- 23 December 2007
- 1,710
Που μπορώ να βρω IRF710 στην Ελλάδα γιατί στα γνωστά μαγαζιά (και ιντερνετικα) δεν υπάρχει. Επίσης δεν βρήκα και τα equivalents NTE2397 ή κάτι άλλο. Υπάρχουν άλλα με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως το 730 και η σειρά 8ΧΧ αλλά δεν μπορώ να αξιολογήσω αν μπορεί να κάνουν δουλειά ΣΩΣΤΑ. Ο Allen Wright είχε χρησιμοποίησει το 830 με 5687 παλιά.
http://www.hifiportal.co.uk/Articles/Article0048-Secrets of the phono stage.pdf
Το κακό είναι ότι δεν μπορώ (!!) να περιμένω να τελείωσουν τα capital controls.
Σας ευχαριστω. Τα 830 τα έβαλες με 5687 (αυτή τραβαει πολύ ρευμα) ή με 6922? Επισης εχω 820 & 840 από το SuperReg.
Σας ευχαριστω. Τα 830 τα έβαλες με 5687 (αυτή τραβαει πολύ ρευμα) ή με 6922? Επισης εχω 820 & 840 από το SuperReg.
Συγνώμη για την καθυστέρηση.
Τα 830 τα έχω με την 6922.
Πολύ καλά σου απάντησαν, απλώς, όπως έγραψα και πιο πάνω, τα 710 έχουν το πλεονέκτημα της πιο χαμηλής χωρητικότητας.
Από τα 820 και 840, θα προτιμούσα τα 820.
χαιρετώ την παρέα :smile:,
ενδιαφέρον το κύκλωμα του phono αλλά δεν είμαι σίγουρος για το κέρδος που δίνει. Έτρεξα μια εξομοίωση χρησιμοποιώντας τις τιμές που δίνει ο Allen Wright για MC και βλέπω κέρδος περίπου 50db στο 1KHz - μου φαίνεται λογικό για το mu των 6922. Σίγουρα τα 50db δεν επαρκούν για MC, μήπως ο Wright αναφέρεται σε υψηλοέξοδες?
ευχαριστώ Βαγγέλη,
η δικιά μου είναι στα 0.4mV, μάλλον χαμηλά θα παίζει. Μιας και λίγο πολύ έχω τα υλικά ίσως το φτιάξω σε breadboard για να πειραματιστώ
ευχαριστώ Βαγγέλη,
η δικιά μου είναι στα 0.4mV, μάλλον χαμηλά θα παίζει. Μιας και λίγο πολύ έχω τα υλικά ίσως το φτιάξω σε breadboard για να πειραματιστώ
δεν θα ήθελα ένα ακόμα στάδιο στην αλυσσίδα, αλλωστε ο προ μου έχει ήδη x10 κέρδος. Τι τιμή χρησιμοποιήσατε στην R2, ίσως με μικρότερη από 47R βελτιώνεται το κέρδος. Θα το δοκιμάσω βέβαια και στο LTspice
Στην αλλαγή από 2Κ2 σε 680Ω την έχεις κάνει στην ολοκληρωμένη κατασκευή (line + phono) ή μόνο στο Line?
Επειδή τελικά θα το φτιάξω όλο, 680Ω σε κάθε περίπτωση?
Στο line θέλει 680Ω. Με τα 2Κ2 δεν δουλεύει σωστά.
Στέλιο συγνωμη που επανέρχομαι, μήπως στην συνολική κατασκευή (line + phono) το προηγούμενο στάδιο του phono επηρεάζει το επομενο line και θέλει την 2Κ2?
Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που συμβαίνει στην αντίστροφη περίπτωση όπου το 50Κ Pot. του line στηρίζει την ισορροπία της RIAA.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.