Phone or tab?

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Είμαι στην διαδικασία επιλολής νέου κινητού τηλεφώνου και έθεσα στον εαυτό μου το ερώτημα : Με το κόστος των νέων διπύρηνων τηλεφώνων να κειμένεται πάνω από τα 600Ε ανεξαρτήτως κατασκευαστή, γιατί να προτιμήσει κάποιος να πάρει ένα τηλέφωνο των 4.3’ αντί μιας ταμπλέτας των 7’ που θα μπορεί να γίνει και τηλέφωνο με σχεδόν τα ίδια χρήματα? Αν εξαιρέσουμε τους λόγους φορητότητας του κινητού και της οθόνης της ταμπλέτας, εσείς τί θα επιλέγατε από τα δύο αν ήσασταν διατεθιμένοι να δώσετε ένα ποσό της τάξης των 700Ε ασχέτως κατασκευαστή και μοντέλου.....

Για βοηθήστε ρε παιδιά να κατασταλάξουμε κάπου....

:ernaehrung004:

Το κινητό είναι κινητό και η ταμπλέτα ταμπλέτα, Φραγκ...

Όταν θα θέλεις να σερφάρεις θα αποζητάς την μεγάλη οθόνη και όταν θα βγαίνεις για καφέ θα αποζητάς τη φορητότητα...

Δες τι χρειάζεσαι περισσότερο...

(γιατί χρειάζεσαι διπύρηνο κινητό? τι ανάγκες θα εξυπηρετήσει?)

Αν εξαιρέσουμε τους λόγους φορητότητας του κινητού και της οθόνης της ταμπλέτας

Για να καταλάβω, θες να επιλέξεις εξαιρώντας τα βασικά πλεονεκτήματα της κάθε επιλογής; :chinscratch:

Από 'κει και πέρα, αν θες κινητό δεν το συζητάω ξέχνα το tablet. Μου φαίνεται πολύ δύσχρηστο σε χρήση κινητού. Τώρα αν βολεύεσαι και με το παλιό κινητό σου, δεν μπορώ να πω, το tablet είναι ωραίο gadget... Βασικά μάλλον πρέπει ν' αποφασίσεις τι ακριβώς θέλεις...

Re: Απάντηση: Phone or tab?

Το κινητό είναι κινητό και η ταμπλέτα ταμπλέτα, Φραγκ...

Όταν θα θέλεις να σερφάρεις θα αποζητάς την μεγάλη οθόνη και όταν θα βγαίνεις για καφέ θα αποζητάς τη φορητότητα...

Δες τι χρειάζεσαι περισσότερο...

(γιατί χρειάζεσαι διπύρηνο κινητό? τι ανάγκες θα εξυπηρετήσει?)

Εχω blackberry εδώ και 2 χρόνια και σκέφτομαι αναβάθμιση. Το διπύρηνο κινητό είναι bullet proof για τα επερχόμενα λειτουργικά συστήματα που έρχονται και θα διαχειρίζονται καλύτερα τους δυο πυρήνες τους. Ετσι σκέφτομαι να γλυτώσω αλλαγή κινητού του χρόνου (και να μειώσω το μηνιαίο πάγιο) και να την κάνω του αντίχρονου.

Το κόστος όμως απόκτησης των νέων κινητών βάζει και άλλες υποψηφιότητες στο παιχνίδι.

Οσο για τον καφέ, εδώ κουβαλάμε laptop μαζί μας στην ταμπλέτα θα κολλήσουμε που είναι και μικρότερη? Ασε που το laptop είναι must στον κλάδο μας.....

Για να καταλάβω, θες να επιλέξεις εξαιρώντας τα βασικά πλεονεκτήματα της κάθε επιλογής; :chinscratch:

Από 'κει και πέρα, αν θες κινητό δεν το συζητάω ξέχνα το tablet. Μου φαίνεται πολύ δύσχρηστο σε χρήση κινητού. Τώρα αν βολεύεσαι και με το παλιό κινητό σου, δεν μπορώ να πω, το tablet είναι ωραίο gadget... Βασικά μάλλον πρέπει ν' αποφασίσεις τι ακριβώς θέλεις...

Ναι ακριβώς. Αν εξαιρέσεις τα βασικά πλεονεκτήματα κάθε συσκευής, αν είναι να διαθέσεις 700Ε τί θα ήταν καλύτερο να πάρεις? Δες και την απάντηση μου στον Dalanik...

Αλλο το ενα, αλλο το αλλο κατα την γνωμη μου.
Κατι σαν τηλεοραση - προβολεας

Πάρε κινητό,
Έρχεται καλοκαίρι
Βερμούδα παραλία άμμος κ.ο.κ.
Ένα κινητό άντε το κουβαλάς
Ταμπλέτα πολύ πιο δύσκολα, συνήθως θα την αφήνεις στο αμάξι σε τσάντες κ.ο.κ.

Ζυγισε τις αναγκες σου και αποφάσισε. Εγω κυκλοφορω συνεχως με ενα galaxy tab και κανω τα παντα εκει μεσα και ενα απλο android (defy) δε σπαει δε χαλαει και κανω και 2-3 πραγματα οταν απλα δε μπορω να εχω το tab μαζι μου.
Οι 4.3 ειναι αρκετες για να κανεις οτι θες χωρις να βγαζεις τα ματια σου, απο την αλλη αν θες μικρο ebook σερφαρισμα και να αντικαταστησεις το laptop για ελαφριες δουλιες τοτε ενα tablet θα κανει δουλεια. Αν θες να το εχεις μαζι σου σαν μια πληρης ατζεντα ,ε internet Που κανει σχεδον τα παντα τοτε 7αρι, αν για το σπιτι παρε 10αρι wifi ή ενα ipad wifi. Να προσθεσω οτι το on the go tablet 7' σου δινει αρχοντικη πλοηγηση και internet/youtube incar που ομολογω το εχω καταευχαριστηθεί.... Με το κινητο για ολα αυτα θα ειναι δυσκολο να τα κανεις ταυτοχρονα. Για το καλοκαιρακι στην παραλια οχι tab αλλα στιγμες χαλαρωσης στο ξενοδοχειο οτι πρεπει χωρις να κουβαλας Laptop ktl ktl με οτι μουσικη θες και ταινιες μεσα...

Last edited:
Με 700 ευρω, παιρνεις και τα 2.

Ειτε ενα Desire με 360 ευρω και με τα υπολοιπα μια ταμπλετα.
Ειτε ενα Ideos X5 με 200 ευρω και με τα υπολοιπα μια ταμπλετα.

Οποτε εχεις την φορητοτητα με το κινητο και την δυναμη του Tegra 2 στο tablet.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Phone or tab?

Οσο για τον καφέ, εδώ κουβαλάμε laptop μαζί μας στην ταμπλέτα θα κολλήσουμε που είναι και μικρότερη? Ασε που το laptop είναι must στον κλάδο μας.....

Ναι πολύ must...
nettop πήρα πρόσφατα, στον καφε δεν έρχεται ποτέ και κινητό έχω το ΝΟΚΙΑ 5800 (πάω για τρίτο χρόνο...)

Αν θέλουν από το γραφείο 24/7, να σου πάρουν ένα nettop... ΜΗΝ πληρώνεις από τη τσέπη σου τα περί δουλειάς...

Αν δεν έχουν διαφοροποιηθεί οι προσωπικές σου ανάγκες και δεν περισσεύει ο παράς, ΙΜΟ stay with blackberry as long as it works...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Phone or tab?

Ναι πολύ must...
nettop πήρα πρόσφατα, στον καφε δεν έρχεται ποτέ και κινητό έχω το ΝΟΚΙΑ 5800 (πάω για τρίτο χρόνο...)

Αν θέλουν από το γραφείο 24/7, να σου πάρουν ένα nettop... ΜΗΝ πληρώνεις από τη τσέπη σου τα περί δουλειάς...

Αν δεν έχουν διαφοροποιηθεί οι προσωπικές σου ανάγκες και δεν περισσεύει ο παράς, ΙΜΟ stay with blackberry as long as it works...

Αυτό θα το πάρω για μένα. Συμφωνώ με την λογική σου περί δουλειάς. Για αυτό τον λόγο δεν έχω laptop για να μην το κουβαλάω στο εξωτερικό και επίσης το blackberry είναι αυστηρά για τους προσωπικούς μου λογαριασμούς e-mail.

Λεφτά δεν περισσεύουν ποτέ αλλά....

Με 700 ευρω, παιρνεις και τα 2.

Ειτε ενα Desire με 360 ευρω και με τα υπολοιπα μια ταμπλετα.
Ειτε ενα Ideos X5 με 200 ευρω και με τα υπολοιπα μια ταμπλετα.

Οποτε εχεις την φορητοτητα με το κινητο και την δυναμη του Tegra 2 στο tablet.

Αν και μπορούσα να το κάνω και αυτό, θα πάρω ένα. Η κινητό ή tab. Ενα και καλό.....

Πάρε κινητό,
Έρχεται καλοκαίρι
Βερμούδα παραλία άμμος κ.ο.κ.
Ένα κινητό άντε το κουβαλάς
Ταμπλέτα πολύ πιο δύσκολα, συνήθως θα την αφήνεις στο αμάξι σε τσάντες κ.ο.κ.

Ετσι και αλλιώς στην παραλία έχω ένα nokia 5140 ετσι ώστε να μην το κλαίω σε περίπτωση κλοπής οπότε ότι και να αποφασίσω θα μένει σπίτι....

Πάντως μου άρεσε η λογική σου

Ζυγισε τις αναγκες σου και αποφάσισε. Εγω κυκλοφορω συνεχως με ενα galaxy tab και κανω τα παντα εκει μεσα και ενα απλο android (defy) δε σπαει δε χαλαει και κανω και 2-3 πραγματα οταν απλα δε μπορω να εχω το tab μαζι μου.
Οι 4.3 ειναι αρκετες για να κανεις οτι θες χωρις να βγαζεις τα ματια σου, απο την αλλη αν θες μικρο ebook σερφαρισμα και να αντικαταστησεις το laptop για ελαφριες δουλιες τοτε ενα tablet θα κανει δουλεια. Αν θες να το εχεις μαζι σου σαν μια πληρης ατζεντα ,ε internet Που κανει σχεδον τα παντα τοτε 7αρι, αν για το σπιτι παρε 10αρι wifi ή ενα ipad wifi. Να προσθεσω οτι το on the go tablet 7' σου δινει αρχοντικη πλοηγηση και internet/youtube incar που ομολογω το εχω καταευχαριστηθεί.... Με το κινητο για ολα αυτα θα ειναι δυσκολο να τα κανεις ταυτοχρονα. Για το καλοκαιρακι στην παραλια οχι tab αλλα στιγμες χαλαρωσης στο ξενοδοχειο οτι πρεπει χωρις να κουβαλας Laptop ktl ktl με οτι μουσικη θες και ταινιες μεσα...

Ωραίος! Laptop δεν έχω. Με το desktop μου είναι ικανοποιημένος. Για το internet browsing έχεις δίκιο, το tablet είναι πιο καλό αλλά νομίζω ότι τα νέα κινητά είναι ποιο bulletproof στο διάστημα των δυο χρόνων που κοιτάω...

Αν κρινω σωστα απο αυτα που διαβάζω ενα καλό κινητο με 4.3 ισως σε βολέψει καλυτερα. Αν δεν εχεις λογους να παρεις ενα tablet μπορει να σου βγει καραπεριττο και συντομα να το δινεις ειδικα αν επιλέξεις το tab σαν μοναδικη συσκευη μαζι σου.
Αν σε τρωει πάλι βρες ενα μεταχειρισμενο να δεις πως θα τα πας μαζι του και κρατα το blackberry για τις βασικες τηλεπικοινωνιακές ανάγκες σου.

Αν κρινω σωστα απο αυτα που διαβάζω ενα καλό κινητο με 4.3 ισως σε βολέψει καλυτερα. Αν δεν εχεις λογους να παρεις ενα tablet μπορει να σου βγει καραπεριττο και συντομα να το δινεις ειδικα αν επιλέξεις το tab σαν μοναδικη συσκευη μαζι σου.
Αν σε τρωει πάλι βρες ενα μεταχειρισμενο να δεις πως θα τα πας μαζι του και κρατα το blackberry για τις βασικες τηλεπικοινωνιακές ανάγκες σου.

Στην λογική αυτή σκεφτόμουν να πάρω ένα μεταχειρησμένο ipad λόγω του mac mini που έχω στο σαλόνι (καλά ντε μη βαράς) για να πάρω μια ιδέα αν βολεύει ή όχι....Θα καταργήσω και το πληκτρολόγιο/mouse από το σαλόνι που είναι αντιαισθητικά

Το ιδεατό θα ήταν ένα iphone5 με οθόνη 4' τουλάχιστον,διπυρηνο επεηεργαστή και μπαταρία 1500mAh.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Phone or tab?

Στην λογική αυτή σκεφτόμουν να πάρω ένα μεταχειρησμένο ipad λόγω του mac mini που έχω στο σαλόνι (καλά ντε μη βαράς) για να πάρω μια ιδέα αν βολεύει ή όχι....Θα καταργήσω και το πληκτρολόγιο/mouse από το σαλόνι που είναι αντιαισθητικά

Το ιδεατό θα ήταν ένα iphone5 με οθόνη 4' τουλάχιστον,διπυρηνο επεηεργαστή και μπαταρία 1500mAh.

Αν δε σε ενοχλει οτι δε βολευει να κουβαλας εκτος οικιας ευκολα το ipad, τοτε πάρτο!

Οσο για το iphone5...ασε να βγει, να το παρουν οι πρωτοι να δουμε τα φετινα κουσουρια (ελπιζω να μην εχει φετος κατι τετοιο) και μετά αγορά....