ΠΙΚΑΠ JVC L-A11

mondomio

New member
19 June 2006
58
Ραφήνα Αττικής
Γεια χαρά
Βρήκα το εν λόγω πικάπ θαμένο σε μια αποθήκη και λέω να το αναστήσω.
Ξεκίνησα απο "βιολογικο καθαρισμό" γιατι ειχε χρόνων σκόνη πάνω του και σε πρωτο έλεγχο φαίνετα οτι λειτουργεί παίρνοντας ρεύμα αλλά δεν μπόρεσα να το ακουσω γιατί σε πρωτη φάση θέλει ιμάντα γιατι ο δικος του απλα δεν υπάρχει, ειχε λιωσει και κοπει σε πολλα κοματια λογω της πολυκαιρίας.Το θεμα ειναι ότι πουθενα στο ιντερνετ δεν καταφερα να βρω το μανουαλ για να δω ποιες ειναι οι ακριβεις διαστασεις για να μην του φορεσω κατι στο περιπου.Σε διαφορα καταστηματα δικτυακά αλλοι συστηνουν 60cm και άλλοι 63cm ιμάντα.Εντάξει αν και δεν το κατέχω το αντικείμενο καταλαβαίνω ότι και στο περιπου θα λειτουργήσει αλλά θα θελα να ρωτήσω και τους πιο ειδικους εδω μεσα στην όμορφη παρέα τι μου συστήνουν και αν έχουν γνώμη για το συγκεκριμένο πικαπ και αν αξίζει τον κόπο να το αναστήσω.
Απλά μου φάνηκε σαν προκληση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στην Κάνιγγος υπάρχουν 2 καταστήματα με ηλεκτρονικό υλικό(ένα απ'αυτά γράφει philips) και διαθέτουν και ιμάντες
Πρέπει να πας με το πικάπ παραμάσχαλα για να μετρήσουν και να σου δώσουν τον κατάλληλο ιμάντα!
Κόστος περί τα 2 ευρώ
Για το αν αξίζει να το φτιάξεις,νομίζω πως ναι,άλλωστε 2 ευρώ ζητά
Τα υπόλοιπα τα κρίνεις εσύ,με γνώμονα τη δισκοθήκη σου και τις όποιες απαιτήσεις σου

Re: Απάντηση: ΠΙΚΑΠ JVC L-A11

Στην Κάνιγγος υπάρχουν 2 καταστήματα με ηλεκτρονικό υλικό(ένα απ'αυτά γράφει philips)

Εννοείς τον ΒΕΝΙΕΡΗ μάλλον, θα τον επισκεφτώ αν και το μέτρησα το πλατώ και 63άρη θέλει.
Απαιτήσεις πολλές δεν έχω και η δισκοθήκη είναι καμιά κατοσταριά 33 στροφων συν καμια πενηνταρία παλαια 45άρια του πατέρα μου που δεν ειναι εν ζωή πια.
Ευχαριστώ πολυ.

Εγώ το δικό μου Α-31 (direct drive βεβαια) το ανέθεσα στον (γνωστό) Σάκη και ένινε new!! Παίζει εξαιρετικά(..και τα 45άρια του πατέρα μου!) με μια ortofon 520 αλλά μετά απο διάβασμα στο forum θα ξανααναστήσω τη δική του Z1 με μια SAS βελόνα!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΙΚΑΠ JVC L-A11

Εννοείς τον ΒΕΝΙΕΡΗ μάλλον, θα τον επισκεφτώ αν και το μέτρησα το πλατώ και 63άρη θέλει.
Απαιτήσεις πολλές δεν έχω και η δισκοθήκη είναι καμιά κατοσταριά 33 στροφων συν καμια πενηνταρία παλαια 45άρια του πατέρα μου που δεν ειναι εν ζωή πια.
Ευχαριστώ πολυ.
Στις μετρήσεις που κάνεις,δώσε 1-2 εκ περισσότερο,δεν πρέπει να είναι τεντωμένος ο ιμάντας,αλλά νά'χει ανοχές
Αν τό'χεις ήδη κάνει ο.κ
Δεν θυμάμαι το όνομα του μαγαζιού,θυμάμαι ότι είχε ταμπέλα Philips

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΙΚΑΠ JVC L-A11

Kαλώς ήρθες στον κόσμο του βινυλίου!!-bye-
Ευχαριστώ.
Σαν παιδι μ αυτά μεγαλώσαμε μαζί με τα γραμόφωνα που χαμε σπιτι αλλά οι επόχές τρέξανε και μας ξεγέλασαν και τα απαξιώσαμε ολα,κάθε τι παλιό.
Και τώρα να που όχι μόνο η νοσταλγία αλλά η ανάγκη για το γλυκό γεμέτο ήχο του βινυλίου μας κάνει να επιστρέφουμε, τουλάχιστον εμένα.
ΑΣκόμα κι αν δεν καταφέρω να το αναστήσω θα αποκτήσω οπωσδήποτε ενα πικαπ μη σου πω ότι θα ψαξω να το συνδιάσω με εναν παλιο δικαναλο ενισχυτή και tuner με βελόνα!

Εννοείς τον ΒΕΝΙΕΡΗ μάλλον, θα τον επισκεφτώ .....

Ο ΒΕΝΙΕΡΗΣ στη Βερανζέρου έχει κλείσει μάλλον. Εννοεί στην ακριβώς πρώτη παράλληλο προς την Πανεπιστημίου, δηλ τον πεζόδρομο (Γλάδστωνος) στην άλλη πλευρά της στοάς Φέξη. Εν το μεταξύ στην Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) 10 είναι και το ΑΚΤΙΝΙΟΝ.

Last edited:
Τελικά βρήκα μετά απο ψάξιμο στον ΦΑΝΟ στην Σολωμού, όλοι οι άλλοι δεν είχαν ουτε για δείγμα και μου ειπαν ότι υπάρχει μεγάλη έλειψη γενικώς.

Δυστυχώς τα νέα δεν είνα καλά όσον αφορά την "ανάσταση" του πικαπ.
Λαδωθηκε μπήκε ο ιμάντας αλλά αφου ξεκίνησε- και μάλιστα ακούστηκε και όμορφα-σταμάτησε και δεν ξαναγυρνά το πλατό.Το μοτέρ είναι ΟΚ αλλά το πλατό κόλησε.Πρέπει κάτι να παίζει με το auto stop σύστημα και να κόλησε.Το θέμα είναι τώρα ότι φράκαρε κιόλας το πλατό στόν άξονα και δεν μπορώ να το βγάλω, δεν θέλω να το ζορίσω και πολύ και το σπάσω.Εν τω μεταξύ δεν έχω και πολύ χρόνο να ασχοληθώ, τρέχουν οι οικογενειακές υποχρεώσεις και το παράτησα.Πάλι στο γκαράζ το βλέπω μιας και δεν μου πάει να το διώξω.
Ισως τελικά ψάξω να βρώ κανένα εν λειτουργεία, να μην ειναι παρατημένο δλδ και να κάνω το "κέφι "μου.
Σας ευχαριστώ πάντως.

Τελικά σήμερα το πρωινό μου το αφιέρωσα στο πικαπάκι και αποζημιώθηκα!
Ελυσα ότι λυνόταν, έτριψα άξονα γιατί είχα πιάσει κατι χοντραδια, όχι οξείδωση πάντως και το κολύμπησα με λαδάκι.Λάδωσα ότι κινείται και το jvc δεν με αφησε παραπονεμένο.Η βελονίτσα του (της μαμας του ακόμα) γεμισε με μελωδία το δωμάτιο και με αφησε πολυ ικανοποιημένο.Δουλευει αψογα, μαλακά και αθόρυβα.Ολα καλά ειμαο πολύ ευχαριστημένος, ξερετε η χαρα που κανεις οταν φτιαχνεις κατι μονος σου.Υπαρχει ακομα ενα μικρο προβληματακι αλλά θα αχοληθω μ αυτο την αλλη Κυριακη και αισιοδοξω ότι θα βρω λύση.Το προβλημα ειναι οτι δεν αλάζει σε 45 στροφες, αν και η εντολή δινεται κανονικά και κινειται προς τα κατω ο οδηγός του ιμάντα, οταν ειναι φορεμένος ο ιμαντας δεν μπορει να τον αλάξει θεση.Ισως και ο ιμαντας ειναι λιγο πιο φαρδυς απο οτι πρεπει , θα δουμε.Ευχαριστώ ξανα όλους σας για την ηθικη συμπαρασταση.

οπερ σημαίνει;

Οτι, αν δεν προλαβαίνεις, δεν ξέρεις η δεν θέλεις να ασχοληθής με "επισκευές - αναπαλαιώσεις" το πάς στο ειδικό. Ένας απο αυτούς είναι ο Σάκης(east electronics) γνωστός στο forum απο τις παρουσιάσεις του. Βλέπω όμως το πάλεψες και τα κατάφερες!:worshippy: Μιά χαρά!:music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΙΚΑΠ JVC L-A11

Οτι, αν δεν προλαβαίνεις, δεν ξέρεις η δεν θέλεις να ασχοληθής με "επισκευές - αναπαλαιώσεις" το πάς στο ειδικό. Ένας απο αυτούς είναι ο Σάκης(east electronics) γνωστός στο forum απο τις παρουσιάσεις του. Βλέπω όμως το πάλεψες και τα κατάφερες!:worshippy: Μιά χαρά!:music-smiley-005:

Σ ευχαριστώ.
Ενα πράγμα που μου κάνει εντύπωση ειναι οτι το συγκεκριμένο πικαπ δεν έχει καλώδιο γείωσης.Απλά δεν υπάρχει.Δεν κάνει βέβαια κάποιο θόρυβο, βόμβο ή παράσιτα αλλά ήξερα ότι τα πικαπ έχουν γείωση και ετσι απλά έχω την απορία.

Σίγουρα ο ιμάντας δεν είναι ο σωστός
Το πιθανότερο το πάχος του,αλλά παίζει νά'ναι και πολύ σφιχτός
Για τη γείωση,μήπως υπάρχει ειδική βίδα,για να τοποθετήσεις ένα καλώδιο;

Οντως ο ιμάντας ειναι πιο φαρδύς, πάντως με το χέρι που τον κατέβασα μια χαρά τα έπαιξε τα παλιά 45άρια.
Για την γείωση δεν υπάρχει βίδα ούτε τιποτε άλλο και μάλλον την περνάει μέσω RCA.Πάντως βόμβος δεν υπάρχει ουτε για δείγμα.Η κεφαλή που φοράει επάνω είναι της μαμάς, μια Ζ1s και δεν βλέπω να χρειάζεται κι αυτή αλλαγή, ούτε και η βελονίτσα άμεσα.