Πικάπ έως 3.000 €

Κυκλοφορει και ενα MICHELL ORBE S.E+ ROKSAN TABRIZ στις αγγελιες. Επισης, καποιοι πλεον ορκιζονται στις ΜΜ και στους vintage βραχιονες.

Επισης, καποιοι πλεον ορκιζονται στις ΜΜ και στους vintage βραχιονες.

Aπο ενα σημειο και μετα οι MC "επιβαλλονται" imo.Oμως με "μετρο" διοτι παγιδες υπαρχουν παντου :smile:

Είμαι μεταξύ του Avid Sequel SP και του Acoustic Signature Storm MK II

Γνώμες;

Πχ η βασική διαφορά (μάζα vs ανάρτηση) επηρεαζει συγκεκριμένες ηχητικές παραμέτρους;

Δεν ξερω αν σου εχουν πει οτι με πικαπ δεν παιζει να κανεις αλλαγη δισκου απο smartphone.εξι χιλιαρικα για πικαπ ...
Ε ρε τι DAC θα επαιρνες.

Απάντηση: Πικάπ έως 3.000

Αισθητικά πάντως το Avid (σε μαύρο) μου αρέσει πολύ περισσότερο.
Από ήχο δεν έχω ιδέα ποιο ακούγεται πως,ξηγιέμαι.

(Εσύ δεν έλεγες πως θέλεις κλασική σχεδίαση αλήθεια; )

Re: Απάντηση: Πικάπ έως 3.000

Αισθητικά πάντως το Avid (σε μαύρο) μου αρέσει πολύ περισσότερο.
Από ήχο δεν έχω ιδέα ποιο ακούγεται πως,ξηγιέμαι.

(Εσύ δεν έλεγες πως θέλεις κλασική σχεδίαση αλήθεια; )

Και μενα το avid μου αρεσει περισσότερο (σε ασημι / μαυρο όμως :p)

Από ηχο θελω να δω τι παιζει....

Δεν ξερω, αυτή η ιστορια με την αναρτηση τι σημαινει πρακτικα στο ηχο....γιατι αυτή (χρυσο)πληρώνεις βασικά (το άλλο είναι 3πλασιο βάρος και κοστιζει και λιγότερο...)

(ναι, εγω ελεγα, το παμε, αλλαξα γνωμη.....μη μου τη λες συνεχεια :p :p :p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πικάπ έως 3.000

Και μενα το avid μου αρεσει περισσότερο (σε ασημι / μαυρο όμως :p)

Από ηχο θελω να δω τι παιζει....

Δεν ξερω, αυτή η ιστορια με την αναρτηση τι σημαινει πρακτικα στο ηχο....γιατι αυτή (χρυσο)πληρώνεις βασικά (το άλλο είναι 3πλασιο βάρος και κοστιζει και λιγότερο...)

(ναι, εγω ελεγα, το παμε, αλλαξα γνωμη.....μη μου τη λες συνεχεια :p :p :p)

Δεν στην λέω,χαίρομαι!
Εμένα όσο πιο φουτουριστικό είναι,τόσο πιο πολύ μου αρέσει!
(Εξαίρεση αποτελεί μόνο ένα θηρίο που κάποιος γνωστός εδώ δεν έχει παρουσιάσει ακόμα... )

Βάζοντας κάτω την λογική και μόνο πάντως (κι όποιος θέλει βαράει ελεύθερα),έχω την εντύπωση πως η επιλογή ανάρτηση vs μάζα έχει να κάνει και με την τοποθέτηση.
Σε ένα ξύλινο πάτωμα,σε ένα μη φροντισμένο ρακ,κλπ,φαντάζομαι πως η ανάρτηση θα κάνει καλύτερη δουλειά.

Εχει και η αναρτηση εχει και η μαζα τα καλα και τα "κακα" της.
Υπαρχουν καλα παραδειγματα και στις δυο αποψεις.

γενικα τα αναρτησης εχουν ποιο αναλογικο θα λεγαμε ηχο, ποιο σμουθ..

τα μαζας περισοτερα δυναμικα και κατω ακρο με βαθος κ καλυτερο ελενχο...

υπαρχουν και εξαιρεσεις , που ειναι αναρτησης και εχουν οοολα τα καλα της μαζας...

και απο οτι εχω ακουσει με τα αυτια μου , το avid ειναι ενα απο αυτα...

αν ηταν να παρω σε αυτα τα χρηματα θα κοιταζα προς τα εκει...

απο την αλλη , clearaudio και vpi respect για μενα..

Re: Απάντηση: Πικάπ έως 3.000 €

γενικα τα αναρτησης εχουν ποιο αναλογικο θα λεγαμε ηχο, ποιο σμουθ..

τα μαζας περισοτερα δυναμικα και κατω ακρο με βαθος κ καλυτερο ελενχο...

υπαρχουν και εξαιρεσεις , που ειναι αναρτησης και εχουν οοολα τα καλα της μαζας...

και απο οτι εχω ακουσει με τα αυτια μου , το avid ειναι ενα απο αυτα...

αν ηταν να παρω σε αυτα τα χρηματα θα κοιταζα προς τα εκει...

απο την αλλη , clearaudio και vpi respect για μενα..

Thanks, κατατοπιστικότατο post!

(όπως καταλάβατε, μαλλον για Avid με βλέπω....)

Να παρεις με αναρτηση, να σου πειραζουμε τη ρυθμιση καθε φορα να γλενταμε :p . Ειναι οπως τα λεει ο ΔημήτρηςΤοπ. Τωρα πως απο αυτα που λεει καταληγεις στο αναρτησης δεν μπορω να καταλαβω.

. Ειναι οπως τα λεει ο ΔημήτρηςΤοπ. Τωρα πως απο αυτα που λεει καταληγεις στο αναρτησης δεν μπορω να καταλαβω.

Τι δεν μπορείς να καταλάβεις;

Όταν λέει:

''υπαρχουν και εξαιρεσεις , που ειναι αναρτησης και εχουν οοολα τα καλα της μαζας...

και απο οτι εχω ακουσει με τα αυτια μου , το avid ειναι ενα απο αυτα...''

Δεν είναι ξεκάθαρος;

Επίσης ''κρατησα'' και το ''γενικα τα αναρτησης εχουν ποιο αναλογικο θα λεγαμε ηχο, ποιο σμουθ...''

Το οποίο μου αρέσει γιατί γενικά βινύλια προσπαθώ να αγοράζω πιο ''μαλακα'' ακούσματα (δλδ ''τουμπανισμένες'' εγγραφές δεν θα τις πάρω ποτε σε βινύλιο - μόνο σε CD).

Υπάρχει ένσταση (τεχνικη plz :p), στα παραπάνω;

Δεν ξερω αν σου εχουν πει οτι με πικαπ δεν παιζει να κανεις αλλαγη δισκου απο smartphone.εξι χιλιαρικα για πικαπ ...
Ε ρε τι DAC θα επαιρνες.

Από τώρα και στο εξής όταν βλέπω νήμα με τίτλο "τι dac να πάρω;" θα μπαίνω μέσα και θα του προτείνω να αγοράσει πικάπ για να απολαμβάνει τη μαγεία του αναλογικού ήχου :music-smiley-005:

Τι δεν μπορείς να καταλάβεις;

Όταν λέει:

''υπαρχουν και εξαιρεσεις , που ειναι αναρτησης και εχουν οοολα τα καλα της μαζας...

και απο οτι εχω ακουσει με τα αυτια μου , το avid ειναι ενα απο αυτα...''

Δεν είναι ξεκάθαρος;

Επίσης ''κρατησα'' και το ''γενικα τα αναρτησης εχουν ποιο αναλογικο θα λεγαμε ηχο, ποιο σμουθ...''

Το οποίο μου αρέσει γιατί γενικά βινύλια προσπαθώ να αγοράζω πιο ''μαλακα'' ακούσματα (δλδ ''τουμπανισμένες'' εγγραφές δεν θα τις πάρω ποτε σε βινύλιο - μόνο σε CD).

Υπάρχει ένσταση (τεχνικη plz :p), στα παραπάνω;
Να πω την αληθεια δεν ειδα το κομματι που λεει οτι το avid εχει ολα τα καλα της μαζας :-( .

H αναρτηση πολλες φορες χανει λιγο σε χαμηλό, δεν εχει τον στακάτο ηχο της μαζας, ουτε την λεπτομέρεια. Επιπλεον θελει προσοχη στον βραχιωνα (βαρος, σχεδιαση) ενω προσφέρει καλυτερη απόσβεση απο το περιβάλλον (κατι που σημερα οι περισσότεροι δεν χρειαζόμαστε).

Αυτα γενικα, γιατι τα Avid ειναι μια χαρα πικαπ και τα μεγαλα μοντελα εχουν και σοβαρους κινητηρες. Βέβαια και τα Acoustic Signature με το εξαιρετικό πηγαδι τους επισης ειναι σοβαρή πρόταση. Τι ωραια να εχεις να προβληματίζεσαι για τετοιες επιλογές.

Για πες λιγο Συριε, απο βραχίονες τι θα εχει το καθενα?

Re: Πικάπ έως 3.000

Για πες λιγο Συριε, απο βραχίονες τι θα εχει το καθενα?

Το avid, όπως είχα γράψει, έχει τον 309 και την Grado Sonata 1.

αν έχω καταλάβει καλά, ο 309 παλεύεται αλλά η grado μάλλον είναι λίγη

Όποτε λέω να το πάρω χωρίς τη Grado (ο βραχίονας δύσκολα βγαίνει απο το πακέτο)

Το AS είναι γυμνό όποτε του βάζω ότι θέλω (με έναν βραχίονα και κεφαλή αντίστοιχου κόστους με αυτά του avid έρχεται κανα χιλιάρικο φθηνότερο - αυτό είναι στα συν του βέβαια....ίσως κοιτάξω να διαπραγματευτώ λίγο την τιμή του Avid)

Ενα χιλιαρικο φθηνότερο το AS με τον 309 στο πακετο? Αυτο σημαινει σοβαρη κεφαλη με τα "ρεστα". ΖΥΧ 100 0.48mV πχ και μετα δεν θα ξεκολλάς απο το πικαπ.