πηγή?

Jacob

New member
8 February 2008
86
Μετά απο κάποιο ψάξιμο έχω περιορίσει τις επιλογές μου σε 3...

καινούριο Harman Kardon cd 990
Κινούριο marantz cd 6003
μεταχειρισμένο advance MCD203II

Έχετε άποψη?

(οκ. Κάποια στιγμή θα παίξει PC με κάποιο V-dac).

Εγώ γενικά δίνω αρνητική ψήφο στα μεταχειρισμένα players. Έχουν κινούμενα μέρη και lazer (και τα δύο έχουν χρόνο ζωής). Όχι βέβαια ότι αυτός ο χρόνος είναι μικρός. Tο συγκεκριμένο Advance βέβαια, εφόσων είναι το ΙΙ, δεν πρέπει να είναι παλιό. Με αυτό το σκεπτικό, αν στο δίνουν σε καλή τιμή (-30% τουλάχιστον) πάρτο. Εγώ το θεωρώ καλύτερο από το άλλα. Από εκεί και μετά, τα άλλα δύο έχουν σαφώς διαφορετικό χαρακτήρα. Το Marantz είναι πιο μαλακό και το Harman πιο σκληρό. Το ένα θα σου παίξει πιο ωραία pop, το άλλο θα rockάρει καλύτερα. Νομίζω όμως ότι είναι εύκολο να πας να τα ακούσεις κι εσύ με τα δικά σου αυτιά.

Αρχικά να ευχαριστήσω όλους σας για τις απαντήσεις.

Και εγώ για marantz έλεγα (βγαίνει και κατάμαυρο όπως μου αρέσει - βίτσια είναι αυτά-...), αλλά βρήκα το H.K 990 στο pixmania 389euro και δεν σας κρύβω οτι ξαφνικά μου γυάλισε...

Ο ενισχυτής είναι ένας Advance Acoustic 305DA, και ηχεία δεν ξέρω ακόμα...μάλλον θα είναι κάτι στην κατηγορία των SCM40...

Ποιο super τιμη για marantz που μπορω να βρω?

κάτι τελευταίο,

υπάρχουν διαφορές που να δικαιολογούν την μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ του 5003 και του 6003? (περίπου 200ευρώ...σχεδόν δύο φορές επάνω...)

αχ....
δεν μπορώ.
ψάξτε και λίγο το φόρουμ.
το απάντησα πριν από 1-2 μήνες και έβαλα και φωτογραφίες.
υπάρχουν. όχι.

Απάντηση: Re: πηγή?

κάτι τελευταίο,

υπάρχουν διαφορές που να δικαιολογούν την μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ του 5003 και του 6003? (περίπου 200ευρώ...σχεδόν δύο φορές επάνω...)

απλα δεν εχουν καμια σχεση! Η μερα με τη νυχτα. Αν δεις τα τεχνικα χαρ/κα θα δεις τις διαφορες

Το 6003 αντικατεστησε το 6002

.... για ενίσχυση του πλουραλισμού των απόψεων, να καταθέσω ότι το 990 είναι, κατά την γνώμη μου, καλύτερο ηχητικά ενώ έχει και ψηφιακές εισόδους για αξιοποίηση του πολύ καλού D/A τμήματος του ...

φοβάμαι ότι οι ανωτέρω φίλοι ποντάρουν στην καθολική αποδοχή της Μάραντζ στις κατηγορίες αυτές, χωρίς να έχουν επισταμένως ακροασθεί το ΗΚ...

.... για ενίσχυση του πλουραλισμού των απόψεων, να καταθέσω ότι το 990 είναι, κατά την γνώμη μου, καλύτερο ηχητικά ενώ έχει και ψηφιακές εισόδους για αξιοποίηση του πολύ καλού D/A τμήματος του ...

φοβάμαι ότι οι ανωτέρω φίλοι ποντάρουν στην καθολική αποδοχή της Μάραντζ στις κατηγορίες αυτές, χωρίς να έχουν επισταμένως ακροασθεί το ΗΚ...

συμφωνω και εγω με τον φιλο Δημοκηδη. Αρκει να σας πω οτι το 6003 στην Αγγλια ειναι σε χαμηλοτερη κατηγορια τιμης απο το 990 που οστιζει 150 λιρες παραπανω. Τωρα για τους γνωστους λογους τιμολογιακης πολιτικης αντιπροσωπιων εχουμε αυτες τις τιμες εδω.. Το ιδιο συμβαινει και με το PD-D6 mkII

"αχ....
δεν μπορώ.
υπάρχουν. όχι."

ok, συγγνώμη που δεν έψαξα παραπάνω (κοντεύει να με χωρήσει η γυναίκα μου απο το διάβασμα που ρίχνω εδω μέσα καθημερινά...ηχεία,dac,flac,διακοπτικοί, ακουστικότητα...,...,...,...) αλλά κύριε συμπατριώτη, αφού κάνεις τον κόπο, δείξε μου τον δρόμο (link).
Ευχαριστώ πάντως που μπαίνετε στον κόπο να απαντήσετε.

Το What hi-fi πάντως βγάζει best buy to 6003.

"αχ....
δεν μπορώ.
υπάρχουν. όχι."

ok, συγγνώμη που δεν έψαξα παραπάνω (κοντεύει να με χωρήσει η γυναίκα μου απο το διάβασμα που ρίχνω εδω μέσα καθημερινά...ηχεία,dac,flac,διακοπτικοί, ακουστικότητα...,...,...,...) αλλά κύριε συμπατριώτη, αφού κάνεις τον κόπο, δείξε μου τον δρόμο (link).

το βγαζει best buy στην κατηγορια των 300 λιρων και εδω ερχετια 450~ευρω.

Ξερεις ποσο εχει στην Αγγλια το HD990 αντιστοιχα? 500 λιρες αλλα η εδω αντιπροσωπεια ειναι σοβαρη και το φερνει φτηνοτερα

Και μια που διαβαζεις Whathifi, ριξε μια ματια και στη δοκιμη του του Pioneer PD-D6 που εχει 350 λιρες στην Αγγλια, χαρακτηριζεται σαν μια απο τις καλυτερες πηγες μεχρι 500, και εδω κοστιζει 330 ευρω!

Ολα ειναι σχετικα.

"αχ....
δεν μπορώ.
υπάρχουν. όχι."

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=54109&highlight=5003&page=2

εδώ ήταν.
Τότε είχα ψάξει γιά το 6002.
Προφανώς οι διαφορές είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες στο 6003.

ξαναβλέποντάς τα σήμερα, σίγουρα το 6 είναι όπως είχα πει πολύ καλύτερα σχεδιασμένο...
Παρ όλα αυτά, ίσως τα 200 ευρώ να μην αντιστοιχούν σ αυτό που τελικά θα ακούσεις.
Η απόφαση δική σου.

Και μην δίνεις τόση βάση στα whathifi...
πρέπει να ζήσουν κι αυτοί..

Καλημέρα και ευχαριστώ,

(Το είχα διαβάσει, αλλά δεν το θυμόμουνα...(θυμόμουνα τον όρο marant-ιλα...))

Λοιπόν,
πού κατέληξα...

Πήρα ένα Advance MCD203-II (ex-demo, αριστο). Η κατασκευή ήταν εντυπωσιακή και με τέτοια θετικά reviews που κυκλοφορούν δεν μπορείς να κανεις και πολύ λάθος...
Στο σύστημά μου (Advance 305DA & dianne) έκοψε λίγο απο τα χαμηλά, και σήκωσε την ανάλυση, την μουσική σκηνή αλλά και τις υψηλές στον θεό! Όσο το λάτρεψα για την υπέροχη μουσική σκηνή, τόσο δεν έντεχα τις υψηλές του.

Το αντικατέστησα με ένα marantz CD6003. O ήχος ήρθε εκεί περίπου που τον θέλω...Πιο γλυκός (αν και μου άρεσε τελικά η υπερβολοκή ανάλυση του 203), και σχεδόν ισάξια σκηνή. Η USB είναι μεγάλη ευκολία αφού παίζω και με ipod και με memory stick, με πολύ καλό ήχο. Για παράδειγμα αν ακούσεις την Dianna Krall στα 320kbps νομίζω πως δεν θελεις να ζητήσεις κατι περισσότερο. Στα θετικά του επίσης ο ΑΘΟΡΥΒΟΣ μηχανισμός.

Απο εδώ και πέρα αρχίζω να ψάχνομαι για DAC / PC, οπότε το 6003 θα κάτσει εκεί να το χρησιμοποιεί εύκολα η οικογένεια. Ο μόνος λόγος που θα το άλλαζα είναι για ένα 203 με όχι τονισμένα τα υψηλά.