phono stage vs ενσωματωμένο

kzeprf

New member
9 March 2007
61
ΑΤΤΙΚΗ
Γεια σας,

Χρησιμοποιώ τον YAMAHA 496 που εχει ενσωματομένο phono stage. Η ερώτηση προς τη κοινότητα είναι η εξής: Η αγορά το NAD PP2 phono stage θα αποτελέσει πραγματική αναβάθμιση στους τομείς ποιότητα και απόδοση (gain db) ή θα είναι πεταμένα λεφτά. Ενδιαφέρομαι να μάθω αν στο gain θα έχω βελτίωση γιατί χρησιμοποιώ μια ΜΜ κεφαλή αρκτετα χαμηλή σε έξοδο (4mV).
To phono stage to yamaha εξετάζοντας το κύκλωμα έχει περίπου 36 db gain.
Αξίζει λοιπόν η αγορά το NAD?

άλλες προτάσεις ευπροσδεκτες (small badget!)
Ευχαριστώ.

Re: phono stage vs ενσωματομένο

Καταρχήν, 4mV είναι από τις υψηλότερες εξόδους για κεφαλές γενικά.
Σίγουρα με το NAD θα έχεις βελτίωση στην ποιότητα του ήχου και πιθανότατα και σε εντάσεις.

Δυστυχώς από phono stages έχω δοκιμάσει μόνο το Trigon Vanguard, το οποίο είναι φοβερό, αλλά κοστίζει γύρω στα 400 ευρώ.

Υπάρχουν ένα μοντέλο της Creek κι ένα της Cambridge Audio που βγαίνουν γύρω στο 150άρι νομίζω. Καλό θα ήταν να τα δοκιμάσεις.
Περίμενε να δεις τι θα σου προτείνουν και οι υπόλοιποι.

Re: phono stage vs ενσωματομένο

Για ΜΜ κεφαλές 4mv δεν είναι αρκετά νομιζω, έχω δει 5mV, 6mV και 10 mv (pickering). Επίσης το input sensitivity σε πολλά MM phono stages αρχίζει από 3,2 ~ 3,6 mv, άρα νομίζω είναι λίγα τα 4mv. Εχω δοκιμάσει μια με 5mv και η διαφορά είναι αισθητή όσον αφορά τη δυναμικότητα.

το gain δεν είναι το ζητούμενο συνήθως.
Γιά μιά φτηνή =προσιτή κεφαλή που υποθέτω ότι είναι, ίσως δεν δεις και πολλά πράγματα.
Δεν μας είπες ποιά είναι.
Το nad πάντως είναι καλό το δοκίμασα, αλλά καλύτερο μου ακούστηκε το creek αν και ακριβώτερο.
Σίγουρα είναι καλύτερα από του yamaha αλλά, παίζει η παράμετρος κεφαλή.

Εχω τον YAMAHA 596. Το pickup μου είναι το project RPM4 με μία Orthofon κεφαλή (στα 4 mV) και τα ηχεία μου τα Chario T100 Refererce. Το gain του phone stage του ενισχυτή είναι ικανοποιητικό αλλά κατά τα άλλα δεν λέει και πολλά. Είναι καλό για αρχή αλλά μέχρι εκεί.
Πολύ πρόσφατα μου δάνεισε ένας φίλος το phono stage της project (από τα φτηνότερα της αγοράς) και ο ήχος ήταν καλύτερος σε αναπάντεχο βαθμό. Περίμενα κάποια σχετική βελτίωση αλλά όχι και έτσι. Σαν να είχα αλλάξει κεφαλή και πλατό. Σίγουρα θα δεις διαφορά εφόσον φυσικά και τα υπόλοιπα συστατικά του συστήματος σου είναι ικανά να αναδείξουν τις όποιες διαφορές.

Πού να δεις διαφορά που άκουσα με το Vanguard σε σχέση με το ενσωματωμένο του NAD 3020i. Μιλάμε για την απίστευτη ανάλυση ακόμα και στις χαμηλότερες στάθμες! Φυσικά με τη δικιά μου τη Denon χρειάζεται οπωσδήποτε, αφού το output είναι μόλις 0,18mV!

Υ.Γ. Αν πάρεις phono stage, αργότερα αν νιώσεις την ανάγκη να αλλάξεις κεφαλή, πάρε MC και μάλιστα χαμηλοέξοδη. Εμένα μου φάνηκε πολύ καλύτερη!

Γεια σας,

Χρησιμοποιώ τον YAMAHA 496 που εχει ενσωματομένο phono stage. Η ερώτηση προς τη κοινότητα είναι η εξής: Η αγορά το NAD PP2 phono stage θα αποτελέσει πραγματική αναβάθμιση στους τομείς ποιότητα και απόδοση (gain db) ή θα είναι πεταμένα λεφτά. Ενδιαφέρομαι να μάθω αν στο gain θα έχω βελτίωση γιατί χρησιμοποιώ μια ΜΜ κεφαλή αρκτετα χαμηλή σε έξοδο (4mV).
To phono stage to yamaha εξετάζοντας το κύκλωμα έχει περίπου 36 db gain.
Αξίζει λοιπόν η αγορά το NAD?

άλλες προτάσεις ευπροσδεκτες (small badget!)
Ευχαριστώ.
Τι μου θυμίζει,τι μου θυμίζει!

Απάντηση: Re: phono stage vs ενσωματωμένο

Πού να δεις διαφορά που άκουσα με το Vanguard σε σχέση με το ενσωματωμένο του NAD 3020i. Μιλάμε για την απίστευτη ανάλυση ακόμα και στις χαμηλότερες στάθμες! Φυσικά με τη δικιά μου τη Denon χρειάζεται οπωσδήποτε, αφού το output είναι μόλις 0,18mV!

Υ.Γ. Αν πάρεις phono stage, αργότερα αν νιώσεις την ανάγκη να αλλάξεις κεφαλή, πάρε MC και μάλιστα χαμηλοέξοδη. Εμένα μου φάνηκε πολύ καλύτερη!

Φιλαράκ χαίρομαι που σου άρεσε τόσο πολύ. Άμα είχα δεύτερο θα στο έκανα δώρο. Βρήκα και τα χαρτιά του.

Βγάζει μουσική το ρημάδι. Ένα τέτοιο, ένα systemdeck με ρέγκα και μια DL160 και βουρ στο ebay για μεταχείρα δίσκους... -bye-

Αχ, άντε να πάρω προ και ντακ, να ολοκληρώσω το σύστημα που θέλω επιτέλους! Τράνσπορτ φυσικά θα κάνει το PC. ;)

Μόνο μην βιάζεσαι!
Οι περισσότεροι από μας δεν έχουν καν ολοκληρώσει το σύστημά τους...:grinning-smiley-043

Ευτυχώς εδώ μέσα θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις και να δεις πολλά και διαφορετικά συστήματα και τρόπους προσέγγισης της "πιστής" αναπαραγωγής.
Έτσι όλα θα πιο εύκολα ώστε να καταλήξεις κάπου στο μέλλον.

ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ - ΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΩΣ - ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Εχω τον YAMAHA 596. Το pickup μου είναι το project RPM4 με μία Orthofon κεφαλή (στα 4 mV) και τα ηχεία μου τα Chario T100 Refererce. Το gain του phone stage του ενισχυτή είναι ικανοποιητικό αλλά κατά τα άλλα δεν λέει και πολλά. Είναι καλό για αρχή αλλά μέχρι εκεί.
Πολύ πρόσφατα μου δάνεισε ένας φίλος το phono stage της project (από τα φτηνότερα της αγοράς) και ο ήχος ήταν καλύτερος σε αναπάντεχο βαθμό. Περίμενα κάποια σχετική βελτίωση αλλά όχι και έτσι. Σαν να είχα αλλάξει κεφαλή και πλατό. Σίγουρα θα δεις διαφορά εφόσον φυσικά και τα υπόλοιπα συστατικά του συστήματος σου είναι ικανά να αναδείξουν τις όποιες διαφορές.
Συμφωνώ και επαυξάνω ..........

Τελικά αγόρασα το phono stage τησ NAD. OK έπαιζε καλύτερα αλλά όχι και τόσο. Αποφάσησα να φτιαξω το δικό μου συνδιάζοντας πόλλα σχέδια και ιδεές.
Τελικά έκανα ένα με συμμετρική εξωτερική (απομακρυσμένη απο το κυρίως κυκλωμα) τροφοδοσια (+/- 15V ~15000 μF) και τρεις τελεστικούς (ΝΕ5534) ανά κανάλι και άριστα υλικά.
Ο πρώτος απλός ενισχύει το σήμα 6 db για ΜΜ και 26 db για MC.
Ο δεύτερος ενισχύει το σήμα κατά 40db και κάνει την RIAA διαμόρφωση και ο τρίτος δρα ως buffer. Το αποτέλεσμα κατά τα ταπεινά μου αυτιά είνα εξαιρετικό και θα το χαρακτήριζα όχι κουραστικό.

Ξεχασα να αναφέρω ότι για πρωτη φορα στο συστημά το βινύλιο κατά κράτος υπερτερεί του CD. H διαφορά είνα τόσο εμφανή που και γυναίκα μου το κατάλαβαίνει.