Πηγή + Sony vpl-aw15

mecha

New member
29 August 2006
63
Μια απλή ερώτηση. Σε αυτόν τον προβολέα που είναι 720p τι πηγή μπορώ να βάλω για να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε θέμα εικόνας? Επίσης εαν υποθέσω οτι παίρνω ενα dvd που βγάζει τα 720p, τα βγάζει και σε απλό dvd δίσκο ή πρέπει ας πούμε να παίξω με divx ή δεν ξέρω τι?? Ευχαριστώ.

Για να ξεμπλεχτείς:

Οτι και να βάλεις σ' αυτόν τον προβολέα θαστο δείξει με ανάλυση 1280 Χ 720

Τα απλά dvd είναι γραμμένα σε 576 ανάλυση (χαμηλότερη δηλαδή από αυτή που δείχνει ο προβολέας).

Αρα έχεις δύο επιλογές: είτε δίνεις αυτούσια την ανάλυση από το dvd player στον προβολέα και αναλαμβάνει ο προβολέας να κάνει την μετατροπή από 576 σε 720, είτε
δίνεις 720 ανάλυση από το dvd player (με επιλογή που έχουν πλέον τα περισσότερα σύγχρονα dvd players) ούτε ώστε την μετατροπή από τα 576 στα 720 την αναλαμβάνει το dvd player και έτσι ο προβολέας απλά εμφανίζει το αποτέλεσμα ΧΩΡΙΣ να κάνει μετατροπές.

Για το τί από τα δύο είναι καλύτερο, εξαρτάται σαφώς από την πηγή. Θα το κρίνεις εσύ με τα μάτια σου. Οτι και να επιλέξεις πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις ζημιά στον προβολέα.

Ελπίζω να σε ξέμπλεξα κάπως.

Λάβε υπόψιν ότι το software παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Αν παίξεις π.χ. τίποτα video clips που είναι γραμμένα στα 720p δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου ότι παίζει ο ίδιος προβολέας σε σχέση με τα απλά dvd.

Re: Απάντηση: Πηγή + Sony vpl-aw15

Λάβε υπόψιν ότι το software παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Αν παίξεις π.χ. τίποτα video clips που είναι γραμμένα στα 720p δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου ότι παίζει ο ίδιος προβολέας σε σχέση με τα απλά dvd.

OK, κατανοητό. Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής : αξίζει να επενδύσω σε ενα dvd που να βγάζει 720p και να υποστηρίζει και divx συμπίεση ούτως ώστε να βλέπω ταινίες που είναι 720p (downloaded) και απλά dvd ή να πάρω ενα φτινιάρικο dvd επίσης με divx (χωρίς 720p upscaling) και να αφήσω τον προβολέα να κάνει την δουλειά? Δλδ, απο εσάς που έχετε την γνώση και το μάτι σας έχει δει πολλά παραπάνω απο το δικό μου, τι είναι καλύτερο να κάνω διότι ο νέος τοπάζ έχει σαφώς καλύτερη εικόνα απο αυτόν που είχα μέχρι τώρα και θέλω να δώ την διαφορά αυτή απο δώ και στο εξής και σε κάθε ταινία που θα βλέπω ανεξαρτήτως μέσου (dvd, divx avi etc..). Ευχαριστώ.

Αν δεν σε ενοχλεί το PC, τότε είναι μονόδρομος. Για να βλέπεις το καλύτερο δυνατό, είτε από αγορά (HD DVD, Blu-ray), είτε από internet.

Αλλιώς έχεις την επιλογή του να πάρεις κάποιο HD player (HD DVD στα 300 , Blu-ray στα 350 , dual... σε λίγο καιρό θα έχουμε κάποια τιμή της προκοπής). Πολύ καλή εικόνα και upscaling. Βέβαια αυτά δεν διαβάζουν divx.

Σε απλό DVD player θα πας μόνο αν το DivX έχει μεγάλη σημασία για σένα. Αλλά το νέο firmware του PS3 αναμένεται να υποστηρίζει divx, όποτε ίσως είναι καλύτερα να πας εκεί.

Re: Απάντηση: Πηγή + Sony vpl-aw15

Αν δεν σε ενοχλεί το PC, τότε είναι μονόδρομος. Για να βλέπεις το καλύτερο δυνατό, είτε από αγορά (HD DVD, Blu-ray), είτε από internet.

Αλλιώς έχεις την επιλογή του να πάρεις κάποιο HD player (HD DVD στα 300 , Blu-ray στα 350 , dual... σε λίγο καιρό θα έχουμε κάποια τιμή της προκοπής). Πολύ καλή εικόνα και upscaling. Βέβαια αυτά δεν διαβάζουν divx.

Σε απλό DVD player θα πας μόνο αν το DivX έχει μεγάλη σημασία για σένα. Αλλά το νέο firmware του PS3 αναμένεται να υποστηρίζει divx, όποτε ίσως είναι καλύτερα να πας εκεί.

Δεν με ενοχλεί το PC αλλά είναι πιο δύσκολο να το συνδέσω διότι είναι σε άλλο χώρο απο αυτόν της θέασης ταινιών. Είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω ειδικό χώρο προβολής οπότε δεν είμαι σε "φάση" να κάνω ολόκληρη μετατροπή για να βάλω ενα pc, άσε που θέλεις και πολλά περισσότερα χρήματα για να πάρεις ενα htpc που να έχει και την ανάλογη εμφάνιση για να μην χαλάσεις και τον υπόλοιπο χώρο θέασης. Οπότε μιλάμε για πηγή hi-fi. Απο την άλλη τα video club δεν έχουν ακόμα hi-def υλικό και δεν ξέρω και πότε θα έχουν οπότε νομίζετε οτι υπάρχει λόγως να πάω σε hd-dvd ή br?? Απο την στιγμή που υπάρχουν αυτή την στιγμή συσκευές σαν το toshiba που μου παραθέτει ο φίλτατος παραπάνω χρειάζομαι κάτι άλλο? Δεν μου είπατε το εξής : θα έχω καλλή ποιότητα εικόνας με απλά dvd και divx ταινίες απο το διαδίκτυο με αυτό τον συνδυασμό? (topaz & toshiba) Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Επέτρεψε μου να σου πω φίλε mecha ότι από τη στιγμή που τα next-gen players παιζουν ούτως ή άλλως dvd με εξαιρετικό upscaling και έχεις ήδη προβολέα HD έιναι κρίμα να μην έχεις ένα μηχανάκι επόμενης γενιάς (HDDVD, Blu Ray) και να δώσεις έστω και 80-100 ευρώ για dvd-player.
Βεβαίως περί ορέξεως...

Πρωσικά έχω τον topaz συνδεμένο με το htpc.
Το αποτέλεσμα στα 720p είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ για τα μάτια μου.
Το ποσό που πρέπει να δώσεις για ένα pc που θα αναλάβει της HD ταινίες σου
δεν είναι και τόσο μεγάλο… με 500euro μπορείς να κάνεις ΑΨΟΓΗ δουλεία.
Δες την δική μου σύνθεση που σύνδεσα με το topaz
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=18820
Όσο για το θέμα εμφάνισης υπάρχουν πιστεύω υπέροχα κουτιά
που μπορούν να μπουν σε οποιοδήποτε χώρο.
Τώρα πάλι άμα είσαι ανένδοτος για pc
η λύση του PS3 πιστεύω ότι είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
Για DVD upscaling δεν θα στο πρότεινα
γιατί δεν θα ευχαριστηθείς τον προβολέα σου όσο πρέπει.
Αυτό που θα σε ικανοποιήσει είναι να δεις ταινία στα 720p
και όχι 576 με upscaling στα 720.
Αν πάλι δεν σε έπεισα και θες οπωσδήποτε DVD upscaling
προσανατολίσου στο oppo 971
(αν το βρεις) που το έχω σπίτι μου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος
ή 981 και στο pioneer 600.