πια GPU για rip-αρισμενα HD-VIDEOS??

@ geodimis

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν κάποιες "ματσακονιές" που μπορείς να κάνεις για να πάρεις hardware acceleration σε κάποια .mkv με encoding x246/H264. Ουσιαστικά γίνεται χρήση του codec της Cyberlink που εγκαθίσταται μαζί με το PowerDVD 7.2 Ultra, το οποίο είναι DXVA compliant.

Αλλά, το HA θα δουλεύει μόνο σε κάποια αρχεία τα οποία έχουν γίνει encode βάση κάποιων συγκεκριμένων encoding profiles.

Με άλλα λόγια, είναι 100% σίγουρο ότι θα σου σπάσει τα νεύρα, δηλαδή θα είσαι συνέχεια με το άγχος ότι το επόμενο αρχείο μπορεί να μην παίζει. Και πολύ συχνά δεν θα παίζει.

Ουσιαστικά, δεν τη γλυτώνεις την αναβάθμιση.

Ασχετο (ή μήπως σχετικό?) : είδα σε γνωστό μαγαζί, αρχείο συμπιεσμένο κατά "ateme h264", που ο αφεντικός του έλεγε πως υποστηρίζεται DXVA από την 2600 που το είχε δοκιμασει... mkv ήταν, αλλά όχι με x.264 οπως ήδη είπα.

Γνωρίζει κανείς περισσότερα?

Ναι, βασικα τωρα τελευταια ειχα διαβασει σε ενα forum οτι αν χρησιμοποιησεις συγκεκριμενα setting κατα το encoding τοτε τα mkv αρχεια θα ειναι cyberlink decoder compliant, παντως και εγω μετα απο καιρο αγωνιας αν αυτα που κατεβαζω θα παιζουν η οχι με dxva το ξεχασα εντελως και παιζω καθαρα με coreavc + haali renderer και εχω και τους υποτιτλους μου, μιας και ακομα και αν παιζει το mkv με dxva ακομα δεν εχει βρεθει τροπος να φορτωνονται και subs.

Καλά, και εγώ έτσι παίζω... coreAVC αγορασμένο κανονικότατα, και με τους υπότιτλους μου, και όλα... :SFGSFGSF::worshippy::music-smiley-005: