PHILIPS & DLNA ETHERNET

Πρόβλημα τελικά:
Βλέπω ταινία ασύρματα και μετά από 10 περίπου λεπτά το Tversity με πετάει έξω και στην οθόνη της TV γράφει "ΑΔΕΙΟ" και μετά η TV δεν ξαναμπαίνει στο μενού του TVersity παρά μόνο αν τη σβήσω και την ξανανάψω. Μου το κάνει συνέχεια και μου δίνει την εντύπωση σαν το TVersity να είναι limited όσον αφορά το χρόνο που streeμάρει. Νομίζω ότι μου λείπει κάποια ρύθμιση στο δίκτυο ίσως..
Παρακαλώ τη βοήθειά σας..
Ευχαριστώ...

Πρόβλημα τελικά:
Βλέπω ταινία ασύρματα και μετά από 10 περίπου λεπτά το Tversity με πετάει έξω και στην οθόνη της TV γράφει "ΑΔΕΙΟ" και μετά η TV δεν ξαναμπαίνει στο μενού του TVersity παρά μόνο αν τη σβήσω και την ξανανάψω. Μου το κάνει συνέχεια και μου δίνει την εντύπωση σαν το TVersity να είναι limited όσον αφορά το χρόνο που streeμάρει. Νομίζω ότι μου λείπει κάποια ρύθμιση στο δίκτυο ίσως..
Παρακαλώ τη βοήθειά σας..
Ευχαριστώ...

Μου μου εχει τυχει μια φορα. Στην ενσυρματη συνδεση δεν το κανει ποτε. Στην ασυρματη οπως ειπα μου εχει τυχει μια φορα.
Τι θα εκανα?
1. Αν εχεις antivirus με firewall σιγουρεψου οτι εχεις προσθεσει το tversity server ωστε αυτο να μπορει να εχει επικοινωνια in & out
2. Αν δουλευις με laptop συνεπως συνδεεσαι ασυρματα με το δικτυο του σπιτιου αλλα ταυτοχρονα ασυρματα και με το DLNA της τηλεορασης (νομιζω οτι η τηλεοραση σου συνδεεται με δικτυο και ενσυρματα και ασυρματα) σιγουρεψου παλι απο το firewall οτι επιτρεπεις την ασυρματη προσβαση του ip της τηλεορασης η της MAC address της.
3. Θα δοκιμαζα να προσθεσω την default θυρα του tversity στο NAT του router που χρησιμοποιεις
4. Σιγουρεψου αν εχεις antivirus oti εχεις απενεργοποιησει το windows firewall. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσα προβληματα δημιουργει ιδιαιτερα αν τρεχει απο κατω χωρις να το εχεις παρει χαμπαρι. Να φανταστεις οτι παρολο που εχω Panda Global και ειχα επιλεξει το panda firewall, το windows firewall εξακολουθουσε να τρεχει στο παρασκηνιο και βρηκα την υγεια μου οταν το απενεργοποιησα μονος μου. Ηταν ενας απο τους λογους που η τηλεοραση δεν μπορουσε να δει το tversity.
Nikos

Καλησπέρα παιδιά, τελικά έφταιγε το WI FI.. βάζοντας homeplugs το πρόβλημα δικτύωσης λύθηκε αλλά προέκυψε το εξής πρόβλημα τώρα:

SOS: γιατί η τηλεόραση δεν διαβάζει τις ταινίες από το pc που είναι χωρισμένες σε 2 parts? Είναι πρόβλημα της τηλεόρασης ή του TVersity? Πως αντιμετωπίζεται, δεδομένου ότι οι περισσότερες ταινίες κατεβαίνουν σε parts και σπάνια είναι σε ένα part?
Ευχαριστώ

Τελικά, μόλις είπα ότι βρήκα την υγειά μου με το Windows Media Player 11 με το οποίο η τηλεόραση παίζει όλα τα αρχεία του pc, ανακάλυψα ότι μετά από 10 λεπτά ακριβώς που πάω να δω μια ταινία το δίκτυο με πετάει έξω... και στην τηλεόραση γράφει "ΑΔΕΙΟ". Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που πάω να δω μια ταινία και για να ξαναμπώ στο διακομιστή, δηλαδή για να ξαναδεί τον υπολογιστή η τηλεόραση, πρέπει να τη σβήσω και να την ξανανάψω...
Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά τα έχω πάρει...
Μου κάνει εντύπωση πως αυτό συμβαίνει κάθε φορά αφού έχει περάσει ακριβώς ένα 10/λεπτο παρακολούθησης μιας ταινίας...
Φταίει άραγε κάτι στη ρύθμιση του δικτύου (ενσύρματου με homeplugs 200 Mbps) που δεν έχω κάνει σωστά? Ή κάτι με τη ρύθμιση του Media Player??
Ή κανένα bug της τηλεόρασης? Κάποιο φως σας παρακαλώ...
Μόλις πάω να πω ότι επιτέλους τελείωσα ανακαλύπτω νέα προβλήματα....

Τελικά, μόλις είπα ότι βρήκα την υγειά μου με το Windows Media Player 11 με το οποίο η τηλεόραση παίζει όλα τα αρχεία του pc, ανακάλυψα ότι μετά από 10 λεπτά ακριβώς που πάω να δω μια ταινία το δίκτυο με πετάει έξω... και στην τηλεόραση γράφει "ΑΔΕΙΟ". Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που πάω να δω μια ταινία και για να ξαναμπώ στο διακομιστή, δηλαδή για να ξαναδεί τον υπολογιστή η τηλεόραση, πρέπει να τη σβήσω και να την ξανανάψω...
Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά τα έχω πάρει...
Μου κάνει εντύπωση πως αυτό συμβαίνει κάθε φορά αφού έχει περάσει ακριβώς ένα 10/λεπτο παρακολούθησης μιας ταινίας...
Φταίει άραγε κάτι στη ρύθμιση του δικτύου (ενσύρματου με homeplugs 200 Mbps) που δεν έχω κάνει σωστά? Ή κάτι με τη ρύθμιση του Media Player??
Ή κανένα bug της τηλεόρασης? Κάποιο φως σας παρακαλώ...
Μόλις πάω να πω ότι επιτέλους τελείωσα ανακαλύπτω νέα προβλήματα....

Αυτο με το δεκαλεπτο με βαζει σε σκεψεις.
Δε το πιστευω αλλα ξερεις τι μου βρωμαει?
Μηπως εχεις screensaver sta windows? Αν ναι και εχεις ρυθμισει screen save sτην οθονη σε 10 λεπτα αδρανειας ειναι φυσικο με την εκκινηση του screensaver να διακοπτει ο διακομιστης και να σου βγαζει η τηλεοραση σου αδειο. Λες?
Nikos

Νικόλα είχα βάλει προφύλαξη οθόνης στα 140 λεπτά, τώρα την έβγαλα τελείως να δούμε τι θα γίνει...
Να προσθέσω επίσης ότι για ξαναδεί η TV τον Server (WMP) πρέπει ή να σβήσω και να ξανανάψω την TV ή από τις ρυθμίσεις (Εγκατάσταση δικτύου-ρυθμίσεις δικτύου) να επιλέξω τοπικό IP και μετά ξανά DHCP - αυτόματο IP και ξαναβλέπει η τηλεόραση τον WMP... Χαμός λέμε τώρα.....(χαχαχαχα)
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..
Θα κρατώ ενήμερο το μίτο γιατί νομίζω ότι εμπειρία έχει ο καθένας είναι καλό να τη μοιράζεται.....

Last edited:
Νικόλα είχα βάλει προφύλαξη οθόνης στα 140 λεπτά, τώρα την έβγαλα τελείως να δούμε τι θα γίνει...
Να προσθέσω επίσης ότι για ξαναδεί η TV τον Server (WMP) πρέπει ή να σβήσω και να ξανανάψω την TV ή από τις ρυθμίσεις (Εγκατάσταση δικτύου-ρυθμίσεις δικτύου) να επιλέξω τοπικό IP και μετά ξανά DHCP - αυτόματο IP και ξαναβλέπει η τηλεόραση τον WMP... Χαμός λέμε τώρα.....(χαχαχαχα)
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..
Θα κρατώ ενήμερο το μίτο γιατί νομίζω ότι εμπειρία έχει ο καθένας είναι καλό να τη μοιράζεται.....

Αγαπητε φιλε δεν φανταζεσαι ποσο ειχα παιδευτει γι αυτο και σε καταλαβαινω απολυτα. Ειχα μια αντιστοιχη εμπειρια αλλα εγω ειχα κανει τη βλακεια να εχω screensave αλλα αμεσως το πηρα χαμπαρι και το απενεργοποιησα. Απο τοτε ολα καλα.
Δοκιμασα και το Nero media home4. Ειναι επισης πολυ καλο και οχι βαρυ γιατι τρεχει μονο του οχι μεσα απο το Nero. Δεν εχω δοκιμασει ολες τις ρυθμισεις του οσον αφορα το transconding αλλα μου φαινεται πολυ πιο ευχρηστο. Βλεπω λιγα κοληματα (στα παναρισματα της καμερας) αλλα ισως ειναι επειδη δεν εχω παιξει με ολες τις ρυθμισεις.
Και κατι αλλο. Μην κανεις συχνα επανεκκινηση στην τηλεοραση. Ειναι κατι που ταλαιπωρει αφαβταστα τα τροφοδοτικα και τα inverter τους. Εγω εκανα κατι πονηρο. Επειδη εχω πολλες συσκευες που χρειαζονται internet πηρα ενα ethernet απο το router kai οδηγω μ αυτο ενα switch opote αν συμβει κατι τετοιο απλα βγαζω απο το ρευμα το switch και το ξαναβαζω αμεσως. Η τηλεοραση βλεπει αμεσως το δικτυο και γλυτωνω την επανεκκινηση της.
Νικος

Λοιπόν η τηλεόραση "πετάει" έξω το server (Windows Media player 11) μετά ΑΚΡΙΒΩΣ 14 λεπτά θέασης ταινίας χρονομετρημένα και μου γράφει ΑΔΕΙΟ στην αναζήτηση υπολογιστή. Για να ξαναδεί η TV το server βγάζω και ξαναβάζω το homeplug που έχω στην τηλεόραση προκειμένου να μην κάνω επανεκκίνηση της τηλεόρασης...
Τι στο διάολο γίνεται ρε παιδιά? Τι φταίει?

Last edited:
Λύθηκε το πρόβλημα τελικά.
Έφταιγαν τα Homeplugs που χρησιμοποιούσα για την ενσύρματη δικτύωση της τηλεόρασης τα οποία ήταν τα TP-Link TL-PA 201/200 Mbps τα οποία προφανώς έχουν θέμα στη συνεργασία τους είτε με την τηλεόραση είτε με τους Media servers όσον αφορά την αναγνώριση των αρχείων του PC.
Μόλις άλλαξα Homeplugs και έβαλα τα MSI Power 200 Mbps όλα δούλεψαν ρολόϊ.
Συμπέρασμα:
Μακριά από homeplugs TP-Link όσοι κάτοχοι τηλεόρασης Philips ενδιαφέρονται να δικτυώσουν ενσυρματα την TV τους με το PC.

Λύθηκε το πρόβλημα τελικά.
Έφταιγαν τα Homeplugs που χρησιμοποιούσα για την ενσύρματη δικτύωση της τηλεόρασης τα οποία ήταν τα TP-Link TL-PA 201/200 Mbps τα οποία προφανώς έχουν θέμα στη συνεργασία τους είτε με την τηλεόραση είτε με τους Media servers όσον αφορά την αναγνώριση των αρχείων του PC.
Μόλις άλλαξα Homeplugs και έβαλα τα MSI Power 200 Mbps όλα δούλεψαν ρολόϊ.
Συμπέρασμα:
Μακριά από homeplugs TP-Link όσοι κάτοχοι τηλεόρασης Philips ενδιαφέρονται να δικτυώσουν ενσυρματα την TV τους με το PC.

Τελος καλο ολα καλα.
Αλλα πες μου γιατι χρειαζομταν τα homeplugs για να στησεις το δικτυο σου? Τι ακριβως κανουν αυτα? Ειναι router or switch?
Γιατι περα απο το router που ηδη ειχες και ενα καλωδιο ethernet αντε και ενα switch τιποτα αλλο πρακτικα δεν χρειαζοσουνα. Τα χρησιμοποιησες για καποιο συγκεκριμενο λογο?
Νικος

Απάντηση: Re: PHILIPS & DLNA ETHERNET

Τελος καλο ολα καλα.
Αλλα πες μου γιατι χρειαζομταν τα homeplugs για να στησεις το δικτυο σου? Τι ακριβως κανουν αυτα? Ειναι router or switch?
Γιατι περα απο το router που ηδη ειχες και ενα καλωδιο ethernet αντε και ενα switch τιποτα αλλο πρακτικα δεν χρειαζοσουνα. Τα χρησιμοποιησες για καποιο συγκεκριμενο λογο?
Νικος
Νομίζω ότι το modem του είναι σε διαφορετικό χώρο από την tv του.

Ακριβώς polisv, το router είναι σε άλλο δωμάτιο 20 μέτρα μακριά από την TV και δεν ήθελα να τραβάω καλώδιο μέσα από το σαλόνι... θα με έτρωγε η σύζυγος....
Παιδιά και μια άλλη ερώτηση: μήπως ξέρετε εάν το WI FI της τηλεόρασης είναι συνεχώς ανοιχτό ανεξάρτητα εάν έχει κάποιος ενσύρματη δικτύωση? Έχουμε και μικρά παιδιά στο σπίτι και δεν θέλω ακτινοβολία... Αν ναι, υπάρχει κάποιος τρόπος να το απενεργοποιούμε? Ή μήπως απενεργοποιείται αυτόματα (που θα ήταν και πιο λογικό) επιλέγοντας στην TV ενσύρματη εγκατάσταση δικτύου?
Thanks

Last edited:
Ακριβώς polisv, το router είναι σε άλλο δωμάτιο 20 μέτρα μακριά από την TV και δεν ήθελα να τραβάω καλώδιο μέσα από το σαλόνι... θα με έτρωγε η σύζυγος....
Παιδιά και μια άλλη ερώτηση: μήπως ξέρετε εάν το WI FI της τηλεόρασης είναι συνεχώς ανοιχτό ανεξάρτητα εάν έχει κάποιος ενσύρματη δικτύωση? Έχουμε και μικρά παιδιά στο σπίτι και δεν θέλω ακτινοβολία... Αν ναι, υπάρχει κάποιος τρόπος να το απενεργοποιούμε? Ή μήπως απενεργοποιείται αυτόματα (που θα ήταν και πιο λογικό) επιλέγοντας στην TV ενσύρματη εγκατάσταση δικτύου?
Thanks

Για να μπορει η τηλεοραση να ψαξει ασυρματο δικτυο οποιαδηποτε στιγμη της ζητηθει θα πρεπει θεωρητικα να ειναι ενεργο συνεχως. Φανταζομαι οτι πιθανα θα μπορει να απενεργοποιηθει απο το service menu. (062596i)
Νικος

Πως δηλαδή ρε Νικόλα;

Πιεσε τα πληκτρα 062596i σχετικα γρηγορα και θα σου ανοιξει ενα παραθυρο που θα σε προειδοποιει για πιθανη βλαβη.
Μην πειραξεις τιποτα.
Μολις μπεις με τα βελακια προχωρησε ενα βημα τη φορα και δες αν υπαρχει και το κομματι που σε ενδιαφερει. Πιστευω οτι ειναι εκει μεσα οποτε οταν το βρεις κανεις select και μπες διπλα που πιθανα θα εχει on & off.
Προηγουμενως θα πρεπει να ξερεις που ειναι το save ωστε μετα αφου κανεις την αλλαγη να κανεις αποθηκευση.
Αρχικα μην πειραξεις τιποτα. Κανε μονο περιηγηση στο κρυφο μενου για να δεις τι περιεχει και αν βρισκεται εκει η πληροφορια που θελεις.
Με ενα απλο exit βγσινεις απο το κρυφο μενου.
Νικος

Παίδες την πατήσαμε...
Τελικά το πρόβλημα με τη δικτύωση της τηλεόρασης παραμένει. Έχω συνδέσει ενσύρματα την τηλεόραση με το PC. Βλέπει κανονικά το NET TV αλλά όταν πάει να κάνει streeming (μέσω οποιουδήποτε διακομιστή: Windows Media Player 11, Tversity, Nero 8) των αρχείων του υπολογιστή σταματάει στα 14 ακριβώς λεπτά και στην τηλεόραση εμφανίζεται "ΑΔΕΙΟ". Δηλαδή ενώ βλέπω μια ταινία από τον σκληρό του PC μετά από 14 λεπτά streeming σταματάει ξαφνικά να αναγνωρίζεται από την τηλεόραση ο διακομιστής. Έχω δοκιμάσει όλους τους τρόπους δικτύωσης (με Homeplugs TP-Link 200Mbps & MSI 200Mbps καθώς και απ' ευθείας με καλώδιο ethernet) αλλά το πρόβλημα παραμένει να εμφανίζεται στα 14 λεπτά steeming. Έχω κάνει όλες τις απαιτούμενες ρυθμίσεις δικτύωσης στο PC και νομίζω ότι το πρόβλημα τελικά έχει να κάνει με την τηλεόραση ειδικά εφόσον εμφανίζεται και με απ' ευθείας καλώδιο ethernet. Επίσης ακριβώς το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και όταν κάνω ασύρματη δικτύωση.
Δεν ξέρω τι γίνεται.