Μιας και ακόμα είμαστε εν αναμονή και δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση λέω να παραθέσω κάποια στοιχεία που ξέθαψα σαν άλλος Σέρλοκ Χολμς και που έχει να κάνει σχετικά με το θέμα που με καίει και αν η καινούργιες OLED806/856 θα μπορούν να υποστηρίξουν DTS:X τουλάχιστον μέσω eARC ή όχι.
Έβγαλα κάποιες φωτογραφίες από τα review που έχουν κάνει στο HDTVTest στα οποία ο Vincent χρησιμοποιεί έναν Murideo HDMI tester για να δει κάποια χαρακτηριστικά που υποστηρίζει η κάθε τηλεόραση. Σε αυτά τα review είδα κάτι ενδιαφέρον που παραθέτω προς συζήτηση και γνώμες.
Όλοι ξέρουμε ότι η LG δεν υποστηρίζει πλέον DTS αλλά μέχρι και την LG C9 το υποστήριζε κανονικά και μπορούσε να κάνει και pass-through το DTS:X μέσω eARC. Στην πρώτη φωτογραφία που παραθέτω φαίνεται καθαρά που γράφει DTS καθώς και DTS-HD. Στα αντίστοιχα review για τις CX και C1 δεν υπάρχουν πλέον καμία από τις δύο γράμμες.
Επίσης ξέρουμε ότι η Sony υποστηρίζει το DTS και στην φωτογραφία από το review της A90J φαίνεται καθαρά που γράφει DTS. Βέβαια δεν γράφει πουθενά για DTS-HD παρόλο που στο review του rtings.com γράφει ξεκάθαρα ότι η A90J υποστηρίζει και Dolby Atmos και DTS:X μέσω eARC. Εδώ είναι και το πρώτο κουλό της υπόθεσης. Η A90J περνάει DTS:X μέσω eARC αλλά δεν αναφαίρεται πουθενά το DTS-HD στο HDMI tester, μόνο το DTS.
Και τέλος παραθέτω το αντίστοιχο review του Vincent από την Philips OLED805 όπου μπορείτε πάλι να δείτε ξεκάθαρα ότι η 805 υποστηρίζει και DTS και DTS-HD. Βέβαια η 805 δεν θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να περάσει DTS:X καθώς δεν έχει eARC θύρα οπότε αυτό εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατο.
Επίσης παραθέτω δύο φωτογραφίες από τα specs της 805 και 806 και όπως μπορείτε να δείτε υποστηρίζουν σχεδόν τα ίδια codecs με την 806 να έχει απλά μία πιο καινούργια έκδοση του Dolby Multistream Decoder MS12. Αν υποθέσουμε ότι η 806 έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με την 805 στον ήχο και συγκρίνοντας και με τις φωτογραφίες του HDMI tester που έβγαλε ο Vincent δεν σας φαίνεται λίγο περίεργο η 806/856 να υποστηρίζει DTS-HD αλλά όχι DTS:X? Τουλάχιστον από τα παραπάνω στοιχεία θα έλεγε κανείς ότι μέσω της eARC το DTS:X λογικά θα έπρεπε να περνάει.
Βέβαια όλα αυτά είναι υποθέσεις και απλά για χάρη της κουβέντας τα παραθέτω αν ενδιαφέρει κάποιον. Απλά μου έκαναν πολύ εντύπωση και μπορεί απλά εγώ να έχω φρούδες ελπίδες...ή και όχι


