Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά διαβάζοντας σας ανακάλυψα οτι και εγώ στα δικά μου γυαλιά για την lcd c8000 έχω ξεκολήσει τα αυτοκόλητα από τη πρώτη μέρα που πήρα τη τηλεόραση, και φρικάρησα.
Η αλήθεια είναι όμως οτι από το ελάχιστο υλικό που έχω δει σε 3d, δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Όσες φορές είδα όλα μου φάνηκαν μια χαρά. Εντάξει έπεφτε λίγο η φωτεινότητα, αλλά στο επίπεδο εκείνο που πέφτει όταν βλέπεις 3d, όχι κάτι το ιδαίτερο.
Ξαναέβαλα πριν από λίγο να δώ και πάλι όλα μου φάνηκαν εντάξει. Δοκίμασα βέβαια και έβαλα τα γυαλία κάθετα εμπρός στην οθόνη και είδα οτι σκοτεινιάζουν.
Τελικά τι ακριβώς συμβαίνει βγάζοντας τα αυτοκόλητα; Ελπίζω να μη φανώ αστείος, αλλά δηλαδή τι; αν γυρίσεις το κεφάλι σου κάθετα θα σκοτεινιάσει η εικόνα; Γιατί αν είναι αυτό, ποιός βλέπει έτσι;
Μάλλον όμως κάτι δε κατάλαβα καλά. Μπορείς κάποιος να εξηγήσει με απλά λόγια σε μένα τον μη ειδικό τι ακριβώς συμβαίνει, και τι κάνουμε για να διορθώσουμε τα γυαλιά;

μην ανησυχείς απλως δεν θα μπορεις να βλεπεις καθετα στην τηλεοραση..
σε ολες τις lcd τηλεορασεις συμβαινει αυτο.
Κανεις δεν βλεπει καθετα στην τηλεοραση οποτε κανενα προβλημα

μην ανησυχείς απλως δεν θα μπορεις να βλεπεις καθετα στην τηλεοραση..
σε ολες τις lcd τηλεορασεις συμβαινει αυτο.
Κανεις δεν βλεπει καθετα στην τηλεοραση οποτε κανενα προβλημα

Ευτυχώς ησύχασα, γιατί και εγώ δεν είχα διαπιστώσει τίποτα.
Ευχαριστώ.

με τα αυτοκολλητα δεν θα σκοτεινιαζε σε καθετη θεση και πιθανον να ειχες
και λιγοτερο crosstalk.
Απο ποσα ζευγαρια τα ξεκολλησες ? εγω απο 2

και λιγοτερο crosstalk.

Καλα εγω τα ειχα ξεκολησει απο την αρχη και δεν ειχα παρει χαμπαρι. Θεωρουσα οτι ειναι πλαστικα ασφαλειας για γρατζουνιες.:flipout:
Αλλα παλι εχω μια απορια. Τα μη επαναφορτιζομενα γυαλια ειχαν 4 προστατευτικα 2 ανα ματι αλλα γιατι τα επαναφορτιζομενα δεν ειχαν τιποτα? Η Samsung σκεφτηκε τους αγοραστες των μη επαναφορτιζομενων αλλα ξεχασε τους αγοραστες των επαναφορτιζομενων?
Χλωμο δεν ακουγεται?
Νικος

Re: Απάντηση: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

τελικά τα βγάζουμε η όχι τα αυτοκόλλητα??????

Ας σκεφτουμε λογικα,
Σας ειπα οτι στα επαναφορτιζομενα γυαλια δεν υπηρχε τιποτα,
Ας παμε τωρα στα μη επαναφορτιζομενα. Εκει οντως υπηρχαν δυο εμβρανες ανα ματι (μια εσωτερικα και μια εξωτερικα /ματι). Το περιεργο ειναι οτι στην ακρη καθε μεμβρανης υπηρχε (σε μενα τουλαχιστο) χρωμταικος κωδικας που εξειχε απο την ακρη της καθε μεμβρανης. Αν θυμαμαι η μια ακρη ηταν μπλε η αλλη κοκκινο. Αν η Samsung ηθελε να αφησουμε τις μεμβρανες δεν θα ειχε το μικρο αυτο κομματακι που εξειχε απο την καθε μεμβρανη σαν να σου λεει τραβα το να το βγαλεις. Θα ειχε τις μεμβρανες απλα κολημενες αλλα χωρις το κομματακι να εξεχει ωστε να σου μπει στο ματι και να το βγαλεις.
Μιλαω παντα με βαση τη λογικη.
Πολυ πιθανον βεβαια οι μεμβρανες να κανουν αυτο ακριβως που μας ειπαν οι φιλοι μας πιο πανω εγω απλα παραθετω μια διαφορετικη αποψη βασισμενη μονο στη λογικη.
Νικος

Το παρόν νήμα αφορά την 9705....γενικότερα περί γυαλιών και λοιπών αξεσουάρ που μπορούν να ενδιαφέρουν και άλλους κατόχους (εκτός 9705), καλό είναι να ανοίγονται νέα θέματα στην Γενική συζήτηση, ώστε να μην χάνονται οι πληροφορίες μέσα στα θέματα συγκεκριμένων μοντέλων...:smile:

Re: Απάντηση: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

εχει δει κανεις τα imax 3d στην φιλιπς?να αγορασω τα γυαλια της φιλιπς η να περιμενω αλλης?

και λιγοτερο crosstalk.
Σήμερα είδα το post.
Δυστυχώς και από τα 2 ζευγάρια που αγόρα την ίδια μέρα μαζί με τη τηλεόραση.

15 μέρες αργότερα, μαθαίνουμε επιτέλους τι φτιάχνει το τελευταίο firmware:

Q5551_0.140.23.0(Publication date: 2010-10-20)
• Fix- TV is intermittently switching to standby after 2-3 Hr.
• Fix- Combined satellite tuner reboots visible.
• Fix– When accessing NetTV the interface language is always in English
independent of the system menu language selected by user.
• Fix– Finland -Intermittent functioning of teletext and subtitles
• Fix– Video playback (USB/DLNA/nettv) 􀃆 Picture format now takes into
account the video aspect ratio instead of the standard container aspect
ratio. Result: Videos with aspect ratio different than 16:9 are not going
to be stretched anymore by default.
• Fix– Picture judders during playback via USB.

Την προηγούμενη φορά βγάλαν τα notes λίγο πριν βγει νέο firmware. Μπορεί να επαναληφθεί και να δούμε κάτι σε μερικές μέρες...

15 μέρες αργότερα, μαθαίνουμε επιτέλους τι φτιάχνει το τελευταίο firmware:

Q5551_0.140.23.0(Publication date: 2010-10-20)
• Fix- TV is intermittently switching to standby after 2-3 Hr.
• Fix- Combined satellite tuner reboots visible.
• Fix– When accessing NetTV the interface language is always in English
independent of the system menu language selected by user.
• Fix– Finland -Intermittent functioning of teletext and subtitles
• Fix– Video playback (USB/DLNA/nettv) 􀃆 Picture format now takes into
account the video aspect ratio instead of the standard container aspect
ratio. Result: Videos with aspect ratio different than 16:9 are not going
to be stretched anymore by default.
• Fix– Picture judders during playback via USB.

Την προηγούμενη φορά βγάλαν τα notes λίγο πριν βγει νέο firmware. Μπορεί να επαναληφθεί και να δούμε κάτι σε μερικές μέρες...

Απαράδεκτη καθυστέρηση!!!
Για να δουμε τι μας επιφυλασσει η επομενη έκδοση...

Τα codecs της φετινής σειράς:

Code:
+--------------+---------+-----------+----------+----------------+---------------+--------------------------+---+----+------+
|File Extension|Container|Video Codec|Resolution|Frame Rate (fps)|Bit Rate (Mbps)|Audio Codec               |USB|DLNA|Net TV|
+--------------+---------+-----------+----------+----------------+---------------+--------------------------+---+----+------+
|.mkv          |MKV      |MPEG4 SP   |640x480p  |30              |3              |AAC                       |Yes|Yes |No    |
|              |         |MPEG4 ASP  |720x576p  |30              |8              |MP3/MPEG1 L2/ AC3         |Yes|Yes |No    |
|              |         |H.264      |1920x1080p|24              |20             |HE-AAC, AC3, MP3, PCM     |Yes|Yes |No    |
|.asf          |ASF      |WMV9/VC1 SP|352x288   |15              |0,384          |WMA                       |Yes|Yes |Yes   |
|.wmv          |         |WMV9/VC1 MP|1920x1080p|25/30           |20             |WMA                       |Yes|Yes |Yes   |
|              |         |WMV9/VC1 AP|1920x1080 |24/30/60        |20             |WMA                       |Yes|Yes |Yes   |
|.mp4          |MP4      |H.264 BP   |720x576i  |15/30           |5              |AAC/HE-AAC (v1&v2)/AC3    |Yes|Yes |Yes   |
|              |         |H.264 MP   |720x576i  |15/30           |10             |AAC/HE-AAC (v1&v2)/AC4    |Yes|Yes |Yes   |
|              |         |H.264 HP   |1920x1080i|15/30           |20             |AAC/HE-AAC (v1&v2)/AC5    |Yes|Yes |Yes   |
|              |         |MPEG4 SP   |640x480p  |30              |3              |AAC                       |Yes|Yes |Yes   |
|              |         |MPEG4 ASP  |720x576i  |30              |8              |AAC                       |Yes|Yes |Yes   |
|.ts           |TS       |MPEG2      |1920x1080p|30              |20             |MPEG2 L2/MPEG1 L2/AC3     |Yes|Yes |No    |
|.mpg          |PS       |MPEG2      |1920x1080p|29              |20             |MPEG2 L2/MPEG1 L2/AC3 LPCM|Yes|Yes |No    |
|.mpeg         |         |MPEG1      |352x288   |30              |1,5            |MPEG1 L2                  |Yes|Yes |No    |
|.vob          |         |           |          |                |               |                          |   |    |      |
|.rmvb         |RMVB     |RealVideo  |848x480   |30              |2              |RA8LBR/RAAC               |Yes|No  |No    |
|.rm           |8,9,1    |           |          |                |               |                          |   |    |      |

Επίσης ενδιαφέρον ήταν το lag της φετινής σειράς:

The rule of thumb for setting the delay in an external audio receiver or HTS is depending on the Natural Motion compensation settings in the TV:
1. If Natural Motion is set to "off" => then the external delay is like in the games mode and is about 55 ms.
2. If Natural Motion is set to "on" => then the video latency is about 100 ms for xxPFLxxx5 sets (with the exception for 200Hz display sets type xxPFLxxx5 where it is 200 ms) and 200 ms for a xxPFLxxx4 or 3 sets.

Νέα Έκδοση firmware: 000.140.025.000, Αρχείο Zip, 70.26 MB, Ημερομηνία έκδοσης: 2010-11-08

....για να δουμε....

ειχε δικιο ο Γιώργος (petasis) πως σύντομα θα ειχαμε νεο firmware.

Ναι, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δεν υπάρχουν σημειώσεις έκδοσης για αυτό. όταν θα τις βάλουν, θα δούμε και νέο firmware σε λίγο...

Πάντως κοίταξα και εχθές το βράδυ και σήμερα το πρωί για νέο firmware, και δεν είχε. Άρα, δεν το βγάλαν χθες, αλλά σήμερα... Κλέβουν και μια ημέρα στις ημερομηνίες... :flipout:

Ναι, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δεν υπάρχουν σημειώσεις έκδοσης για αυτό. όταν θα τις βάλουν, θα δούμε και νέο firmware σε λίγο...

Πάντως κοίταξα και εχθές το βράδυ και σήμερα το πρωί για νέο firmware, και δεν είχε. Άρα, δεν το βγάλαν χθες, αλλά σήμερα... Κλέβουν και μια ημέρα στις ημερομηνίες... :flipout:
petasis υπαρχουν αλλα γυαλια εκτος απο τις philips?ειμαι ετοιμος να αγορασω