Πικάπ μέχρι ~ 1.500 Ευρω

Απάντηση: Re: Πικάπ μέχρι ~ 1.500 Ευρω

Το χαμηλο με ενδιαφερει να ειναι βαθυ αλλα σφικτο.

Οι ψηλές καλό θα ηταν να γλυκανουν / να κοβονται λίγο (τα ηχεια ειναι πολυ αναλυτικά).

Μην παίρνεις και τοις μετρητοίς βέβαια την γνώμη μου,πικαπ και βραχίονας είναι εντελώς εισαγωγικά,το phono για MC κεφαλές (παρ' όλα αυτά παίζω με ΜΙ),κλπ..
Πάρε και κατάλαβε.
Κάποιος που θα την έχει ακούσει σε καλύτερο ή παραπλήσιο με αυτό που κατέληξες θα στα πει καλύτερα.

Τα rega τα έχεις απορρίψει εντελώς;
Όσο έχω ακούσει ο ήχος τους με έπεισε πολύ γρήγορα ... σε αντίθεση με άλλα!

Δεν υπάρχει αντιπροσωπεία rega στην Ελλάδα, άρα δεν μπορεί να ακούσει κάποιο, εκτός αν πάει σε κάποιoν χομπίστα-κάτοχο rega.

Το Concept το απερριψα λόγω εμφανισης (και τιμής).

Τωρα, για το θεμα της αποστασης, θεωρω καλό να πάρω γνωμες και απο χρηστες.

ΜΟΝΟΝ αφου δοκιμασεις και συμβουλευτεις τον πωλητη του φονο,ισως βοηθησει να παρεις και το φονο κοντα στο πικαπ ωστε να εχεις κοντο καλωδιο,και να δοκιμασεις μακρυ ιντερκονεκτ μεταξυ φονο και ενισχυτη.

Last edited:
Αυτή τη στιγμή έχω συνδεδεμένο το macmini στον ενισχυτή με καλώδιο minijack to RCA 7 μέτρων. Λειτουργεί άψογα. Η έξοδος ακουστικών του macmini είναι 1.4mV με αντίσταση 10Ω. Προφανώς δεν είναι ιδανική λύση, αλλά είναι εφικτή.

Boηθα πολυ η χαμηλη αντισταση εξοδου

Απάντηση: Re: Πικάπ μέχρι ~ 1.500 Ευρω

Είμαι υποχρεωμένος να προτείνω το καλύτερο στα λεφτά που διαθέτει... εγώ ξέρεις δεν τα πάω καλά με τα clearaudio και τα projectάκια...

Αν θέλει να ακούσει rock από βινύλιο... δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από Garrard/Lenco... τελεία και παύλα.

Τα Garrard πωλούνται έτοιμα refurbished, και πλίνθοι υπάρχουν έτοιμοι... δεν είναι ούτε μοντίφες ούτε τίποτα... (δεν του είπα για Lenco...).

Συμφωνώ μαζί σου,διαθέτει καλό ποσό ο φίλος για πικάπ.

Re: Απάντηση: Re: Πικάπ μέχρι ~ 1.500 Ευρω

Συμφωνω,και παρ'ολον οτι ο Κωστας Ζαγγογιαννης εχει επισης δικαιο,εν τουτοις δεν θα ηταν καθολου κακη ιδεα ο φιλος μας να ξεκινησει με ενα τετοιο πικαπ και ταυτοχρονα να τελειωνει μια και καλη,εφ'οσον διαθετει ενα σεβαστο ποσον που του επιτρεπει να σκεφτει ενα τετοιο πικαπ.

Ενα Garrard η ενα Lenco ομως θελουν και υπομονη μεχρι να τελειωσουν σωστα.

Re: Απάντηση: Re: Πικάπ μέχρι ~ 1.500 Ευρω

Ναι, αλλά τα πικάπ αυτά θέλουν δουλειά, το ξαναλέω. Τα "έτοιμα" που προσφέρονται στο ebay ανακαινισμένα με καινούριο πλινθ ξεφεύγουν αρκετά στην τιμή. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σε προσφορά από Aγγλία για 2000 λίρες, χωρίς βραχίονα και με άλλες 200 λίρες έξοδα αποστολής.

Ευχαριστω για την ενασχόληση αλλά, όπως ειπα, καταλήγω μαλλον στο 2Xperience.

Θελω κατι ''ετοιμο'' + να μου κανει κλικ στο ματι.

Αν με κερδίσει τόσο το βινύλιο, το ψάχνω μετα.

Οποτε αυτό που με καιει περισσότερο τωρα ειναι η επιλογή κεφαλής και interconnect.

Για το phono, λεω να παρω για αρχη ενα Phono Box S της Pro-Ject και μετα βλεπουμε (πχ για του Salas).

Για το phono, λεω να παρω για αρχη ενα Phono Box S της Pro-Ject και μετα βλεπουμε (πχ για του Salas).

Σε τετοια περιπτωση θα ελεγα να μεινεις και με το debut και μετα βλεπεις ισως λυση πακετο.

Σε τετοια περιπτωση θα ελεγα να μεινεις και με το debut και μετα βλεπεις ισως λυση πακετο.
Θες να γινεις πιο συγκεκριμένος;

Εννοεις ότι το συγκεκριμενο Phono ειναι σε τόσο χαλια που θα ''σκοτωσει'' το 2Xperience και θα το κανει να παίζει όπως το Debut;

Αν ναι, μπορεις να προτεινεις ένα αλλο phono;

Θες να γινεις πιο συγκεκριμένος;

Εννοεις ότι το συγκεκριμενο Phono ειναι σε τόσο χαλια που θα ''σκοτωσει'' το 2Xperience και θα το κανει να παίζει όπως το Debut;

Αν ναι, μπορεις να προτεινεις ένα αλλο phono;

γιατι δεν δοκιμάζεις αυτό το phono αλλά και το 2Xperience στο σύστημά σου να βγάλεις συμπέρασμα?

Ο ήχος του πικάπ δεν είναι αποτελεσμα μόνο του phono ή της κεφαλής. Όλα τα μέρη του vinyl rig συμμετέχουν στο τελικό αποτέλεσμα.

γιατι δεν δοκιμάζεις αυτό το phono αλλά και το 2Xperience στο σύστημά σου να βγάλεις συμπέρασμα?
Γιατι (μαλλον) θα πρεπει να αγορασω πρωτα....

Οχι δεν λεω οτι ειναι χαλια,απλα ειναι στα μετρα του πικαπ και θα συνεργαστει μαζι του μια χαρα.Δωσε λιγη σημασια σε μια καλη κεφαλη και θα εισαι οκ.
Ενα καλυτερο φονο ναι,ισως "εκτοπισει" το πικαπ και το αντιστροφο.
Γι'αυτο ειπα και για μια μελλοντικη λυση πακετο.Για να δεις τι κανει ενα καλυτερο πικαπ,πρεπει το φονο να ειναι και σε θεση να αναδειξει την ανωτεροτητα του πικαπ.

Last edited:
Κοιταξτε, οπως ειπα νομίζω, η αλλαγη του Debut έχει να κανει και με αισθητικούς λόγους.

Θελω δλδ να βλέπω ενα ομορφο μηχανακι και να γεμίζει το ματι μου.

Οπότε λες ότι το εν λόγω phono θα παίξει μια χαρα με το Debut, αυτό μου φαινεται λογικό.

Με το 2xprerience λες οτι θα ειναι λίγο;

Καμία σκέψη για 4m interconnect;

Κοιταξτε, οπως ειπα νομίζω, η αλλαγη του Debut έχει να κανει και με αισθητικούς λόγους.

Θελω δλδ να βλέπω ενα ομορφο μηχανακι και να γεμίζει το ματι μου.

Μια φιλική σύσταση.
Το θέμα είναι να ικανοποιείς πρώτιστα και πάνω απ' όλα τα αυτιά σου και μετά τα μάτια σου γιατί μ' αυτά ακούς τη μουσική κι όχι με τα μάτια ή την τσέπη.

Εσυ αγαπητε δεν τα πας καλα με τα projeκτακια και τα clearaudio αλλα ευτυχως υπαρχουν πολλοι που τα πανε καλα. Αυτα τα τελεια και παυλα στο hi-fi ποτε δεν τα καταλαβα. Πως ειναι δυνατον να εισαι τοσο απολυτος σε κατι χωρις να εχεις ακουσει σε ιδες συνθηκες οτι κυκλοφορει εκει εξω!!! Εγω εχω ακουσει ροκ και σε clearaudio και σε amazon και σε thorens και σε rega και σε ενα σκασμο πικαπ αλλα ποτε δεν ειπα τελεια και παυλα. Αν θελεις ομως ελα μια απο το σπιτι μου να ακουσεις ροκ απο ενα ταπεινο clearaudio και τα ξαναλεμε...

Να με συγχωρείς αγαπητέ...

Πρώτον επειδή τα πουλάς (Clearaudio/Project/Amazon), κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν θα έπρεπε να τοποθετηθείς...

Δεύτερον το bass slam από idler δεν το φτάνει κανένα πλήν των εξωτικών μοντέλων της Clearaudio, οπότε μην επιμένεις... έχω ακούσει αρκετά πίστεψε με και τα Clearaudio δεν με ενθουσίασαν ποτέ... , όχι ότι είναι άσχημα, ο λόγος είναι επειδή είμαι συνειδητοποιημένος ακροατής και χαιφιντελίστας, και έχω συγκεκριμένα γούστα... στην τοποθέτηση μου είπα ΕΓΩ δεν τα πάω καλά με τα δύο αυτά πικάπ... δεν θα τοποθετηθώ για τα Project σε σχέση με Garrard/Lenco... είναι αστεία η σύγκριση...

Το παιδί διαθέτει 1500 ευρώ... ο συνδυασμός Salas Phono και Garrard 401 me 12" jelco... (που θα του πάει κοντά στα 2000) είναι σε κατηγορία Clearaudio των 10.000 ευρώ...

Αν αυτά δεν τα ξέρεις ψάξε τα λίγο...

Τώρα για το σύστημα σου, πολύ θα ήθελα να το ακούσω, αλλά είναι πολύ διαφορετικά τα μέτρα και τα σταθμά... έχεις ακριβά και πολύ καλά πράγματα... ένα λέω και συμφωνώ με τον Πανίκο (AUDIOLYTIC)... πως να σου έφερνα το Lenco να ακούσουμε στο σύστημα σου που είναι 50 κιλά και θέλει και αντλία αέρα να παίξει ο ένας βραχίωνας...

Φιλικά και ας ήμουν σκληρός στο πρώτο σκέλος...-bye-

Last edited:
Με το 2xprerience λες οτι θα ειναι λίγο;

Καμία σκέψη για 4m interconnect;

Oσο βελτιωνεις το πικαπ τοσο πιο "λιγο" θα ειναι ενα σταθερο φονο.

Ακομη περισοτερο αν βελτιωνεις και την κεφαλη.

Να στο πω διαφορετικα για να "τεκμηριωσω" την γνωμη μου για λυση πακετο.Αν π.χ θελεις να κρινεις πικαπ,χρειαζεσαι ενα αψογο φονο,οπως π.χ αν θελεις να κρινεις φονο χρειαζεσαι ενα αψογο πικαπ.

Αν τα 4μ ιντερκοννεκτ αφορουν απο φονο σε ενισχυτη θα ελεγα ενα καλα θωρακισμενο και λαβε υπ'οψιν και τις δυνατοτητες του φονο που θα παρεις αν μπορει να δουλεψει καλα με μακρυ ιντερκοννεκτ.Δεν ειναι τοσο η ιδια η αντισταση του καλωδιου αλλα η αντισταση εξοδου του φονο.
Αν αφορουν το πικαπ προς το φονο ειναι πολυ μακρυ οπως ελεχθη απο πολλους πιο πανω.

Μια φιλική σύσταση.
Το θέμα είναι να ικανοποιείς πρώτιστα και πάνω απ' όλα τα αυτιά σου και μετά τα μάτια σου γιατί μ' αυτά ακούς τη μουσική κι όχι με τα μάτια ή την τσέπη.
Λες να μη ξερω οτι με αυτια και οχι τα ματια ακους μουσική; :p

Προφανως, αυτό που λεω είναι ότι με ενδιαφερει πολύ το αισθητικό κομμάτι.

Θα προτιμουσα δλδ κατι πολυ πιο ομορφο κι ας παιζει (οχι πολύ) χειρότερα από ενα άσχημο (κι ας το πλήρωνα και (λίγο) παραπάνω)).

Ειναι συνειδητη επιλογη.

Αν τα 4μ ιντερκοννεκτ αφορουν απο φονο σε ενισχυτη θα ελεγα ενα καλα θωρακισμενο και λαβε υπ'οψιν και τις δυνατοτητες του φονο που θα παρεις αν μπορει να δουλεψει καλα με μακρυ ιντερκοννεκτ.Δεν ειναι τοσο η ιδια η αντισταση του καλωδιου αλλα η αντισταση εξοδου του φονο.
Αν αφορουν το πικαπ προς το φονο ειναι πολυ μακρυ οπως ελεχθη απο πολλους πιο πανω.
Τα 4 m ειναι για line.

Εχεις καποια συγκεκριμενη πρόταση;