Πηγη με DENON 4306

vastsar

Senior Member
8 April 2007
585
Εχω τον ενισχυτη της DENON 4306. Για νακουσω τα νεα φορμα ηχου μιας και προκειτε αμεσα να προβω σε αγορα Blue Ray μπορω μεσω του PS3 η πρεπει να παρω καποιο αλλο καθαροαιμο player?

Τι θα κάνει επιπλέον το BD 50 γιατι κι εγω έχω τον 4306;
Εγω πάντως θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή του φίλου στο παρακάτω πρόβλημα που αντιμετώπισα με τον 4306 και έχω αναφερει αναλυτικά σε άλλο ποστ (που μπορει να βρεθει με αναζήτηση).
Συγκεκριμένα πριν κανενα μήνα δανείστηκα απο φιλο ενα λαπτοπ Sony Vaio με οδηγό Blu Ray και νοίκιασα ενα δισκάκι για να το δω στον full HD προβολέα μου. Για οτιδήποτε πηγαίνει στον προβολέα έχω μόνο ένα δεκάμετρο HDMI καλώδιο απο την έξοδο HDMI του 4306 προς τον προβολέα και όλες οι πηγές μου περνάνε πρώτα απο τον ενισχυτή.
Δυστυχώς και παρότι δοκίμασα τα πάντα δεν κατέστη δυνατόν να δω BR διαμέσου του ενισχυτή, καθώς επενέβαινε το HDCP ...βλέποντας ποιος ξέρει τι παραβίαση ασφαλείας! Ειδα κανονικά μόνο σε απευθείας σύνδεση του λαπτοπ με τον προβολέα και συνεπώς υποπτεύομαι ότι τα hdmi του 4306 δεν είναι hdcp compliant.
Αν λοιπόν αγοράσεις BR PLayer θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μαθω αν θα σου παίξει με ανάλογη σύνδεση διαμέσου του ενισχυτή. Φυσικά αν εσύ βλέπεις σε τιβι και όχι σε προβολέα θα βαλεις το HDMI στην τιβί και θα συνδεσεις την ψηφιακή έξοδο του player με τον 4306 μόνο για τον ήχο (αλλά απο ψηφιακή έξοδο, οπτική ή ομοαξονική...δεν πρόκειται βέβαια να πάρεις αυτά που ζητάς πιο πάνω...δηλαδή τα νέα φορμά ήχου που όχι μόνο δεν τα υποστηρίζει ο ενισχυτής αλλά και βγαίνουν απο hdmi 1.3 και μόνο....)

To Panasonic που προτείνω υποστηρίζει ολα τα νεα φορμάτ ήχουν εαν δεν κανω λάθος και είναι και BR Profile 2.0. Θεωρητικά είναι το πλεον ολοκληρωμενο BR player που έχει εμφανιστει μεχρι στιγμής και σε προσιτή τιμη (~500 ΕΥΡΩ)

To Panasonic που προτείνω υποστηρίζει ολα τα νεα φορμάτ ήχουν εαν δεν κανω λάθος και είναι και BR Profile 2.0. Θεωρητικά είναι το πλεον ολοκληρωμενο BR player που έχει εμφανιστει μεχρι στιγμής και σε προσιτή τιμη (~500 ΕΥΡΩ)

ΑΚΡΙΒΩΣ! :2thumb22sup:

Και επιπλεον, διαθετει αναλογικες εξοδους ηχου, για να μπορει να κανει ΜΟΝΟ ΤΟΥ την αποκωδικοποιηση ΟΛΩΝ των νεων φορμα ήχου, και με αυτο τον τρόπο να μπορεί ΑΝΕΤΑ να παιξει ακόμα και σε ενισχυτες που δεν υποστηριζουν τα νεα πρότυπα.....:Banane0:

Οσο για το προβλημα με τον DENON, δεν θα υπαρχει, μιας και το player θα συνδεθει ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ πανω του, ΜΟΝΟ για ήχο, και ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ με HDMI στο μεσο προβολής για εικόνα.... :ernaehrung004:

Δυονύση πολύ απλά το λες για απ ευθείας σύνδεση με το μέσο προβολής...
Αν όμως αυτός ειναι βιντεοπροβολέας και συνδέεται με δεκάμετρο hdmi καλώδιο στον ενισχυτή τι επιχείρημα θα πρέπει να προβάλω στην γυναίκα μου...ώστε να περάσω και δεύτερο hdmi καλώδιο στην οροφή του σαλονιού; Το πρωτο μάλιστα το πήραμε αναγκαστικά σε λευκό για να μην πολυφαίνεται και...ορκιστήκαμε ότι θα είναι το τελευταίο και πως όλα πλέον θα περνούν απο τον ενισχυτή...
Ο προβολέας μου πάντως έχει και δεύτερη είσοδο hdmi αλλά όταν καποτε πάρω blu ray θα συναντήσω σθεναρή αντίσταση στο πέρασμα δεύτερου καλωδίου (και βεβαια δεν ειναι λύση να βαζοβγάζω την άλλη άκρη καθε φορα που θελω να δω μπλου ρευ...)

Τοτε η ΜΟΝΗ λυση ειναι ενα φθηνο switch! Δεν γινεται αλλιως... -bye-

Θα το διαπιστωσεις και μονος σου αλλωστε, ότι ΟΤΑΝ δεν παρεμβαλεται ο ενισχυτης και συνδεεις κατευθειαν πανω στο προβολικο μεσο, θα έχεις ΚΑΛΥΤΕΡΗ αισθητα εικονα ... :grandpa: