Philips Cineos 32PFL5604H LCD TV 32''

Λοιπον παιδια

Πηγα με λαπτοπ hdmi καλωδιο και πηρα αμπαριζα τα μαγαζια..Δοκιμαζοντας τις:
  1. Philips Cineos 32PFL5604H LCD TV 32''
  2. Samsung LE32B553M3 LCD TV 32''
  3. Sony KDL-32V5500K LCD TV 32''
Ξεκινόντας απο την 2η μπορω να πω οτι στις ρυθμησεις ειναι ενα χαος και τα touch buttons μπροστα της ειναι οτι χειροτερο και σπαστικο.. Κατα τα αλλα η φωτεινότητα ειναι υπερβολικη και με αλλαγη μερικων πραγματων απλα μειωνοταν η ποιοτητα απεικονησεις..Την δοκιμασα με το call of duty 5 και με 1080p ταινιες αλλα δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστικα και εκτος των αλλων το να πετυχω την αναλυση με ταλαιπωρισε μπορω να πω.
Η Sony καλη σε χρωμα πιο normal σε φωτεινοτητα αλλα μετρια με το game και καλη με την ταινια..
Δυστηχως την 1η την ειδα για λιγο αλλα μολις την συνδεσα στα καπακια εμεινα αφωνος καθως επαιξε αμεσως και χωρις να με ταλαιπωρισει σε τιποτα και στην ταινια και στο game νομιζω οτι ανταποκριθηκε καλυτερα..Το μαυρο της εξαιρετικο και τα χρωματα και η απεικονιση. Ξεχασα να πω οτι και οι 2 αλλες παρουσιαζαν τα windows (vista) με ψιλοθολουρα στα γραμματα και "τραχειά" στις ακρες, κάτι που η Philips δεν είχε ως προβλημα και ως πρώιν κάτοχος monitor S-PVA ειμαι αρκετα κομπλεξικος με την λεπτομερια.. Το μονο που με χαλασε ειναι η πλαστικουρα στην Philips..και η βαση της η οποια ειναι τεραστια...ενω η samsung ειναι μεσα στην τρελα...και η Sony απλη και κλασσικη. Νομίζω με αλλα λόγια οτι θα καταλήξω στην 1η και μετά βλέπουμε...

Στην V5500 πρεπει να πας στις ρυθμισεις και να βαλεις "απεικονιση"->"full pixel" (εφοσον δινεις 1920x1080 απο το laptop) οποτε δεν θα εχεις overscan και το desktop θα ειναι πεντακαθαρο (1:1 pixel mapping).

Στην V5500 πρεπει να πας στις ρυθμισεις και να βαλεις "απεικονιση"->"full pixel" (εφοσον δινεις 1920x1080 απο το laptop) οποτε δεν θα εχεις overscan και το desktop θα ειναι πεντακαθαρο (1:1 pixel mapping).

Να σου πω την αληθεια δεν θυμαμαι αν το εκανα αυτό εχτες γιατι εκανα ενα καρο αλλα και εχω ξεχασει..Αλλα μαλλον θα παω παλι σημερα και αν ειναι θα το δοκιμασω..Τωρα δεν ξερω αν αυτο που λες το εχουν και οι αλλες. Ξερεις?

Στην Philips απο οτι ειδα εχει λειτουργια pc (μεσω HDMI) και στο μενου εχει επιλογη ρυθμισης φορμας εικόνας->χωρις κλιμάκωση (αυτο μηπως παιζει για το overscan που λες?)

Ναι, το χωρίς κλιμάκωση αντιστοιχεί στο "απεικόνιση"->"full pixel".
Overscan σημαίνει ότι η τηλεόραση (ή η κάρτα γραφικών πολλές φορές) "τρώει" ένα περιθώριο γύρω από το desktop. Νομίζω ότι όλα τα τρέχοντα μοντέλα έχουν λειτουργία 1:1 mapping στις μέρες μας (δηλ. να μην κάνουν καμία μετατροπή στην ανάλυση του σήματος που τους δίνεις).

Σε ποιο κατάστημα πήγες και σε άφησαν να συνδέσεις λάπτοπ;

Ναι, το χωρίς κλιμάκωση αντιστοιχεί στο "απεικόνιση"->"full pixel".
Overscan σημαίνει ότι η τηλεόραση (ή η κάρτα γραφικών πολλές φορές) "τρώει" ένα περιθώριο γύρω από το desktop. Νομίζω ότι όλα τα τρέχοντα μοντέλα έχουν λειτουργία 1:1 mapping στις μέρες μας (δηλ. να μην κάνουν καμία μετατροπή στην ανάλυση του σήματος που τους δίνεις).

Σε ποιο κατάστημα πήγες και σε άφησαν να συνδέσεις λάπτοπ;

Πλαισιο, Multirama στο Mall. Αλλά όπου και να πάς δεν νομίζω να σου πούνε όχι. Δεν είναι και τίποτα άλλωστε...Δεν ξέρω τώρα τι θα κάνω είμαι ανάμεσα σε Sony και Philips..Θα πάω πάλι σήμερα και θα δώ λίγο και θα πάρω την απόφαση λογικά..Εσύ ποιά προτείνεις?

Αυτο που σου λεω για το full pixel το ξερω απο την δικη μου Sony , προφανως και οι αλλες δυο εχουν καποια παρομοια ρυθμιση.

Εγώ δεν θα προτείνω, γιατί εσύ θα την βλέπεις, όχι εγώ... -bye-
Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις εσύ, ανάλογα με το ποια σου κάθετε καλύτερα στα μάτια σου. Νομίζω όποια και να πάρεις είναι λίγο πολύ το ίδιο.
Πάντως εγώ θα δοκίμαζα με μια ταινία με αρκετά σκοτεινά πλάνα, και θα έπαιρνα αυτή που βγάζει το πιο βαθύ μαύρο, και που οι μαύρες μπάρες πάνω και κάτω από την ταινία είναι οι πιο σκοτεινές. Επίσης, θα κοίταζα αν η τηλεόραση με αφήνει να μειώσω τον οπίσθιο φωτισμό (νομίζω οι σόνυ το έχουν, οι νέες φίλιπς δεν ξέρω - οι παλιές δεν το είχαν δυστυχώς).

Από την άλλη, νομίζω ότι έχεις μια προτίμηση προς την φίλιπς. Και καμιά φορά αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, μεγεθύνουμε τα αρνητικά και απογοητευόμαστε από την αγορά (και μετανιώνουμε που δεν πήραμε αυτό που αρχικά θέλαμε). Αφού έχεις κατασταλάξει μεταξύ 2, βρες μια "δύσκολη" σκηνή και πάρε αυτή που το δείχνει καλύτερα, έχοντας υπόψιν σου ότι το μαύρο θα είναι πολύ φωτεινότερο από αυτό που βλέπεις στο κατάστημα, που κατά κανόνα ο φωτισμός είναι πολύ δυνατός...
Και φυσικά πάντα μπορείς να συγκρίνεις με την οθόνη του λάπτοπ, που ξέρεις πως δείχνει στον χώρο σου...

Εγώ δεν θα προτείνω, γιατί εσύ θα την βλέπεις, όχι εγώ... -bye-
Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις εσύ, ανάλογα με το ποια σου κάθετε καλύτερα στα μάτια σου. Νομίζω όποια και να πάρεις είναι λίγο πολύ το ίδιο.
Πάντως εγώ θα δοκίμαζα με μια ταινία με αρκετά σκοτεινά πλάνα, και θα έπαιρνα αυτή που βγάζει το πιο βαθύ μαύρο, και που οι μαύρες μπάρες πάνω και κάτω από την ταινία είναι οι πιο σκοτεινές. Επίσης, θα κοίταζα αν η τηλεόραση με αφήνει να μειώσω τον οπίσθιο φωτισμό (νομίζω οι σόνυ το έχουν, οι νέες φίλιπς δεν ξέρω - οι παλιές δεν το είχαν δυστυχώς).

Από την άλλη, νομίζω ότι έχεις μια προτίμηση προς την φίλιπς. Και καμιά φορά αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, μεγεθύνουμε τα αρνητικά και απογοητευόμαστε από την αγορά (και μετανιώνουμε που δεν πήραμε αυτό που αρχικά θέλαμε). Αφού έχεις κατασταλάξει μεταξύ 2, βρες μια "δύσκολη" σκηνή και πάρε αυτή που το δείχνει καλύτερα, έχοντας υπόψιν σου ότι το μαύρο θα είναι πολύ φωτεινότερο από αυτό που βλέπεις στο κατάστημα, που κατά κανόνα ο φωτισμός είναι πολύ δυνατός...
Και φυσικά πάντα μπορείς να συγκρίνεις με την οθόνη του λάπτοπ, που ξέρεις πως δείχνει στον χώρο σου...

Τις δοκιμασα και τις 2 με το RocknRollaσε 1080p(αν το εχεις δει εχει πολλα σκοτεινα πλανα..) (στο πλαισιο εκει που εχουν τις τηλεορασεις ηταν σκοτεινα σε αντιθεση με το multirama που ειδα την Philips)τωρα δεν ξερω..πάνω κάτω και οι 2 το ιδίο επαιζαν..

Οπότε αφού είναι και οι 2 ικανοποιητικές, πάρε όποια σου αρέσει πιο πολύ. Αν και η ρύθμιση του οπίσθιου φωτισμού είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να το χρειαστείς. Τσέκαρε πια το έχει, και αν σε αφήσουν παίξε και λίγο με αυτό...
Από ότι είχες πει, μάλλον τηλεόραση δεν βλέπεις πολύ, πιο πολύ για ταινίες και παιχνίδια θα βλέπεις; Γιατί και στο τηλεοπτικό δεν φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές...

Βασικά είναι λογικό σε καταστήματα όπως τα Πλαίσιο, Public κτλ, που έχουν τίγκα φωτισμούς, να μην καταλάβει διαφορά στο μαύρο. Πιστεύω, ότι αν τις είχαν σε σκοτεινό δωμάτιο θα την καταλάβαινε κατευθείαν. Βέβαια δεν ξέρω πόσο καλό είναι το μαύρο στις καινούριες Philips. Ίσως και να το έχουν βελτιώσει.

Last edited:
Παιδες την χτυπησα την philips και ειμαι κατι παραπανω απο ενθουσιασμενος γιατι συνδιασα και τιμη και ποιοτητα!Χρωματα απιστευτα φωτεινότητα και ολα κομπλε το μονο που χαλαει λιγο ειναι το καλουπι γιατι παιζει αρκετο πλαστικο..ανταποκρινεται τελια στα games και στις hd ταινιες και στην απεικονιση των windows photoshop και ολα..

Ευχαριστω πολυ παιδια και ευχαριστω και για την βοηθεια!.