Philips PFL9706 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Να σου πω την αλήθεια, δεν περιμένω η 9706 να είναι κάτι περισσότερο από μια 9705 με 2 ρυθμιστικά παραπάνω, και ένα φίλτρο που μειώνει την γωνία θέασης αλλά αυξάνει την αντίθεση. Περιμένω να πιστώ για το αντίθετο με αυτά που θα δω, και λιγότερο από αυτά που θα διαβάσω (τα οποία συχνά μεταφέρουν υποκειμενικές απόψεις).

Δεν περιμένω συνταρακτική βελτίωση, και φυσικά τα γραφόμενα για την 9707 και τα φίλτρα τύπου 2 είναι απλά εικασίες. Εν πολλοίς αυθαίρετες...

Μην αφήνουμε τις διάφορες πηγές να μας πείθουν ότι η τεχνολογία κάνει άλματα, γιατί δεν τα κάνει.

Και επειδή τα μοντέλα του 2012 θα σχεδιαστούν από το 0, όπου διαβάσεις κάποιον που λεέι ότι ξέρει πως αυτά θα είναι, διάβασε κάτι άλλο. Ούτε στην φίλιπς δεν ξέρουν ακόμα... Σχεδιάζουν νέα πλατφόρμα, που δεν θα βασίζεται σε τσιπάκια της NXP (όπως όλες οι τηλεοράσεις μέχρι την 9706). Με τι θα τα αντικαταστήσουν, θα δούμε στο μέλλον.

Αν και fan της Philips ( περίμενα πως και πως την 9706) δε μπορώ να πώ οτι ενθουσιάστηκα απο το review του fullhd ..... και ακόμα δεν μας είπε τίποτα .....
Και είναι τρυπάκι να περιμένεις απο τώρα την 9707 ..... :(

Περιμενε το review για την 9706 αλλα αν θελεις και 3d μαλλον η vt ειναι μονοδρομος λογω μεγαλυτερης οθονης 50,55 και 65" + οτι ειναι plug and play

O Yperion ξεχασε να αναφερει οτι θα χαλασει στις πρωτες 2-3 ωρες χρησης και οτι αντε μετα να συνενοηθείς με τους κινεζους μαστορες.

Δεν απαντάω γιατί ξέρω ότι ο Γιώργος δεν έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να ασχολείται μαζί μου.

Μόνο στο support της Philips για να μπαίνει και να γραφεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να κατεβάζει και να κάνει install τα απειρα firmware update τα οποια υποτίθεται οτι ΘΑ λύσουν τα προβλήματα χρειάζεται κατ'ελαχιστον 1-2 ωρες την ημέρα.

Δεν απαντάω γιατί ξέρω ότι ο Γιώργος δεν έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να ασχολείται μαζί μου.

Μόνο στο support της Philips για να μπαίνει και να γραφεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να κατεβάζει και να κάνει install τα απειρα firmware update τα οποια υποτίθεται οτι ΘΑ λύσουν τα προβλήματα χρειάζεται κατ'ελαχιστον 1-2 ωρες την ημέρα.

Για σένα πάντα υπάρχει χρόνος... :flipout:
Το πολύ-πολύ προσπερνώ το firmware update της μέρας, και έχω 2 ώρες να αφιερώσω στο φόρουμ...

Εγώ νομίζω ότι πέρα από το γεγονός ότι έχει ρυθμιστεί εκτός κανονικής περιοχής λειτουργίας, δεν βλέπεις 1 ζώνη, αλλά τουλάχιστον 4-8.
Το οπτικό αποτέλεσμα δεν είναι καθαρά οι ζώνες, αλλά συνδυασμός των ζωνών και της επεξεργασίας στην ίδια την εικόνα. Και για αυτό τον λόγο βλέπεις έναν κύκλο, και όχι ορθογώνια (οι ζώνες είναι παραλληλόγραμμα ορθογώνια).
Τις ζώνες θα τις παρατηρήσεις μέσα στον κύκλο, σαν ορθογώνιες περιοχές με διαφορετικό επίπεδο φωτός.

Την ειδα σε καταστημα κρεμασμενη και απο πανω της η σειρα 8.Παντως σε σχεση με την 9606 δεν διεκρινα διαφορες.Αυτα στο καταστημα και μονο την λειτουργεια αλλαξα.Οσον αφορα την 9705 και την κατασκευη στην 9706 ο Μανος ειχε δικιο αν πιεσεις ελαχιστα τα πλαστικα τριζει.Και το πανελ της 9705 μου αρεσε περισσοτερο περσι.

Εγώ δεν την έχω πετύχει ακόμα κάπου (ούτε στο εξωτερικό). Που την πέτυχες;

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Η συγκεκριμένη τηλεόραση βρίσκεται και στον Κοτσόβολο της Βουλιαγμένης. Η πρώτη εντύπωση που μου δημιουργήθηκε όταν την παρατήρησα για λίγη ώρα είναι ότι πρόκειται για "άλλο φρούτο". Το κοντράστ που διαθέτει είναι πραγματικά πρωτόγνωρο με αποτέλεσμα η οξύτητα της εικόνας και τα χρώματά της να είναι πρωτοφανή. Να σημειωθεί δε ότι επειδή ψάχνω να αγοράσω εδω και κάτι λίγους μήνες τηλεόραση έχω παρατηρήσει αρκετές, άρα έχω ένα αρκετά μεγάλο δείγμα σύγκρισης, χωρίς βεβαίως να είμαι τεχνικός, μιλάω καθαρά για οπτική αντίληψη και εντύπωση. Με βάση λοιπόν τις δικές μου επιτόπιες παρατηρήσεις, μου φαίνεται αδικαιολόγητη και άστοχη η αδιαφορία που υπάρχει στο forum για την συγκεκριμένη τηλεόραση, με δεδομένο μάλιστα ότι η τιμή της έχει πέσει τελευταία και πλέον βρίσκεται σε επίπεδα αποδεκτά.

αγαπητέ μου καλώς ήλθατε καταρχήν. σας φαίνεται άστοχη η αδιαφορία ένός φόρουμ όταν καλείται κάποιος υποφήφιος αγοραστής να πληρώσει 1800 ευρώ για 46 χορταστικότατες ίντσες σε μια εποχή που οι μισθοί (όσων παίρνουν ακόμα) έχουν μειωθεί στο μισό???? έχετε δεί πολλά νήματα αγοράς νέας τηλεόρασης τελευταία να έχουν budget 1500 και 2000 ευρώ. να σας πω δε ότι για να εκμεταλευτεί πλήρως κάποιος την συγκεκριμένη τηλεόραση (3d) πρέπει να κάθεται στο 1.5 μέτρο.

για την τηλεόραση δεν θα κάνω σχόλιο γιατί δεν την έχω δεί. για την 9705 που έτυχε να δώ - φως πολύ φως αδικαιολόγητο φώς.

Κάθε τηλεόραση απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό. Δεν θέλουν όλοι "πρωτοφανή" οξύτητα και χρώματα.

Και στο σπίτι σου ούτε συνθήκες Κωτσόβολου θα έχεις ούτε θα παίζει HD demo.

Από εκεί και πέρα βέβαια δικά σου είναι τα λεφτά και εσύ αποφασίζεις.

Κάθε εκτίμηση γίνεται ή πρέπει να γίνεται συγκριτικα. Υπ' αυτήν την έννοια πραγματικά δεν καταλαβαίνω την οργισμένη ή ειρωνική απάντησή σου vas papavas με τα πολλά μάλιστα ερωτηματικά (????), δεδομένου ότι πρώτον δεν έχεις δει όπως παραδέχεσαι ο ίδιος την συγκεκριμενη τηλεόραση και δεύτερον με βάση την τιμή της και τις ίντσες της η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει, αδικαιολόγητα για εμένα, πολύ μικρότερη ανταπόκριση και αντίκτυπο στο forum σε σχέση με άλλες τηλεοράσεις ίδιας τιμής και μεγέθους για τις οποίες έχουν γραφεί στα αντίστοιχα νηματα σελίδες εκτιμήσεων και εντυπώσεων πολλές φορές πριν κάν αυτές κυκλοφορήσουν στην αγορά. Όσον αφορά το "αδικαιολόγητο φως" του προηγούμενου μοντέλου η παρατήρησή μου είναι ότι η φωτεινότητα και η ζωντάνια του πάνελ είναι πάντα πλεονέκτημα, ενώ η σκοτεινότητά του είναι πάντα μειονέκτημα, καθώς η εγγενής φωτεινότητα περιορίζεται, η εγγενής ωστόσο σκοτεινότητα δεν αυξάνεται. Τέλος αναφορικά με την παρατήρησή σου yperion νομίζω ότι το ισχυρό κοντράστ και τα δυνατά χρώματα είναι αντικειμενικα πλεονεκτήματα κάθε πάνελ και δεν σχετικοποιούνται ούτε αποτελούν επιδίωξη μερίδας μόνον θεατών έναντι άλλων που θέλουν κάτι διαφορετικό.

Τι ακριβώς θες να μάθεις για την 9706; Είναι μια 9705, με επίστρωση πάνελ που αυξάνει την αντίθεση του πάνελ, και μειώνει την γωνία θέασης.
Για την 9705, έχουν γραφεί πολλά πράγματα. Αν σου ταιριάζει η 9706, εξαρτάται του τι ψάχνεις.
Αν θες ταινίες με σβηστά τα φώτα, καλύτερα δες τη VT 30. Αν πάλι θες μια πιο συνολική απόδοση (δηλαδή και με τα φώτα ανοιχτά), είναι μια πολύ καλή επιλογή, αν μπορείς να αντέξεις το κόστος της.
Μειονέκτημα είναι τα φειδωλά ρυθμιστικά (υστερεί σημαντικά σε σχέση με τηλεοράσεις της κατηγορίας της).

Τέλος αναφορικά με την παρατήρησή σου yperion νομίζω ότι το ισχυρό κοντράστ και τα δυνατά χρώματα είναι αντικειμενικα πλεονεκτήματα κάθε πάνελ και δεν σχετικοποιούνται ούτε αποτελούν επιδίωξη μερίδας μόνον θεατών έναντι άλλων που θέλουν κάτι διαφορετικό.

Σε περιβάλλον τύπου Κωτσόβολου είναι δύσκολο έως αδύνατο να κριθεί η αντίθεση μιας τηλεόρασης.

Για να καταλάβεις η αντίθεση μετριέται με ειδικό όργανο σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο.

Επίσης κάπου έχει δίκιο ο Βασίλης. Τα 1800 ευρώ είναι πολλά για τηλεόραση 46" ειδικά στην εποχή μας.

Ξαναλέω όμως οτι είναι δική σου η επιλογή και εμάς δεν μας πέφτει λόγος.

με παρεξήγησες δεν είχα καμμία διάθεση ειρωνείας προς θεού. απλώς παρακολουθώ το νήμα των τηλεοράσεων και βλέπω ότι το τελευταίο εξάμηνο το budget είναι κάπου στα 500-1000 ευρώ. λέμε στους υποφήφιους αγοραστές για μια υπέρβαση 100 ευρώ στα 600 και το σκέφτονται. απόλυτα λογικό στις μέρες μας.

επίσης οι philips έχουν και ένα άλλο πρόβλημα που έχει να κάνει με την ημερομηνία που κυκλοφορούν και με το promotion της εδώ αντιπροσωπείας.

και να στο εξηγήσω.

σε λίγο θα βγούνε ποστς που θα ρωτάνε "να πάρω την χ τηλεόραση ή να περιμένω τα νέα μοντέλα". η απάντηση πολλές φορές είναι περίμενε νέο μοντέλο που σε panasonic - samsung - lg - sony (χαμηλές σειρές αρχικά) κυκλοφορούν απρίλιο. οι philips βγαίνουν αύγουστο με ψιλή τιμή οταν οι άλλες έχουν πέσει.

την τηλεόραση δεν την έχω δεί γιατί απλά δεν την βρήκα κάπου να την δώ. τώρα αν υπάρχει κάπου σε κάποιο κωτσόβολο που να το ξέρω. πάντως σε κωστόβολο κηφισίας - παγκράτι - εθνική οδοό δεν την είδα τα χριστούγεννα.

Αυτό που αναφέρεις vas papavas ως μειονέκτημα της philips 9706, γιατί για την συγκεκριμένη μιλάμε και όχι γενικώς για όλη τη γκάμα της εταιρίας, είναι το μεγάλο πλεονέκτημά της. Και να σου το εξηγήσω. Στην κατηγορία τιμής της συγκεκριμένης τηλεόρασης πωλείται από την panasonic πχ. η vt, την οποία ανέφερε παραπάνω ο petasis σαν αντίβαρο της 9706 για θέαση σε σκοτεινά δωμάτια και χαμηλό φωτισμό. Η συγκεκριμένη όμως τηλεόραση έχει πάψει να υπάρχει στην ελληνική αγορά ήδη από τα μέσα Ιανουάριου του 2012, το δε νέο μοντέλο αυτής θα διατίθεται στην αγορά με τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις στα τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου. Σ' αυτό το διάστημα λοιπόν που από την αγορά λείπει ο βασικός της ανταγωνιστής η 9706 υπάρχει, διατιθεται και κυρίως ακολουθεί πτωτική πορεία τιμολογιακά. Όταν δε εμφανιστούν τα νέα μοντέλα των ανταγωνιστών, τα οποία θα διατίθενται στην αγορά σε τιμές τσιμπημένες, ενδεικτικά η 50αρα vt με τις πλέον μετριοπαθείς προβλέψεις θα κοστίζει τουλάχιστον 2.000 έως 2.500 ευρώ, η 9706 θα έχει πέσει ακόμη χαμηλότερα από την ιμή των 1.800 ευρώ που διατίθεται σήμερα. Άρα λοιπόν το μειονέκτημα που αναφέρεις vas papavas είναι μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς η 9706 υπάρχει στην αγορά σε χρονική στιγμή που ανταγωνιστές της δεν διαθέτουν μοντέλα ενώ και όταν αυτοί λανσάρουν τα καινούργια τους μοντέλα αυτά θα είναι πολύ ακριβότερα από την 9706. Yperion για να καταλάβεις σε τι επίπεδο αντίθεσης κινείται η συγκεκριμένη τηλεόραση αρκεί να διαβάσεις τα reviews από τον ειδικό τύπο τα οποία προφανώς έχουν βάλει αυτό το όργανο που λές και συ σε σκοτεινό δωμάτιο και την έχουν μετρήσει. Το συμπέρασμα όλων είναι ότι βρίσκεται σε επίπεδο ισάξιο kuro αν όχι και καλύτερο.

Η λογική λέει ότι συγκρίνεις μοντέλα 2012 με του ιδίου έτους. Άρα την VT50 την συγκρίνεις με την Philips 9007 που είναι μοντέλο 2012 και όχι με την 9706 που είναι μοντέλο 2011.

Όσο για την σύγκριση με την Kuro σε αντίθεση δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Το 10.000:1 ANSI contrast αμφιβάλλω πολύ αν μπορεί καν να το πλησιάσει η συγκεκριμένη τηλεόραση αλλά και οποιαδήποτε άλλη της αγοράς , και σίγουρα δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τον έλεγχο του φωτός με 240 ζώνες έναντι του ελέγχου ανά pixel , δηλαδή 2 εκ. σημεία.

Από την άλλη σε φωτεινό χώρο έχοντας πολύ αποτελεσματικό αντανακλαστικό κάλυμμα η Philips θα δίνει την εντύπωση ότι έχει πιο καλό μαύρο και θα κρατάει πιο καλή αντίθεση από μια πλάσμα.

Yperion με κάλυψες με την απάντησή σου. Πράγματι η λογική λέει ότι συγκρίνεις υπάρχοντα μοντέλα και όχι μοντέλα που έχουν πάψει να κυκλοφορούν, όπως επανειλημμένα συμβαίνει σε διάφορα νήματα και σ' αυτό με την vt30, ή με μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες όπως η vt50. Πράγματι η 9706 για τους επόμενους έξι έφτά μήνες, μέχρι δηλαδή να κυκλοφορήσουν και προσγειώσουν τις τιμές τους τα μοντέλα των ανταγωνιστών της στην αγορά, "παιζει μπάλα" ουσιαστικά μόνη της, στη συγκεκριμένη βεβαίως κατηγορία που ανήκει. Ως εκ τουτου καλό θα ήταν αντί να αναφέρουμε αυθαίρετους αφορισμούς όπως αυτούς του petasis περί "μιας 9705, με επίστρωση πάνελ που αυξάνει την αντίθεση του πάνελ, και μειώνει την γωνία θέασης", να γνωρίσουμε και να προβάλλομε περισσότερο την καλύτερη τηλεόραση της αγοράς για σήμερα και τους αμέσως προσεχείς μήνες. Τέλος η λογική λέει ότι σε δύο προϊόντα που φέρουν διαφορετικές τεχνολογίες δεν συγκρίνεις τις τεχνικές τους ιδιαιτερότητες αλλά το αποτέλεσμα που αυτές επιφέρουν στην εικόνα που προσφέρουν και πράγματι, όπως και εσύ ουσιαστικά παραδέχθηκες η αντίθεση της 9706 είναι κορυφαία σε όλες τις συνθήκες.