Philips PFL9704 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οπότε.... όσοι νομίσατε ότι πρέπει να αλλάξετε τηλεοπτικούς δέκτες... λόγω digea… σπεύστε βραδέως... τα καλύτερα έπονται…

Οπότε.... όσοι νομίσατε ότι πρέπει να αλλάξετε τηλεοπτικούς δέκτες... λόγω digea… σπεύστε βραδέως... τα καλύτερα έπονται…

Ακριβως... καλυτερα να περιμενετε ενα χρονο νομιζω... αν στην περιοχη σας δεν κοψουν την εκπομπή αναλογικού σήματος
οπως πχ την εκπομπη αναλογικου σηματος απο Χορτιατη στη Θεσσαλονίκη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για της απαντησεις [ειδικα τον petasis]
αλλα εχω καποια μικροπροβληματακια η παλια TV μου κανει κατι περιεργα το πρωτο μισαωρο λειτουργιας μετα συνηθως στρωνει αλλα δεν ξερω ποτε θα παραδωση πνευμα [το εσωτερικο ξεσκονισμα δεν εκανε τιποτε],,,, γιαυτο ξεκινησα να το ψαχνω το θεμα ,,,,μακαρι να αντεξει μεχρι τον Σεπτεμβρη

αλλα εχω καποια μικροπροβληματακια η παλια TV μου κανει κατι περιεργα το πρωτο μισαωρο λειτουργιας μετα συνηθως στρωνει αλλα δεν ξερω ποτε θα παραδωση πνευμα [το εσωτερικο ξεσκονισμα δεν εκανε τιποτε],,,, γιαυτο ξεκινησα να το ψαχνω το θεμα ,,,,μακαρι να αντεξει μεχρι τον Σεπτεμβρη

Eφόσον θα αλλαξετε TV μάλλον ... ειναι προτιμοτερο να παρετε οντως TV με ενσωματωμενο δεκτη MPEG4
παρα να εχετε 2 τηλεκοντρολ -- ενα για TV και ένα για δέκτη... Λίγη υπομονη δεν βλάπτει... Εγω αυτό κάνω
μέχρι να μας κοψουν την αναλογικη ληψη απο Χορτιάτη στη Θεσ/κη. Ετσι και νεοτερα μοντελα θα βγουν
μεχρι 2013 που θα γινει το σταματημα της αναλογικης (λεμε τωρα..) και θα αλλαξω τη παλια μου CRT
και 2 τηλεκοντρολ δεν θα εχω... που ειναι μεγα σπασιμο..

Δεν ειναι αναγκη να περιμενεις τοσο πολυ...

Τον αλλο μηνα θα ερθουν τα νεα μοντελα Sony-Panasonic-Samsung...

Eφόσον θα αλλαξετε TV μάλλον ... ειναι προτιμοτερο να παρετε οντως TV με ενσωματωμενο δεκτη MPEG4
παρα να εχετε 2 τηλεκοντρολ -- ενα για TV και ένα για δέκτη...

Αφου ετσι και αλλιως ολες οι τηλεορασεις πλεον εχουν δεκτη mpeg4 εκτος απο καποια παλιοτερα μοντελα...

Γιάννη, ξέρουμε αν τα μοντέλα του Μαρτίου θα έχουν λυμένα τα θέματα firmware; Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, αλλά μακάρι...

Γιατί δέκτες mpeg4 έχουν όλες οι μάρκες πλέον. Το EPG θέλει "δοκιμές"...

Ε, καλά μην το λες. Διάβασα διάφορα στα νήματα, Ισπανίες, Σουηδίες, εξαφάνιση των mpeg2 της ΕΡΤ, EPG στα Αγγλικά, κλπ...
Όλοι "δοκιμάζουν". Δεν θα ήταν απλούστερο να διαλέξεις "Ελλάδα" και να είναι όλα εντάξει;

Καλημέρα και ναμαι πάλι
Λίγα λόγια για τον ποιητή [εμένα δηλαδή]
Από τεχνικές γνώσεις πάνω στο θέμα TV ήμουν σε πρωτόγονο στάδιο τα πράγματα ευτυχώς αλλάξανε [νάνε καλά το ιντερνετ και εσείς που με ξεστραβώσατε] σε 10 μέρες έχω διαβάσει πάνω από 200 σελίδες με διάφορα Reviews και καμιά 100 σελίδες πάνω σε τεχνικά θέματα συν ότι από αντανακλαστικά πάω τέλεια και από όραση ….βλέπω υπότιτλους στο χιλιόμετρο …..
βασιζόμενος λοιπόν σ’αυτά και έχοντας πληροφορία ότι στην Ηλ.Αθην. στο καρφουρ του Ρέντη έχει την 9704 στης 40´´- 46´´ ΚΑΙ την 8664 στης 40´´- 46´´ η οποίες παίζουν δίπλα δίπλα από την ίδια πηγή σε HD και έχουν στα 3 μέτρα έναν ωραίο καναπέ θεώρησα ότι ήταν σούπερ ευκαιρία να διακρίνω LIVE τις διαφορές που χωρίζουν της δυο αυτές TV και να τεσταρο και της γνώσεις μου [όσες έχω τέλος πάντων]
προτού πάρετε της ντομάτες και αρχίσετε Θέλω να τονίσω ότι :
Οι παρακάτω εντυπώσεις – αξιολογήσεις είναι καθαρά προσωπικές βασίζονται στην απλή οπτική παρατήρηση τις τεχνικές διαφορές και τις βαθμολογίες των μοντέλων της ξέρω από τα διάφορα Reviews επίσης λόγο ‛’εσωτερικής πληροφόρησης’’ η TVs πιστεύω ότι είχαν τις βέλτιστες ρυθμίσεις .
Είδα για αρκετά λεπτά δυο βίντεο με πολλές γρήγορες σκηνές,,, ένα ´´σκοτεινό´´ με Live συναυλία ,,,, και ένα ´´φωτεινό´´ με κάτι θάλασσες και έναν τύπο να πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα

με μια πρώτη γρήγορη ματιά δεν είδα διαφορές ;;;;;!!!
με πιο προσεχτική ματιά κάτι άρχισα να διακρίνω αλλά…. Σηκώνομαι από τον καναπέ πάω πιο κοντά πάω πιο μακριά τρίβω τα μάτια μου ,,, κουνάω το κεφάλι μου [βλ. Θ.Βεγγος] ξανακαθομε και τελικά ….
με πιο πιο πιο προσεχτική ματιά άρχισα να βλέπω κάποιες πολύ μικρές διαφορές στις πολύ σκοτεινές και στις πολύ φωτεινές στιγμές της τάξεως του 5% ,,,,,,, αλλά στις γρήγορες σκηνές καμία απολύτως διαφορά ;;;;; !!!!!!
που είναι η τόσες τεχνολογικές διαφορές ΟΕΟ …..στο 5% ;;;; …. Που είναι τα 500 διαφορά στην τιμή ΟΕΟ ;;;;;; …θα πρέπει να ξεστραβωθώ να δω σε μια πολύ σκοτεινή ή πολύ φωτεινή σκηνή ένα 5% διαφορά για να δικαιολογήσω τα 500 βρε δεν πα να κουρευτούν ούτε 50 δεν αξίζει αυτή η διαφορά .
Πάντως και τα δυο μοντέλα με εντυπωσίασαν

Αυτάααα… περιμένω ντοματιές εεεεε…. Σχόλια ήθελα να πω
Υ.Γ. σορρυ για το μέγεθος του κειμένου

Στην κίνηση δεν ξέρω αν αναμένονται διαφορές (και οι 100Hz νομίζω είναι - πέρα από τα τερτίπια με τα strobing backlight). Στις στάθμες μαύρου αναμένονται (λόγω local dimming υπέρ της 9704) αλλά αυτά θα τα δεις σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο. Σε φωτεινό χώρο (όπως υποθέτω είναι το κατάστημα που πήγες) όλες οι LCD θα φαίνονται να έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους...

Πάντως το θέμα του χειρισμού της κίνησης της 9704 είναι ακόμα ανοιχτό. Στην έκθεση που την είχαμε δει η κίνηση δεν ήταν καθόλου καλή. Είναι άγνωστο αν έφταιγε το υλικό ή η τηλεόραση, και από τότε δεν είχαμε την ευκαιρία να την δούμε σε κάποιον ελεγχόμενο χώρο για να βγει κάποιο συμπέρασμα.

Απάντηση: Re: Philips PFL9704 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

.... Σε φωτεινό χώρο (όπως υποθέτω είναι το κατάστημα που πήγες) όλες οι LCD θα φαίνονται να έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους...

Τι έγινε τελικά επηρεάζονται οι LCD από τον περιβάλλοντα φωτισμό???...ή μόνο η 21:9 μένει σταθερή στο 0,3 ???....

....α στο καλό μπερδεύτηκα πάλι...φτου κι από την αρχή....:flipout:....-bye-

Πάντως το θέμα του χειρισμού της κίνησης της 9704 είναι ακόμα ανοιχτό. Στην έκθεση που την είχαμε δει η κίνηση δεν ήταν καθόλου καλή.
την 9803 [αν δεν κανω λαθος .....ειχε και κατι αυτοκολλητα με βραβειο καλητερης TV 2008-9] που την ειδα σε αλλο καταστημα με ενθουσιασε περισσοτερο απο την 9704.
και επειδη κατι διαβασα για ''ουρες'' κτλ στην κινηση της 9803 αυτα δεν τα ειδα ...αντιθέτος μαλιστα
η διαυγια της εικονας η φυσικοτιτα και η διαχειριση της κινησης ηταν τελεια

Re: Απάντηση: Re: Philips PFL9704 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τι έγινε τελικά επηρεάζονται οι LCD από τον περιβάλλοντα φωτισμό???...ή μόνο η 21:9 μένει σταθερή στο 0,3 ???....

....α στο καλό μπερδεύτηκα πάλι...φτου κι από την αρχή....:flipout:....-bye-

Μιλάω για ικανότητα του ματιού να δει διαφορές στο μαύρο όταν υπάρχει φως. Δεν σχετίζεται με το θέμα του πως επηρεάζεται το μαύρο από τον φωτισμό. Η απάντηση σε αυτό είναι να δεις μια πλάσμα στο κατάστημα. Όποια και αν είναι αυτή... :flipout:
Σ αυτή την περίπτωση η διαφορά από την χειρότερη LCD είναι ευκρινής...

την 9803 [αν δεν κανω λαθος .....ειχε και κατι αυτοκολλητα με βραβειο καλητερης TV 2008-9] που την ειδα σε αλλο καταστημα με ενθουσιασε περισσοτερο απο την 9704.
και επειδη κατι διαβασα για ''ουρες'' κτλ στην κινηση της 9803 αυτα δεν τα ειδα ...αντιθέτος μαλιστα
η διαυγια της εικονας η φυσικοτιτα και η διαχειριση της κινησης ηταν τελεια

Εγώ τα έγραψα αυτά για τις ουρές. Δεν έχω δει 9803 σε σύγκριση με 9704, αλλά για την 9803 θυμάμαι:

1) Λάθος χρώματα. Η 9704 εμφανίζεται σημαντικά πιο ακριβής στα reviews.
2) Θυμάμαι ουρές στην κίνηση στην 9803. Στην 9704 δεν παρατήρησα ουρές, αλλά περισσότερη θολούρα. Ίσως έφταιγε το υλικό ίσως όχι.
3) Η 9803 είχε πάνελ με καλύτερη εγγενή αντίθεση (MVA), ενώ η 9704 έχει ASV (Sharp). Νομίζω ότι χειρίζεται καλύτερα το blooming η 9704, αλλά ίσως έχει πιο άτονη εικόνα από την 9803 (εκτίμηση - δεν τις έχω δει δίπλα-δίπλα).

Εγώ πάντως αποφάσισα να περιμένω τα επόμενα πάνελ της Sharp, να δούμε τι νέο θα φέρουν...

Προς... γιώργος 69... και εγώ εκεί είδα τις τηλεοράσεις.. θεωρώ την 46'' καλύτερη... αλλά θα μου πεις γούστα είναι αυτά... πάντως θα κάνω λίγη υπομονή μέχρι την τελική απόφαση της αγοράς....

Μηπως αυτοι ειναι οι λογοι που καταργηθηκε η 9704?

I've had my 46PFL9704 since the start of December - it's a VN1 serial number set, manufactured week 45 of 2009. I've tried to live with it's faults, but I've decided that I shouldn't be expected to do that after paying Eur2500 for the thing. The main issues that are bothering me are:

-Really terrible haloing around white objects on dark backgrounds. If I have the brightness set any higher than 53, this gets very noticeable. It also results in what I can only describe as what looks like moving, almost liquid-like, lighter patches when a scene fades to black. Surely this isn't acceptable in a TV this price? Watching Battlestar Galactica with this issue was absolutely horrible!

-The colours simply don't look right at all, no matter how much tinkering I do with the settings. Also red text turns a pink colour when on a black background - is this the pinky red issue that has been mentioned before?

-Although it's not something that bothers me too much as I sit right in front of the TV at all times, but the viewing angles are bad. You also see haloing around objects on the screen and also what I think is banding (not up on all of the terms I'm afraid).

-The shadow detail is really bad. This affects me a lot when it comes to gaming - you simply can't make out another player from the background in a dark area, and if I turn the brightness up I get the haloing issues mentioned above.

I've never returned a TV before, so I'd appreciate some advice from those who have. Based on what I've described above and the length of time I've had the TV, what would be my best course of action? Should I a) contact the retailer first and see if they'll replace it? b) contact Philips directly or c) contact the warranty company? Any advice you could give would be greatly appreciated.

Thanks
PaulieBeef is offline Report Post Reply With Quote

http://www.avforums.com/forums/lcd-...d-2009-series-9604-9664-9704-part-3-a-23.html

Πραγματικα απογοητευτικο αυτο που συμβαινει με την 9704.....και η δικια μου 9732 (47) εβγαλε απο τις δυο πανω ακρες κατι σαν σκια πανω στο πανελ εδω και 10 μερες και μου φενετε οτι μεγαλωνει σιγα σιγα....απο Δευτερα ειμαι να περνω τηλ στο service....

Εγώ πάντως μετά το πόστ του Γιάννη, κάθισα και διάβασα το νήμα από εκείνο το φόρουμ (είχα καιρό να μπω εκεί). Αισθάνθηκα πολύ τυχερός που υπάρχει αυτό το φόρουμ (αυτό εννοώ, το avclub) με αυτό το επίπεδο...

Εγώ πάντως μετά το πόστ του Γιάννη, κάθισα και διάβασα το νήμα από εκείνο το φόρουμ (είχα καιρό να μπω εκεί). Αισθάνθηκα πολύ τυχερός που υπάρχει αυτό το φόρουμ (αυτό εννοώ, το avclub) με αυτό το επίπεδο...

Πολύ αμφιβάλλω αν είναι κάτοχος της 9704 ο συγκεκριμένος, πάρα πολύ αμφιβάλλω...

Τί να πω, ίσως να φταίει το κλίμα... :nounder:

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο πάντως στα βόρεια φόρα...