Re: Philips 47PFL9732D/10
Το Σάββατο βράδυ παρέλαβα την 42pfl9732D (αφού περίμενα κυριολεκτικά όλη τη μέρα να την φέρει η μεταφορική) σε αντικατάσταση της 32pf9731D.
Πρώτες εντυπώσεις είναι οι εξής:
- Πολύ ωραίο design και σίγουρα ωραιότερο και πιο κομψό από την 9731. Πάντως, μου θυμίζει λίγο αυτό της Sony Χ2000 που είχα δει παλαιότερα...
- Καλύτερο τηλεκοντρόλ από αυτό της προηγούμενης τηλεόρασης που έμοιαζε πιο φτηνό πλαστικό. Στα μείον ότι υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση απόκρισης της τηλεόρασης στις εντολές του τηλεκοντρόλ
- Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει οποιοδήποτε buzzing.
- Εικόνα HD: Η τηλεόραση φυσικά κλείδωσε στα 1080p σε dvd (Denon 1930) και xbox 360 (από component). Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο Perfect Pixel HD Engine το οποίο απογειώνει την εικόνα και της δίνει τρομερή ευκρίνεια και ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ τα 720/1080p δείχνουν σαφώς καλύτερα από τα 576p (ενδεχομένως να θυμάστε ότι έλεγα πέρυσι πως σε εικόνα 576p η 9731 έδειχνε πιο "τρισδιάστατα" ενώ στα 720 πιο επίπεδα). Τώρα πλέον είναι σαφές ότι η επεξεργασία του σήματος στα 1080p από τα βελτιωτικά της τηλεόρασης δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα. Από την άλλη δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι ο scaler της 9731 είναι καλύτερος από αυτόν της 9732...
- Εικόνα SD: Νομίζω ότι γίνεται και πάλι πολύ καλή δουλειά, αλλά σε συνδυασμό με το μέγεθος, το σήμα της NOVA ξεμπροστιάζεται εντελώς...
- Κίνηση: Άψογη! Τα 100Hz/Clear Lcd κάνουν πολύ καλή δουλειά και αυτό δοκιμάστηκε στο παιχνίδι που είδα χθες. Μέχρι στιγμής δεν παρατήρησα halo effect/judder που υπήρχαν (σε περιορισμένες περιπτώσεις) στην 9731.
- Μαύρο: Τυπικό της Philips. Θα μπορούσε να είναί καλύτερο.
- Ambilight: Πολύ καλύτερο και εντονότερο λόγω led. Μάλιστα παρατήρησα ότι υπάρχουν και δύο διαβαθμίσεις για το ίδιο χρώμα (ισχυρή και πιο ισχνή) ανάλογα με το αν π.χ. το χρώμα της εικόνας είναι έντονο ή πιο διακριτικό
- Μέγεθος: Size DOES matter! Μου πήρε λίγο να το συνηθίσω αλλά τώρα μου φαίνεται ότι έχω πραγματικό home
CINEMA! Πάντως μεγαλύτερο μέγεθος από τα 2,5μ θα ήταν όντως υπερβολικό (Πάνο περιμένω να το επιβεβαιώσεις όταν έρθεις Αθήνα!!)
- Ήχος: Ομολογώ ότι δεν εντυπωσιάστηκα, μου φαίνετι λίγο "πνιχτός", κυρίως με ενεργοποιημένο το virtual dolby surround.
Με λίγα λόγια είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος από την επιλογή (τρόπος του λέγειν επιλογή - στην περίπτωσή μου ήταν μονόδρομος!!:antlers

. Περισσότερα νέα όταν θα παίξω με τις ρυθμίσεις (δυστυχώς λόγω φόρτου εργασίας θα γίνει το ΣΚ - θα προσπαθήσω τότε να ανεβάσω και φωτογραφίες).
Βαγγέλης