πικαπ και tuner σε αυτοενισχυομενα edifier

Δε γνωρίζω ποιό πικ-άπ έχετε, υποθέτω ότι είναι κάποιο entry level και ότι χρειάζεται κάποιος καλός, αλλά πολύ οικονομικός προενισχυτής Phono.
Αυτός είναι ένας μόνο σε αυτή την κατηγορία:
iFi ZEN Air Phono (στα 100 ευρώ περίπου). Καλός και αξιόπιστος.
Το Phono της Behringer που αναφέρθηκε πιο πάνω που είναι κι' αυτό αξιόπιστο και πολύ οικονομικό δεν σας κάνει, διότι για να λειτουργεί πρέπει να είναι ταυτόχρονα συνδεμένο και με υπολογιστή. (Το έχουμε ξανασυναντήσει αυτό το πρόβλημα). Δε νομίζω να θέλετε κάτι τέτοιο.

Ραδιόφωνο χωριστό κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ χρειάζεται. Συμφωνώ με τους φίλους που έγραψαν (και εδώ επίσης)
ότι για ραδιόφωνο μπορει να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Vradio από το κινητό και να συνδέεται ασύρματα μέσω Bluetooth με τα Edifier. Η εφαρμογή VRadio είναι εξαιρετική. Περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και χιλιάδες σταθμούς από όλες τις χώρες.
Αν παρόλα αυτά θέλει οπωσδήποτε να συνδέσει πάνω στα Edifier χωριστό ραδιόφωνο, ή γνώμη μου είναι να πάρετε ένα φορητό ραδιοφωνικό δέκτη πολλών συχνοτήτων με μεγάλες δυνατότητες λήψης και στερεοφωνική έξοδο από την οπόία θα τον συνδέσετε με τα Edifier στη δεύτερη είσοδο τους. Όπως αυτόν:
Tecsun PL-368 (στα 100 ευρώ περίπου). Εδώ βρίσκουμε και τα χαρακτηριστικά του.

Η λύση αυτή είναι πολύ προτιμότερη, παρά να ψάχνετε για παλιό ή μεταχειρισμένο ραδιοενισχυτή ή Tuner. Εξάλλου ένας τέτοιος δέκτης είναι πολύ χρήσιμος και από μόνος του. Επιπλέον δε χρειάζεται και χωριστή εγκατάσταση ή τοποθέτηση κεραίας FM, όπως με ένα ραδιοενισχυτή ή Tuner.
Και αν τυχόν έχετε κάποιο παλιό ραδιοενισχυτή, όπως αυτόν που φαίνεται πιο πάνω σε φωτογραφία και λειτουργεί ακόμα, κρατήστε τον για κανένα δεύτερο ή τρίτο φθηνό συστηματάκι.

• Like
Reactions: Deneb
To πικαπ ειναι ενα παλιο σανυο φωτο,το οποιο δουλευει αψογα,ο προενισχυτης που τον συνδεω MM ειναι λειτουργικος και το θεμα ειναι οτι το καλωδιο GND του πικακπ δεν μπορω να το συνδεσω σε καμμια βιδα ξερω γω του pre γιατι δεν εχει ειναι φιξ και το στριμωχνω σε βυσμα rca που κουμπωνει σαυτο αλλα βγαζει βομβο( πολυ λιγοτερο βεβαια απο οτι χωρις να το βαλω καθολου αλλα εχει) η λυση του VRADIO ειναι ιδανικη οποτε αν λυσω και το προβλημα βομβος ειμαστε καλα,ευχαριστω για τις αποψεις σας.

Attachments

• sanyo-tp-625-need-advice-for-170-cad-is-this-a-good-pickup-v0-ll7jejgm3zwa1.webp
    sanyo-tp-625-need-advice-for-170-cad-is-this-a-good-pickup-v0-ll7jejgm3zwa1.webp
    47.7 KB · Views: 11
To πικαπ ειναι ενα παλιο σανυο φωτο,το οποιο δουλευει αψογα,ο προενισχυτης που τον συνδεω MM ειναι λειτουργικος και το θεμα ειναι οτι το καλωδιο GND του πικακπ δεν μπορω να το συνδεσω σε καμμια βιδα ξερω γω του pre γιατι δεν εχει ειναι φιξ και το στριμωχνω σε βυσμα rca που κουμπωνει σαυτο αλλα βγαζει βομβο( πολυ λιγοτερο βεβαια απο οτι χωρις να το βαλω καθολου αλλα εχει) η λυση του VRADIO ειναι ιδανικη οποτε αν λυσω και το προβλημα βομβος ειμαστε καλα,ευχαριστω για τις αποψεις σας.
η κεφαλή που βλέπω στο πικάπ (ΑΤ 3600L) είναι πολύ "ήσυχη" σε θέμα θορύβου.

κάνε μία προέκταση στην γείωση (του πικάπ) , πάρε ένα φτηνό σούκο, βγάλε τις επαφές του ρεύματος (φάση & ουδέτερο), σύνδεσε την προέκταση στην γείωση του σούκο και βάλτο σε μια ελεύθερη πρίζα.
έτσι θα γειώσεις τον βραχίονα κατευθείαν στο δίκτυο που είναι η καλύτερη λύση ;)

μπορείς να το ρίξεις και σε πολύπριζο αρκεί να είναι 3πολικό (με γείωση δλδ)

επίσης κάνε έναν έλεγχο στα καλώδια των πινς της κεφαλής.. οι ΑΤ πάνε λίγο ανάποδα και υπάρχει περίπτωση το - κάποιου καναλιού να το έχεις ρίξει στο + του άλλου

Σήμερα συνέδεσα όλα μου τα μηχανήματα πάνω στο arylic,που σου είχα αναφέρει σε προηγούμενο ποστ και διαβεβαιώνω πλέον ότι όλα παίζουν άψογα.
Το πικάπ έχει MC κεφαλή και έπαιξε κανονικά.
Σαφώς με λιγότερη ένταση από τις line εισόδους αλλά μια χαρά ακούς.
Ριχτου μια ματιά.
Το παραγγέλνεις κατά ευθείαν από αυτούς χωρις φόρους και μεταφορικά.
Πολυεργαλειο!
Και από Ελλάδα στην ίδια τιμή

επανερχομαι..μιας και επεσε στα χερια μου ενας παλιος SANSUI A2000 με εισοδο εκτος των αλλων και phono( Oι απαιτησεις ειναι μικρες οποταν ακυρωνω το preamp )
τωρα ερωτησις μιας και διαβαζω για καψιματα ηχειων κτλ κτλ, στον SANSUI θα συνδεσω τα αυτοενισχυομενα edifier απο εξοδο TAPE rec out σε εισοδο aux των edifier με rca ,σωστα τα λεω η όχι , τα φωτα σας
παραθετω φωτο του ενισχυτη + ξανα του edifier

Attachments

• sansui.jpg
    sansui.jpg
    290.1 KB · Views: 12
  • Edifier-R1855DB1.jpg
    Edifier-R1855DB1.jpg
    211.2 KB · Views: 14
Θα δουλέψει!

ΑΛΛΆ.....
Νομίζω οτι οι ενισχυτές όταν παίζουν χωρίς κανένα φορτίο στις εξόδους των ηχείων ,έχουν θέμα και μάλιστα μεγάλο.
Πριν λοιπόν αρχίσεις να τον δουλεύεις,άσε να σου απαντήσουν φίλοι που ξέρουν καλύτερα από μένα.
Αν θυμάμαι καλά, κάποιος φίλος είχε προτείνει να μπαίνουν αντιστάσεις στις εξόδους των ηχείων,για να μην καεί ο ενισχυτής.

Last edited:
Θα δουλέψει!

ΑΛΛΆ.....
Νομίζω οτι οι ενισχυτές όταν παίζουν χωρίς κανένα φορτίο στις εξόδους των ηχείων ,έχουν θέμα και μάλιστα μεγάλο.
Πριν λοιπόν αρχίσεις να τον δουλεύεις,άσε να σου απαντήσουν φίλοι που ξέρουν καλύτερα από μένα.
Αν θυμάμαι καλά, κάποιος φίλος είχε προτείνει να μπαίνουν αντιστάσεις στις εξόδους των ηχείων,για να μην καεί ο ενισχυτής.
ωχ

Θα δουλέψει!

ΑΛΛΆ.....
Ή να βάλει ένα βύσμα στην έξοδο ακουστικών για να ενεργοποιηθεί αυτή η έξοδος.

Ή να βάλει ένα βύσμα στην έξοδο ακουστικών για να ενεργοποιηθεί αυτή η έξοδος.
Νομίζω ότι και εκεί πρέπει να υπάρχει μια αντίσταση,ώστε να μην καεί αυτή η έξοδος και ΠΙΘΑΝΏΣ να συμπαρασύρει και κάτι άλλο.
Ίσως να κάνει δουλειά και η θέση του volume στο μηδέν, αλλά νομίζω ότι η πιο ασφαλής επιλογή είναι να βάλει δύο αντιστάσεις στις εξόδους των ηχείων.

Νομίζω ότι και εκεί πρέπει να υπάρχει μια αντίσταση,ώστε να μην καεί αυτή η έξοδος και ΠΙΘΑΝΏΣ να συμπαρασύρει και κάτι άλλο.
Ίσως να κάνει δουλειά και η θέση του volume στο μηδέν, αλλά νομίζω ότι η πιο ασφαλής επιλογή είναι να βάλει δύο αντιστάσεις στις εξόδους των ηχείων.
Τότε ας πούμε πάρει ένα φτηνό ζευγάρι ακουστικά, του 10ευρου ξέρω γω, από τον Κωτσόβολο και να το έχει μόνιμα βυσματωμενο. Αν έχει και το volume στο μηδέν τί θα συμβεί;

• Like
Reactions: #@george@#
Θα δουλέψει!

ΑΛΛΆ.....
Είσαστε σίγουροι; Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω ξανακούσει. Μπορεί να βρεί κανείς, αν ισχύει και πως τεκμηριώνεται;