Απάντηση: PLASMA: Panasonic ή Samsung?
Παιδιά αρχίζοντας από το δίλημμα Panasonic ή Samsung αναφορικά με τις πλασμα τηλεοράσεις έχω το εξής δίλημμα: Μετά από ψάξιμο κατέληξα στην Ε6500 της Samsung και στην ST50 της Panasonic. Tις βρίσκω και τις δύο στην ίδια περίπου τιμή. Ποιά να προτιμήσω; Είναι κάποια που κερδίζει στα σημεία;
Αναμένω τα σχόλια σας. Ευχαριστώ.
Όπως έχω γράψει και προηγουμένως έχω την PS51E6500, επίσης στα υπνοδωμάτια έχω μια Panasonic 46G10 (2009) και μια Panasonic 42ΡX80 (2008).
Σχετικά με το τηλεοπτικό:
Κατά τη γνώμη μου, η 6500 δεν είναι καλύτερη στο τηλεοπτικό από την 46G10 (κι ας είναι 3 χρόνια νεότερη) ειδικά όταν πρόκειται για αθλητικές μεταδόσεις, το IFC που έχει η G10 την βοηθάει να δείχνει με λιγότερο θόλωμα τις γρήγορες σκηνές, η διαφορά είναι εμφανέστερη σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Αν είχε δυνατότητα προσθήκης καρέ η 6500 θα ήταν καλύτερη.
Σχετικά με τον media player της 6500 δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου διότι:
Τα περισσότερα αρχεία που έχω είναι στα 24ρ και ο ενσωματωμένος δεν υποστηρίζει ακέραια αναπαραγωγή τους. Τα παίζει στα 60 ΗΖ με 3:2 pulldown και στις γρήγορες σκηνές η εικόνα είναι εκνευριστικά "σπαστική", για τα δικά μου δεδομένα και απαιτήσεις τον θεωρώ απαράδεκτο (όπως και όλους τους ενσωματωμένους media player των τηλεοράσεων, ανεξάρτητα από μάρκα και τεχνολογία).
*Ετυχώς η 6500 έχει ρύθμιση Cinema Smooth η οποία ενεργοποιείται ΜΟΝΟ όταν δεχτεί σήμα 24ρ από εξωτερική πηγή. Οπότε έχω συνδέσει το PS3 (για δισκάκια Blu Ray) και το media player (για αρχεία σε σκληρό δίσκο) με αυτόματο το 24ρ και όταν η τηλεόραση ανιχνεύει τέτοιο σήμα (στην HDMI) ενεργοποιείται και το Cinema Smooth με σαφώς βελτιωμένη και ομαλή αναπαραγωγή.
Σχετικά με τον media player της ST50:
Είναι ίδιος με αυτόν της UT50 και τον έχω δοκιμάσει με το ίδιο υλικό που έχω δοκιμάσει την 6500 (παρουσία και άλλων). Με το ίδιο υλικό λοιπόν έχουμε:
-IFC OFF: Ίδια συμπεριφορά με την 6500, εκνευριστικά "σπαστική".
-IFC ON - LOW ή MEDIUM: Ομαλή αναπαραγωγή με διαφορετική εμφάνιση soap opera effect, χωρίς "σπαστική" συμπεριφορά (δεν είμαι fan της προσθήκης καρέ, αλλλά στην προκειμένη περίπτωση προτιμώ οποιοδήποτε effect προκαλείται, από τον "λόξυγγα" και την "θολούρα").
-IFC ON - HIGH: Αππαπαπαπα μακριά κι αγαπημένοι, κατά τη γνώμη μου δεν βλέπετε..
Κατά τη γνώμη μου και κατά τα γούστα μου, η προσθήκη καρέ χρειάζεται:
-Στο τηλεοπτικό, ειδικά οταν πρόκειται για αθλητικές μεταδόσεις με γρήγορη κίνηση (μου λείπει στην 6500).
-Όταν κάποιος δεν έχει εξωτερικό media player ή BD player για την αναπαραγωγή αρχείων 24ρ και είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί τον ενσωματωμένο (δεν μου λείπει έχω εξωτερικό).
-Αν είναι fan του soap opera effect (δεν είμαι γι'αυτό στην 46G10 το έχω ενεργοποιημένο ΜΟΝΟ για τηλεοπτικό)
Υ.Γ.1: Στο διαδίκτυο θα διαβάσεις πολλά, τα παραπάνω είναι προσωπική μου γνώμη και έχουν διαπιστωθεί, με δικά μου κριτήρια και εμπειρίες, από πραγματικές δοκιμές στις ανωτέρω συσκευές και όχι από ψεύτικες υποθέσεις δήθεν δοκιμών από διάφορους "γκουρού", οι οποίοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι και υπαρκτή πραγματικότητα όλων των forum του κόσμου.
Υ.Γ. 2: Επειδή λοιπόν τα παραπάνω είναι δική μου γνώμη, επειδή δεν θεωρώ τον εαυτό μου "γκουρού" και επειδή δεν θέλω να με χαρακτηρίσουν "γκουρού κουκουρουκου" οι πραγματικοί γνώστες του αντικειμένου.....
......προσπάθησε να δεις μόνος σου αυτό που θα επιλέξεις, για να κρίνεις μόνος σου όσα διαβάζεις και να αποφασίσεις τι ικανοποιεί εσένα.
Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη πηγή πληροφόρησης είναι τα νήματα κατόχων οποιασδήποτε συσκευής, χρειάζεται χρόνος να τα διαβάσεις αλλά θα καταλήξεις σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.
Υ.Γ. 3: Κατά τη γνώμη μου, αν αποφασίσεις να πάρεις Samsung και εαν σε ενδιαφέρει να παρακολουθείς πολύ υλικό 24ρ, μην πιαστείς κορόιδο και χαραμίσεις τα λεφτά σου σε τηλεόραση χωρίς Cinema Smooth.
Υ.Γ. 4: Την γνώμη μου την έχω γράψει και παλιότερα, εγώ την PS51E6500 την είχα πάρει τον Ιούνιο από λάθος κάποιου site στα 507 και σε καμία περίπτωση δεν το έχω μετανοιώσει, αλλά.....μακάρι τότε να είχαν κάνει λάθος τιμολόγηση στην 50ST50.
Διάβασε τα νήματα κατόχων, προσπάθησε να δεις τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν, κρίνε αυτά που θα διαβάσεις και αποφάσισε το τι ικανοποιεί εσένα, εσύ πληρώνεις-εσύ αποφασίζεις.