πικαπ και tuner σε αυτοενισχυομενα edifier

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ

Senior Member
3 October 2006
443
ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΕΡΡΕΣ
τερτιπια του γιου ,στην αρχη ηθελε μονο τα ηχεια να ακουει απο bt τωρα μου ζητησε το παλιο πικαπ το οποιο το συνεδεσα με ενα παλιο pre amp που ειχα αλλα μαλλον τα φτυσε βγαζει πολυ βομβο,και σημερα μου σερβιρε πως θελει να ακουει και ραδιοφωνο,καμμια αποψη για μοντα ? μαλλον παω για καινουργιο pre amp και εξτρα tuner ,αν μπορει να παιξει κατι αλλο προθυμος να ακουσω σας ευχαριστω

Ποια ηχεία της Edifier είναι? Για ραδιόφωνο μπορει να χρησιμοποιήσει το Vradio στο κινητό και να στείλει τον ήχο μέσω BT. Eπίσης τσέκαρε μηπως παίζει τίποτα πρόβλημα με τα καλώδια του phono πριν αγοράσεις καινούργιο

ο βομβος μειωνεται οταν <<στριμωχνω>> το gnd καλωδιο του πικαπ στα rca του pre μιας και δεν εχει καμμια βιδα αυτος, δεν ξερω αν πρεπει να μπει καπου αλλου κατα τα αλλα λειτουργει ναι

''''αν συνδεσω σε εναν παλιο ραδιοενισχυτη τα αυτοενισχυομενα ,θα παρω ηχο?''''
ναι , απο το tape out..
για ραδιοφωνο μπορει να παιζει απο το κινητο, μεσω bt,,,, εκτος κ αν θελει ντε κ καλα tuner στα fm

Δεν παίρνεις καλύτερα αυτό; https://avclub.gr/threads/fx-audio-tube-03-echoyme-sobaro-thema.184045/
30-40 ευρώ κάνει.
αυτο θα λυσει το θεμα ηχος απο το πικαπ οκ αλλα εχω και το θεμα tuner ,οποταν μαλλον ενα ρδ/ενισχυτης και με εισοδο phono ,θαναι καλυτερη φαση ,αν βρω καναν τετοιο( ραδιοενισχυτη)

αυτο θα λυσει το θεμα ηχος απο το πικαπ οκ αλλα εχω και το θεμα tuner ,οποταν μαλλον ενα ρδ/ενισχυτης και με εισοδο phono ,θαναι καλυτερη φαση ,αν βρω καναν τετοιο( ραδιοενισχυτη)
Τότε ψάξε για κάποιον ενισχυτή με pre-out. Θα λύσει όλα τα προβλήματα σου.

• Like
Reactions: Deneb
αν συνδεσω σε εναν παλιο ραδιοενισχυτη τα αυτοενισχυομενα ,θα παρω ηχο?
Να έχεις υπόψιν σου ότι ο ραδιοενισχυτής που δείχνεις είναι σχεδόν 40ετίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν τον έχεις να καθεται τότε αξίζει να τον δοκιμάσεις αλλά αν σκέφτεσαι να τον αγοράσεις δεν ξέρω αν αξίζει το ρίσκο. Νομίζω το fx-audio που σου πρότεινε ο Κώστας είναι πολύ καλύτερη επιλογή και "τιμολογιακά καθεται μια χαρα" για τα συγκεκριμενα edifier. Όσο για το ραδιόφωνο, αν το συστημα ειναι στημένο σε κανα περιεργο δωμάτιο χωρίς καλή λήψη και χωρις εξωτερική κεραία τότε ξανασκέψου και την επιλογή να ακούς μέσω καποιας online εφαρμογής. Το vradio που σου ανεφερα πιο πριν αν δεν κάνω λάθος το εχει φτιάξει κάποιο μέλος απο δω μέσα και είναι πολύ τίμιο! Οπότε με ενα 40άρι € στο σύνολο έχεις ξεμπερδέψεις.

παντως , αν το ηδη υπαρχον phono stage, δεν δουλευει καλα, υπαρχουν κ φτηνες λυσεις οπως αυτη, που μπορει κ να βαζει κ ακουστικα, κ να ριχνει τα βινυλια στο pc, για να μπαινει στο πνευμα ο νεαρος-με τα φθηνα, μια κ οι νεοι αλλαζουν ευκολα γνωμη κ γουστα, σε σχεση με μας τους γερους-κ αργοτερα εχει ο θεος για ακριβα
ΚΑΡΤΑ Behringer UFO202

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Να έχεις υπόψιν σου ότι ο ραδιοενισχυτής που δείχνεις είναι σχεδόν 40ετίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν τον έχεις να καθεται τότε αξίζει να τον δοκιμάσεις αλλά αν σκέφτεσαι να τον αγοράσεις δεν ξέρω αν αξίζει το ρίσκο. Νομίζω το fx-audio που σου πρότεινε ο Κώστας είναι πολύ καλύτερη επιλογή και "τιμολογιακά καθεται μια χαρα" για τα συγκεκριμενα edifier. ....
Παίρνει πικάπ το FX-audio?

• Like
παντως , αν το ηδη υπαρχον phono stage, δεν δουλευει καλα, υπαρχουν κ φτηνες λυσεις οπως αυτη, που μπορει κ να βαζει κ ακουστικα, κ να ριχνει τα βινυλια στο pc, για να μπαινει στο πνευμα ο νεαρος-με τα φθηνα, μια κ οι νεοι αλλαζουν ευκολα γνωμη κ γουστα, σε σχεση με μας τους γερους-κ αργοτερα εχει ο θεος για ακριβα
ΚΑΡΤΑ Behringer UFO202
Έχει και RCA line out, το βάζει και στα ηχεία απ' ευθείας

• Like
Και κάνεις το σταυρό σου να σου βγει καλό.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πρέπει να έχεις τουλάχιστον 2 συσκευές,που η μία θα είναι ράδιο.
Μπορείς να πάρεις και το arylic bp50 και να έχει ράδιο από ίντερνετ που θα στέλνει ήχο στο arylic μέσω bt.

Το arylic το έχω ,αλλά δεν στο συνιστώ ανεπιφύλακτα,γιατί κάτι ψιλοκολπα μου κάνει , ΑΛΛΆ μπορεί να φταίω εγώ !