Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τις δοκίμασα. Δεν μου αρέσουν (εμένα). Η αντίθεση της εικόνας είναι σημαντικά μειωμένη, και πιο επίπεδη. Το μαύρο είναι πιο φωτεινό, και δεν μου αρέσει.
Βέβαια θεωρώ ότι οι δικές μου μετρήσεις είναι πιο κοντά στα πρότυπα, αλλά αν σου αρέσουν του flat panels, εννοείται ότι μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις.
Απλά (πληροφοριακά) οι δικές μου έχουν ένα γάμμα κοντά στο 2.2, και οι ρυθμίσεις για θέαση ταινίας θα δείξουν below black πληροφορία γιατί πλέον όλες οι ταινίες έχουν τέτοια πληροφορία. Οι ρυθμίσεις για τηλεοπτικό θα κόψουν την below black πληροφορία, επειδή αρκετοί σταθμοί (π.χ. άλφα) έχουν το μαύρο στο 16 (όπως θα έπρεπε φαντάζομαι).

Βασικά, είδα αυτό που περίμενα: φωτεινό γάμμα και μείωση φωτός από την μείωση της αντίθεσης: περισσότερο επίπεδη εικόνα...

Απλα οι δικες σου ειναι πολυ σκοτεινες ισως και επειδη εχεις τον αισθητηρα ενεργοποιημενω αρα το γαμα ειναι σιγουρο οσο γραφεις αλλα για ποσο φως μεσα στο δωματιο προβολης.
Αν μπορεις διευκρινησε τις τιμες στο ΣΥΝΗΘΗΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ για θεαση ταινιας.

Οι ρυθμίσεις του flatpanels δεν είναι πιο σκοτεινές; Εμένα πιο σκοτεινές μου φάνηκαν...
(Αφού η αντίθεση - που ελέγχει τον οπίσθιο φωτισμό - είναι πολύ χαμηλότερη)

Βασικά οι ρυθμίσεις έγιναν με τον φωτο-αισθητήρα κλειστό. Όταν τον ανοίξεις, προσαρμόζονται στον χώρο σου.

Αν με κλειστό τον φωτο-αισθητήρα σου φαίνονται πάλι σκοτεινές, ανέβασε την αντίθεση - έχεις πολύ φωτεινό χώρο.

Φυσικά, αν οι ρυθμίσεις του flatpanels σου ταιριάζουν καλύτερα, εννοείται βάζεις αυτές... -bye-

[Τις ρυθμίσεις θα τις βρεις στο 1ο πόστ του νήματος...]

Οι ρυθμίσεις του flatpanels δεν είναι πιο σκοτεινές; Εμένα πιο σκοτεινές μου φάνηκαν...
(Αφού η αντίθεση - που ελέγχει τον οπίσθιο φωτισμό - είναι πολύ χαμηλότερη)

Βασικά οι ρυθμίσεις έγιναν με τον φωτο-αισθητήρα κλειστό. Όταν τον ανοίξεις, προσαρμόζονται στον χώρο σου.

Αν με κλειστό τον φωτο-αισθητήρα σου φαίνονται πάλι σκοτεινές, ανέβασε την αντίθεση - έχεις πολύ φωτεινό χώρο.

Φυσικά, αν οι ρυθμίσεις του flatpanels σου ταιριάζουν καλύτερα, εννοείται βάζεις αυτές... -bye-

[Τις ρυθμίσεις θα τις βρεις στο 1ο πόστ του νήματος...]

Όντως οι ρυθμίσεις αυτές είναι πολύ σκοτεινές (όσον αφορά φωτεινότητα-αντίθεση). Καλό θα είναι να παίξει κανείς με τις ρυθμίσεις μέχρι να βρει τι του ταιριάζει. Στο δικό μου χώρο οι ρυθμίσεις αυτές δεν έκαναν. Αναγκάστικα να ανεβάσω την φωτεινότητα στο 70 και την αντίθεση στο 42 για να είναι η εικόνα, όπως μου αρέσει.Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Αλήθεια γιατί στις περισσότερες ρυθμίσεις που έχω βρει (βασισμένες σε μετρήσεις) προτιμούνται οι πιο θερμές περιοχές; Μου κάνει εντύπωση γιατί με τέτοια ρύθμιση το λευκό αποκτά έναν τόνο κίτρινο και δεν είναι κατάλευκο. Προσωπικά μου αρέσει το πιο ψυχρό λευκό, που δεν φαίνεται ξεθωριασμένο και φυσικά το βαθύ μαύρο.

Όντως οι ρυθμίσεις αυτές είναι πολύ σκοτεινές (όσον αφορά φωτεινότητα-αντίθεση). Καλό θα είναι να παίξει κανείς με τις ρυθμίσεις μέχρι να βρει τι του ταιριάζει. Στο δικό μου χώρο οι ρυθμίσεις αυτές δεν έκαναν. Αναγκάστικα να ανεβάσω την φωτεινότητα στο 70 και την αντίθεση στο 42 για να είναι η εικόνα, όπως μου αρέσει.Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Αλήθεια γιατί στις περισσότερες ρυθμίσεις που έχω βρει (βασισμένες σε μετρήσεις) προτιμούνται οι πιο θερμές περιοχές; Μου κάνει εντύπωση γιατί με τέτοια ρύθμιση το λευκό αποκτά έναν τόνο κίτρινο και δεν είναι κατάλευκο. Προσωπικά μου αρέσει το πιο ψυχρό λευκό, που δεν φαίνεται ξεθωριασμένο και φυσικά το βαθύ μαύρο.

Προσωπικά τα ψυχρά λευκά με κουράζουν. Προτιμώ τα θερμά και ας έχουν την κιτρινάδα τους. Το βαθύ μαύρο το θέλουν όλοι αρκεί βέβαια να μην είναι υπερκορεσμένο και χάνεις πληροφορία (κάτι που συμβαίνει στη θέση φυσική εικόνα όσο αφορά τις Samsung)

Αναγκάστικα να ανεβάσω την φωτεινότητα στο 70 και την αντίθεση στο 42 για να είναι η εικόνα, όπως μου αρέσει.Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Εννοείται. Και οι 2 αλλαγές που έκανες, μια χαρά είναι αν ο χώρος είναι φωτεινός.
Το σίγουρο είναι ότι μια πλάσμα θα τα έβρισκε μάλλον σκούρα στον χώρο σου... :a0210:

Προσωπικά τα ψυχρά λευκά με κουράζουν. Προτιμώ τα θερμά και ας έχουν την κιτρινάδα τους. Το βαθύ μαύρο το θέλουν όλοι αρκεί βέβαια να μην είναι υπερκορεσμένο και χάνεις πληροφορία (κάτι που συμβαίνει στη θέση φυσική εικόνα όσο αφορά τις Samsung)

Το θέμα είναι τι πληροφορία χάνεις...
Πρέπει να βλέπουμε το below black, ή όχι; Από ότι έχω καταλάβει, όλοι θέλουν να το βλέπουν...

Για το τηλεοπτικό, αν ανέβει η η φωτεινότητα, προστίθεται περισσότερη πληροφορία, ή απλά τονίζονται περισσότερο λεπτομέρειες, που σύμφωνα με το υλικό δεν θα έπρεπε να πολυφαίνονται;

Είναι μεγάλο το ζήτημα, και δεν έχω απάντηση...

Το θέμα είναι τι πληροφορία χάνεις...
Πρέπει να βλέπουμε το below black, ή όχι; Από ότι έχω καταλάβει, όλοι θέλουν να το βλέπουν...

Για το τηλεοπτικό, αν ανέβει η η φωτεινότητα, προστίθεται περισσότερη πληροφορία, ή απλά τονίζονται περισσότερο λεπτομέρειες, που σύμφωνα με το υλικό δεν θα έπρεπε να πολυφαίνονται;

Είναι μεγάλο το ζήτημα, και δεν έχω απάντηση...

Σε τηλεοπτικό είχα παρατηρήσει (για την Samsung) ότι στη φυσική εικόνα χάνονται αρκετές πληροφορίες από την εικόνα. Είναι φανερό ότι το μαύρο είναι παραπάνω από αυτό που πρέπει. Ακόμα και στο τυπικό που είναι αρκετά φωτεινό και με ψυχρά χρώματα μπορείς να δεις περισσότερα από το φυσικό. Τώρα σύμφωνα με τα κινηματογραφικά πρότυπα:grandpa: και τι πρέπει να βλέπουμε τα ξέρεις καλύτερα.

Εγώ, ναι. To "daily motion" web app δεν παίζει πλέον... :flipout:

EPG δεν έβαλαν (φυσικά). Γενικά, δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή...

paidia polu kalispera !!! eimai neos user sto site kai tin paraskeuh katoxos tis pfl 9705 40'' :) i alitheia einai oti exw tromokratithei ligo me osa diavazw gia tin sigekrimeni tv alla vlepontas tin eikona pou diathetei pira to risko na ta akoumpisw... oi pithanotites gia provlimata einai polles?????? :/

Αν έχει πρόβλημα, θα το ακούσεις μάλλον. Μερικές κάνουν έναν υψίσυχνο θόρυβο, από το τροφοδοτικό τους, όταν λειτουργούν. Αν δεν ακούς τίποτα, όλα μάλλον είναι οκ...

Α.Α | Κάτοχος | Κωδικός Μοντέλου | Ημερ. Αγοράς | Πρόβλημα
1 | andrio | 32PFL9705 | 02/09/2010 |(πρόβλημα με buzzing τροφοδοτικού, αντικατάσταση με 40PFL9705 (10/03/2011) - #8)
1|greg1250|40PFL9705|09/09/2010|(πρόβλημα με σφύριγμα τροφοδοτικού http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1343685&postcount=228 )
2|petasis|46PFL9705|16/09/2010||
3|panos_k|46PFL9705|17/09/2010||
4|christos_a|46PFL9705|17/09/2010|(σφύριγμα στο αριστερό ambilight)
5|aimar|46PFL9705|01/10/2010||
6|djstx2003|46PFL9705|01/10/2010||
7|nickvog|46PFL9705|09/11/2010||
8|andrio|40PFL9705|10/03/2011|(πρόβλημα ambilight buzzing)
9|Παπαδοπουλος Γιαννης|46PFL9705|18/03/2011||
10|Mitsuhirato|40PFL9705|19/03/2011||
11|kazabubu|46PFL9705|30/03/2011||
12|intos|40PFL9705|08/04/2011||

Διάβαζα το service manual της 9705, και σχημάτισα την εντύπωση ότι κάθε 9705 καλιμπράρεται από το εργοστάσιο. Έχετε διάθεση να δούμε αν αυτό αληθεύει;

Όποιος θέλει, θα ήθελα το ακόλουθο:

1) Να επιλέξει "Απόχρωση" "Συνήθης".
2) Να μπει στο μενού "Συνήθης Χρωματισμός".
3) Να σημειώσει τις 3 τιμές (Κόκκινο/Πράσινο/Μπλε) σε ένα χαρτάκι για να μην χαθούν.
4) Να επιλέξει θερμό στις επιλογές δεξιά.
5) Να σημειώσει τις 3 τιμές (Κόκκινο/Πράσινο/Μπλε) και να τις αναρτήσει σε αυτό το νήμα, μαζί με τις ίντσες του μοντέλου.
6) Να βάλει πίσω τις 3 τιμές, που είχε σημειώσει στο χαρτάκι.
7) Να βάλει την "Απόχρωση" στην προηγούμενη τιμή της.

paralamvanw aurio giati tin perimenw apo athina gia thessaloniki...

malista enw eixa tin epilogi gia tin kainourgia tin samsung tin d8000 opou sxediastika den paizete h eikona tis wstoso den katafere na peisei gia tin akrivia den tin sigrinw kan me tin 9705 !! leptomeries den gnwrizw... krinw kathara apo auto pou vlepei to mati mou .... twra vevaia me osa diavasa katalava oti einai telika kai ligo tzogos to ti tha sou katsei ... giati meta den exw idea se periptwsi provlimatos to pws prepei na kinithw....

Αν μπορείς, μην γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες, δεν είναι ευανάγνωστο.
Πέρα που απαγορεύεται από τον κανονισμό του φόρουμ...

Διάβαζα το service manual της 9705, και σχημάτισα την εντύπωση ότι κάθε 9705 καλιμπράρεται από το εργοστάσιο. Έχετε διάθεση να δούμε αν αυτό αληθεύει;

Όποιος θέλει, θα ήθελα το ακόλουθο:

1) Να επιλέξει "Απόχρωση" "Συνήθης".
2) Να μπει στο μενού "Συνήθης Χρωματισμός".
3) Να σημειώσει τις 3 τιμές (Κόκκινο/Πράσινο/Μπλε) σε ένα χαρτάκι για να μην χαθούν.
4) Να επιλέξει θερμό στις επιλογές δεξιά.
5) Να σημειώσει τις 3 τιμές (Κόκκινο/Πράσινο/Μπλε) και να τις αναρτήσει σε αυτό το νήμα, μαζί με τις ίντσες του μοντέλου.
6) Να βάλει πίσω τις 3 τιμές, που είχε σημειώσει στο χαρτάκι.
7) Να βάλει την "Απόχρωση" στην προηγούμενη τιμή της.

Το απογευμα τα νεοτερα απο εμενα.