-Philips TV Line-up 2021-

Ευχαριστώ για την απάντηση αν δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρη όπως σας την έδωσαν. Να φανταστώ δηλαδή ότι από την στιγμή που δεν υποστηρίζει DTS:X αυτό συμπεριλαμβάνει και το pass-through μέσω της θύρας eARC? Εμένα αυτό κυρίως με ενδιαφέρει. Να μπορώ να περάσω το DTS:X μέσω του eARC σε κάποια ακουστικά που θέλω που υποστηρίζουν DTS:X.

Θα μπορούσατε να διευκρινίσετε τι μπορεί να περάσει η τηλεόραση σε pass-through μέσω της eARC? Γιατί τα codec που μας δώσανε είναι αυτά που υποστηρίζει η τηλεόραση και τα είχα δει και εγώ στο site της Philips UK. Η να φανταστώ ότι αυτά που μας δώσανε παραπάνω είναι και αυτά που περνάνε και μέσω της eARC?
Το eArc κάνει pass-through τα συγκεκριμένα φορμά ήχου προφανώς.

Όχι DTS:X.

Το eArc κάνει pass-through τα συγκεκριμένα φορμά ήχου προφανώς.

Όχι DTS:X.

Ναι όπως είναι η απάντηση αυτό καταλαβαίνω. Άρα ένα σήμα DTS:X η τηλεόραση ως τι το περνάει? Δεν θα το αναγνωρίσει καθόλου? ή θα το παίξει σαν DTS HD και κατά συνέπεια θα το περάσει και την eARC σαν DTS HD σήμα?

Ναι όπως είναι η απάντηση αυτό καταλαβαίνω. Άρα ένα σήμα DTS:X η τηλεόραση ως τι το περνάει? Δεν θα το αναγνωρίσει καθόλου? ή θα το παίξει σαν DTS HD και κατά συνέπεια θα το περάσει και την eARC σαν DTS HD σήμα?
Viper550 καλησπέρα, το έχω στείλει και θα έχω απάντηση συντομα λογικά. Αν και νομίζω τους έκαψα απο την πρώτη αντίδραση

@Salesguy

Καλησπέρα και απο εμένα.
Θέλω να ρωτήσω το πότε θα γίνει διαθέσιμη η MiniLED σειρά και συγκεκριμένα, τα μοντέλα 9636 και 9506 καθώς και τις τιμές τους (πάνω-κάτω/στο περίπου).
Ευχαριστώ
Καλησπέρα Red1, Q4 τα βλέπω σαν μια πρώτη πληροφόρηση, θα επανέλθω σύντομα με το line up βήμα βήμα και τα καταστήματα ( εφοσον το επιτρεπουν οι κανονισμοί να τα αναφέρω)

• Like
Reactions: nakata and Red1
Πω πω κε Σιδηροπουλε, Q4 ????? πιο αργα κ απο τις OLED ? μηπως αργησουν κ αυτες (οι OLED) κι αλλο ? Ιουλιο ξεραμε μεχρι σημερα. Kaλα, για την 77αρα OLED μας βλεπω Χριστουγεννα, ουτε την Black Friday δεν θα πιασουμε.
DO something plzzzz

• Like
Reactions: Red1
Καλησπέρα Red1, Q4 τα βλέπω σαν μια πρώτη πληροφόρηση, θα επανέλθω σύντομα με το line up βήμα βήμα και τα καταστήματα ( εφοσον το επιτρεπουν οι κανονισμοί να τα αναφέρω)

Κανονισμός Λειτουργίας

Όροι χρήσης του avclub.gr

...

2.6. Περιεχόμενο, κοσμιότητα, και ύφος των δημοσιεύσεων και επικοινωνία με την ΔΟ:

ια) Απαγορεύεται το spamming μέσω του φόρουμ, είτε στις δημόσιες συζητήσεις είτε σε προσωπικά μηνύματα, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.
Επίσης απαγορεύεται η διαφήμιση εταιρειών, εμπορικών προϊόντων ή και υπηρεσιών κάθε είδους.
Επιτρέπεται βέβαια η συζήτηση πάνω σε προϊόντα και εταιρείες σχετικά με τη διαθεσιμότητα προϊόντων, όταν αυτή διέπεται από πνεύμα ανταλλαγής πληροφοριών, σέβεται όρια που ορίζει η κοινή λογική και δεν συνιστάται, κατά την κρίση της ΔΟ, έμμεση (γκρίζα) διαφήμιση .
Τα μηνύματα που περιέχουν spam (στην περίπτωση αυτή διαγράφονται και οι λογαριασμοί) καθώς και εκείνα που αποτελούν διαφήμιση θα διαγράφονται ή θα μορφοποιούνται κατάλληλα, και θα γίνεται σύσταση στον χρήστη που τα δημοσίευσε.

Last edited:
Viper550 καλησπέρα, το έχω στείλει και θα έχω απάντηση συντομα λογικά. Αν και νομίζω τους έκαψα απο την πρώτη αντίδραση

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και ελπίζω να πάρουμε μία πιο καθαρή απάντηση.

Με έχει μπερδέψει λίγο όλο αυτό γιατί για το 2021 οι περισσότερες τηλεοράσεις είτε υποστηρίζουν πλήρως το DTS:X όπως η Sony είτε καθόλου όπως οι Samsung και LG. Αλλά το να γράφει ότι υποστηρίζει DTS-HD αλλά όχι DTS:X μου ακούγεται κάπως μπερδεμένο γι αυτό θα ήθελα αν μπορούμε να ξέρουμε ξεκάθαρα τι συμβαίνει όταν η τηλεόραση δέχεται DTS:X. Θα το αναγνωρίζει σαν DTS-HD, σαν DTS ή δεν το αναγνωρίζει καθόλου? Και ομείως τι επακόλουθο έχει και για την μεταφορά του μέσω eARC.

Καταλαβαίνω ότι όλο αυτό έχει να κάνει με το SoC που χρησιμοποιείται από την MediaTek. Είχα διαβάσει το παρακάτω άρθρο που έλεγε ότι η Sony και η TP Vision θα το υποστηρίξουν και ενώ η Sony φαίνεται το υποστηρίζει ξεκάθαρα μου κάνει λίγο εντύπωση τι συμβαίνει με τις Philips.

Ας ελπίσουμε ότι κάποιος τεχνικός της Philips να μπορέσει να μας απαντήσει πιο ξεκάθαρα πάνω στο θέμα.

Πω πω κε Σιδηροπουλε, Q4 ????? πιο αργα κ απο τις OLED ? μηπως αργησουν κ αυτες (οι OLED) κι αλλο ? Ιουλιο ξεραμε μεχρι σημερα. Kaλα, για την 77αρα OLED μας βλεπω Χριστουγεννα, ουτε την Black Friday δεν θα πιασουμε.
DO something plzzzz
καλημέρα Κnick, OLED βλέπω απο Σεπτεμβριο

Ωχ....τι βόμβα ήταν αυτή? Δηλαδή το Ιούνιος-Ιούλιος που ήταν αρχικά πλέον δεν ισχύει?
Ψυχραιμία παρακαλω , αυτα αλλάζουν βάσει παραγωγής και allocation, επίσης εχει να κάνει και με το αν κλείσω γρήγορα συμφωνίες και τα συμπεριλάβω

Σχετικα με την τεχνικη υποστηριξη θα αναλαβετε και αυτον τον τομεα ή θα παραμεινει ως εχει με το καταστημα στο Ηρακλειο (Μαρινου Αντυπα) οπου μεχρι τωρα αναλαμβανει την επισκευη των τηλεορασεων Philips?

Aμα οι miniLED βγούνε Q4 δεν τις βλέπω να μπαίνουν προσφορά σε black Friday κτλπ.
Προβλέπω να αγοράζουμε τηλεόραση της προηγούμενης χρονιάς την επόμενη (βλέπε: αγορά μοντέλου 2021 το 2022) δυστυχώς...

Ετσι όπως πάει, οταν θα αγοράσω 4Κ εγώ...θα έχουν γίνει mainstream oι 8K.

Θάψτε με με την Plasma μου :ROFLMAO:

Σχετικα με την τεχνικη υποστηριξη θα αναλαβετε και αυτον τον τομεα ή θα παραμεινει ως εχει με το καταστημα στο Ηρακλειο (Μαρινου Αντυπα) οπου μεχρι τωρα αναλαμβανει την επισκευη των τηλεορασεων Philips?
Καλησπέρα, Θα παραμείνει ώς έχει, η θέση μου ειναι εμπορική

• Like
Reactions: enigmatiko40
Ψυχραιμία παρακαλω , αυτα αλλάζουν βάσει παραγωγής και allocation, επίσης εχει να κάνει και με το αν κλείσω γρήγορα συμφωνίες και τα συμπεριλάβω

Απόλυτα κατανοητό. Ελπίζουμε για το καλύτερο και αναμένουμε νέα σας.

Βασικα την άλλη εβδομάδα θα πάω απο το Service μας να δω αν υπάρχουν θέματα, ειναι στις top 5 priorities

Καλημέρα σε όλους

εχει κάποιος να μοιραστεί πρόσφατη εμπειρία με το service της Philips ?

ευχαριστω

Καλημέρα σε όλους

εχει κάποιος να μοιραστεί πρόσφατη εμπειρία με το service της Philips ?

ευχαριστω

Συγκεκριμένα για το service στις τηλεοράσεις ή γενικά για το service της Philips στην Ελλάδα?

Πραγματι, ετσι ειναι (περαν του οτι αναφερει για ανταγωνιστικη τιμολογηση). Το εβαλα για να ...συντηρω τη φωτιά. :cool::cool::)

Μιας και ακόμα είμαστε εν αναμονή και δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση λέω να παραθέσω κάποια στοιχεία που ξέθαψα σαν άλλος Σέρλοκ Χολμς και που έχει να κάνει σχετικά με το θέμα που με καίει και αν η καινούργιες OLED806/856 θα μπορούν να υποστηρίξουν DTS:X τουλάχιστον μέσω eARC ή όχι.

Έβγαλα κάποιες φωτογραφίες από τα review που έχουν κάνει στο HDTVTest στα οποία ο Vincent χρησιμοποιεί έναν Murideo HDMI tester για να δει κάποια χαρακτηριστικά που υποστηρίζει η κάθε τηλεόραση. Σε αυτά τα review είδα κάτι ενδιαφέρον που παραθέτω προς συζήτηση και γνώμες.

Όλοι ξέρουμε ότι η LG δεν υποστηρίζει πλέον DTS αλλά μέχρι και την LG C9 το υποστήριζε κανονικά και μπορούσε να κάνει και pass-through το DTS:X μέσω eARC. Στην πρώτη φωτογραφία που παραθέτω φαίνεται καθαρά που γράφει DTS καθώς και DTS-HD. Στα αντίστοιχα review για τις CX και C1 δεν υπάρχουν πλέον καμία από τις δύο γράμμες.

Επίσης ξέρουμε ότι η Sony υποστηρίζει το DTS και στην φωτογραφία από το review της A90J φαίνεται καθαρά που γράφει DTS. Βέβαια δεν γράφει πουθενά για DTS-HD παρόλο που στο review του rtings.com γράφει ξεκάθαρα ότι η A90J υποστηρίζει και Dolby Atmos και DTS:X μέσω eARC. Εδώ είναι και το πρώτο κουλό της υπόθεσης. Η A90J περνάει DTS:X μέσω eARC αλλά δεν αναφαίρεται πουθενά το DTS-HD στο HDMI tester, μόνο το DTS.

Και τέλος παραθέτω το αντίστοιχο review του Vincent από την Philips OLED805 όπου μπορείτε πάλι να δείτε ξεκάθαρα ότι η 805 υποστηρίζει και DTS και DTS-HD. Βέβαια η 805 δεν θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να περάσει DTS:X καθώς δεν έχει eARC θύρα οπότε αυτό εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατο.

Επίσης παραθέτω δύο φωτογραφίες από τα specs της 805 και 806 και όπως μπορείτε να δείτε υποστηρίζουν σχεδόν τα ίδια codecs με την 806 να έχει απλά μία πιο καινούργια έκδοση του Dolby Multistream Decoder MS12. Αν υποθέσουμε ότι η 806 έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με την 805 στον ήχο και συγκρίνοντας και με τις φωτογραφίες του HDMI tester που έβγαλε ο Vincent δεν σας φαίνεται λίγο περίεργο η 806/856 να υποστηρίζει DTS-HD αλλά όχι DTS:X? Τουλάχιστον από τα παραπάνω στοιχεία θα έλεγε κανείς ότι μέσω της eARC το DTS:X λογικά θα έπρεπε να περνάει.

Βέβαια όλα αυτά είναι υποθέσεις και απλά για χάρη της κουβέντας τα παραθέτω αν ενδιαφέρει κάποιον. Απλά μου έκαναν πολύ εντύπωση και μπορεί απλά εγώ να έχω φρούδες ελπίδες...ή και όχι :LOL::LOL::LOL:

Attachments

• LG C9.jpg
    LG C9.jpg
    151.9 KB · Views: 20
  • Sony A90J.jpg
    Sony A90J.jpg
    125.3 KB · Views: 20
  • philips oled805.jpg
    philips oled805.jpg
    135 KB · Views: 19
  • philips oled805 specs.jpg
    philips oled805 specs.jpg