Phillips Hue ή καποιες αλλες εξυπνες λαμπες

Re: Απάντηση: Phillips Hue ή καποιες αλλες εξυπνες λαμπες

Και με το siri γίνεται αυτό και θα σου πει τον καιρο τοπικά. Απλα στα αγγλικά.

Σωστά αλλά πρέπει 1ον να έχω iOS και 2ον να κάνω τον χειρισμό μέσω κινητού/ταμπλέτας.
Ενώ αυτές οι standalone συσκευές είναι μόνιμα standby μέσα στο σπίτι...

Υπαρχει κανενα νημα για alexa εδω; Γενικα δεν εχω δει κανενα ειδικο για home automation; μηπως μου εχει ξεφυγει;

Ναι, προφανώς απαιτείται IOS. Ο χειρισμός γίνεται και από apple watch λέγοντας "Hey Siri" ή πατώντας το κεντρικο κουμπί, όπως στα iphone/ipad.
Φημολογείται πως και η apple θα βγάλει κάτι σαν το Alexa.

Δεν υπάρχει Χάρη, το είχα ψάξει πρόσφατα.
Μακάρι takisot να βγάλουν όλοι, είναι πολύ πρακτικές αυτές οι συσκευές...
Τα παιδιά πχ ρωτάνε, τους απαντάει και έτσι μαθαίνουν πράγματα, σαν παιχνίδι ας πούμε...

Φωνητικες εντολες στα ελληνικα παντως, δεν προβλεπω να εμφανιζονται στο αμεσο μελλον σε καμμια πλατφορμα. Μιας και μιλαγαμε για hue, μου εκανε φοβερη εντυπωση οτι το google now δεν υποστηριζει natively voice commands για hue. Χρειαζεται να κανεις αλχημειες με 3rd party apps (tasker + plugin) για να δουλεψει. Μια απο τις λιγες φορες που η apple ειναι πιο μπροστα στο θεμα AI

Re: Απάντηση: Phillips Hue ή καποιες αλλες εξυπνες λαμπες

Είναι θέμα χρόνου τα ελληνικά στο siri, απλά προηγούνται μεγαλύτερες αγορές...

ειμαστε παιδια του λαου εμεις... δεν εχουμε καμμια σχεση με χρυσα μηλα :D

Ψάχνω ένα απλό οικονομικό τρόπο να κλείνω και να ανοίγω τα φώτα στο home cinema. Όταν κλείνω τον προβολέα δεν βλέπω τίποτα και χρησιμοποιώ τον φακό του κινητού για να βγω από το δωμάτιο. Ο διακόπτης για το φωτιστικό, είναι στην άλλη πορτα από αυτή που βγαίνω. Το δωμάτιο έχει 2 πόρτες.
Το ίδιο γίνεται και οταν μπαίνω στο home cinema το βράδυ, πάλι με τον φακό του κινητού.

Το ταβάνι είναι γυψοσανιδα και τωρα έχω σποτάκια Ikea, αλλά θέλω να τα αλλάξω γιατί σε κάποιες συχνότητες συντονιζουν και τριζουν/ενοχλούν.

Τι λύσεις προτείνεται;