Πηγη σηματος προς ΗDTV------Η/Υ,Aποτελεσμα?

cowlman

New member
10 June 2008
54
εχω μια samsung 32αρα HD ready .Συνδεω την καρτα γραφικων Νvidia Geforce 7600GS με adaptora απο dvi σε hdmi στην τηλεοραση. Ρυθμιζω οτι η εξοδος θα ειναι TV και οχι Monitor και επιλεγω αναλυση 720p η 1080i στα 50 ή 60hz που υποστηριζει η τηλεοραση.

Το προβλημα ειναι οτι η πιοτητα του δεσκτοπ δεν ειναι καλη ειδικα στο κειμενο , τα εικονιδια , γενικα δεν εχει καθολου καλη ευκρινια. Ακομη εβγαινε το desktop εκτος οριων σε οποιαδηποτε αναλυση.

Tι εχετε να προτεινετε σαν λυση ????

Υπάρχει επιλογή στην κάρτα γραφικών 1366x768 - 60Hz ?

Αν υπάρχει δοκίμασε την.

Την εφτιαξα εγω και την δοκιμασα αλλα παλι δεν εχω sharp εικονα στο desktop και επισης μοθ κοβει τις ακρες σε ολη την περιφερεια. Βρηκα ενα patch που προσθεσε μια επιλογη στις ρυθμισεις της NVidia για να κανεις resizei την εικονα . Το δοκιμασα αλλα για να την βλεπω ολη σωστα μου εριξε την αναλυση σε 1200χ618 για παραδειγμα..
Αλλα και γενικοτερα δεν εχω καθαρη εικονα.
Με vga ola ok, πολυ καθαρη εικονα και αναλυση 1360χ768, σε αυτη την περιπτωση η tv λειτουργει κανονικα σαν monitor και οχι σαν ΤV. Αλλα τωρα σκεφτομαι να παρς μια philips tv 1080p γιαυτο και πειραματιζομαι με σινδεσμολογια dvi σε hdmi

Δυστηχως σε samsung hdready οσο το ειχα ψαξει στην παλια μου 32αρα δεν ειχα καταφερει να το κανω να δουλεψει σωστα, και γενικα η πλειοψηφια δεν υποστηριζει 1:1 pixel mapping μεσω hdmi(μονο καποιες lg το υποστηριζαν σιγουρα). Στην full hd m86 μου hdmi-dvi παιζει μια χαρα παντως.

Δυστηχως σε samsung hdready οσο το ειχα ψαξει στην παλια μου 32αρα δεν ειχα καταφερει να το κανω να δουλεψει σωστα, και γενικα η πλειοψηφια δεν υποστηριζει 1:1 pixel mapping μεσω hdmi(μονο καποιες lg το υποστηριζαν σιγουρα). Στην full hd m86 μου hdmi-dvi παιζει μια χαρα παντως.

Πως μπορω να ξερω ποια τηλεοραση υποστηριζει 1¨1 pixel mapping πριν κανψ την αγορα τοτε?

εχω 46 samsung hd ready και παιζει τελεια στα windows 1360χ768

αν βαλω μεγαλυτερη αναλυση θολωνουν

γενικα αν βαλεις μικροτερη αναλυση παλι θολωνει το τοπιο?
δηλ αν εχεις full hd και βαλεις 1360χ768 δε θα δειχνει καλα?

Re: Απάντηση: Πηγη σηματος προς ΗDTV------Η/Υ,Aποτελεσμα?

εχω 46 samsung hd ready και παιζει τελεια στα windows 1360χ768

αν βαλω μεγαλυτερη αναλυση θολωνουν

γενικα αν βαλεις μικροτερη αναλυση παλι θολωνει το τοπιο?
δηλ αν εχεις full hd και βαλεις 1360χ768 δε θα δειχνει καλα?

με τι καλωδιο την εχεις συνδεσει? με hdmi ειναι τα προβληματα οχι με vga

και με vga και με (προεκταση DVI το DVI 10μ + dvi to hdmi) παιζει καλα

Re: Απάντηση: Πηγη σηματος προς ΗDTV------Η/Υ,Aποτελεσμα?

και με vga και με (προεκταση DVI το DVI 10μ + dvi to hdmi) παιζει καλα

με ποια καρτα γραφικων?

Απάντηση: Re: Πηγη σηματος προς ΗDTV------Η/Υ,Aποτελεσμα?

Την εφτιαξα εγω και την δοκιμασα αλλα παλι δεν εχω sharp εικονα στο desktop και επισης μοθ κοβει τις ακρες σε ολη την περιφερεια. Βρηκα ενα patch που προσθεσε μια επιλογη στις ρυθμισεις της NVidia για να κανεις resizei την εικονα . Το δοκιμασα αλλα για να την βλεπω ολη σωστα μου εριξε την αναλυση σε 1200χ618 για παραδειγμα..
Αλλα και γενικοτερα δεν εχω καθαρη εικονα.

Να πω κάτι που προέρχεται από το χώρο των προβολέων και έτσι δεν ξέρω κατά πόσο θα σας φανεί χρήσιμο. Σε προβολέα 1280Χ720 με vga όλα καλά. Με hdmi, υπήρχε αυτό το κόψιμο που λες (ονομάζεται overscan). Όντως ρύθμιζα την ανάλυση και με λίγο χαμηλότερη, όλα καλά. Τελικά όμως υπήρχε επιλογή Overscan στο μενού του Προβολέα. Εκεί λοιπόν μπήκα και πείραξα την κλίμακα και τώρα πέφτει ακριβώς! Για δείτε μήπως υπάρχει και στις τηλεοράσεις κάτι αντίστοιχο...

Re: Απάντηση: Re: Πηγη σηματος προς ΗDTV------Η/Υ,Aποτελεσμα?

Να πω κάτι που προέρχεται από το χώρο των προβολέων και έτσι δεν ξέρω κατά πόσο θα σας φανεί χρήσιμο. Σε προβολέα 1280Χ720 με vga όλα καλά. Με hdmi, υπήρχε αυτό το κόψιμο που λες (ονομάζεται overscan). Όντως ρύθμιζα την ανάλυση και με λίγο χαμηλότερη, όλα καλά. Τελικά όμως υπήρχε επιλογή Overscan στο μενού του Προβολέα. Εκεί λοιπόν μπήκα και πείραξα την κλίμακα και τώρα πέφτει ακριβώς! Για δείτε μήπως υπάρχει και στις τηλεοράσεις κάτι αντίστοιχο...

Eχω βρει κατι αντιστοιχω μεσω της Νvidia οπου σε αφηνει να κανεις scale στην οθονη ετσι ωστε να φερεις το desktop στα ορια της τηλεορασης , να το συρικνώσεις δηλαδη. Αυτο που γινεται απο οτι εχς διαβασει νομιζς ειναι να φτιαχνει μια δεθτερη αναλυση μεσα στην πρώτη ,περιοριζοντας διλαδη το ευρος που θα εμφανιζεται το desktop μεσα στην αρχικη αναλυση..

Το θεμα ειναι οτι ολα οκ εφερα το desktop στα ορια,,,
αλλα...
δεν εχω sharp εικονα , ειδικα σε κειμενο αλλα και γενικοτερα

και απο οτι εχς δει και παλι νομιζω οτι ολα αυτα οφειλονται στο αν η τηλεοραση υποστηριζει 1:1 pixel mapping. δηλαδη να εμφανιζει στην οθονη το σημα που δεχεται απειραχτο χςρις να το κανει overscan.
εχω βρει καποια site που σε βοηθανε να δεις αν η τηλεοραση υποστηριζει . δεν τα εχω δοκιμασει ακομα.

συμφωνειτε με τα παραπανω? διορθωστε με αν κανψ λαθος η πειτε μου την αποψη σας απο την εμπειρια σας.

Ενδιαφερομαι να αγορασω τη Philips 37pfl7603D , αν καποιος την εχει και εχει επιχειρησει την συνδεσμολογια με pc θα με βοηθουσε πολυ .

Ευχαριστώ

Υπάρχει επιλογή στην κάρτα γραφικών 1366x768 - 60Hz ?

Αν υπάρχει δοκίμασε την.

Όχι 60 Hz - δοκίμασε στα 30Hz! Ή στα 25/29. Ότι μπορείς να φτιάξεις.
Το ότι σου κόβει, οφείλεται στο overscan: Η τηλεόραση κόβει ένα 5-10% από κάθε πλευρά. Πρέπει να βρεις από που στους οδηγούς της κάρτας αλλάζεις το "ορατό" πλαίσιο...

Πάντως σε τηλεοράσεις που κόβουν είναι λίγο δύσκολο να πετύχεις 1:1. Αλλά δοκίμασε πρώτα και μας λες...

Οδηγίες χρήσης

Samsung
(PS42C9HD/PS42C96HD/PS50C9HD/PS50C96HD)
(PS42Q96HD/PS42Q97HD/PS50Q96HD/PS50Q97HD)

Πίνακας υποδοχών σύνδεσης

9 HDMI IN 1, HDMI IN 2

− Μην επιχειρήσετε να συνδέσετε το βύσμα
HDMI/DVI σε κάρτα γραφικών επιτραπέζιου
ή φορητού υπολογιστή. (Αυτό θα έχει ως
αποτέλεσμα την εμφάνιση λευκής οθόνης)

Το δοκίμασε κάποιος, σε αυτά τα μοντέλα;