piezoτουητερακια....

Exei δικιο ο Kontr, αν θες σουπερ τουητερ θα πας σε μικροτερο.
Για μελλοντικο, καλο το μονοιντσο αλλα τοτε μπορει ουτε και αυτο να σου κανει.
Για τα πρωτα εχεις πολλες επιλογες πρωτα απο τα μικρα της φοστεξ, μεχρι το
jbl 2405h. http://www.jblpro.com/pages/components/uhf_drvs.htm

Για 1'' driver poly kalo einai to B&C DE250-8.

""...... The DE250 in the DDS waveguide presents the best mids/highs I have ever heard. I have owned Quads, Maggies with ribbons, Vandersteens, NHTs, KEFs, Martin Logan CLS, etc. and nothing comes close. There is zero thermal compression going on and this is something you just have to hear to appreciate.""

Απο εδω ........http://www.audiocircle.com/circles/index.php?topic=53821.80

ποστ Νο. 152

Exei δικιο ο Kontr, αν θες σουπερ τουητερ θα πας σε μικροτερο.
Για μελλοντικο, καλο το μονοιντσο αλλα τοτε μπορει ουτε και αυτο να σου κανει.
Για τα πρωτα εχεις πολλες επιλογες πρωτα απο τα μικρα της φοστεξ, μεχρι το
jbl 2405h. http://www.jblpro.com/pages/components/uhf_drvs.htm

Για 1'' driver poly kalo einai to B&C DE250-8.

""...... The DE250 in the DDS waveguide presents the best mids/highs I have ever heard. I have owned Quads, Maggies with ribbons, Vandersteens, NHTs, KEFs, Martin Logan CLS, etc. and nothing comes close. There is zero thermal compression going on and this is something you just have to hear to appreciate.""

Απο εδω ........http://www.audiocircle.com/circles/index.php?topic=53821.80

ποστ Νο. 152

Φιλτατοι,

... το 250, αλλα και το πιο μεγαλο 500, μ ενδιαφερουν.

Απ οτι γνωριζω παιζει σ αυτο το ενδιαφερον project:

http://www.audioheritage.org/vbulletin/showthread.php?t=12390&highlight=9500

αλλα και σε ορισμενα ηχεια του εμποριου (που μου αρεσουν) οπως το 115.

Εχω και στα (μελλοντικα) πλανα, ενα "μεγαλο" ηχειο.

Σε πρωτη φαση το CD, εχω σκοπο να το χρησημοποιησω ετσι:

Αυτα τα διθυραμβικα σχολια για το 250, τα εχω διαβασει. Μηπως ομως ειναι λιγο υπερβολικα?

Attachments

• 0001.jpg
    0001.jpg
    54.8 KB · Views: 14
  • 0002.JPG
    0002.JPG
    62.2 KB · Views: 19
Προσωπικά πιστεύω οτι ένα καλό driver 1" δεν εχει κανένα πρόβλημα στα ψηλά, εκτός και αν μιλάμε για συχνότητες κουνουποδιώκτη. Ακόμη και το 2" Jbl (με διάφραγμα 10 πόντων!)που χρησιμοποιώ με κόρνα 250ΗΖ πηγαίνει σχεδόν 20ΚΗΖ στο αυτί αλλά και μετρητικά.

Προσωπικά πιστεύω οτι ένα καλό driver 1" δεν εχει κανένα πρόβλημα στα ψηλά, εκτός και αν μιλάμε για συχνότητες κουνουποδιώκτη. Ακόμη και το 2" Jbl (με διάφραγμα 10 πόντων!)που χρησιμοποιώ με κόρνα 250ΗΖ πηγαίνει σχεδόν 20ΚΗΖ στο αυτί αλλά και μετρητικά.

Συμφωνω φιλτατε Πανο, αλλα μην ξεχναμε οτι αναφερεσαι σε μια απιστευτη και καταπληκτικη μοναδα και σαφεστατα, τετοια πραγματα τα συνηθισμενα cd δεν μπορουν να τα κανουν

Πάντως και το DE750 (2ιντσο B&C) είναι φανταστικό driver το 250 δεν το έχω δουλέψει αλλά αν κρίνω από το D16 πρέπει να είναι και αυτό πάρα πολύ καλό .

Κανενα νεο?
Τζιμ,θα κανουμε κανενα συγκριτικο?

Πως φαινεται ενα συγκριτικο με Raal,Bms 4555,κανενα Jbl?Κανενα πιεζο?
Εγω ειμαι μεσα

Εγω να δεις μεσα που ειμαι.

Φέρε εσυ και Ρααλ και ΒΜΣ και οτι γουστάρεις .

Τα νέα ειναι οτι ήρθε ο κουνουπωδιώχτης.

Υποψιάζομαι οτι ο Φαης στο 12άρι του εχει κανει μαϊμουδιά με καποιο μοταρολα, αλλά πρέπει να το λυσω πρωτα για να σιγουρευτώ. Η όποια βοήθεια, ευπροσδεκτη με λινκ και γενικα οτιδηποτε σχετικο με τα πιεζοπαπαρακια .

Attachments

• IMG_1066.jpg
    IMG_1066.jpg
    96.2 KB · Views: 17
  • IMG_1069.jpg
    IMG_1069.jpg
    50.1 KB · Views: 21
  • IMG_1074.jpg
    IMG_1074.jpg
    65.9 KB · Views: 22
Ποιο τουιτερ ειναι ακριβως?Τιμη?
Πρωτες εντυπωσεις?

Ειναι motorola KSN1005A.
Ειναι "δανικο" για δοκιμη αλλα η τιμη, αν τελικα κανει, ειναι γελοια.
Εχθες ακουσα προχειρα χωρις το χωνι θα ειναι μαλλον ok.
Mε το χωνι παιζει και πιο χαμηλα, εκει που δεν πρεπει. Θελω πανω απο 8χ.κ.
Θελει λιγο ψαξιμο στα προχειρα δεν πουμε να ειμαστε σιγουροι.
Θελει ενα κρος πιθανον και θα πρεπει και γω να κοιταξω μερικα πραγματα καθοτι απο πιεζο-τουιτερ εχω μαυρα μεσανυχτα. Εχουν bad reputation γενικα απο μια ματια που εριξα στο νετ, αλλα μπορει να το κανουμε να δουλεψει.
Αλλωστε ο Φαης το βαζει σε ενα μεγαφωνο που κανει πανω απο 3Κ το ζευγος και για το οποιο υπαρχει γενικα respect.
Ειδωμεν ...

ΥΓ Παραλληλα το ψαχνω και με το "αλλο" ειμαι μεταξυ bms και B&C ενω αν βρεθει στο μεταξυ και καποιο jbl σε τιμη λογικη θα το κοιταξω και αυτο -bye-

Ειναι motorola KSN1005A.
Ειναι "δανικο" για δοκιμη αλλα η τιμη, αν τελικα κανει, ειναι γελοια.
Εχθες ακουσα προχειρα χωρις το χωνι θα ειναι μαλλον ok.
Mε το χωνι παιζει και πιο χαμηλα, εκει που δεν πρεπει. Θελω πανω απο 8χ.κ.
Θελει λιγο ψαξιμο στα προχειρα δεν πουμε να ειμαστε σιγουροι.
Θελει ενα κρος πιθανον και θα πρεπει και γω να κοιταξω μερικα πραγματα καθοτι απο πιεζο-τουιτερ εχω μαυρα μεσανυχτα. Εχουν bad reputation γενικα απο μια ματια που εριξα στο νετ, αλλα μπορει να το κανουμε να δουλεψει.
Αλλωστε ο Φαης το βαζει σε ενα μεγαφωνο που κανει πανω απο 3Κ το ζευγος και για το οποιο υπαρχει γενικα respect.
Ειδωμεν ...

ΥΓ Παραλληλα το ψαχνω και με το "αλλο" ειμαι μεταξυ bms και B&C ενω αν βρεθει στο μεταξυ και καποιο jbl σε τιμη λογικη θα το κοιταξω και αυτο -bye-

Μην βιαστεις.Κατεβα πρωτα κατω και μετα-bye-

Ο συναδελφος στο diyaudio, εκανε καλη και προσεκτικη δουλεια.
Το pole piece , υποθετω, θα μπορει να τρυπηθει και να γινουν βολτες προκειμενου να περασει μια διαμπερης ντιζα για τα καλωδια. Χρειαζεται βεβαια ερμητικο κλεισιμο το διακενο, τρυπανι με βαση και μεγαλη ακριβειας.
Ισχυει και για το διπλανο θεμα με τα phase plug ...

Attachments

• polepiece01.jpeg
    polepiece01.jpeg
    98.4 KB · Views: 23
Ο συναδελφος στο diyaudio, εκανε καλη και προσεκτικη δουλεια.
Το pole piece , υποθετω, θα μπορει να τρυπηθει και να γινουν βολτες προκειμενου να περασει μια διαμπερης ντιζα για τα καλωδια. Χρειαζεται βεβαια ερμητικο κλεισιμο το διακενο, τρυπανι με βαση και μεγαλη ακριβειας.
Ισχυει και για το διπλανο θεμα με τα phase plug ...

Με τρυπανάκι κοβαλτίου και τρυπάνι βάσης ίσως και να τρυπήσει. Για βόλτες το βλέπω πολύ χλωμό αν και όχι αδύνατον αν χρησιμοποιηθεί επαγγελματικού τύπου κολαουζιέρα.