Πιανετε σημερα ΕΡΤ Digital?

Με αφορμή το λινκ του Σεραφείμ,
καλό θα ήταν αντί για "ξερές" παραπομπές σε άλλα φόρουμ, να περιγράφετε συνοπτικά την λύση ή την πρόταση ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση και συνοχή στο θέμα που γίνεται η συζήτηση.

Ξέρει μήπως κανείς τελικά τα ιδιωτικά κανάλια πότε θα αποφασίσουν αν θα εκπέμπουν σε mpeg2 (όπως η ΕΡΤ) ή σε mpeg4?
Στην θεσσαλονίκη (από Βέροια είμαι) ήδη ξεκίνησε μαζί με τα ψηφιακά της ΕΡΤ και το 4Ε της εκκλησίας το οποίο έχω την εντύπωση ότι παίζει πολύ καλύτερα από τα υπόλοιπα της ΕΡΤ.

Καλησπέρα,πήρα καινούργια τηλεόραση samsung με ενσωματωμένο δεκτη ertdigital.Χρειάζεται κάποια ενεργοποίηση της υπηρεσίας μέσω ερτ γιατί κάνω αναζήτηση και δεν μπορώ να τα βρω....
Παiζει ρόλο που η tv μου είναι full HD γιατί νομίζω δεν τα υποστηρίζει η ερτ τα full HD;

Απάντηση: Re: Πιανετε σημερα ΕΡΤ Digital?

Καλησπέρα,πήρα καινούργια τηλεόραση samsung με ενσωματωμένο δεκτη ertdigital.
Με ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δέκτη εννοείς.
Χρειάζεται κάποια ενεργοποίηση της υπηρεσίας μέσω ερτ
Όχι.
Παiζει ρόλο που η tv μου είναι full HD γιατί νομίζω δεν τα υποστηρίζει η ερτ τα full HD;
Όχι. Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη ή λαμβάνεις σήμα από Πήλιο πρέπει να τα λαμβάνεις.

Ξέρει μήπως κανείς τελικά τα ιδιωτικά κανάλια πότε θα αποφασίσουν αν θα εκπέμπουν σε mpeg2 (όπως η ΕΡΤ) ή σε mpeg4?

Αυτό ...δεν το ξερουν ούτε κι αυτοί! Ολοι πάντως δηλώνουν έτοιμοι!

Στην θεσσαλονίκη (από Βέροια είμαι) ήδη ξεκίνησε μαζί με τα ψηφιακά της ΕΡΤ και το 4Ε της εκκλησίας το οποίο έχω την εντύπωση ότι παίζει πολύ καλύτερα από τα υπόλοιπα της ΕΡΤ.

Φυσικά και παιζει καλύτερα, αφού χρησιμοποιεί όλο το bandwidth του πομπού για ένα κανάλι, αντι να το μοιράζει στα τέσσερα!

Όχι. Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη ή λαμβάνεις σήμα από Πήλιο πρέπει να τα λαμβάνεις.

Θεσσαλονίκη μένω αλλά δεν τα πιάνω.Προφανως θα έχει κάποιο πρόβλημα η τηλεόραση.Και την έχω 3 μέρες μόνο!!
Ευχαριστώ πολύ πάντως...

Θεσσαλονίκη μένω αλλά δεν τα πιάνω.Προφανως θα έχει κάποιο πρόβλημα η τηλεόραση.Και την έχω 3 μέρες μόνο!!
Ευχαριστώ πολύ πάντως...

Το να έχει πρόβλημα η τηλεόραση είναι το τελευταίο ενδεχόμενο. Πιο πιθανό είναι να έχεις αδύναμο σήμα των ψηφιακών στην περιοχή σου ή ακόμη και κάποια παρεμβολή, οπότε πρέπει πρώτα να ψάξεις να δεις αν μπορείς να βελτιώσεις γενικά το επίγειο σήμα (νομίζω πως η λήψη γίνεται απο Χορτιάτη και η συχνότητα των ψηφιακών της ΕΡΤ ειναι το 53 ή το 56 ...). Επίσης και επειδή οι γονείς μου έχουν Samsung full hd τηλεόραση οφείλω να πω ότι τα μενού των ρυθμίσεων και απομνημονεύσεων δεν ειναι και τα πιο εύκολα...(οπότε δες και μήπως δεν σκάναρες καθόλου το ψηφιακό τιούνερ...)

Mια χαρα είναι τα κανάλια της ΕΡΤ από Υμηττό εδω και καιρό στα Ν.Προάστια Αθήνας.

Το Πρισμα μάλιστα τελευταία έχει άριστη εικόνα σε ευκρίνεια σε σχέση με τα υπόλοιπα (χειρότερο το ΡΙΚ) οπότε μάλλον δεν παιζει και τόσο ρόλο το bandwidth (έτσι και αλλιώς τέσσερα κανάλια είναι όλα) παρά άλλα τεχνικά που δεν ξέρουμε. (Και το Star στις δοκιμές του με 2 κανάλια πιό μέτρια εικόνα είχε τελευταία.)

Last edited: