Philips Cineos 47PFL5604H

Απάντηση: Re: Philips Cineos 47PFL5604H

Απο την αλλη πλευρα το επιπεδο του μαυρου δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο οσο παιζει το contrast που βγαζει μια τηλεοραση.

Δηλαδή κατά τη γνώμη σου και σύμφωνα με το παραπάνω θα προτιμούσες....

αυτό...

Out-of-Box
Black 0,23 cd/m2
Brightness 497 cd/m2
Contrast ratio 2160:1

από αυτό...

Out-of-Box
Black 0,05 cd/m2
Brightness 65 cd/m2
Contrast ratio 1300:1

...ή κατάλαβα κάτι λάθος???....:chinscratch:

H Samsung B7000 που γράφεις είναι τηλεόραση με LED Backlight, και αποδίδει καλύτερο μαύρο από τηλεόραση με οπίσθιο φωτισμό CCFL, όπως έγραψα παραπάνω.

Αν υπάρχει LCD με CCFL που να αποδίδει ικανοποιητικό μαύρο (ισάξιο με plasma πάντως δεν νομίζω) θέλω να μου πεις.....

ναι αλλα αυτο ισχυει για τηλεορασεις local dimming,η Β7000 δεν εχει και αποδιδει σαν μια CCFL

Re: Απάντηση: Re: Philips Cineos 47PFL5604H

Δηλαδή κατά τη γνώμη σου και σύμφωνα με το παραπάνω θα προτιμούσες....

αυτό...

Out-of-Box
Black 0,23 cd/m2
Brightness 497 cd/m2
Contrast ratio 2160:1

από αυτό...

Out-of-Box
Black 0,05 cd/m2
Brightness 65 cd/m2
Contrast ratio 1300:1

...ή κατάλαβα κάτι λάθος???....:chinscratch:

Αν μιλαμε για ενα αρκετα φωτεινό δωματιο στην τηλεοραση Β δεν θα μπορεις να δεις καν...τα παντα ειναι σχετικα δηλαδη...

Οταν μιλαμε για contrast μην ξεχναμε οτι ο ISF το θεωρει το πιο σημαντικο προσον μιας τηλεορασης...

1. Δεν αναφέρομαι σε kuro βέβαια, αλλά ούτε σε LG ....
π.χ. Panasonic G10 που πρότεινα στον φίλο εδώ, και που δεν υπερβαίνει κατά πολύ το αρχικό ποσό που ανέφερε.

2. Βαθύτερο μαύρο δεν συνεπάγεται και μεγαλύτερη αντίθεση ?
Και τρισδιάσταση εικόνα, και αίσθηση του βάθους κ.λ.π.....?

1. Εγω δεν απέρριψα την G10 , για την ακριβεια δεν την ανεφερα καν γιατι μιλησα για αλλα πραγματα...-bye-

2. Τρισδιαστατη εικονα ειναι αυτη που εχει μεγαλη αντιθεση αλλα αντιθεση δεν ειναι μονο καλο μαυρο αλλα και ταυτοχρονα αρκετο φως...

Για να δειτε ποσο υποκειμενικα ειναι καμια φορα τα πραγματα...

Hi There, Just thought I'd add to this:

I just changed to the Philips 42pfl7404 LCPD TV from a new Panasonic 42" G10 plasma after it broke (5 flashing red lights after switching on), I only had the panny for 1 week and after my initial excitement I realised I wasn't that impressed with it, I could see the 'green plasma effect' when playing games on high contrast things. And although the G10 had a very nice natural looking picture, I personally found it a bit boring, and despite playing with settings I just couldn't settle for something I was satisfied with. So anyway it broke right on queue, and is now winging its way back to Amazon for a refund!

I called Richer Sounds to say I need a TV and i'm bored with Plasma, so whats the best LCD you have. They advised the Samsung LED (7020) or a brand new Phillips TV which came in that day which they are blown away with. In the shop it certainly stood out and was at least on a par with the 7020 when viewing in the shop. Bearing in mind this might just be the TV Richer are making the most margin on at the moment so keen to sell, the TV did look amazing and I couldn't argue with my eyes. So I negotiated it down to £950 with 5 years warranty and took the plunge. I am going into the shop today to do another price match and hopefully get some more money back. A quick Google and this TV can be found for under £700!!! Seems too good to be true.

I've had the 7404 for about 48 hours, and I am VERY happy with the Phillips so far. It has a lot of settings which can really change the experience, especially HDNM which normally looks AMAZING but can rarley cause strange side effects, but on the whole just blows my mind.

The image the Phillips TV produces is very exciting and dynamic to me, and colours also look good to me (possible not industry standard but who cares?). Black levels look about the same to my eyes as the Panny g10 plasma, not noticeable worse in the dark, and possibly even slightly better in a sun lit room, given the higher contrast.

Gaming with HDMN is not an option given the 200ms lag which is added, Game mode is fine for gaming and the LAG comes down to about 30 - 40 ms I believe. Its a shame you can't use HDNM for gaming as everything looks so much better which its on.

My only slight problem with this after coming from a plasma, is getting SD material to look natural, and not too processed. This can be basically achieved by selecting STANDARD mode and reducing the sharpness to to 0, but I still have many hours of messing around with settings to find the best!

Upscaled DVD and HD stuff looks incredible to me on pretty much any setting, its just a case of finding your personal preference.

I get the feeling this MID range Phillips telly is using the same tech as the higher end Phillps TVs that cost twice as much. Does anybody else have a view on this?

http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/1009651-philips-42pfl7404.html

Συμφωνα δηλαδη με τον ανθρωπο αυτο η 42PFL7404 ειναι καλυτερη απο την G10...

Γι'αυτο λεμε οτι καλυτερα καποιος πριν αγορασει μια τηλεοραση καλυτερα να προσπαθει να την δει καπου ...αφου δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips Cineos 47PFL5604H

α) Αν μιλαμε για ενα αρκετα φωτεινό δωματιο στην τηλεοραση Β δεν θα μπορεις να δεις καν...τα παντα ειναι σχετικα δηλαδη...

β) Οταν μιλαμε για contrast μην ξεχναμε οτι ο ISF το θεωρει το πιο σημαντικο προσον μιας τηλεορασης...

α) Ενώ στη τηλεόραση Α θα μπορείς να δεις, ακόμα κι αν την έχεις στη βεράντα.

β) Δεν λέω το αντίθετο, συμφωνώ, αλλά η αντίθεση προκύπτει από το λόγο φωτεινότητας λευκού / φωτεινότητας μαύρου, το παράδειγμα της Α τηλεόρασης αποδίδει πολύ καλή αντίθεση, με υψηλή φωτεινότητα (τύπου λαμπαντέρ) και φωτεινότητα μαύρου που είναι για τα μπάζα.

Ο συνδυασμός τους είναι που παίζει ρόλο και όχι το τελικό νούμερο και μια και ανέφερες ISF, οι περισσότερες επαγγελματικά καλιμπραρισμένες τηλεοράσεις παίζουν σε φωτεινότητα λευκού 110 cd/m2 (+ 15-20 %), αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι μετρήσεις που υπάρχουν στα διάφορα site, που ασχολούνται με το αντικείμενο, το οποίο είναι επαρκέστατο σε συνθήκες θέασης σαλονιού (αν θέλει κάποιος τηλεόραση για την βεράντα να βλέπει τα πρωινά δεν κάνει καμμία).

Οπότε με γνώμονα αυτή τη φωτεινότητα (90-130 cd/m2) θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο μαύρο, ώστε να μας δώσει καλή αντίθεση...το ποιόν αριθμό θεωρεί κάποιος καλή αντίθεση, ας διαιρέσει περίπου το 100 cd/m2, με τον αριθμό που θέλει, για να βρει πόσο πρέπει να είναι το μαύρο που θα πρέπει να αποδίδει η τηλεόραση.

Υ.Γ.: Κατά τη γνώμη μου, ίσως να κάνω λάθος και να μην έχω καταλάβει σωστά κάποια πράγματα.

Last edited:
Τεσπα, το κάναμε μπάχαλο το θέμα του φίλου mecha και θα του κάνουμε πιο δύσκολη την απόφαση...sorry για το off topic.

Re: Απάντηση: Philips Cineos 47PFL5604H

Δεν πειραζει Χρηστο γιατι μεσα απο τις διαφωνιες προκυπτουν ερωτηματα και επεξηγησεις που αυξανουν το γνωστικο επιπεδο ολων μας...-bye-

YΓ. Παντως η G10 ειναι κατα τεκμηριο μια πολυ καλη τηλεοραση ασχετως αν εγω δεν την ανεφερα επειδη ο φιλος ειπε οτι ψαχνει LCD...

Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που δώσατε σε αυτή την πραγματικά δύσκολη απόφαση για μένα, θα κρατήσω όλες τις "τεχνικές" απαντήσεις αλλά τελικά όπως έχω καταλάβει επειδή το μάτι μου είναι αυτό που θα αποφασίσει τελικά για την τελική αγορά, θα δώ τα μοντέλα που προαναφερθήκαν και θα σας ενημερώσω, έτσι για να γίνεται και παιχνίδι, μαζί και με τις εντυπώσεις μου. Πάντως πραγματικά η Philips για την οποία γίνεται λόγος έχει πολλή ωραία εικόνα και δεν νομίζω οτι εκεί που την είδα ξέρουν να καλιμπράρουν... Τεσπα, θα δώ και τις άλλες να παίζουν και θα αποφασίσω σε συνεργασία με το μάτι μου και φυσικά το μέγιστο οικονομικό μέγεθος. Και πάλι ευχαριστώ όλους.