Philips Vs Samsung 50'

Είχα την st50 για δέκα μέρες και την e6500 για ένα περίπου μήνα. Αν θες τη γνώμη μου δεν υφίσταται καν δίλημμα. Η e6500 υπερέχει μόνο κατά μια ίντσα, σε όλα τα άλλα θέματα η st είναι πολύ καλύτερη. Σε κίνηση η e6500 έχει ευδιάκριτα και συχνά σπασίματα σε τηλεοπτικό, η st οχι. Σε φωτεινότητα η st έχει πολύ περισσότερα αποθέματα. Σε χρώματα υπάρχει ισοπαλία. Σε σταθερότητα εικόνας η st είναι πολύ καλή για πλάσμα, η e6500 εμφανίζει μεταπτώσεις στο κοντράστ, και σε τηλεοπτικό και σε hd, ιδίως σε φωτεινές σκηνές. Οι λεγόμενες εναλαγές φωτεινότητας είναι όντως μεγάλο μειονέκτημα για την e6500, ωστόσο εμφανίζει αναλαμπές και σε σκοτεινές σκηνές, πιο ανεπαίσθητες πάντως και σπανιότερες από αυτές στις φωτεινές σκηνές. Σε τηλεοπτικό σήμα η ε6500 επίσης υστερεί από την st, καθώς η επεξεργασία του σήματος όντως είναι πιο σοφτ από την st με αποτέλεσμα να μην έχει μεν dithering αλλά να μην είναι και ιδιαίτερα ευκρινής, πάντα συγκριτικά με την st, η οποία έχει μεγάλη οξύτητα. Γενικώς νομίζω ότι είναι άδικο να συγκρίνει κανείς την e6500 με την st. Η μια τηλεόραση είναι απλά καλή για την τιμή της η άλλη είναι εξαιρετική για την τιμή της. Το σημείο πάντως που η st πραγματικά αφήνει μερικά χιλιόμετρα πίσω την e6500 είναι στο μαύρο. Στην st το μαύρο είναι πυκνό και πηχτό και σε φωτεινές και σε σκοτεινές σκηνές, στην ε6500 το μαύρο είναι ολίγον γκρίζο σε φωτεινές σκηνές και μαυρίζει μόνο στις σκοτεινές. Πραγματικά αν συγκρίνεις την ε6500 με την st στο θέμα του μαύρου απογοητεύεσαι. H st μπορεί να σε ενθουσιάσει ενώ η ε6500 όχι, παράγοντας πολύ σημαντικός σε τέτοιυ είδους αγορές.

Όπως έχω γράψει και προηγουμένως έχω την PS51E6500, επίσης στα υπνοδωμάτια έχω μια Panasonic 46G10 (2009) και μια Panasonic 42ΡX80 (2008).

Σχετικά με το τηλεοπτικό:

Κατά τη γνώμη μου, η 6500 δεν είναι καλύτερη στο τηλεοπτικό από την 46G10 (κι ας είναι 3 χρόνια νεότερη) ειδικά όταν πρόκειται για αθλητικές μεταδόσεις, το IFC που έχει η G10 την βοηθάει να δείχνει με λιγότερο θόλωμα τις γρήγορες σκηνές, η διαφορά είναι εμφανέστερη σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Αν είχε δυνατότητα προσθήκης καρέ η 6500 θα ήταν καλύτερη.

[...]

Υ.Γ. 4: Την γνώμη μου την έχω γράψει και παλιότερα, εγώ την PS51E6500 την είχα πάρει τον Ιούνιο από λάθος κάποιου site στα 507 και σε καμία περίπτωση δεν το έχω μετανοιώσει, αλλά.....μακάρι τότε να είχαν κάνει λάθος τιμολόγηση στην 50ST50.

Διάβασε τα νήματα κατόχων, προσπάθησε να δεις τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν, κρίνε αυτά που θα διαβάσεις και αποφάσισε το τι ικανοποιεί εσένα, εσύ πληρώνεις-εσύ αποφασίζεις. ;)

Καταρχήν σας ευχαριστώ και πάλι για τα πολύτιμα σχόλια. Έχω ακόμη μια απορία αν μπορείτε να μου λύσετε!
Ψάχνοντας στο ιντερνετ αντιλήφθηκα ότι "παίζουν" πολλές παραλλαγες όταν πρόκειται για το ίδιο μοντέλο σε διαφορετικές χώρες (της Ευρώπης). Μήπως αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, πρέπει να με απασχολήσει; Για παράδειγμα η ST50 υπάρχει και σαν STW50 (Γερμανία), ST50B (Αγγλία), κ.λ.π. Γνωρίζει κανένας αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο (π.χ. συμβατότητα) και οπότε να περιοριστώ στην ελληνική αγορά;
Υ.Γ. Εννοείται το ίδιο συμβαίνει και με άλλες μαρκες (π.χ. Samsung)

Tα μοντέλα που διατίθενται στην Ελληνική αγορά είναι τα ST50E...

H ST50B διαθέτει δέκτη DVB-T2, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Βρετανικού επίγειου τηλεοπτικού τοπίου, ενώ η STW50E αποτελεί μια παραλλαγή της ST50E για την Γερμανική αγορά, με ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη...

Tα μοντέλα που διατίθενται στην Ελληνική αγορά είναι τα ST50E...

H ST50B διαθέτει δέκτη DVB-T2, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Βρετανικού επίγειου τηλεοπτικού τοπίου, ενώ η STW50E αποτελεί μια παραλλαγή της ST50E για την Γερμανική αγορά, με ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη...

Δηλαδή, η STW50 κάνει για την περίπτωσή μας; Θα πιάνει κανονικά τα ελληνικά κανάλια;

Δηλαδή, η STW50 κάνει για την περίπτωσή μας; Θα πιάνει κανονικά τα ελληνικά κανάλια;

Λογικά, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα... Στην Ελλάδα βέβαια δεν εισάγεται το συγκεκριμένο μοντέλο, οπότε αν τη βρήκες κάπου θα πρόκειται περί παραεισαγωγής...

Re: Απάντηση: Re: PS51E550

Φίλε czoun συγνώμη που σε ζαλίζω πάλι. Νομίζω μετά από όλη τη συζήτηση κατέληξα στη Samsung. Τώρα έχω ακόμη ένα θεματάκι που έχει να κάνει περισσότερο με το οικονομικό. Βρίσκω την PS51E6500 στα 1150 ευρώ και ταυτόχρονα την PS60E550 στα 950 ευρώ. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σου. Νομίζεις είναι πολύ καλή ευκαιρία κα αξίζει να κτυπήσω την εξηντάρα ή να δώσω ακόμη λίγα χρήματα για την e6500 (με αλλα λόγια τα δικαιολογεί τα 200 ευρώ έξτρα;). Επίσης σημείωσε ότι ο χώρος μου είναι λίγο φωτεινός αν και δεν έχω παραθυρα απέναντι από την τηλεόραση.

Last edited:
Έχω την εντύπωση πως η 550 σε 60αρα πρέπει να είναι παραεισαγωγη, που σημαίνει πως δε θα έχεις εγγύηση από την Ελληνική αντιπροσωπεία. Αν επιτρέπεται σε ποιο κατάστημα τη βρήκες σε αυτή την τιμή?

Έχω την εντύπωση πως η 550 σε 60αρα πρέπει να είναι παραεισαγωγη, που σημαίνει πως δε θα έχεις εγγύηση από την Ελληνική αντιπροσωπεία. Αν επιτρέπεται σε ποιο κατάστημα τη βρήκες σε αυτή την τιμή?

Ναι όντως την βρίσκω σε καταστήματα στην Ιταλία (παρόλα αυτά νομίζω η εγγύηση ισχύει παντού εντός Ε.Ε.)
Για την PS51E6500 η αλήθεια είναι ότι κι αυτή την έχω εντοπίσει στο Amazon της Γερμανίας.

Αν εξαιρέσουμε αυτό το θέμα, ποιά η γνώμη σας;

Ως κατοχος της PS50B850 ,πλασμα επισης, τηλεορασης εχω να πω....ΜΑΚΡΙΑ απο SAMSUNG.

Εχω αυτο το προβλημα(http://www.youtube.com/watch?v=hHKOku8k1hc ) αμεσως αφου εληξε η εγγυηση της.Θα μου πεις τωρα-ρε φιλε ετυχε σε εσενα.

Κανε ενα μικρο googling με τα προβληματα της SAMSUNG και μετα αποφασισε.

Σαφώς καλύτερη η 60άρα και είναι σε πολύ καλή τιμή αλλά με τα προβλήματα που σου επισημάνθηκαν παραπάνω (εγγύηση αντιπροσωπείας κλπ). 1150 για την 6500 στη δύση ουσιαστικά του μοντέλου μου φαίνονται πολλά. Από 1250 ξεκίνησε. Αν δεν πας στην 60άρα ίσως είναι καλύτερα να περιμένεις τις νέες σειρές των samsung που απότι διαβάζω θα έχουν μάλλον frame interpolation, πιθανόν καλύτερο μαύρο και λυμένα κάποια από τα προβλήματα τους.

Κανε ενα μικρο googling με τα προβληματα της SAMSUNG και μετα αποφασισε.

Αν το πάμε έτσι και αρχίσει να ψάχνει τα προβλήματα της κάθε εταιρείας δεν θα αγοράσει τίποτα στο τέλος.

Εκτός και υπάρχει εταιρεία με τηλεοράσεις που δεν χαλάνε και δεν το γνωρίζω.

Η 60E550 στα 950 ευρώ (αν όντως ισχύει σαν τιμή) είναι ευκαιρία έστω και αν μιλάμε για παρεισαγωγή.

Και τα νέα μοντέλα να κυκλοφορήσουν με τα προβλήματα λυμένα (κάτι που κάθε χρόνο το ακούμε για όλες τις εταιρείες αλλά δεν το βλέπουμε στην πράξη) μέχρι να πέσει η τιμή κάποιας καλής 60" κάτω από τα 1000 ευρώ θα περάσουν πολλοί μήνες.

με τα 900-1000 ευρω που διαθετεις....ξερεις τι προτζεκτορα περνεις???....να τα λεμε και αυτα!

(το λεω εγω που εδωσα 1500 για την δικια μου,που να τα φανε σε depon maximum κιολας)

Αν το πάμε έτσι και αρχίσει να ψάχνει τα προβλήματα της κάθε εταιρείας δεν θα αγοράσει τίποτα στο τέλος.

Εκτός και υπάρχει εταιρεία με τηλεοράσεις που δεν χαλάνε και δεν το γνωρίζω.

Η 60E550 στα 950 ευρώ (αν όντως ισχύει σαν τιμή) είναι ευκαιρία έστω και αν μιλάμε για παρεισαγωγή.

Και τα νέα μοντέλα να κυκλοφορήσουν με τα προβλήματα λυμένα (κάτι που κάθε χρόνο το ακούμε για όλες τις εταιρείες αλλά δεν το βλέπουμε στην πράξη) μέχρι να πέσει η τιμή κάποιας καλής 60" κάτω από τα 1000 ευρώ θα περάσουν πολλοί μήνες.

Τί γίνεται όμως με αντικατοπτρισμό σε σχέση με ε6500? Έχουν όντως πολλή διαφορά (ο χώρος μου είναι σχετικα φωτεινός, χωρίς όμως απέναντι παράθυρα)