Photographic expedition στη Θεσσαλονίκη;

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Ο φίλτατος Γρηγόρης έχει οργανώσει τους Αθηναίους. Μήπως θα ήταν καλό τώρα που μπήκε το φθινόπωρο (και εδώ πάνω είναι φθινόπωρο) να κάνουμε κάποια εξορμησούλα;

Να αρχίσουν να πέφτουν ιδέες για θέμα φωτογράφησης (τοπίο, street, πορτρέτο, πανόραμα, κλπ.) και τόπο φωτογράφησης;

Να δούμε και τις ημερομηνίες....

Α, δεχόμαστε και μέλη από άλλες πόλεις (π.χ. Φλώρινα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Αθήνα, κλπ)

Eγω δυστυχως, μεχρι τελος Σεπτεμβριου, μπορω μονο απογευματα.

Ωστοσο εχω να προτεινω ως θεμα φωτογραφησης, κατι σε..... στουντιο :slapface:

Δεν ξερω πως μπορει να οργανωθει και τι συμπερασματα θα μπορουσαμε να εξαγουμε, αλλα διαθετω το χωρο (μη περιμενετε και εξοπλισμο, ουτε φλας δεν εχω... :operator: αλλα εχω dedicated room για Home cinema, τουτεστιν μαυρες κουρτινες).

Τωρα, νεκρη φυση θα ειναι, charts θα ειναι, κατι σε ζωντανο μοντελο.... πειτε εσεις.... :guitarist:

Εγώ απο την άλλη θα πρότεινα κάτι σε food photography, κατα προτίμηση μεζέδες με background κάποιο ουζερι...

Τώρα για ημερομηνίες, δύσκολο πράγμα... Θα είμαι επάνω πάντως απο 21/9 μέχρι 3-4/10. Αν θα έχω και χρόνο βλέπουμε όταν κανονιστεί.

Εγώ είμαι μέσα για οτιδιποτε,απλά θα πρεπει να ξερω ημερομηνία για να κανονιίσω*να είμαι απο την προηγουμενη μερα θεσσαλονίκη

*να χώσω καποιον στο μαγαζί

Μέσα και εγώ απο Κυριακή 20/09 και μετά.

Ilias καλή ιδέα για τον εσωτερικό χώρο αλλά .... βρε παιδί .... καλύτερα να γίνει οταν ο καιρός δεν επιτρέπει εξωτερική εργασία. Και τα άτομα να είναι λίγα ...

Τώρα για το θέμα ... μιας και την προηγούμενη φορά κάναμε νυχτερινή φωτογράφιση κτιρίων, προτείνω τοπίο-πανόραμα (πανε πακέτο) με και χωρίς HDR.

Τώρα για τοποθεσία .... Καλοχώρι ... επειδή μου έμεινε απωθημένο απο τότε που πήγαν οι Βλάσης - Τάσος.

Πάντως αν θέλετε στούντιο φωτογράφηση φαγητού, έχω τέντα, έχω φώτα (και θα τα φέρω) και φακό μάκρο 60άρη, άρα από εξοπλισμό είμαστε εντάξει.

Εκείνο που σίγουρα θα μας χρειαστεί είναι περιποιημένο και φωτογενές φαγητό και τα ανάλογα αξεσουάρ.

Αυτά ποιός μπορεί να τα εξασφαλίσει;

Για το Καλοχώρι μέσα.

Εναλλακτικά μπορούμε να πάμε για φωτογράφηση πουλιών με οδηγό τον leonkoum (αλλά σιγά μη μας καθίσει πουλί τόσοι άντρες μαζί και με ομιλίες που ακούγονται μέχρι τον Όλυμπο)

Εγώ σκέφτομαι να σας προτείνω και τα στρατιωτικά νεκροταφεία που μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικό θέμα, καθώς είναι μεγάλες εκτάσεις με επαναλαμβανόμενο θέμα, άρα εξάσκηση και στη φόρμα.

Βλάση πουλί δίχως καλό φακό τουλάχιστον 300ρη (και όχι mf όπως αυτοί που έχω εγώ) και πολλαπλασιαστή 1.4-1.7x, δεν βγαίνει. Και μιλώ για μικρά σώματα, APS. Εσύ δλδ βάζεις 400ρη+. Εγώ πάντως τέτοιον εξοπλισμό δεν έχω. Χώρια που εάν δεν έχει ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμένο είδος, δεν θα φέρει αποτελέσματα σε μια φωτογραφική βόλτα.

Πάντως αν θέλετε στούντιο φωτογράφηση φαγητού, έχω τέντα, έχω φώτα (και θα τα φέρω) και φακό μάκρο 60άρη, άρα από εξοπλισμό είμαστε εντάξει.

Εκείνο που σίγουρα θα μας χρειαστεί είναι περιποιημένο και φωτογενές φαγητό και τα ανάλογα αξεσουάρ.

Αυτά ποιός μπορεί να τα εξασφαλίσει;

Βασικά ποιός μπορεί να εξασφαλίσει την αρτιμέλεια του φαγητού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας....?
Για το Καλοχώρι μέσα.

Εναλλακτικά μπορούμε να πάμε για φωτογράφηση πουλιών με οδηγό τον leonkoum (αλλά σιγά μη μας καθίσει πουλί τόσοι άντρες μαζί και με ομιλίες που ακούγονται μέχρι τον Όλυμπο)

Εγώ σκέφτομαι να σας προτείνω και τα στρατιωτικά νεκροταφεία που μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικό θέμα, καθώς είναι μεγάλες εκτάσεις με επαναλαμβανόμενο θέμα, άρα εξάσκηση και στη φόρμα.

και τα νεκροταφεία δεν μου ακούγονται τόσο ελκυστικά...
Μήπως κάποια περιοχή εγκατάλειψης?
Πχ μου έρχεται στο νου η περιοχή κάτω από τα διυλιστήρια της jet oil ή των ELDΑ στο Καλοχώρι....

Συμφωνία σε ημνίες και θέματα δέν διαβλέπω / δέν διέγνωσα. Ίσως και παράλειψή μου.

Τί θα λέγατε (πρόταση σάν θέμα και σάν τοποθεσία) για ένα προσφυγικό χωριό (το χωριό της Μητέρας και της Συζύγου μου) που, μέχρι λίγο πρίν το '74 δέν είχε φώς, νερό και τηλέφωνο;
...Και που, μέχρι τις αρχές τού '75, ο κύριος δρόμος πρός αυτό ήταν "βατός χωματόδρομος" ;

Η (Νέα) Κριθιά βρίσκεται στο Ν. Θεσ/νίκης, στο τρίγωνο συνόρων των Νομών Σερρών, Κιλκίς και Θεσ/νίκης.

Μπορώ άν θέλετε να οργανώσω και συνεντεύξεις λίαν ηλικιωμένων κατοίκων όπου, σέ ( εννοείται ελεύθερη) βιντεοσκόπηση / φωτογράφηση θα εξιστορήσουν την όλη κατάσταση απο της μετεγκατάστασης του Χωριού εκ της Μικράς Ασίας μέχρι σήμερα.

Πλέον τούτων, υπάρχει στη διάθεσή σας (προς φωτογράφηση / βιντεοσκόπηση) κι έγγραφο αρχείο του θανόντος Παππού μου περι των τότε διαδραματισθέντων.

Εννοείται οτι, στην περίπτωση αυτή θα φροντίσω να παρίσταμαι, ακόμη και με κίνδυνο καταστροφής των σημερινών εργασιακών μου σχέσεων.

Last edited:
Βλάση πουλί δίχως καλό φακό τουλάχιστον 300ρη (και όχι mf όπως αυτοί που έχω εγώ) και πολλαπλασιαστή 1.4-1.7x, δεν βγαίνει. Και μιλώ για μικρά σώματα, APS. Εσύ δλδ βάζεις 400ρη+. Εγώ πάντως τέτοιον εξοπλισμό δεν έχω. Χώρια που εάν δεν έχει ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμένο είδος, δεν θα φέρει αποτελέσματα σε μια φωτογραφική βόλτα.

Κοιτάζοντας το site του Ηδύφωτος, θυμήθηκα που ειχα διαβασει εδω για τους φακούς για πουλιά...Ιδου λοιπον μερικες με Canon 400αρη(όχι δικες μου βεβαια) στην 40d.

Λοιπόν εγώ φεύγω σε λιγάκι και ανεβαίνω Θεσ/νικη. Επάνω δεν έχω πρόσβαση σε Ιντερνετ σταθερή οπότε δεν ξέρω αν θα δω εξελίξεις απο εδω εγκαίρως. Βλάσσης, Ηλίας και Τάσος έχουν το τηλεφωνό μου, με ενημερώνεται όταν κανονιστεί κάτι.

Κανόνισα ώστε, απο την 06:00 μέχρι 24:00 του Σαββάτου 26-09-09 να είμαι ελεύθερος επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6945 125847.

Έχω νεώτερα.

Απο την 18:00 της Κυριακής 27-09-09 μέχρι την 08:00 της Τρίτης 06-10-09
είμαι διαθέσιμος για να φωτογραφήσουμε το Χωριό (προσφυγικής μετεγκαταστάσεως) της Μητέρας μου.

Σε περίπτωση όπου η σύναξη των Αθηναίων ( http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=48251 ) αναβληθεί ή ματαιωθεί, τότε είμαι διαθέσιμος απο την 15:00 του Σαββάτου 26-09-09 μέχρι την 08:00 της Τρίτης 06-10-09.

Εφόσον οι ώρες μας (όλων των Βορείων) ταιριάξουν... τότε μάλλον θα βρεθούμε!

Γιά... να βλέπω συμμετοχές!

Προς το τέλος του Οκτώβρη, θα βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη, για δουλειά, κάποια στιγμή θα ήθελα να τα πούμε!!

Δεν βλέπω κινητηκότητα! Θα είμαι εδώ (Θεσνικη) μέχρι τριτη/τετάρτη χωρίς ιδιέτερες υποχρεώσεις πλέον. Άκομα και για έναν καφέ ενα απογευματάκι όποτε έχετε χρόνο εγώ μέσα είμαι!