Re: Απάντηση: Photo Quiz! ποια θεση θα επιλαγατε και γιατι?
Εγώ θα προτιμούσα την τελευταία βγάζοντας λίγο ακόμα πιο έξω τα ηχεία και στρέφοντας το sub 90 μοίρες (ρυθμίζοντας αντίστοιχα τη φάση).
Δηλ θα προσπαθούσα να δώσω όσο γίνεται μεγαλύτερη απόσταση στα ηχεία μεταξύ τους (ανοίγοντας και τη σκηνή) και απο τοίχους (ώστε να αποφύγω μπουμαρίσματα), βγάζοντας το sub απο τη μέση (μιας και δεν είναι κατευθυντικές οι χαμηλές συχνότητες).
Δεν ξέρω τι ακούστηκε καλύτερα απο αυτά που έκανες όμως. Οι παράγοντες είναι πολλοί για να κρίνει κανείς απο μια φωτό. Πιστεύω πάντως ότι στο συγκεκριμένο σημείο είναι κάπως δύσκολη η τοποθέτηση έτσι κι αλλιώς.
να σου πω την αληθεια αυτο με την περιστροφη του sub 90 μοιρες το σκεφτηκα και εγω και το δοκιμασα. δεν ειχε κακο αποτελεσμα αλλα το προβλημα με αυτη τη ρυθμιση ειναι οτι επειδη εχει μεγαλυτερη μηκος απο πλατος βγαινει πολυ προς τα δεξια με αποτελεσμα να κρυβει το αριστερο front. αυτο κυριως εχει κακο αισθητικο/οπτικο αποτελεσμα, ακουστικα δεν επηρεαζει σε κατι επειδη τα woofer του t2se ειναι πιο ψηλα απο το sub.
οταν λες να ρυθμιστει η φαση τη εννοεις? το Phase Control στο reverse?
το μεγαλυτερο προβλημα με την θεση αυτη ομως ειναι οτι ακουμπαει το sub στο χαλι και το μονωνει καπως, χωρια που εχεις ενα μπογο μεσα στη μεση του σαλονιου και οπτικα δε δειχνει ωραια.
με ποια εννοια λες πως ειναι δυσκολη η τοποθετηση στο χωρο αυτο? συγκριτικα με αλλα σπιτια που ημουν μου φαινεται πολυ καλος χωρος, οκ δεν ειναι προφανως στα επιπεδα ενος dedicated αλλα για τα δικα μου δεδομενα αρκει.
το ανοιγμα της σκηνης το δοκιμασα, μαλιστα ειχα βγαλει και την βιτρινα απο δεξια που θα την δεις στη φωτο πιο κατω και ειχα βαλει το δεξι ηχειο τερμα. να σου πω την αληθεια το ηχητικο αποτελεσμα δε μου αρεσε ιδιαιτερα και παρουσιαζεται και προβλημα στο ανοιγμα της πορτας, βλεπε φωτο και παλι.
Αν δεν κάνω λάθος ούτε από την δεξιά ούτε από την αριστερή μεριά της τηλεόρασης υπάρχει τοίχος πολύ κοντά. Από την μία βλέπω κουζίνα από την άλλη βιβλιοθήκη. Εγώ στην θέση σου θα έψαχνα να βρω άλλο σημείο στο δωμάτιο για το Sub, ίσως σε κάποια γωνία ή πιο κοντά στον καναπέ σου, από την απέναντι μεριά.
Υ.Γ. Ζηλεύω τα ηχεία σου, η γυναίκα δεν πρόκειται ποτέ να με αφήσει να τα βάλω στο σαλόνι λόγω μεγέθους.
ναι εχεις δικιο οπως το περιγραφεις ειναι το δωματιο διαρυθμισμενο. αυτο που λες για το sub απεναντι και πιο κοντα στη θεση θεασης το σκεφτηκα, κυριως οταν εκανα brainstorming για το που να βαλω μελλοντικα δευτερο υπογουφερ. το θεμα ειναι οτι χρειαζεται πολυ μακρυ καλωδιο sub (15 μετρα το λιγοτερο) που λογω κοστους δεν εχω την δυνατοτητα να το παρω μονο για πειραματα.
ενδεχομενως να φτανει απεναντι απο την θεση της 4ης φωτογραφιας, εκει τωρα εχω ενα γραφειο αλλα ειναι τοιχος και οχι πασο και θα ειχε και το θετικο οτι δεν ακουμπαει στο χαλι αλλα σε πλακακι. λογικα εκει θα ηταν αρκετα καλη θεση αλλα αν αφησω το γραφειο θα κρυβει το sub.εκτος και αν μπει κατω απο το γραφειο εκει που ειναι τωρα το σκαμπο!
οσο για τα ηχεια ειναι τερατα,λογικα οι πιο πολοι τα εχετε δει και απο κοντα μιας και στις φωτογραφιες χανονται οι αναλογιες.