1. Έχω ενισχυτη με τελεστικούς εδώ και 10ετία (τον 604 της Τέξας) και γενικά είμαι ευχαριστημένος.
Εαν ξανά έφτιαχνα τώρα φόνο θα έβαζα δύο στάδια κασκοδικά με το 2σκ170 ας πούμε και τη ριια ανάμεσα παθητική. Κάτι σαν την λύση που απέρριψες. Οπότε μένεις στο LM και είσαι μια χαρά.
2, Θα διάλεγα παθητική ριια καθώς η ενεργή μπλέκεται με την ανάδραση των σταδίων και αυξάνει την πολυπλοκότητα (και το ρίσκο για τον απλό ντιούη.
3. Για το τροφοδοτικό σωστά.
Επίσης η αλλαγή στο κέρδος είναι καλή ιδέα αλλά όπως είπα και παραπάνω το δικτύωμα της ανάδρασης είναι πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται προσοχή.
Πάντως σε τέτοια κατασκευή η προσεκτική εκτέλεση παίζει περισσότερο ρόλο από την επιλογή κάποιας τοπολογίας.
ΥΓ Μ αρέσει πολύ η ιδέα της ψηφιοποίησης .
Δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται αλλά εφόσον θα το κάνεις ούτως ή άλλως ψηφιακό γιατί δεν μπορείς να επεξεργαστεις τη ρια σε ψηφιακό επίπεδο?
1. Έτσι πιστεύω και εγώ.. για τις απαιτήσεις που έχω, κάτι με τελεστικό θα παίξει.. εν τω μεταξύ εκεί που έψαχνα τα συρτάρια μου χτες βρήκα ξεχασμένα 5 x LME49710, οπότε μάλλον είναι γραφτό να αξιοποιηθούν τελικά..
2. Κι εγώ έτσι το βλέπω. Μάλλον για full παθητική. (να έχω και κάτι να αναβαθμίσω αργότερα (με την ησυχία μου of course..))
Εν τέλει οι απορίες που έχω είναι τελικά σε πρακτικά θέματα, όπως π.χ. κατά πόσο είναι καλή, κακή ή αδιάφορη ιδέα η εφαρμογή ψηφιακού pot στο δίκτυο της ανάδρασης. Κατά πόσο δηλαδή τελικά κάνει ζημιά κάτι τέτοιο ή αλληλεπιδρά με άλλα στοιχεία του κυκλώματος ή (ακόμα χειρότερα) επηρεάζει την καμπύλη RIAA. Λογικά αν μιλάμε για σχεδίαση με παθητικό EQ το οποίο μπαίνει ουσιαστικά μεταξύ των 2 σταδίων δεν θα έπρεπε να έχουμε τέτοιο θέμα, αλλά θα ήθελα μια επιβεβαίωση πριν ξεκινήσω να σχεδιάζω..
Τη RIAA θα μπορούσα άνετα να την υλοποιήσω σε ψηφιακό επίπεδο αλλά.. (βλέπε παρακάτω).
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Αν ειναι να κανεις A>DC γιατι να φτιαξεις phono stage? Μονο για το loading? Γιατι δεν κάνεις εξ αρχης ενα υβρίδιο με gain 40-45 dB χωρις αποεμφαση και πισω του το ADC με DSP RIAA?
Απο θεμα ακριβειας με τα time constants στο ψηφιακο θα εισαι τέλειος και θα μπορείς (αν σε ενδιαφέρει) να εισάγεις και αλλες καμπυλες με ενα κλικ στο PC (Decca, Columbia mono etc).
Γλιτώνεις χρηματα και πειραματισμούς σε υλικα για να πετυχει το μαγείρεμα του ηχου. Πολυ πιο απλο κυκλωμα, φροντιζεις μονο για μια εξαιρετικη τροφοδοσια και με τους τελεστικούς ο θορυβος θα ειναι πολυ χαμηλός.
Αυτά όλα γίνονται σχετικά εύκολα με ένα PC το οποίο μάλιστα υπάρχει πρόχειρο στο συγκεκριμένο σημείο του χώρου, αλλά δεν θέλω να ανάβω PC για να ακούσω έναν δίσκο.

Είπαμε, οι απαιτήσεις από ποιότητα ήχου είναι περιορισμένες.. αν το πάω έτσι θα το ξεχειλώσω beyond repair.

Αυτό που ίσως έχει περισσότερο νόημα είναι κάποιο standalone DSP στο οποίο θα μπορώ να προγραμματίσω την / τις RIAA. Αυτό το συζητάμε..
(που και πάλι ξεχείλωμα θα είναι, αλλά λέμε τώρα..