PHILIPS PFL 37¨9731 D

sateliter

Senior Member
9 March 2008
421
Kαλησπέρα. Θα ήθελα να μου πεί κάποιος φίλος, αν γνωρίζει, πως διορθώνεται ένα πρόβλημα που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος τύπος τηλεόρασης (παλαιό μοντέλο βέβαια - του 2006). Εμφανίζει μαύρες κηλίδες και ιδιαίτερα μια μεγαλύτερη στο μέσον της εικόνας, και αυτό συμβαίνει όταν τρθεί σε λειτουργία, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Μετά από 1 ώρα περίπου τα μαύρα στίγματα εξαφανίζονται, όταν ζεσταθεί. Μπορεί να γίνει κάτι μέσω της θύρας ethernet που έχει ή πρέπει να σταλεί στο servis της εταιρείας για διόρθωση του σφάλματος; Ευχαριστώ.

Και εμένα για πρόβλημα μου ακούγεται. Πότε την αγόρασες; Θα έλεγα να επικοινωνήσεις άμεσα με το σέρβις.
Έχω και εγώ την ίδια (αγορά τέλος Νοέμβρη 2007) και δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα ούτε το χειμώνα ούτε καλοκαίρι. (Έχει παίξει γύρω στις 7000 ώρες).

Ευχαριστώ πολύ φίλοι για τις απαντήσεις σας. Την αγόρασα αρχές του 2007. Επικοινώνησα με το service της εταιρείας και μου είπαν ότι πρόκειται για ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν από εκείνους. Μόνο που πρέπει να πάω εγώ την τv εκεί. Το περίεργο είναι ότι το καλοκαίρι δεν το κάνει, γι´ αυτό αναφέρθηκα στους χειμερινούς μήνες, όταν είναι χαμηλή η θερμοκρασία. Τη θεωρώ αρκετά καλή σαν τηλεόραση, αν και βέβαια θα έχουν βγει οπωσδήποτε καλύτερες μέχρι τώρα, αλλά δεδομένου ότι ο μέσος όρος ζωής των lcd είναι πάνω από 50.000 ώρες λειτουργίας, ίσως είναι περίεργο που το εμφάνισε αυτό δυο δρόνια μετά. Ευχαριστώ.

Επίσης, θα με ενδιέφερε να μάθω, αν γνωρίζει κάποιος φίλος, ποιά είναι η χρήση της θύρας ethernet στο συγκεκριμένο μοντέλο

Από την θύρα ethernet μπορείς να κάνεις streaming μουσική (έχω δοκιμάσει mp3), εικόνες και βίντεο (έχω δοκιμάσει divx).
Γενικά αναγνωρίζει DLNA servers, αλλά υπάρχει και το σχετικό λογισμικό της philips για το connected planet. Λέγεται philips media manager, ήταν στο cd που ήρθε μαζί με την τηλεόραση.

Ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω. Πάντως, σε ό,τι αφορά την εικόνα υψηλής ευκρίνειας, η 9731D τα ¨δίνει όλα¨, όταν τροφοδοτηθεί μέσω της θύρας hdmi με δορυφορικό δέκτη (HUMAX 2000 HD - LUXE TV - EUROBIRD 9* Aνατολικά).

PHILIPS PFL 9731D και θύρα usb

Kαλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος φίλος που έχει το συγκεκριμένο μοντέλο, αν μπορούμε να μεταφέρουμε σε usb stick δεδομένα video υψηλής ευκρίνειας από ιστοσελίδα και να τα παρακολουθήσουμε στην τηλεόραση (μίνι video clips - trailers, κ.λ.π.) Ευχαριστώ.

Γενικά η τηλεόραση αναπαράγει avi-divx/mpeg/mpeg2. Τα υψηλής ανάλυσης στις μέρες κυκλοφορούν σε ματρόσκα, που δεν ήταν τόσο διαδεδομένο την εποχή που βγήκε η τηλεόραση. Δεν αναπαράγει ματρόσκα.
Και ίσως η μετατροπή να μην αξίζει...

Πάντως το πρόβλημα με τις κηλίδες είναι το γνωστό πρόβλημα των 37" 9731:

http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/649911-philips-backlight-problems-pf9731d-10-a.html

http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/383684-philips-37pf9731d-10-thread-52.html

Νομίζω η λύση να επικοινωνήσεις με το σέρβις, να έρθει τεχνικός και να σου περάσει τις κατάλληλες ρυθμίσεις...