-Philips TV Line-up 2021-

Αν είναι να έρθουν οι τηλεοράσεις, θα έρθουν..

Αυτά που λέτε να μαζευτούμε 4-5 άτομα και να ζητήσουμε από τον Κωτσόβολο να τις φέρει πιο νωρίς, το βλέπω από δύσκολο έως αδύνατο.

Πιο εύκολο θα ήταν να το κάνετε με ένα σκρουτζομάγαζο να τις φέρει παραεισαγωγή.

Μακάρι να κάνω λάθος εκτίμηση.

Κι ομως υπαρχουν αρκετες πιθανοτητες να συμβει και σε αυτο εχουμε συμμαχο το οτι ειναι ο μοναδικος επισημος μεταπωλητης phillips στην Ελλαδα οποτε ενδεχομενος να πιεσει και αυτος με την σειρα του.
Επισης βοηθαει στο γεγονος οτι δεν μιλαμε για ενα κομματι αλλα για περισσοτερα.Επισης βοηθαει στο γεγονος οτι υπαρχει ρευστοτητα αμεσα.
Σε τετοιου ειδους ,"αλισβερισι" να το πω ,ολοι θελουν να μενουν ικανοποιημενοι.
Η phillips που θα πουλησει τις τηλεορασεις της , ο κωτσοβολος που θα βαλει ζεστο χρημα στα ταμεια του και οι καταναλωτες που θα πραγματοποιηθει η επιθυμια τους.

Γτ να ρισκαρει ο κωτσοβολος να χασει χρηματα εαν θεωρητικα στραφουμε σε αλλες εταιριες τηλεορασεων που μπορουμε να τις βρουμε και αλλού;

Προσωπικα πιστευω οτι σαν καταναλωτες εχουμε την δυναμη , αν αγοραζουμε συντονισμενα, να πετυχαινουμε καλυτερες προυποθεσεις και οχι να δινουμε τα χρηματα μας τυφλα σε καθε καταστημα.

Φυσικα τιποτα δεν ειναι απολυτο.κανουμε την επαφη μας και βλεπουμε.

Ενα φορουμ το οποιο ενημερωνεται πολυ συχνα για τις αναβαθμισεις αλλα και τα νεα μοντελα της Philips και που ειναι πολυ εγκυρο, εκ των εσω της "μαμα" εταιριας, ειναι το Toengels forum https://toengel.net/philipsblog/. Προσωπικα την εχω προσθεσει στους σελιδοδεικτες μου. Ειναι στα γερμανικα αλλα με το translate γινεται μεταφραση. Επικοινωνουν πολλοι και κανουν ερωτησεις σε αυτο το φορουμ. Μπορουμε και απο εκει να παρουμε πληροφοριες. Θα το ψαξω οσο γινεται, λογω φορτου ημερας-εργασια μου, αλλα και οποιος αλλος μπορει ας στειλει ερωτηση στο φορουμ αυτο.

Last edited by a moderator:
Ενα φορουμ το οποιο ενημερωνεται πολυ συχνα για τις αναβαθμισεις αλλα και τα νεα μοντελα της Philips και που ειναι πολυ εγκυρο, εκ των εσω της "μαμα" εταιριας, ειναι το Tengel's forum. Αν το googlαρετε θα σας βγαλει την σελιδα. Προσωπικα την εχω προσθεσει στους σελιδοδεικτες μου. Ειναι στα γερμανικα αλλα με το translate γινεται μεταφραση. Επικοινωνουν πολλοι και κανουν ερωτησεις σε αυτο το φορουμ. Μπορουμε και απο εκει να παρουμε πληροφοριες. Θα το ψαξω οσο γινεται, λογω φορτου ημερας-εργασια μου, αλλα και οποιος αλλος μπορει ας στειλει ερωτηση στο φορουμ αυτο.

εγω το παρακουλουθω και συμμετεχω κι ολλας μιας και ειμαι κατοχος της 854.μεχρι την τελευταια που φορα που κοιταξα δεν εχουν αναφερει κατι οσο αναφορα τιμες η συγκεκριμενες ημερομηνιες προωθησης των νεων μοντελων στην ευρωπαικη αγορα.

Προφανως θα ερθουν οπως καθε χρονο στα τελη Μαιου οι πρωτοι κωδικοι σε καταστηματα. Κυριως στον Κωτσοβολο. Σε ιντερνετικα καταστηματα μπορει και νωριτερα. Το ζητημα ειναι να ερθουν ολοι οι κωδικοι. Οχι το ποτε θα ερθουν. Παντως απο τα ιντερνετικα καταστηματα δεν τιθεται θεμα εγγυησης και αυτο γιατι υπαρχει η καταχωρηση του κωδικου ενεργοποιησης της εγγυησης μεσω του κεντρικου site της Philips.
Προσωπικα ενδιαφερομαι για την σειρα Mini Led 65 PML9636 οπου απο καπου που εχω διαβασει θα ειναι πολυ πιο οικονομικη απο την σειρα Mini Led αλλων επωνυμων τηλεορασεων.
Μολις βρω το post που αναφερει το συγκεκριμενο θεμα θα το παραθεσω.

Βλεπουμε οτι με την τελευταια προσφορα σε τηλεορασεις , σε κωτσοβολο media markt ,77 αρα oled σε τιμη κατω απο 3000 ευρω.Θα μου πεις ξεστοκαρισμα,περσυνο μοντελο κτλ κτλ εγω ομως βλεπω οτι τα καταστηματα ΜΠΟΡΟΥΝ να ριξουν τις τιμες κι άλλο.Τα 5 και 6 χιλιαρικα για μια 77αρα oled ,για να μην πω και 4, θεωρω οτι ανηκουν στην σφαιρα της φαντασιας και θελω να πιστευω οτι θα μπορεσουμε να χτυπησουμε την 77 αρα της phillips σε μια τιμη κοντα στα 3500ευρω cash.

Απάντηση: Re: -Philips TV Line-up 2021-

........και θελω να πιστευω οτι θα μπορεσουμε να χτυπησουμε την 77 αρα της phillips σε μια τιμη κοντα στα 3500ευρω cash.
Δεν θελω να σε στενοχωρησω αλλη μην το πιστευεις. Άλλο LG και άλλο Philips. Η Philips θα ερθει (αν ερθει) σε ελαχιστα κομματια [κι αυτα αν καποιοι την παραγγειλουν εκ των προτερων (.....)] και με τιμη που δεν θα κατεβει κατω απο 4000. Εκτος και αν αλλαξει η τιμολογιακη τους πολιτικη προς τα κατω ή αν φτιαξουν αντιπροσωπεια της προκοπης ή αν συμπιεσει ΠΟΛΥ το κερδος ο Κωτσοβολος (δεν νομιζω την 77αρα να τη φερει αλλο μαγαζι).
Τελος πάντων, για να μην προτρεχουμε, ας δουμε την επισημη τιμολογιακη τους πολιτικη σε κανα μηνα κ το ξανασυζηταμε

Re: Απάντηση: Re: -Philips TV Line-up 2021-

Δεν θελω να σε στενοχωρησω αλλη μην το πιστευεις. Άλλο LG και άλλο Philips. Η Philips θα ερθει (αν ερθει) σε ελαχιστα κομματια [κι αυτα αν καποιοι την παραγγειλουν εκ των προτερων (.....)] και με τιμη που δεν θα κατεβει κατω απο 4000. Εκτος και αν αλλαξει η τιμολογιακη τους πολιτικη προς τα κατω ή αν φτιαξουν αντιπροσωπεια της προκοπης ή αν συμπιεσει ΠΟΛΥ το κερδος ο Κωτσοβολος (δεν νομιζω την 77αρα να τη φερει αλλο μαγαζι).
Τελος πάντων, για να μην προτρεχουμε, ας δουμε την επισημη τιμολογιακη τους πολιτικη σε κανα μηνα κ το ξανασυζηταμε
Η LG 77G1 με το νέο EVO panel θα πέσει BF σίγουρα κοντά στα 3500 .

Αν προτιμάτε φωτορυθμικά και στρομπολίνο αντί για ένα πολύ καλύτερο panel πάω πάσο.

Φέτος η G1 μαζί με Panasonic JZ2000 και Sony A90J θα είναι οι καλύτερες TV.

Το κακό είναι ότι οι τελευταίες 2 δεν βγαίνουν σε 77 ίντσες.

Εγώ αν ήθελα 65 θα πήγαινα σε αυτές, σε 77 η G1 είναι μονόδρομος.

Το full Hdmi 2.1 bandwidth 48Gbps αφορά Croma Subsampling 4:4:4 4K@120 σε 12bit.

Τα panel όλων των oled είναι 10bit, οπότε δεν αποτελεί πλεονεκτήμα.

Χώρια ότι θες PC 3500 + ( και αν) για να δώσει τέτοιο υλικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: -Philips TV Line-up 2021-

....Αν προτιμάτε φωτορυθμικά και στρομπολίνο αντί για ένα πολύ καλύτερο panel πάω πάσο.....
...... σε 77 η G1 είναι μονόδρομος.
Αν παραβλέψω τον ελαφρά υποτιμητικο τόνο για οσους απο μας τους αρεσει το ambilight ("φωτορυθμικά και στρομπολινο") να πω εδώ οτι το μονο που ξερουμε για το νεο πανελ της LG (OLED EVO) ειναι οτι εχει 20% παραπανω peak brightness απο τα συμβατικά OLED πανελ. Η μεγαλύτερη φωτεινοτητα απο μονη της δεν κανει κανενα πανελ καλυτερο, αλλοιως τα QLED της Samsung με τα χιλαδες nits θα ηταν τα καλυτερα panel. Μεχρι τωρα δεν εχει δημοσιευτει κανενα review του νεου πανελ ωστε να αποδειχθει η εμφανής ανωτεροτητα του σε συνολικη ποιότητα και αν οι οποιες διαφορες θα αξιζουν τα παραπανω χρηματα. Αρα δεν μπορουμε να μιλαμε για ενα καλυτερο πανελ "a priori". Aυτο το εχει καταλαβει πρωτη απο ολους η ιδια η LG γι αυτο κ φετος θα κυκλοφορει παραλληλα και το προηγουμενο πανελ της σε πιο οικονομικη τιμη. Οσον αφορά τα "μπιχλιμπιδια κ τα λαμπιονια" του ambilight, η θεαση ταινιας σε σκοτεινο χωρο με το συστημα αυτό ρυθμισμένο σωστά και λογικά προσφερει μια πολυ ανετη και απαράμιλλα ευχαριστη αισθηση. Το συστημα αυτο δεν ειναι ενα φτηνο κολπο του marketing οπως πολλοι νομιζουν αλλά εχει αναπτυχθει απο την (παλια) Philips βασισμενο σε πολλα "ψυχο-οπτικά" test που ανεδειξαν τη βελτιωση που προσφερει στη θεαση μιας ταινιας. Καταλαβαινω οτι σε πολλους ("πουρίστες") δεν αρεσει και ειναι δικαιωμα κ γουστο τους. Στις αριστες κριτικες ομως που εχουν δεχθει απο εντυπα και ηλεκτρονικα μεσα οι OLED (και οχι μονο) τηλεοράσεις της Philips περιλαμβάνεται και η συνολική βελτιωση που προσφερει το ambilight και αυτο τονίζεται σε καθε review. Προσωπικά προτιμώ έναντι μιας μεγαλυτερης φωτεινοτητας (οι σημερινες OLED δεν πασχουν ιδιαιτερα απο αυτο κτγμ) την ιδανικη ατμοσφαιρα που δημιουργει ενα καλα ρυθισμενο ambilight συστημα κ για το λογο αυτο δεν βλέπω κανενα μονοδρομο προς την G1, oυτε καν ενα σημαντικο δίλημμα. Το μονο θεμα για μενα ειναι η τιμη (το αδυναμο σημειο των Philips)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: -Philips TV Line-up 2021-

Αν παραβλέψω τον ελαφρά υποτιμητικο τόνο για οσους απο μας τους αρεσει το ambilight ("φωτορυθμικά και στρομπολινο") να πω εδώ οτι το μονο που ξερουμε για το νεο πανελ της LG (OLED EVO) ειναι οτι εχει 20% παραπανω peak brightness απο τα συμβατικά OLED πανελ. Η μεγαλύτερη φωτεινοτητα απο μονη της δεν κανει κανενα πανελ καλυτερο, αλλοιως τα QLED της Samsung με τα χιλαδες nits θα ηταν τα καλυτερα panel. Μεχρι τωρα δεν εχει δημοσιευτει κανενα review του νεου πανελ ωστε να αποδειχθει η εμφανής ανωτεροτητα του σε συνολικη ποιότητα και αν οι οποιες διαφορες θα αξιζουν τα παραπανω χρηματα. Αρα δεν μπορουμε να μιλαμε για ενα καλυτερο πανελ "a priori". Aυτο το εχει καταλαβει πρωτη απο ολους η ιδια η LG γι αυτο κ φετος θα κυκλοφορει παραλληλα και το προηγουμενο πανελ της σε πιο οικονομικη τιμη. Οσον αφορά τα "μπιχλιμπιδια κ τα λαμπιονια" του ambilight, η θεαση ταινιας σε σκοτεινο χωρο με το συστημα αυτό ρυθμισμένο σωστά και λογικά προσφερει μια πολυ ανετη και απαράμιλλα ευχαριστη αισθηση. Το συστημα αυτο δεν ειναι ενα φτηνο κολπο του marketing οπως πολλοι νομιζουν αλλά εχει αναπτυχθει απο την (παλια) Philips βασισμενο σε πολλα "ψυχο-οπτικά" test που ανεδειξαν τη βελτιωση που προσφερει στη θεαση μιας ταινιας. Καταλαβαινω οτι σε πολλους ("πουρίστες") δεν αρεσει και ειναι δικαιωμα κ γουστο τους. Στις αριστες κριτικες ομως που εχουν δεχθει απο εντυπα και ηλεκτρονικα μεσα οι OLED (και οχι μονο) τηλεοράσεις της Philips περιλαμβάνεται και η συνολική βελτιωση που προσφερει το ambilight και αυτο τονίζεται σε καθε review. Προσωπικά προτιμώ έναντι μιας μεγαλυτερης φωτεινοτητας (οι σημερινες OLED δεν πασχουν ιδιαιτερα απο αυτο κτγμ) την ιδανικη ατμοσφαιρα που δημιουργει ενα καλα ρυθισμενο ambilight συστημα κ για το λογο αυτο δεν βλέπω κανενα μονοδρομο προς την G1, oυτε καν ενα σημαντικο δίλημμα. Το μονο θεμα για μενα ειναι η τιμη (το αδυναμο σημειο των Philips)
Είχα philips τηλεόραση με ambilight το 2006,σίγουρα θα έχει βελτιώσεις,αλλά δεν προσφέρει κατά την ταπεινή μου γνώμη καλύτερη κινηματογραφική εμπειρία.

Δεν ήταν καθόλου υποτιμητικό το σχόλιο μου για εσάς που σας αρέσει (γούστα είναι αυτά), αλλά προσωπική γνώμη.

Το "πουρίστες" ήταν ελαφρώς υποτιμητικό. Προσωπικά αναφέρθηκα στο feature , δεν χαρακτήρισα κανένα.

Παρεμπιπτόντως 1000 με 1500 nits και όχι χιλιάδες βγάζουν οι Samsung QLED. Τις φετινές θα τις δούμε.

Το νέο Evo Panel της LG πέρα από 20% μεγαλύτερη φωτεινότητα σε όλη την οθόνη που είναι αναγκαία για ορθότερη πιστότητα HDR/DOLBY VISION υλικού, το panel θα έχει καλύτερο colour saturation,θα είναι πιο ανθεκτικό στο burn in και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σύμφωνα και με τον Vincent Teoh.

Ο καθένας αγοράζει ότι του αρέσει φυσικά, αλλά ως forum τεχνολογίας είναι ορθό να καταγράφονται όλα τα δεδομένα.

• Like
Reactions: PetrosThessaloniki
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: -Philips TV Line-up 2021-

....Το "πουρίστες" ήταν ελαφρώς υποτιμητικό....
Προς Θεου δεν το εγραψα ετσι, απλα με τη λεξη στα εισαγωγικά αναφερομουνα σε οσους ειναι αυστηρά προσκολλημένοι σε καποιους κανονες που δεν επιδεχονται τροποποιηση (εν προκειμενω, θεαση ταινιας σε απολυτα σκοτεινο χωρο). Δεκτες ολες οι παρατηρησεις σου

θα συμφωνησω.
φιλε lobo φωτορυθμικά και στρομπολινο ειναι για σενα.υπαρχει παρα πολυς κοσμος που δεν μπορει να δει τηλεοραση χωρις αυτο το και μεσα σε αυτους και εγω.στην αγορα της Αμερικη που δεν κυκλοφορουν οι τηλεορασεις της , η ταινιες της phillips μαζι με το hdmi sync box που μετατρεπουν τις τηλεορασεις τους σε ambilight tvs ειναι αναρπαστα.κυριολεκτικα γινεται πολεμος για να τα αγορασουν και μονιμος ειναι out of stock.επισης μιας και ειδα καποια βιντεακια για το evo πανελ, σε συγκριση με το "απλο" απο τι καταλαβα κανει το ασπρο ποιο ασπρο. τελος ,καποια στιγμη θα κυκλοφορησει η phillips την oled 936 η οποια θα φοραει αυτο το πανελ νομιζω.οσο αναφορα την τιμη...ιδωμεν..

ΥΓ.Μετα απο 20 χρονια ειδα χτες την επικη μαχη στον LOTR του γκανταλφ με τον μπαλρογκ.Κυριολεκτικα το ambilight με εβαλε μεσα στην δραση με τις φλογες να ξεπεταγονται σε ολο το σαλονι!

• Like
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: -Philips TV Line-up 2021-

Προς Θεου δεν το εγραψα ετσι, απλα με τη λεξη στα εισαγωγικά αναφερομουνα σε οσους ειναι αυστηρά προσκολλημένοι σε καποιους κανονες που δεν επιδεχονται τροποποιηση (εν προκειμενω, θεαση ταινιας σε απολυτα σκοτεινο χωρο). Δεκτες ολες οι παρατηρησεις σου
Να είσαι καλά.

Η Philips όντως έχει βγάλει αξιόλογα μοντέλα τα τελευταία 2 χρόνια και οι φετινές θα είναι πολύ ανταγωνιστικές.

Το θέμα με την έλλειψη αντιπροσωπείας στην Ελλάδα με φοβίζει προσωπικά.

θα συμφωνησω.
φιλε lobo φωτορυθμικά και στρομπολινο ειναι για σενα.υπαρχει παρα πολυς κοσμος που δεν μπορει να δει τηλεοραση χωρις αυτο το και μεσα σε αυτους και εγω.στην αγορα της Αμερικη που δεν κυκλοφορουν οι τηλεορασεις της , η ταινιες της phillips μαζι με το hdmi sync box που μετατρεπουν τις τηλεορασεις τους σε ambilight tvs ειναι αναρπαστα.κυριολεκτικα γινεται πολεμος για να τα αγορασουν και μονιμος ειναι out of stock.επισης μιας και ειδα καποια βιντεακια για το evo πανελ, σε συγκριση με το "απλο" απο τι καταλαβα κανει το ασπρο ποιο ασπρο. τελος ,καποια στιγμη θα κυκλοφορησει η phillips την oled 936 η οποια θα φοραει αυτο το πανελ νομιζω.οσο αναφορα την τιμη...ιδωμεν..

ΥΓ.Μετα απο 20 χρονια ειδα χτες την επικη μαχη στον LOTR του γκανταλφ με τον μπαλρογκ.Κυριολεκτικα το ambilight με εβαλε μεσα στην δραση με τις φλογες να ξεπεταγονται σε ολο το σαλονι!

Εξέφρασα προσωπική γνώμη, δεν υποτίμησα τα γούστα σας. Μη γίνουμε οπαδοί και στις TV τώρα.

Από βίντεο στο you tube δεν θα καταλάβεις φυσικά τη διαφορά του προηγούμενου με το Evo Panel.

Αν η 936 όντως έχει το νέο panel, αυτή θα αγοράζα αν ήμουν στη θέση σας.

Προσωπικη αποψη και τεκμηριωμενη και απο φιλο μου οφθαλμιατρο:
Οταν βλεπουμε τηλεοραση σε σκοτεινο δωματιο, καλο ειναι, πισω απο την τηλεοραση να υπαρχει ενα αναμενο φως. Οι υγροι κρυσταλλοι των Τηλεορασεων εχουν επιπτωση στην οραση μας κυριως τις βραδυνες ωρες και σε πολυωρη παρακολουθηση.
Αυτο που αναφερε πιο πανω ο φιλος συμφορουμιτης knick εχει βαση και μαλιστα απο μελετες. Αυτη η πρωτοποριακη και αβανγκαρντ κινηση της Philips με το Ambilight εχει βαση και επιστημονικα ως ξεκουραστη θεαση σε βραδυνες ωρες (οπου εχω ιδία αποψη), αλλα και ενα επισημα τελειο εφε. Οσον αφορα το burn in για την Oled τεχνολογια, η Philips στην 934, αλλα και στις φετινες τηλεορασεις που αναμενονται, εχουν ισχυρη αντιμετωπιση που μειωνει σε μεγαλο βαθμο την περιπτωση burn in με την μειωση της φωτεινοτητας του λογοτυπου καναλιων που μπορει να το προκαλεσει. Η Philips αν ειχε σωστη και δυναμικη αντιμετωπιση εγχωρια, πιστευω πως με τους φετινους κωδικους-μοντελα τηλεορασεων που αναμενονται, θα ειχε κατακτησει την κορυφη. Ειναι προσωπικη αποψη μιας και κοιταζω-μελετω και τι φερνουν και οι αλλες εταιριες.

• Like
Προσωπικη αποψη και τεκμηριωμενη και απο φιλο μου οφθαλμιατρο:
Οταν βλεπουμε τηλεοραση σε σκοτεινο δωματιο, καλο ειναι, πισω απο την τηλεοραση να υπαρχει ενα αναμενο φως. Οι υγροι κρυσταλλοι των Τηλεορασεων εχουν επιπτωση στην οραση μας κυριως τις βραδυνες ωρες και σε πολυωρη παρακολουθηση.
Αυτο που αναφερε πιο πανω ο φιλος συμφορουμιτης knick εχει βαση και μαλιστα απο μελετες. Αυτη η πρωτοποριακη και αβανγκαρντ κινηση της Philips με το Ambilight εχει βαση και επιστημονικα ως ξεκουραστη θεαση σε βραδυνες ωρες (οπου εχω ιδία αποψη), αλλα και ενα επισημα τελειο εφε. Οσον αφορα το burn in για την Oled τεχνολογια, η Philips στην 934, αλλα και στις φετινες τηλεορασεις που αναμενονται, εχουν ισχυρη αντιμετωπιση που μειωνει σε μεγαλο βαθμο την περιπτωση burn in με την μειωση της φωτεινοτητας του λογοτυπου καναλιων που μπορει να το προκαλεσει. Η Philips αν ειχε σωστη και δυναμικη αντιμετωπιση εγχωρια, πιστευω πως με τους φετινους κωδικους-μοντελα τηλεορασεων που αναμενονται, θα ειχε κατακτησει την κορυφη. Ειναι προσωπικη αποψη μιας και κοιταζω-μελετω και τι φερνουν και οι αλλες εταιριες.
Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω σε αυτά που γράφεις για το Ampilight και την αξιέπαινη προσπάθεια της Philips να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Ρύθμιση Logo luminance έχουν οι άλλες εταιρείες εδώ και 3 χρόνια.

Να πω και εγώ την γνώμη μου για όσα αναφέρθηκαν στα τελευταία σχόλια.

Όσον αφορά το Ambilight είναι καθαρά θέμα γούστου. Εγώ είχα πάρει μία Philips Full HD με 2-side ambilight και με είχε κατενθουσιάσει. Δεν έβλεπα ταινία χωρίς να το έχω ενεργοποιημένο. Μόλις αγόρασα την Samsung KS8000 που έχω τώρα και μόνο που έβλεπα σκοτάδι γύρω γύρω μου φάνηκε κάπως "άδειο" το περιβάλλον. Φαντάζομαι πως θα είναι με 4-side ambilight. Το Ambilight μόνο gimmick δεν είναι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αρέσει σε όλους. Αλλά θα συμφωνήσω με τον φίλο που λέει ότι είναι ένα feature που αρέσει. Στην Αμερική βλέπω πολλούς που έχουν home cinema να βάζουν ταινίες led για να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα που έχει ενσωματωμένο η Philips. Και είναι πραγματικά πάρα πολλοί που το κάνουν. Γενικά αρέσει αυτός ο φωτισμός και πιστεύω ότι αν η Philips έφερνε κάποια μοντέλα της στην Αμερική το Ambilight θα γινόταν ανάρπαστο.

Κακός συγκρίνουμε αυτή την στιγμή την 806/856 OLED της Philips με την G1. Η πιο δίκαιη σύγκριση θα είναι με την C1. Η G1 είναι άλλη κατηγορία και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν η 936 της Philips θα φοράει το βελτιωμένο πάνελ. Και μπορεί τα 48Gbps που προσφέρει η Philips να μην έχουν αυτή την στιγμή καμία ουσιαστική διαφορά διότι δεν υπάρχει 12 bit πάνελ αλλά μην ξεχνάμε ότι καμία άλλη OLED δεν προσφέρει και HDR10+ και Dolby Vision (Εκτός από την Panasonic). Και μπορεί υλικό σε HDR10+ να μην υπάρχει αυτή την στιγμή πάρα πολύ αλλά έχω αρχίσει και παρατηρώ ότι πολλές streaming υπηρεσίες προσφέρουν πολλές ταινίες τους με HDR10+ που σημαίνει ότι έχει αρχήσει να έχει υποστήριξη. Και για μένα είναι πολύ σημαντικό να τα έχω και τα δύο ώστε να πέρνω το καλύτερο που προσφέρεται από οποιαδήποτε υπηρεσία.

Για να συνοψίσω εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση στην 856 είναι ότι είναι η πιο feature complete OLED αυτή την στιγμή που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Έχει όλα όσα οι άλλες τα έχουν λίγα οι μισές και λίγα οι άλλες μισές.Με την Philips εκτός των άλλων πέρνεις Full Bandwidth HDMI 2.1 48Gbps, Freesync Premium Pro, HDR10+, Dolby Vision και 4-side Ambilight. Καμία άλλη δεν τα προσφέρει όλα αυτά μαζί.

Να πω και εγώ την γνώμη μου για όσα αναφέρθηκαν στα τελευταία σχόλια.

Όσον αφορά το Ambilight είναι καθαρά θέμα γούστου. Εγώ είχα πάρει μία Philips Full HD με 2-side ambilight και με είχε κατενθουσιάσει. Δεν έβλεπα ταινία χωρίς να το έχω ενεργοποιημένο. Μόλις αγόρασα την Samsung KS8000 που έχω τώρα και μόνο που έβλεπα σκοτάδι γύρω γύρω μου φάνηκε κάπως "άδειο" το περιβάλλον. Φαντάζομαι πως θα είναι με 4-side ambilight. Το Ambilight μόνο gimmick δεν είναι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αρέσει σε όλους. Αλλά θα συμφωνήσω με τον φίλο που λέει ότι είναι ένα feature που αρέσει. Στην Αμερική βλέπω πολλούς που έχουν home cinema να βάζουν ταινίες led για να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα που έχει ενσωματωμένο η Philips. Και είναι πραγματικά πάρα πολλοί που το κάνουν. Γενικά αρέσει αυτός ο φωτισμός και πιστεύω ότι αν η Philips έφερνε κάποια μοντέλα της στην Αμερική το Ambilight θα γινόταν ανάρπαστο.

Κακός συγκρίνουμε αυτή την στιγμή την 806/856 OLED της Philips με την G1. Η πιο δίκαιη σύγκριση θα είναι με την C1. Η G1 είναι άλλη κατηγορία και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν η 936 της Philips θα φοράει το βελτιωμένο πάνελ. Και μπορεί τα 48Gbps που προσφέρει η Philips να μην έχουν αυτή την στιγμή καμία ουσιαστική διαφορά διότι δεν υπάρχει 12 bit πάνελ αλλά μην ξεχνάμε ότι καμία άλλη OLED δεν προσφέρει και HDR10+ και Dolby Vision. Και μπορεί υλικό σε HDR10+ να μην υπάρχει αυτή την στιγμή πάρα πολύ αλλά έχω αρχίσει και παρατηρώ ότι πολλές streaming υπηρεσίες προσφέρουν πολλές ταινίες τους με HDR10+ που σημαίνει ότι έχει αρχήσει να έχει υποστήριξη. Και για μένα είναι πολύ σημαντικό να τα έχω και τα δύο ώστε να πέρνω το καλύτερο που προσφέρεται από οποιαδήποτε υπηρεσία.

Για να συνοψίσω εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση στην 856 είναι ότι είναι η πιο feature complete OLED αυτή την στιγμή που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Έχει όλα όσα οι άλλες τα έχουν λίγα οι μισές και λίγα οι άλλες μισές.Με την Philips εκτός των άλλων πέρνεις Full Bandwidth HDMI 2.1 48Gbps, Freesync Premium Pro, HDR10+, Dolby Vision και 4-side Ambilight. Καμία άλλη δεν τα προσφέρει όλα αυτά μαζί.
Η Panasonic JZ2000 θα τα έχει όλα εκτός από το ambilight.

Επιπλέον θα έχει λογικά το νέο Evo Panel της LG DISPLAY και το μεταλλικό heatsink για καλύτερη ψύξη και υψηλότερη φωτεινότητα.

Δεν βγαίνει σε 77 ίντσες δυστυχώς.

Ένα επιπλέον πλεονεκτήμα των LG OLED είναι τα 4 HDMI 2.1 slots.

Για μένα που έχω Xbox SX, PS5,Soundbar με eArc και δεν έχω σκοπό να αγοράσω ενισχυτή με hdmi 2.1 inputs είναι πολύ σημαντικό.

Τα OLED evo panels έχουν 20% μεγαλύτερη αποδοτικότητα, σε σύγκριση με αυτά των προηγούμενων ετών, όχι απαραίτητα πιο υψηλή φωτεινότητα.

http://www.lgdisplay.com/eng/prcenter/newsView?articleMgtNo=5299

Αύξηση στη φωτεινότητα σημαίνει πρακτικά μεγαλύτερο όγκο χρωμάτων και καλύτερη απόδοση με HDR υλικό. Συν τη δυνατότητα παρακολούθησης σε χώρο με πολύ φως (για όποιο άτομο ενδιαφέρεται για αυτό). Σαφώς και δεν είναι αμελητέα η οποιαδήποτε αύξηση στη φωτεινότητα ή γενικότερα η οποιαδήποτε βελτίωση.

Συνεχίζοντας την off-topic κουβέντα των τόσων πολλών, προηγούμενων posts -που μάλλον μπορούν να μεταφερθούν σε ένα thread για μαζική αγορά Philips τηλεοράσεων- οι OLED δεν είναι τόσο κουραστικές σε θέαση με μειωμένη φωτεινότητα στον χώρο και σίγουρα δεν είναι τηλεοράσεις υγρών κρυστάλλων...

On-topic, η TP Vision μάλλον ενδιαφέρεται περισσότερο για αγορές στις οποίες έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Γενικά πάντως, οι Philips δεν υπερτερούν έναντι του ανταγωνισμού, στην ελληνική αγορά. Το αντίθετο, μάλλον...

Re: Απάντηση: -Philips TV Line-up 2021-

Τα OLED evo panels έχουν 20% μεγαλύτερη αποδοτικότητα, σε σύγκριση με αυτά των προηγούμενων ετών, όχι απαραίτητα πιο υψηλή φωτεινότητα.

http://www.lgdisplay.com/eng/prcenter/newsView?articleMgtNo=5299

Αύξηση στη φωτεινότητα σημαίνει πρακτικά μεγαλύτερο όγκο χρωμάτων και καλύτερη απόδοση με HDR υλικό. Συν τη δυνατότητα παρακολούθησης σε χώρο με πολύ φως (για όποιο άτομο ενδιαφέρεται για αυτό). Σαφώς και δεν είναι αμελητέα η οποιαδήποτε αύξηση στη φωτεινότητα ή γενικότερα η οποιαδήποτε βελτίωση.

Συνεχίζοντας την off-topic κουβέντα των τόσων πολλών, προηγούμενων posts -που μάλλον μπορούν να μεταφερθούν σε ένα thread για μαζική αγορά Philips τηλεοράσεων- οι OLED δεν είναι τόσο κουραστικές στην θέαση με μειωμένη φωτεινότητα στον χώρο και σίγουρα δεν είναι τηλεοράσεις υγρών κρυστάλλων...

On-topic, η TP Vision μάλλον ενδιαφέρεται περισσότερο για αγορές στις οποίες έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Γενικά πάντως, οι Philips δεν υπερτερούν έναντι του ανταγωνισμού, στην ελληνική αγορά. Το αντίθετο, μάλλον...
Το ίδιο λέω στα παραπάνω post.

Η αύξηση φωτεινότητας σε ένα oled panel το βελτιώνει σε πολλούς τομείς, πέρα από τη φωτεινότητα.

Οι oled δεν είναι καθόλου κουραστικές στο σκοτάδι σε σχέση με αλλού τύπου panel.

Το ambilight είναι καθαρά θέμα γούστου.