Phono Stage βασισμένο στο Τrichord Dino

Με 45αρια μικρά μπορείς το 20λεπτο να το κάνεις 5λεπτο :devil-smiley-029:
Πολυ σωστά τα λες φιλε και με βλέπω να ακολουθώ τη συμβουλη σου τελικά (να το αφησω απειραχτο και καποια στιγμή να φτιαξω ενα ιδιο)

Tελικά δεν αντεξα, τα δανεικά Salas BiB Ver.1.1 βρηκαν το δρόμο τους στο phono. Αλλα μετα απο 4 μερες τα εβγαλα οπως θα διαβασετε παρακάτω
Παρά τις προβλέψεις περι τραγικά ξεπερασμένης τεχνολογίας και προχειρότητας (διατρητη πλακετα) το τελικό αποτέλεσμα ηταν κατα πολυ χειροτερο.
Σε καμία περίπτωση δεν κρίνω τη σχεδίαση του αγαπητού μας φίλου (δεν εχω καν τις γνωσεις για κατι τετοιο)
- τα 2 hot rod bib στο ντάκ μου δεν τα αλλαζω με τίποτα
Τα συγκεκριμένα επαιζαν σε αλλο phono 2 χρόνια περίπου αρα η λεξη στρωσιμο δεν στέκει και πριν κάνω ακροασεις το μηχανημα εμεινε στο ρεύμα 24 ωρες.

Τα ρύθμισες για 22Vdc έξοδο; Ήταν οι Μ/Τ 18άρηδες;

Έτσι και βεβαιωθώ ότι έχεις κάνει ματζωλιά στην τάση και τα έριξες πάνω με τίποτα 18Vdc, θα σε βάλω να πάρεις τόσες κάμψεις όσο είναι η διαφορά τάσης με το προηγούμενο τροφοδοτικό!

....

Ξέχασα να σου πω ότι τη διαφορά θα την υπολογίσουμε σε mV!!!

Kυριε γυμναστά απαντω με σιγουρια ναι στην πρωτη ερωτηση, στη δευτερη ερωτω τι διαφορά εχει αφου ηταν οι ιδιοι και στις δυο ακροασεις??
Αγαπητε Δημήτριε, γνωριζεις οτι δεν διαθετω παλμογραφο, οποτε ευκαιρία, να ξανασυναντηθουμε οταν θα εχεις χρονο.

Ααχ, πας να αποφύγεις τις κάμψεις δια της πλαγίας οδού.

Το κάθε τροφοδοτικό είναι ένα κύκλωμα από μόνο του και το κάθε κύκλωμα έχει τις δικές του απαιτήσεις ακόμη και στους Μ/Τ.

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο όντως το συγκεκριμένο κύκλωμα να παίζει καλύτερα με αυτά τα τροφοδοτικά που είχε και όχι με BiB, όπως δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο τα BiB να μην έπαιξαν σωστά λόγω μη σωστής ρύθμισης ρεύματος και ελέγχου κυματομορφής. Το να είχαν ταλάντωση και μάλιστα μεγάλη, μη σου φανεί καθόλου παράξενο.
Τα BiB δεν είναι ούτε LM317, ούτε 78ΧΧ που απλά απαιτούν ένα συγκεκριμένο εύρος τάσης εισόδου, ένα μικρό εύρος πυκνωτών αποσύζευξης και τέλος.

Θα έλεγα για να είσαι 100% σίγουρος ότι απορρίπτεις τα BiB στη συγκεκριμένη σχεδίαση, να ρυθμιστούν τα τροφοδοτικά σωστά και τότε μαζί σου λέμε απλά ότι δεν ταιριάζουν.

Χονδρικά όση τάση εξόδου DC τόση τάση μετασχηματιστή AC θέλει το BIB.

Re: Απάντηση: Phono Stage βασισμένο στο Τrichord Dino

Απλα δεν νομιζώ οτι θα μπω στη διαδικασία να φτιαξω νέο ζευγος μετασχηματιστών για τα δανεικά bib που αυριο πρεπει να επιστρεψω, απο τη στιγμή που δεν έκατσαν στο συγκεκριμένο κύκλωμα.
Φυσικά το ενα που περισευε στο φίλο το αγόρασα εχω κι εγω αλλο ενα, ε να εχω ενα ζευγαράκι κάβα απο αυτές τις καταπληκτικες συσκευες.
Ακριβώς σε αυτό το ερώτημα θα επιστρεψουμε πολυ συντομα σε ενα αλλο project που τελειωνω πιθανά αυτη την εβδομάδα και θα χρειαστώ τις γνωσεις σας.
Εχω βγαλει φωτο απο ολα τα στάδια της διαδικασιας.