Phillips BDP 7500 και ήχος 7.1 ερώτηση

ZACHARIS

AVClub Enthusiast
12 May 2009
702
Καλησπερα,
Λοιπον διαβασα πολλα review σχετικα με το προιον blue ray Phillips BDP 7500 τη βελτιωμένη 3D έκδοση. Μια ερώτηση σχετικά με τον ήχο:
έχω έναν παλιό 5.1 rca dolby digital ready ενισχυτή. Αν συνδέσω το blue ray με τον ενισχυτή, θα πάρω dolby digital, και την αποκωδικοποίηση θα την κάνει blue ray player? μπορεί να το κάνει αυτό, ακόμα και από dvd που να είναι 5.1 και όχι blue ray 7.1???? γίνεται αυτή η σύνδεση δηλαδή, να λειτουργήσει και ως αποκωδικοποιητής dolby digital (downmix), αφού όπως αναφέρεται, έχει 7.1 dolby αποκωδικοποιητή νομίζω dolby true HD που βγάζει σε 7.1 rca.

Δε θα συνδέσεις τις εξόδους των surr. back του πλέιερ και θα του πεις από το μενού του ότι δεν έχεις τέτοια ηχεία.
Μετά αποκωδικοποιεί τα πάντα όλα το πλέιερ είτε είναι DVD είτε είνα μπλε το δισκάκι.

Δε θα συνδέσεις τις εξόδους των surr. back του πλέιερ και θα του πεις από το μενού του ότι δεν έχεις τέτοια ηχεία.
Μετά αποκωδικοποιεί τα πάντα όλα το πλέιερ είτε είναι DVD είτε είνα μπλε το δισκάκι.

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου φίλε μου. διαβάζοντας το manual, εκεί που αναφέρει audio set up, αναφέρει μόνο hdmi audio (auto ή όχι προφανώς), digital audio (auto ή όχι) αλλά δεν αναφέρει σχετικά με αναλογικά κανάλια και πόσα μπορούμε να έχουμε ενεργοποιημένα και ποια όχι... εκτός και αν δεν είναι τόσο κατατοπιστικό το manual της phillips...

Από το manual....

Για σύνδεση δέκτη/ενισχυτή AV 5.1 καναλιών,
συνδέστε τις υποδοχές ήχου 7.1 καναλιών, εκτός από
τις υποδοχές SL/SR.
• Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την έξοδο ηχείων
(βλ. “Προσαρμογή ρυθμίσεων” > [Ήχου] > [Speaker
Setup]).

Στη σελίδα 27 λέει και τις ρυθμίσεις και πως.

http://download.p4c.philips.com/files/b/bdp7500s2_12/bdp7500s2_12_dfu_ell.pdf

Last edited:
Από το manual....

Για σύνδεση δέκτη/ενισχυτή AV 5.1 καναλιών,
συνδέστε τις υποδοχές ήχου 7.1 καναλιών, εκτός από
τις υποδοχές SL/SR.
• Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την έξοδο ηχείων
(βλ. “Προσαρμογή ρυθμίσεων” > [Ήχου] > [Speaker
Setup]).

Στη σελίδα 27 λέει και τις ρυθμίσεις και πως.

http://download.p4c.philips.com/files/b/bdp7500s2_12/bdp7500s2_12_dfu_ell.pdf

αααα!!! τώρα κατάλαβα, ουσιαστικά όλη τη ρύθμιση την κανείς από το sprakers set up... ευχαριστώ και πάλι φίλε μου..