Είχα την st50 για δέκα μέρες και την e6500 για ένα περίπου μήνα. Αν θες τη γνώμη μου δεν υφίσταται καν δίλημμα. Η e6500 υπερέχει μόνο κατά μια ίντσα, σε όλα τα άλλα θέματα η st είναι πολύ καλύτερη. Σε κίνηση η e6500 έχει ευδιάκριτα και συχνά σπασίματα σε τηλεοπτικό, η st οχι. Σε φωτεινότητα η st έχει πολύ περισσότερα αποθέματα. Σε χρώματα υπάρχει ισοπαλία. Σε σταθερότητα εικόνας η st είναι πολύ καλή για πλάσμα, η e6500 εμφανίζει μεταπτώσεις στο κοντράστ, και σε τηλεοπτικό και σε hd, ιδίως σε φωτεινές σκηνές. Οι λεγόμενες εναλαγές φωτεινότητας είναι όντως μεγάλο μειονέκτημα για την e6500, ωστόσο εμφανίζει αναλαμπές και σε σκοτεινές σκηνές, πιο ανεπαίσθητες πάντως και σπανιότερες από αυτές στις φωτεινές σκηνές. Σε τηλεοπτικό σήμα η ε6500 επίσης υστερεί από την st, καθώς η επεξεργασία του σήματος όντως είναι πιο σοφτ από την st με αποτέλεσμα να μην έχει μεν dithering αλλά να μην είναι και ιδιαίτερα ευκρινής, πάντα συγκριτικά με την st, η οποία έχει μεγάλη οξύτητα. Γενικώς νομίζω ότι είναι άδικο να συγκρίνει κανείς την e6500 με την st. Η μια τηλεόραση είναι απλά καλή για την τιμή της η άλλη είναι εξαιρετική για την τιμή της. Το σημείο πάντως που η st πραγματικά αφήνει μερικά χιλιόμετρα πίσω την e6500 είναι στο μαύρο. Στην st το μαύρο είναι πυκνό και πηχτό και σε φωτεινές και σε σκοτεινές σκηνές, στην ε6500 το μαύρο είναι ολίγον γκρίζο σε φωτεινές σκηνές και μαυρίζει μόνο στις σκοτεινές. Πραγματικά αν συγκρίνεις την ε6500 με την st στο θέμα του μαύρου απογοητεύεσαι. H st μπορεί να σε ενθουσιάσει ενώ η ε6500 όχι, παράγοντας πολύ σημαντικός σε τέτοιυ είδους αγορές.
Όπως έχω γράψει και προηγουμένως έχω την PS51E6500, επίσης στα υπνοδωμάτια έχω μια Panasonic 46G10 (2009) και μια Panasonic 42ΡX80 (2008).
Σχετικά με το τηλεοπτικό:
Κατά τη γνώμη μου, η 6500 δεν είναι καλύτερη στο τηλεοπτικό από την 46G10 (κι ας είναι 3 χρόνια νεότερη) ειδικά όταν πρόκειται για αθλητικές μεταδόσεις, το IFC που έχει η G10 την βοηθάει να δείχνει με λιγότερο θόλωμα τις γρήγορες σκηνές, η διαφορά είναι εμφανέστερη σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Αν είχε δυνατότητα προσθήκης καρέ η 6500 θα ήταν καλύτερη.
[...]
Υ.Γ. 4: Την γνώμη μου την έχω γράψει και παλιότερα, εγώ την PS51E6500 την είχα πάρει τον Ιούνιο από λάθος κάποιου site στα 507 και σε καμία περίπτωση δεν το έχω μετανοιώσει, αλλά.....μακάρι τότε να είχαν κάνει λάθος τιμολόγηση στην 50ST50.
Διάβασε τα νήματα κατόχων, προσπάθησε να δεις τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν, κρίνε αυτά που θα διαβάσεις και αποφάσισε το τι ικανοποιεί εσένα, εσύ πληρώνεις-εσύ αποφασίζεις.![]()
Καταρχήν σας ευχαριστώ και πάλι για τα πολύτιμα σχόλια. Έχω ακόμη μια απορία αν μπορείτε να μου λύσετε!
Ψάχνοντας στο ιντερνετ αντιλήφθηκα ότι "παίζουν" πολλές παραλλαγες όταν πρόκειται για το ίδιο μοντέλο σε διαφορετικές χώρες (της Ευρώπης). Μήπως αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, πρέπει να με απασχολήσει; Για παράδειγμα η ST50 υπάρχει και σαν STW50 (Γερμανία), ST50B (Αγγλία), κ.λ.π. Γνωρίζει κανένας αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο (π.χ. συμβατότητα) και οπότε να περιοριστώ στην ελληνική αγορά;
Υ.Γ. Εννοείται το ίδιο συμβαίνει και με άλλες μαρκες (π.χ. Samsung)