Philips pronto ή Logiteck harmony?

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,510
Κερατσίνι
Εχοντας βαρεθει να εχω 7 τηλεχειριστηρια :furious3: απλωμενα στο τραπεζι αποφασισα να αγορασω ενα remote control το οποιο θα τα αντικαταστησει ολα. Ειμαι αναμεσα στο pronto και το harmony. Ποιο κατα τη γνωμη σας θα ηταν καλυτερη επιλογη σε λειτουργικοτητα αλλα και να δουλεψει σωστα με ολες μου τις συσκευες? Ποιες δυσκολιες πιθανοτατα θα συναντησω? Καποια συμβουλη απο καποιον κατοχο?
Σκεφτομουν το harmony 1000 το οποιο το βρηκα στα 280 ευρω. Απο το pronto δεν εχω αποφασισει για ποιο μοντελο αλλα δεν θελω να δωσω τρελα χρηματα.
-bye-

Ολα τα harmony έχουν τις ίδιες δυνατότητες. Αυτό που αλλάζει είναι οι πόσες συσκευές μπορούν να διαχειρίζονται. Περιμένουμε απο την logitech επίσης απο μέρα σε μερα firmware update με την υποστήριξη macro εντολών. Παντως τα activities τις logitech θα τα λατρέψεις !

Το 1000ράκια πολύ μουράτο, η touch screen οθόνη δεν δεν βολεύει όμως, ειδικά αν είσαι blind zapper. Γνώμη μου: προτίμησε κουμπιά.

Εχω το 555 (ειναι η μονη σειρα που μου άρεσε το design ,μετά το 1000) περι τον ενα χρόνο και με εχει καλύψει απόλυτα.

Απάντηση: Re: Philips pronto ή Logiteck harmony?

Ολα τα harmony έχουν τις ίδιες δυνατότητες. Αυτό που αλλάζει είναι οι πόσες συσκευές μπορούν να διαχειρίζονται. Περιμένουμε απο την logitech επίσης απο μέρα σε μερα firmware update με την υποστήριξη macro εντολών. Παντως τα activities τις logitech θα τα λατρέψεις !

Το 1000ράκια πολύ μουράτο, η touch screen οθόνη δεν δεν βολεύει όμως, ειδικά αν είσαι blind zapper. Γνώμη μου: προτίμησε κουμπιά.

Εχω το 555 (ειναι η μονη σειρα που μου άρεσε το design ,μετά το 1000) περι τον ενα χρόνο και με εχει καλύψει απόλυτα.

Να κανω μια ερωτησουλα. Για καποια χειριστηρια που εχω μου εδωσαν κωδικους για να τους χρησιμοποιησω σε universal remote. Αυτοι οι κωδικοι δουλευουν και στο harmony?

Σχεδον τα πάντα δουλευουν στο Harmony, ακόμα και Air Condition. Πρόσεξε ττην παγίδα με τις οθόνες αφής, μπορεί να είναι μουράτες αλλά δεν είναι καθόλου βολικές.

Πρωτα απ'ολα δωσε μας δυο Link με τα χειριστιρια που θελεις να αγορασεις.

Δευτερον, να ξερεις πως αυτα που εχουν οθονη αφης, θα πρεπει να τα κοιτας για να κανεις δουλεια σου.
Αν σωνει και καλα θελεις ενα τετοιο, παρε καποιο, το οποιο θα εχει, εκτος φωνης, mute και p+ p-, hard buttons, και κανα σταυρο με 4 κουμπια γυρω γυρω.πχ Pronto7000.

Tα air condition ειναι λιγακι δυσκολο να δουλευτουν με δαυτα, μιας και εκτος απο on/off εχουν και την ενδειξη της θερμοκρασιας, του mode και της θεσης των πτερυγιων.
Ασε που τα περισσοτερα remote απο aircondition, στελνουν ολοκληρες δεσμες εντοπλων. Δηλαδη αλλαζεις την θερμοκρασια κατα 3 βαθμους, χωρις να το στρεψεις στην μοναδα (αρα δεν δεχεται την εντολη), και αμα μετα το στρεψεις και πατησεις να αλλαξει αλλον ενα βαθμο, θα αλλαξει ολους συνολικα.

Πρόσεξε ττην παγίδα με τις οθόνες αφής, μπορεί να είναι μουράτες αλλά δεν είναι καθόλου βολικές.

συμφωνω. Εχω το Pronto και για αυτο το λογο δεν το χρησιμοποιω ως universal.

Re: Απάντηση: Re: Philips pronto ή Logiteck harmony?

Να κανω μια ερωτησουλα. Για καποια χειριστηρια που εχω μου εδωσαν κωδικους για να τους χρησιμοποιησω σε universal remote. Αυτοι οι κωδικοι δουλευουν και στο harmony?

Δεν σου χρειάζονται οι κωδικοι. Η logitech εχει online βαση με 170.000 συσκευές. Το μοντέλο είναι αρκετό! Εαν εχει κάποια συσκευή που δεν υποστηρίζεται, η υποστηριζεται εσφαλμένα, τότε μπορείς να κανεις "learn" τις εντολές χρησιμοποιώντας το παλιό σου τηλεκοντρολ.

Μια ερωτηση ακομα που εχει σχεση με την οθονη αφης. Το dreambox για παραδειγμα, για να γινει reboot πρεπει να κρατησω πατημενο το κουμπι on-off για καποια δεπτερολεπτα. Η οθονη αφης πως ανταποκρινετε σε αυτο? Θα μου σπασει τα νευρα?

Re: Απάντηση: Philips pronto ή Logiteck harmony?

Σχεδον τα πάντα δουλευουν στο Harmony, ακόμα και Air Condition. Πρόσεξε ττην παγίδα με τις οθόνες αφής, μπορεί να είναι μουράτες αλλά δεν είναι καθόλου βολικές.

Ασε με το aircondition δεν βρίσκεις άκρη...στέλνει ολόκληρες σειρές απο εντολές. Εχω παιδευτεί πολύ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να κατεβάζω την θερμοκρασία και μαζί να ανεβαίνουν και τα πτερύγια! :D

Ετσι έβαλα μόνο το On/off (μιας και το aircondition θυμάται την τελευταία ρύθμιση) και απλά το αναβοσβήνω.

Και κατι ακομα. Αυτο επρεπε να το ρωτησω :chinscratch: μαλλον στην αρχη αλλα το ξεχασα :slapface:.
Γυναικα και harmony ή pronto συνυπαρχουν? Μπορουν να τα πανε καλα ή θα το φαω στο κεφαλι :violent-smiley-008:?

Μια ερωτηση ακομα που εχει σχεση με την οθονη αφης. Το dreambox για παραδειγμα, για να γινει reboot πρεπει να κρατησω πατημενο το κουμπι on-off για καποια δεπτερολεπτα. Η οθονη αφης πως ανταποκρινετε σε αυτο? Θα μου σπασει τα νευρα?

Οχι.Απλως παλι κρατας το κουμπι τα ιδια sec.

Πρόσεξε ττην παγίδα με τις οθόνες αφής, μπορεί να είναι μουράτες αλλά δεν είναι καθόλου βολικές.

Συμφωνώ κι επαυξκάνω. Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά μετά την δεύτερη τρίτη φορά που θα έχεις συνηθίσει την μουράτη touch ίσως και έγχρωμη οθόνη και θα θέλεις να κάνεις την δουλειά σου γρήγορα, θα ψάχνεις τα κουμπάκια...

Συμφωνώ κι επαυξκάνω. Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά μετά την δεύτερη τρίτη φορά που θα έχεις συνηθίσει την μουράτη touch ίσως και έγχρωμη οθόνη και θα θέλεις να κάνεις την δουλειά σου γρήγορα, θα ψάχνεις τα κουμπάκια...

Το σκεφτηκα και αυτο το προβλημα και για αυτο το λογο σκεφτηκα το harmony 890. Ομως πιστευω οτι αυτο θα με δυσκολεψει ποιο πολυ ειδικα σε σχεση με το remote του Yamaha μου. Αντιθετα στην οθονη αφης απ'οτι εχω ακουσει (ισως να ειναι λαθος) μπορεις να κανεις πληρη εξομιωση με καθε remote σε οτι αφορα την διαταξη των πληκτρων. Ειναι σωστο αυτο?

Το εχω δει και εγω αυτο και μου αρεσει αλλα με χαλαει να δωσω 479 + μεταφορικα + τελωνιο (δεν νομιζω οτι με κατι τετοιο θα το γλυτωσω). Αν αποφασισω για pronto θα παω για μικροτερο (TSU3000). Αυτη τη στιγμη ειναι 50/50 οι πιθανοτητες παντως.

Ειδικα στα pronto, βαζει οτι θες για κουμπια, φτιαχνεις δικα σου, βαζεις φωτο κ.α

Παρε μια γευση.
http://www.remotecentral.com/cgi-bin/files/rcfiles.cgi?area=pronto&db=systems&br=color
http://www.remotecentral.com/cgi-bin/files/rcfiles.cgi?area=pronto&db=systems&br=blackwhite

Και ενα καλο pronto.
http://cgi.ebay.ie/PHILIPS-TSU7500-...ryZ61323QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Χαίρω πολύ, είχα το έγχρωμο το pronto pro.

Αλλο κουμπιά virtual πάνω στην οθόνη και άλλο hard buttons. Ουδεμία σύγκριση. Το touch σε μαύρα σκοτάδια είναι άχρηστο. Πατάς για να πας σε μια σελίδα , ξαναπάς και ξαναπατάς. Ναι μέχρι και φωτογραφία τα μηχανήατα σου βάζεις, ναι είναι designάτο, αλλά άβολο.
Το καλύτερο είναι κουμπιά που να φωτίζονται.

Ελεος ρε παιδια, 630$ ενα ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ?! Δεν πατε να τα φατε στα μπουζούκια καλυτερα??????????