Phono προβληματισμοί

Επειδή έπαιζα και εγώ το Σαββατοκύριακο με το συγκεκριμένο phono stage είπα να ανασκαλέψω αυτό το thread... :p

Παρατήρησα μεγάλη βελτίωση στον ήχο όταν έβαλα σαν αντίσταση 400Ω ή 1KΩ αντί για τα κλασσικά 40/100 Ω...
Υποθέτω ότι κάπου εδώ βρήκα το matching με την κεφαλή μου (Benz ACE L).
Στο θέμα χωρητικότητας δεν μπορώ να πω ότι άκουσα κάποιες διαφορές και ας έπαιζα με ακραίες τιμές...

Το θέμα είναι τώρα το εξής...
Όταν βάζω την ευαισθησία στα 0,4 - 0,5 mV η κεφαλή κελαηδάει αλλά το πικάπ παίζει πολύ πιο δυνατά από το CD μου...
Όταν την χαμηλώνω για να έρθει στα ίσα (κάπου στα 0,7 - 0,8 mV) το πικάπ ναι μεν παίζει στην ίδια στάθμη με το CD αλλά χάνει κυρίως σε λεπτομέρεια, διαφάνεια και δυναμικά...

Τόσο που το πικάπ παίζει χειρότερα από το SACD! (κοίτα τώρα τι έχει να γίνει :flipout:)

Έχει κατιτίς που πρέπει να προσέξω ώστε να μείνει η ευαισθησία σταθερή αλλά να παίξω με την έξοδο του DACT;
Υπόψιν ότι παίζω στα 2x +-20,5 V για τροφοδοσία...
Τι πρέπει να ακούσω με τις αλλαγές χωρητικότητας τελικά;
Γιατί ή δεν παίζει ρόλο στην κεφαλή μου ή παρακουράστηκα...

με τις χωρητικότητες τίποτα.
Αυτές δουλεύουν στις mm...

κατά τα άλλα βάλτο κάπου στο 0.5 άντε 0.6 που κελαηδάει...
Τι σε νοιάζει που παίζει πιό δυνατά το πικάπ?

οι καλοί χαιεντάδες χαμηλώνουν εντάσεις πριν από κάθε αλλαγή (εγώ όχι - γι αυτό συνήθως τα παίρνω στο χέρι...:BDGBGDB55:)

Αχά... Άρα άδικα παίζω με τις χωρητικότητες...
Βασικά αυτό που με προβληματίζει είναι να μην "μπουκώσω" καμία ώρα τον προενισχυτή από την έξοδο του phono stage και έχουμε άλλα...
Η διαφορά στην ένταση είναι η μέρα με τη νύχτα αν το βάλω στα 0,4mV (που προτείνει ο κατασκευαστής της κεφαλής)...

αν ήταν να μπουκώσει θα το καταλάβαινες και εν υπνώσει...
η υπερφόρτωση (η επικίνδυνη) εισόδου ακούγεται ωραιότατα...

Θα κοιτάξω να δω αν αλλάζει κάτι και με την τροφοδοσία αλλά δεν το νομίζω...
Πρώτα βέβαια θέλω να το θωρακίσω γιατί παίζω χύμα στο κύμα και μετά οι υπόλοιπες δοκιμές!
Αν το έβλεπε η μαμά DacT πως είναι αυτή τη στιγμή θα μου έκανε μήνυση!
Το έχω σε κουτί παπουτσιών (Nike παρακαλώ) να παίρνει ρεύμα από μετασχηματιστές που έχω χύμα στο πάτωμα, μέσω ενός ηλεκτρολογικού καλωδίου...

Πάντως δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση...

Εγώ δεν έβρισα κανέναν!

οι καλοί χαιεντάδες χαμηλώνουν εντάσεις πριν από κάθε αλλαγή

Ακούς εκεί χαϊεντάς! :bigcry:

Απάντηση: Re: Phono προβληματισμοί

Θα κοιτάξω να δω αν αλλάζει κάτι και με την τροφοδοσία αλλά δεν το νομίζω...
Πρώτα βέβαια θέλω να το θωρακίσω γιατί παίζω χύμα στο κύμα και μετά οι υπόλοιπες δοκιμές!
Αν το έβλεπε η μαμά DacT πως είναι αυτή τη στιγμή θα μου έκανε μήνυση!
Το έχω σε κουτί παπουτσιών (Nike παρακαλώ) να παίρνει ρεύμα από μετασχηματιστές που έχω χύμα στο πάτωμα, μέσω ενός ηλεκτρολογικού καλωδίου...

Πάντως δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση...

Εγώ δεν έβρισα κανέναν!

Ακούς εκεί χαϊεντάς! :bigcry:
Aν το εβαζες μεσα στο Nike{το παπουτσι} θα ηταν καλλιτερα,θα ειχε και αντικραδασμικη προστασια

Και επειδή το ψάχνω ακόμη...
Tip 1: Η στάθμη εξόδου του DacT επηρεάζεται από την τάση λειτουργίας του!
Έτσι μπορούμε να ελέγξουμε την στάθμη εξόδου χωρίς να χρησιμοποιηθεί κάποιο ποτενσιόμετρο στην έξοδο ή η παρέμβαση του προενισχυτή...

Tip 2: Η απόδοση του DacT ανεβαίνει κατακόρυφα όταν είμαστε πάνω από τα 17V! Σε τι οφείλεται αυτό; Υποθέτω στη διπλή σταθεροποίηση που έχει πάνω του, όπου η πρώτη είναι στα 16V... Οπότε κάπου πάνω από τα 17 αρχίζει να "δουλεύει" και η δική του σταθεροποίηση η οποία τελικά το απογειώνει σε απόδοση!

Tip 2: Η απόδοση του DacT ανεβαίνει κατακόρυφα όταν είμαστε πάνω από τα 17V! Σε τι οφείλεται αυτό; Υποθέτω στη διπλή σταθεροποίηση που έχει πάνω του, όπου η πρώτη είναι στα 16V... Οπότε κάπου πάνω από τα 17 αρχίζει να "δουλεύει" και η δική του σταθεροποίηση η οποία τελικά το απογειώνει σε απόδοση!

ναι
και στα 32 καίγεται...

βρε συμμαζέψου:violent-smiley-030:

Μπα... Δεν καίγεται, το έχω δοκιμάσει...
Βέβαια εκεί δεν θα χρειάζεσαι καν ηχεία για να ακούσεις!
Η καλύτερη απόδοση ως τώρα έχει βρεθεί κάπου στα 0,5mv ευαισθησία και στα 20,5V τροφοδοσία...
Από τα 17,1V και κάτω αρχίζει να πέφτει...

Πρακτικά μιλάμε για 4x20,5 V τροφοδοσία βέβαια...

Αμ πως; Νόμιζε ότι θα περνούσε καλά στα χεράκια μου; :flipout:

Κόστος till now:
600 η πλακέτα
50 οι μετασχηματιστές
80 τα τροφοδοτικά του κινέζου
60 τα βύσματα και τα καλώδια
40 κάτι καλό που πήρα για τη θωράκιση για τη θωράκιση (δε σας λέω δε σας λέω)
50 ή κάπου εκεί για τα κουτιά.

Μπα... Δεν καίγεται, το έχω δοκιμάσει...
Βέβαια εκεί δεν θα χρειάζεσαι καν ηχεία για να ακούσεις!

ναι
ακούς ένα μόνο τσαφ και το φχαριστιέσαι...:BXVZCBXZ6:

πάντως πολύ μαλλί αδερφέ μου...
κοντά χιλιάρικο πήγες και με προσωπική εργασία..

Πάντως πρόσεχε. Του Παπατσάκωνα τελικά κάπου χτύπησε και ακόμα γιατρεύεται

Ε, είπα να το προσέξω... Αλλά έτσι πάνε τα ντιούικα! Απλά οι περισσότεροι κλέβουν στο κόστος για να μην τους κράξουν...
Εξάλλου εκεί ήθελα να παίξω σε κόστος. :)

BTW αν χτυπήσει τι παίζει; Προφανώς επιστροφή στην εταιρία, μιας και τα υλικά είναι καλυμμένα και δεν ξέρεις τι έχουν βάλει πάνω οι τύποι... :bigcry:

BTW αν χτυπήσει τι παίζει; Προφανώς επιστροφή στην εταιρία, μιας και τα υλικά είναι καλυμμένα και δεν ξέρεις τι έχουν βάλει πάνω οι τύποι... :bigcry:

ακριβώς αυτό παίζει...
γδάρσιμο κανονικά...

Από όσο ξέρω το παλεύει ο Σάββας Χ να βρεί τι είναι τα δυό τρανζιστοράκια που κάηκαν.
Βρήκε δυό αλλά από όσο λέει ο Τσακ δεν ταίριαζαν.

Μία λύση είναι να γράψει στην DacT και να τους πει να του τα στείλουν. Βέβαια θα χρειαστεί τοπογραφικό του στυλ "Είναι αυτά τα τρανζιστοράκια που βρίσκονται δίπλα σε εκείνο το άσπρο ολοκληρωμένο και τους καλυμμένους με θερμοσυστελόμενο πυκνωτές, όπως μπαίνεις από το τροφοδοσία τρίτο SMD δεξιά..." :flipout:

Ή φωτογραφία που να δείχνει το πρόβλημα...
Αν και νομίζω ότι θα ζητήσουν να το επισκευάσουν οι ίδιοι γιατί παίζει να έχει σκάσει και κανένα SMD από κάτω και να μην το βλέπεις...

Ο εδώ αντιπρόσωπος (Nexus) δεν μπορεί να καλύψει, έστω με κόστος;

nexus ?
χάιτας ?

κοιτάζει να το κάνει the easy way.... μπαιπας πως το λένε.. υποθέτω

Το κακο ειναι οτι στο χειρουργικο τραπεζι οπου βρεθηκε ,αποκαλυφθηκε αλλη βλαβη και αυτα που ειναι καμμενα εχουν επιμελως σβηστει τα στοιχεια τους απο τον κατασκευαστη Dact.Βεβαια και η τροφοδοσια της συγκεκριμενης υλοποιησης ειναι λιγο υπερβολικη

Υπερβολική ως προς τι;
Η Dact δίνει την πλακέτα σε full balanced τοπολογία όπου κάθε κανάλι παίρνει τροφοδοσία +-κάτι...
Αν θυμάμαι καλά, κάθε κανάλι τραβάει γύρω στα 50mA, σύνολο 100mA...