Τι θα κάνει επιπλέον το BD 50 γιατι κι εγω έχω τον 4306;
Εγω πάντως θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή του φίλου στο παρακάτω πρόβλημα που αντιμετώπισα με τον 4306 και έχω αναφερει αναλυτικά σε άλλο ποστ (που μπορει να βρεθει με αναζήτηση).
Συγκεκριμένα πριν κανενα μήνα δανείστηκα απο φιλο ενα λαπτοπ Sony Vaio με οδηγό Blu Ray και νοίκιασα ενα δισκάκι για να το δω στον full HD προβολέα μου. Για οτιδήποτε πηγαίνει στον προβολέα έχω μόνο ένα δεκάμετρο HDMI καλώδιο απο την έξοδο HDMI του 4306 προς τον προβολέα και όλες οι πηγές μου περνάνε πρώτα απο τον ενισχυτή.
Δυστυχώς και παρότι δοκίμασα τα πάντα δεν κατέστη δυνατόν να δω BR διαμέσου του ενισχυτή, καθώς επενέβαινε το HDCP ...βλέποντας ποιος ξέρει τι παραβίαση ασφαλείας! Ειδα κανονικά μόνο σε απευθείας σύνδεση του λαπτοπ με τον προβολέα και συνεπώς υποπτεύομαι ότι τα hdmi του 4306 δεν είναι hdcp compliant.
Αν λοιπόν αγοράσεις BR PLayer θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μαθω αν θα σου παίξει με ανάλογη σύνδεση διαμέσου του ενισχυτή. Φυσικά αν εσύ βλέπεις σε τιβι και όχι σε προβολέα θα βαλεις το HDMI στην τιβί και θα συνδεσεις την ψηφιακή έξοδο του player με τον 4306 μόνο για τον ήχο (αλλά απο ψηφιακή έξοδο, οπτική ή ομοαξονική...δεν πρόκειται βέβαια να πάρεις αυτά που ζητάς πιο πάνω...δηλαδή τα νέα φορμά ήχου που όχι μόνο δεν τα υποστηρίζει ο ενισχυτής αλλά και βγαίνουν απο hdmi 1.3 και μόνο....)