Πιάτο ναι, αλλά τί ακριβώς?

Firestarter

Established Member
1 June 2010
219
Μόλις χθες πήρα τη NOVA (με τον κλασσικό εξοπλισμό). Σκέφτομαι όμως να βάλω κάποιο διαφορετικό πιάτο (μεγαλύτερο δηλαδη). Ξέρει κάποιος να μου πει σε τι τιμές κυμαίνονται και αν αξίζει να κάνει κανείς τέτοια επένδυση για να βλέπει ελεύθερα δορυφορικά κανάλια?
Τι ακριβώς να ζητήσω?

Μόλις χθες πήρα τη NOVA (με τον κλασσικό εξοπλισμό). Σκέφτομαι όμως να βάλω κάποιο διαφορετικό πιάτο (μεγαλύτερο δηλαδη). Ξέρει κάποιος να μου πει σε τι τιμές κυμαίνονται και αν αξίζει να κάνει κανείς τέτοια επένδυση για να βλέπει ελεύθερα δορυφορικά κανάλια?
Τι ακριβώς να ζητήσω?

80 Εκατοστά πιάτο είναι μια χαρά.Το κακό είναι ότι με τον δέκτη που δίνουν δεν μπορείς να πιάσεις όλα τα ελεύθερα..

Μάλιστα.Δηλαδή αν πάρω κάποιο μεγαλύτερο, πόσα περισσότερα ελεύθερα θα μπορώ να πιάνω?Δηλαδη θα ήθελα να ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Επίσης τι υλικό να προτιμήσω?Τι διαφοροποιεί τα πιάτα ίδιας διαμέτρου?Συγχωρέστε τις ερωτήσεις μου αλλά δεν έχω και ιδιαίτερες γνώσεις επί του θέματος.

Και κάτι ακόμα:Το κινητό πιάτο, μπορεί να προσφέρει κάτι?

Ξεκίνα με το να (μας) πείς πόσα είσαι διατεθημένος να ξοδέψεις. Παρακαλώ πολύ όχι απαντήσεις σε στυλ "Να...δεν ξέρω...αν βρεθεί κάτι καλό δεν έχω πρόβλημα..." Το μόνο που θα κάνεις είναι να αποτρέψεις κόσμο από το να απαντήσουν.
Πες (όσο μπορείς) μπορώ να δώσω ΕΩΣ ΤΟΣΑ παραπάνω.

Μετά τα ξαναλέμε.

Σίμος

Μάλιστα.Δηλαδή αν πάρω κάποιο μεγαλύτερο, πόσα περισσότερα ελεύθερα θα μπορώ να πιάνω?Δηλαδη θα ήθελα να ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Επίσης τι υλικό να προτιμήσω?Τι διαφοροποιεί τα πιάτα ίδιας διαμέτρου?Συγχωρέστε τις ερωτήσεις μου αλλά δεν έχω και ιδιαίτερες γνώσεις επί του θέματος.

Και κάτι ακόμα:Το κινητό πιάτο, μπορεί να προσφέρει κάτι?

Το κινητό πιάτο δεν μπορείς να το χειριστείς με τον ''πατάτασατ'' που δίνει η nova.Πρέπει να αγοράσεις καινούριο δέκτη.Με το κινητό απλά θα πιάνεις παραπάνω δορυφόρους,χιλιάδες κανάλια.

Ξεκίνα με το να (μας) πείς πόσα είσαι διατεθημένος να ξοδέψεις. Παρακαλώ πολύ όχι απαντήσεις σε στυλ "Να...δεν ξέρω...αν βρεθεί κάτι καλό δεν έχω πρόβλημα..." Το μόνο που θα κάνεις είναι να αποτρέψεις κόσμο από το να απαντήσουν.
Πες (όσο μπορείς) μπορώ να δώσω ΕΩΣ ΤΟΣΑ παραπάνω.

Μετά τα ξαναλέμε.

Σίμος

Έχεις δίκιο αλλά η ασχετοσύνη μου τα κάνει όλα.:award:

Μιλάω για ένα πόσο γύρω στα 100 αν και εφόσον μπορώ να δω μερικά κανάλια ακόμα πέρα από αυτά που δίνει η NOVA.Δε σκοπεύω-τουλάχιστον για την ώρα- να αλλάξω τον δέκτη της NOVA.

Το κινητό πιάτο δεν μπορείς να το χειριστείς με τον ''πατάτασατ'' που δίνει η nova.Πρέπει να αγοράσεις καινούριο δέκτη.Με το κινητό απλά θα πιάνεις παραπάνω δορυφόρους,χιλιάδες κανάλια.

Λες να υπάρχει κανέναν φθηνός που να κάνει τη δουλειά???Απ'όσο γνωρίζω κανάλια NOVA χωρίς τον δέκτη της NOVA, δε παίζουν..Οπότε αν πάμε στη λύση ενός άλλου δέκτη, θα το έκανα μόνο για κάτι πολύ φθηνό σε συνδυασμό με ένα κινητό πιάτο.Δηλάδή για ένα σύνολο γύρω στα 150-200

Είναι πραγματικά ένα χάος το μοτέρ το τι μπορείς να πιάσεις είναι τρομερό,τουλάχιστον 10.000 κανάλια άμα μπορείς να πιάσεις όλο το τόξο οπώτε άμα θες μοτέρ, σκέψου αν θες να το κάνεις hobby, δηλαδή να ασχολήσε με αυτό ή εάν απλά θες να δεις 2-3 κανάλια να περνάει η ώρα γιατί με περίπου 170-180 έχεις ένα καλό δέκτη πλέον και ένα 80αρακι μαζί με βάση 2LNB και DiSEqC(DiSEqC είναι αυτό το οποίο ενώνης τα 2 LNB το λέω σε περίπτοση που δεν ξέρεις).....

Τα 2 LNB βοηθάνε ώστε να μπορώ να συνδέσω πάνω από μια TV?Ta 180 που αναφέρεις είναι όλο το κόστος(δέκτης, πιάτο, LNB)?

τα lnb έχουν άμεση σχέση με τους δορυφόρους που θες να πιάσεις: 2 lnb = 2 δορ
Οι δέκτες με τις έστω και λίγες δυνατότητες, ξεκινάνε από τα 120 και βάλε, από τη στιγμή που όμως δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις την patata της nova, απλά κάνε την κλασική κίνηση και βάλε +1 lnb ακόμα στο πιάτο που θα πάρεις για να δεις τα ελεύθερα γερμανικά κανάλια από τις 19Ε.

τα lnb έχουν άμεση σχέση με τους δορυφόρους που θες να πιάσεις: 2 lnb = 2 δορ
Οι δέκτες με τις έστω και λίγες δυνατότητες, ξεκινάνε από τα 120 και βάλε, από τη στιγμή που όμως δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις την patata της nova, απλά κάνε την κλασική κίνηση και βάλε +1 lnb ακόμα στο πιάτο που θα πάρεις για να δεις τα ελεύθερα γερμανικά κανάλια από τις 19Ε.

Καταρχήν τι είναι αυτό το 19Ε?Υπάρχει άλλος τρόπος να δει κάποιος NOBA χωρίς τον δέκτη της NOVA?
Συνοψίζοντας: Δέκτης NOVA+ πιάτο 100 περίπου+ 1 επιπλέον LNB.

Τα λέω καλά?

Λοιπόν για να καταλάβεις, η nova είναι στον δορυφόρο hotbird στις 13e που σημένει 13 μοιρες ανατολικά το 2ο lnb που σου είπα παραπάνω είναι για άλλο δορυφόρο τον astra ο οποίος είναι στις 19e και έτσι με ένα diseqc ενώνης τα 2 LNB και πάει ένα καλώδιο στον δέκτη από εκεί και πέρα εάν θες να βλέπεις astra θα και τα ελευθερα HD κανάλια θα χρειαστής ενα HD καλό και φτηνό για αρχή δέκτη ο οποίος κατά την γνώμη μου ειναι ο edision piccollo ειναι αρκετά καλός για αρχή απο εκεί και πέρα πες μου τι άλλο θες να μάθεις....

Ο δέκτης της νόβα που έχεις - σαν νέος συνδρομητής - είναι παντρεμένος με την κάρτα της νοβα...... Το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορείς να βάλεις την κάρτα σου σε άλλο καλύτερο δέκτη .....

Κάποια άλλα ελεύθερα κανάλια θα πιάσεις με το πιάτο που έχεις μόνο από τον ίδιο δορυφόρο που εκπέμπει η νόβα και αυτός είναι ο Hotbird.

Το βλέπω τσάμπα κόπο να ξοδέψεις τα 100 ευρώ μόνο και μόνο για να πάρεις ένα μεγαλύτερο πιάτο........

Re: Απάντηση: Πιάτο ναι, αλλά τί ακριβώς?

Λες να υπάρχει κανέναν φθηνός που να κάνει τη δουλειά???Απ'όσο γνωρίζω κανάλια NOVA χωρίς τον δέκτη της NOVA, δε παίζουν..Οπότε αν πάμε στη λύση ενός άλλου δέκτη, θα το έκανα μόνο για κάτι πολύ φθηνό σε συνδυασμό με ένα κινητό πιάτο.Δηλάδή για ένα σύνολο γύρω στα 150-200

Δες τους δέκτες Manhattan(xt-cm),μετά πάμε σε πιο ακριβούς.Πιάτο 80cm,και μοτερ DiseqC περίπου 200 ευρώ.

Είναι πραγματικά ένα χάος το μοτέρ το τι μπορείς να πιάσεις είναι τρομερό,τουλάχιστον 10.000 κανάλια άμα μπορείς να πιάσεις όλο το τόξο οπώτε άμα θες μοτέρ, σκέψου αν θες να το κάνεις hobby, δηλαδή να ασχολήσε με αυτό ή εάν απλά θες να δεις 2-3 κανάλια να περνάει η ώρα γιατί με περίπου 170-180 έχεις ένα καλό δέκτη πλέον και ένα 80αρακι μαζί με βάση 2LNB και DiSEqC(DiSEqC είναι αυτό το οποίο ενώνης τα 2 LNB το λέω σε περίπτοση που δεν ξέρεις).....

Καλύτερα μοτέρ,θα έχει πιο πολλά κανάλια...και τα αξιόλογα κανάλια είναι μοιρασμένα.

dermitzaki δεν τον απέτρεψα από το να πάρει μοτέρ απλά όπως του γράφω δεν είναι καλύτερα να αρχίσει με κάτι μικρό, παρά να πέσει κατευθείαν στο χάος θυμάμαι εμένα όταν προτοπήρα το stab δεν ήξερα που παν τα τέσσερα και είχα και ένα χρόνο single τον astra με τον 800αρι....?

dermitzaki δεν τον απέτρεψα από το να πάρει μοτέρ απλά όπως του γράφω δεν είναι καλύτερα να αρχίσει με κάτι μικρό, παρά να πέσει κατευθείαν στο χάος θυμάμαι εμένα όταν προτοπήρα το stab δεν ήξερα που παν τα τέσσερα και είχα και ένα χρόνο single τον astra με τον 800αρι....?

Ανάλογα με το τι θέλει να βλέπει,εάν μπορεί να περιοριστεί στον 13E και στον 19,2 τότε με 2 lnb είναι μια χαρά.

Πήρα τελικά τη ΝΟΒΑ με το πιατάκι της. Το θέμα είναι αν μπορώ να βάλω δεύτερο LNB στο πιάτο αυτό ή θα πρέπει οπωσδήποτε να κινηθώ σε άλλο δέκτη και άλλο πιάτο.Αν δε γίνεται, τότε το ξαναβλέπουμε σε κάνα χρόνο...:idea: