘΑ παίζει επίσης mkv...

Για το BD-P1600 δεν είμαι σίγουρος ότι ΘΑ παίξει .mkv, αφού και μετά την τελευταία αναβάθμιση που κάνει άλλα μοντέλα (BD-P3600) να παίζουν τέτοια αρχεία, το BD-P1600 δεν απέκτησε αυτή την ικανότητα, οπότε δύσκολα στο μέλλον.

Απλά πίστευα ότι ίσως να είχε καλύτερη εικόνα από το LG.
Λες λοιπόν να το αποκλείσω? Μάλλον ναι τότε.

Για το Philips?

Απάντηση: Re: Philips BDP7500, Samsung P1600 ή LG390 ???

Απλά πίστευα ότι ίσως να είχε καλύτερη εικόνα από το LG.
Λες λοιπόν να το αποκλείσω? Μάλλον ναι τότε.
Για το Philips?

Καλά κάνεις και το ψάχνεις αλλά είσαι σίγουρος ότι ΕΣΥ μπορείς να καταλάβεις την όποια διαφορά μπορεί να υπάρχει; Πιστεύω ότι σ´αυτό το επίπεδο (της υψηλής ευκρίνειας) οι διαφορές είναι μικρές και ορατές από έμπειρο μάτι μόνο. Δες και τις μετρήσεις από περιοδικά του χώρου. Οι διαφορές όσον αφορά την ποιότητα εικόνας είναι πολύ μικρές της τάξης του 0,1 με 0,2 στην κλίμακα από το 1-10. Και πάλι μιλάμε για αυτό το φάσμα τιμών δηλ. ως τα 250 . Δεν αναφέρομαι στην ποιότητα αναπαραγωγής DVD και CD γιατί εκεί πιστεύω ότι μπορεί να βρεις λίγο μεγαλύτερες διαφορές. Αξιολόγησε τις προτεραιότητές σου, διάβασε τα χαρακτηριστικά και προχώρα. Για αρχή ότι και να πάρεια από αυτά που λες δεν θα το μετανοιώσεις!

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι σε τηλεόραση ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μπορώ να δω διαφορά.

Δεν ξέρω όμως αν υπάρξει κάποια διαφορά στην 120'' οθόνη του προβολέα μου (για αυτό κυριώς το ψάχνω). Εξάλλου το blu-ray όλοι το παίρνουν για την καλύτερη εικόνα άπό το DVD, οπότε για να αξίζει, πρέπει όντως να είναι σαφώς καλύτερη.

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σου και τις πληροφορίες! Πολύ χρήσιμη αυτή για το 1600

Είδομεν...

Το Philips 7500 ΜΚΙΙ, παίζει mkv και με την τελευταία αναβάθμιση firmware παίζει 3D bd και υποστηρίζει δίσκους ntfs. Σχετικά με την ποιότητα δεν έχω μέτρο σύγκρισης αφού δεν είχα πριν άλλο bd player, αλλά σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο και η ποιότητα του μέσου προβολής.