PHILIPS: "The Golden Ears Challenge"

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Δεν ήξερα πού ακριβώς είναι η θέση του συγκεκριμένου θέματος αλλά έκρινα ως καταλληλότερη την παρούσα.
Εάν η διαχείριση θεωρεί πως είναι λάθος, ας κάνει την μετακίνηση.

Η Philips λοιπόν, εδώ και καιρό, στα εργαστήριά της στο Βέλγιο, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού της σε ότι αφορά την ικανότητά τους στο "ακούειν"...
Ήταν διαθέσιμο σε όλο το προσωπικό που ασχολούνταν με το Audio Research και σκοπό είχε να τους κάνει όσο το δυνατόν καλύτερους κριτικούς ακροατές.
Να ξέρουν τί ακούνε δλ, βρε αδερφέ, οι άνθρωποι.

Προσφάτως λοιπόν, αυτό το πρόγραμμα βρήκε το δρόμο του για μια consumer εκδοχή του, σε επίσημη σελίδα της PHILIPS --> ΕΔΩ

Μπορούμε όλοι να κάνουμε online το πρόγραμμα αυτό της Philips το οποίο χωρίζεται σε 4 levels (αναλόγως και της δυσκολίας): Basic - Bronze - Silver και Gold.
Κάθε level αποτελείται από 5 στάδια: Timbre - Details - Spaciousness - Bass και Loudness.

Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στάδια και μια περίληψή τους:

Attachments

• 140214_Blog_PhilipsGoldenEars_WhatIs.jpg
    140214_Blog_PhilipsGoldenEars_WhatIs.jpg
    101.4 KB · Views: 338
Ένα αντίστοιχο έχει και η Harman το οποίο το έχω κατεβάσει. Για να δούμε και της Philips τώρα μήπως είναι πιο fun.

Ένα αντίστοιχο έχει και η Harman το οποίο το έχω κατεβάσει. Για να δούμε και της Philips τώρα μήπως είναι πιο fun.

Ας δώσουμε κ το link για το "Harman's How to listen".

Ο Δημήτρης Σταματάκος, έχει αναφερθεί με λόγια "πόνου κ κλάματος" για τον εντοπισμό διαφορών ανεβαίνοντας στην κλίμακα δυσκολίας... :)

Και της Philips απ' ό,τι είδα έχει 4 επίπεδα που αλλάζει ο βαθμός δυσκολίας. Ολοκληρώνοντας το πρώτο επίπεδο που έχει κάμποσα μέρη, ξεκλειδώνει το επόμενο κ.ο.κ.

Πολυ ενδιαφέρον!
Το ξεκίνησα χθες και έκανα μια ώρα περίπου για να φτάσω στο 56% του test(επίπεδο silver) όπου και το άφησα για να συνεχίσω σήμερα.
Δεν ειναι κανά τεστακι του δεκάλεπτου,θα σας πάρει αρκετά περισσότερο για να το ολοκληρώσατε.
Αν το ολοκληρώσουμε βέβαια,γιατί απο'τι βλέπω στα στατιστικά στο site της philips,μόνο 334 απο τους περίπου 6000 συμμετέχοντες έχουν καταφέρει να φτάσουν ως το τέλος.

Απο τα test που έχω κάνει μέχρι στιγμής αυτο που με δυσκόλεψε κάπως ήταν η αναγνώριση ενός treble boost των 2 db.
Τα υπόλοιπα,όπως στερεοφωνική εικόνα,παραμόρφωση,θόρυβος,loudness και κάποια αλλα που δεν θυμάμαι τωρα,ήταν σχετικά εύκολα.
Τωρα απο'τι βλέπω,σειρά έχει η αναγνώριση του mp3 bitrate.

Να πω την αλήθεια, παντα μου αρεσαν τα τεστ τέτοιου τυπου. Αυτο στα τελευταία 2 επιπεδα ειναι αρκετά ενδιαφέρον και καποιες δοκιμασίες θελουν τον χρονο τους.

Το εκανα χωρις εξωτερικό ενισχυτή-dac, συνδέοντας τα Superlux Evo κατευθείαν στην εξοδο ακουστικων και το σύστημα εδειξε κατευθείαν τα ορια του, ειδικά στην εκταση στις χαμηλές καθώς και σε τονικη ισορροπία κτλ. Τα 2 τελευταια του χρυσου επιπεδου μαλλον θα τα κανω με κανα HD 800..

Σήμερα το είδα το νήμα... :flipout:

κατάφερα να ολοκληρώσω το Silver μολις τώρα... το βράδυ το Gold!!

Screenshot 2014-02-28 14.30.28.jpg

Last edited:
Τί σε πηγαίνουμε για ακροάσεις εσένανε ρε φιλαράκι με 74%????
Άσε, θα βρούμε κανάν άλλο...

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Τα κατάφερα, βέβαια είναι λίγο ζόρικο σε κάποια σημεία... χρειάστηκε να κάνω εναλλαγή ακουστικών αναμέσα στα HD800 και στα Fostex... και μάλιστα τα τελευταία δύο challenge τα έκανα με τα Fostex...

Attachments

• Screenshot 2014-03-01 14.19.20.jpg
    Screenshot 2014-03-01 14.19.20.jpg
    84.1 KB · Views: 92
Απάντηση: Re: PHILIPS: "The Golden Ears Challenge"

Τα κατάφερα, βέβαια είναι λίγο ζόρικο σε κάποια σημεία... χρειάστηκε να κάνω εναλλαγή ακουστικών αναμέσα στα HD800 και στα Fostex... και μάλιστα τα τελευταία δύο challenge τα έκανα με τα Fostex...

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Εγώ θα το κάνω με το σύστημα από περιέργεια.
Να δω που θα φτάσω.:flipout:

Χρήστο είναι καλό εργαλείο πιστεύεις;
Θέλω να πώ, καταφέρνει να "εκπαιδεύσει" εν τέλει έστω και σε βασικά σημεία;

Τι να σου πω... εγώ το έκανα πεισματικά για να το βγάλω πέρα...

Πάντως έχει κάποια σημεία πολύ ενδιαφέροντα, ιδιαίτερο βρήκα το σημείο με τα boost και τα cut στο συχνοτικό φάσμα, και επίσης πόσο εύκολο είναι να σε ξεγελάσουν διαφορές κάτω από 2db...

Επίσης χωρίς καλά ακουστικά και καλή πηγή/ενίσχυση είναι περισσότερο δύσκολο.

Γιατί δεν το δοκιμάζεις και εσύ μέχρι τέλους... θέλει λίγο υπομονή, αλλά έχεις και κατάλληλες πηγές/ενισχυτικά και ακουστικά για να το βγάλεις άνετα εις πέρας.

To έχω σκοπό όταν βρεθεί λίγος χρόνος χαλάρωσης.... :ernaehrung004:

Ενδιαφερον τεστακι. Το εκανα για πλακα με το laptop με την onboard καρτα ηχου. (dell xps L702X) και τα SONY MDR 1R.Οχι και οτι καλυτερο...αλλα παρολα αυτα καλα πηγε.
Δε το τελειωσα ομως και το golden.Τα δυο πρωτα βασικα ηταν αρκετα ευκολα.
Επισης αρκετα ευκολο μου φανηκε και το silver,οπου κολλησα μονο στο mp3 test στα 128 kbps.Τα sony δεν ειναι τοσο καλα για να ξεχωρισεις ευκολα το mp3 εκει,και πιστευω ειναι και ενα χαρακτηριστικο τους οτι φτιαχτηκαν να συγχωρουν μαλλον τα mp3.(καλα και το λαπτοπ βεβαια δεν ειναι τιποτα πολυ σοβαρο σαν ηχος).Βεβαια ημουν βιαστικος και το ειχα λιγο χαμηλα,οταν εδωσα προσοχη και ανεβασα την ενταση το ξεχωρισα μετα το mp3.
Στο golden στο τεστ με τα peaks & dips στις διαφορες συχνοτητες τα εκανα λαθος,βαριομουν και το σταματησα :p