-PHILIPS TV Line-Up 2011-

Νομίζω ότι έχει UV2A η συγκεκριμένη.

Αν όντως έχει τόσο καλή χρωματική ακρίβεια θα είναι μια καλή εναλλακτική σε Sony-Samsung-LG.

Και για να δεύτε ότι δεν υπερβάλλω για την 8605 να τι έλεγε το ίδιο site για αυτήν...

It's rare to see a TV roll off the production line configured as badly as this one. Others we've seen have produced bright, vivid pictures with the default settings, but Philips has really gone to town, leaving completely false colours. It's even worse than the Sharp Aquos LC-46LE820. Our equipment reveled an average deltaE of 11, while the gamma curve was completely out of place. It's hard to produce worse results, but fortunately, a quick visit to the settings menu can make a big difference.

http://www.digitalversus.com/tv-television/philips-40pfl8605h-p9971/test.html

Με το digital versus δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Πάντως, στα 0.07 δεν μιλάμε για καλή τηλεόραση, και ειδικά για φιλιπς, που δεν έχουν ρυθμιστικό του οπίσθιου φωτισμού (εκτός και αν βάλανε).

Όλα τα υπόλοιπα (χρωματική ακρίβεια, γάμμα, κλπ) τα θεωρώ περιττά αν δεν έχεις την βάση, που είναι ένα μαύρο πάνελ...

Και απορώ πόσο δύσκολο τους είναι να βάλουν ένα τέτοιο ρυθμιστικό...

(Πάντως για UV2A το 0.07 είναι μεγάλο νούμερο...)

Quiz: σειρά 9, 3D, 40 ίντσες, (μάλλον) φετινό μοντέλο, (πιθανόν) με ambilight. Ποιά είναι?

Σε ευχαριστώ, αυτή πρέπει να είναι. Γιατί δεν υπάρχει τιμή στο skroutz για τη 40αρα άραγε, δεν έχει κυκλοφορήσει Ελλάδα?

Philips 46PFL9706T first look

94|00002145d|b271_orh175w300_94-0000213a7-9ddc-orh616w616-Philips46PFL9706front.jpg

+ Stunning 2D pictures
+ Moth-eye filter is awesome
+ Beautifully designed and built
- Crosstalk with 3D
- It's expensive for a 46in TV
- Care must be taken with TV's processing settings

Verdict
For a good deal of the time, the 46PFL9706 is nothing short of stunning. In fact, when calibrated sensibly the 46PFL9706's 2D pictures are as close to perfect as we've seen this year, even outperforming the images of Panasonic's plasmas in some key ways.
The set isn't as easy to recommend to 3D fans, alas. But if 2D is what you’re most interested in, the 46PFL9706 really is the current state of the art. Moths, we salute you.

trustedreviews

"Τεστ" χωρίς μετρήσεις και με εικόνες από press release....

trashreviews έπρεπε να λέγεται.

Και όχι μόνο αυτό το σαιτ... :flipout:

(Όταν έχουμε φτάσει το cnet να βάζει malware στα downloads του, τι να πρωτοπιστέψεις...)

Εγώ δεν είμαι τόσο σίγουρος. Γιατί θεωρείς ότι είναι σημαντικά διαφορτική;

Διάβασε το τεστ της 9705 και μετά της 9706 , για την δεύτερη τα σχόλια του Μάνου είναι σχεδόν διθυραμβικά.

Το μόνο στο οποίο δεν βλέπω βελτίωση είναι η κίνηση , τα τεχνουργήματα στην κάρτα ελέγχου είναι εμφανή.

Μην βασίζεσαι με ευκολία στα λόγια κάποιου, δες και λίγο τι λένε οι μετρήσεις και οι φωτογραφίες. Ίσως οι ιστορία που λένε αυτά να μην ταυτίζεται με το "σπικάζ"...
Επίσης αναλογίσου μήπως στην 9705 είχε δοθεί μια αρνητικότερη της πραγματικής εικόνας, και τώρα δίνεται μια θετικότερη της πραγματικότητας.

Εγώ απλά βλέπω μετρήσεις συγκρίσιμες με τις περσινές δικές μου, και αντιθέσεις συγκρίσιμες με αυτές που είχα μετρήσει (για να μην πω και λίγο χαμηλότερες).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η 9706 φοράει γρηγορότερο επεξεργαστή, το lag των 50 ms είναι το μισό της 9705 (100 ms), και το πάνελ φωτίζεται με μεγαλύτερες συχνότητες. Επίσης, το μάτι του σκόρου βοηθά στο να μην βλέπεις το halo έντονα από τα πλάγια (με επίπτωση στην γωνία θέασης), αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι επίπτωση έχει στο halo στις 0 μοίρες. Μηδενική θα έλεγα...

Επίσης, αντίθεση στο 84 σε τηλεόραση των 500 cd/m2 να δίνει 75 cd/m2 μπορεί να μετρήσει μόνο η Αλίκη από την χώρα των θαμάτων.
Οι φωτογραφίες και οι ρυθμίσεις της αντίθεσης που δίνονται, απλά δεν ταιριάζουν.

Μπορώ να σου γράψω ολόκληρο δοκίμιο για τι λένε οι φωτογραφίες σε αντιδιαστολή με τα γραφόμενα, αλλά θα προτιμούσα να τα πω στον ίδιο που τα ανάρτησε...

Αυτό που θα ήθελα να μάθω σε αυτή την φάση είναι που εξαφανίστηκαν τα ρυθμιστικά κατά ISF, και γιατί "άλλαξε" το τρίγωνο με "βελτίωση χρώματος" και όχι μέσω ρυθμιστικών. Δεν υπάρχουν τελικά ή δεν δουλεύουν; (Ρύθμιση της κλίμακας του γκρι με 2 σημεία είχε και η 9705. Υποτίθεται ότι η 9706 είναι πιο πλήρης σε ρυθμιστικά, αλλά δεν είδα τίποτα για αυτά στο άρθρο...)

κατά την ταπεινή μου γνώμη καλά θα κάνεις να τα γράψεις διότι υπάρχει σαφές πρόβλημα. ο συγκεκριμένος κύριος μάλλον δεν μπορεί να γράψει με λόγια αυτά που βλέπει στα διαγράμματα ή προσπαθεί να μας πείσει για κάτι άλλο. έχω βρεθεί και εγώ σε αυτή την θέση όταν έπρεπε να δικαιολογήσω κάποια πράγματα σε μια δημοσίευση μου και στην προσπάθεια αυτή έφερνα καμπύλη από 2 σημεία μετρήσεων (ως γνωστόν από 2 σημεία διέρχεται ευθεία αλλά μπρός τα κάλη τι είναι ο πόνος).

επίσης αν μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι εννοεί με τον όρο πραγματική αντίθεση?????? είναι ansi, είναι αντίθεση που προέρχεται από χαμηλα ire σε λευκό και μάύρο και όχι από 500nits λευκό και όχι 0.1 nits μαυρο???? και οι άλλες τηλεοράσεις το αντίθεση έχουν - φανταστική ???

τα έχω με το review όχι με την τηλεόραση η οποία θεωρώ ότι έχει να προσφέρει κάτι στην αγορά και είναι άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση όπως άλλωστε και η 9705.

και κάτι τελευταίο. το όργανό του κατεβαίνει τελικά κάτω από 0.02???? η κατεβαίνει κατά περίπτωση. το λέω γιατί στις άλλες μετρήσεις ήταν ότι πάρεις 0.02 και δικαιολογούνταν ότι μηδένισε ενώ σε κάποιες τσουπ 0.019 στην πλάσμα lg και 0.011 στην phillips. άλλαξε εργαλείο????

Last edited:
Στις περισσότερες τηλεοράσεις δίνεται καλύτερη της πραγματικής εικόνα , στην 9706 και πάλι είμαι σίγουρος ότι έχει δοθεί καλύτερη αλλά όχι τόσο όσο σε άλλες.

Και τις μετρήσεις που βλέπω η βελτίωση στην καμπύλη gamma είναι εμφανής ενώ νομίζω ότι έχει βελτιωθεί και το clipping.

Το χρωματικό τρίγωνο τα χαλάει λίγο.

Re: Απάντηση: -PHILIPS TV Line-Up 2011-

κατά την ταπεινή μου γνώμη καλά θα κάνεις να τα γράψεις διότι υπάρχει σαφές πρόβλημα. ο συγκεκριμένος κύριος μάλλον δεν μπορεί να γράψει με λόγια αυτά που βλέπει στα διαγράμματα ή προσπαθεί να μας πείσει για κάτι άλλο. έχω βρεθεί και εγώ σε αυτή την θέση όταν έπρεπε να δικαιολογήσω κάποια πράγματα σε μια δημοσίευση μου και στην προσπάθεια αυτή έφερνα καμπύλη από 2 σημεία μετρήσεων (ως γνωστόν από 2 σημεία διέρχεται ευθεία αλλά μπρός τα κάλη τι είναι ο πόνος).

επίσης αν μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι εννοεί με τον όρο πραγματική αντίθεση?????? είναι ansi, είναι αντίθεση που προέρχεται από χαμηλα ire σε λευκό και μάύρο και όχι από 500nits λευκό και όχι 0.1 nits μαυρο???? και οι άλλες τηλεοράσεις το αντίθεση έχουν - φανταστική ???

τα έχω με το review όχι με την τηλεόραση η οποία θεωρώ ότι έχει να προσφέρει κάτι στην αγορά και είναι άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση όπως άλλωστε και η 9705.

και κάτι τελευταίο. το όργανό του κατεβαίνει τελικά κάτω από 0.02???? η κατεβαίνει κατά περίπτωση. το λέω γιατί στις άλλες μετρήσεις ήταν ότι πάρεις 0.02 και δικαιολογούνταν ότι μηδένισε ενώ σε κάποιες τσουπ 0.019 στην πλάσμα lg και 0.011 στην phillips. άλλαξε εργαλείο????

Η αντίθεση είναι η ANSI. Η 9705 δίνει μια αντίθεση ANSI ~8000:1 χαλαρά, και κάπου εκεί είναι και η 9706.
Όλα τα όργανα κατεβαίνουν κάτω από το 0.02, απλά στην περιοχή < 0.02 δεν ισχύουν οι ανοχές που αφορούν την ακρίβεια και την επαναληψιμότητα. Εγώ για τέτοιες μετρήσεις ακολουθώ την μέθοδο του μέσου όρου από 15-30 μετρήσεις...
Το εργαλείο που έχει δεν είναι και τέρας ακρίβειας, αλλά αυτό έχει...

Στις περισσότερες τηλεοράσεις δίνεται καλύτερη της πραγματικής εικόνα , στην 9706 και πάλι είμαι σίγουρος ότι έχει δοθεί καλύτερη αλλά όχι τόσο όσο σε άλλες.

Και τις μετρήσεις που βλέπω η βελτίωση στην καμπύλη gamma είναι εμφανής ενώ νομίζω ότι έχει βελτιωθεί και το clipping.

Το χρωματικό τρίγωνο τα χαλάει λίγο.

Το θέμα είναι πόση βελτίωση οφείλεται στο ότι έβαλε το τυπικό σαν επιλογή του οπίσθιου φωτισμού. Οι μετρήσεις της 9705 δεν αφορούσαν αυτή την ρύθμιση.