Πικάπ - Τι χρειάζομαι

Ούτε από εξωτερικό; Θα μπορούσατε, έστω και μεταχειρισμένο, να μου προτείνετε κάποιο; Επειδή πολύ φοβάμαι ότι δε θα κάνω σωστή επιλογή.

Να´στε καλά.

Από εξωτερικό υπάρχουν άπειρες επιλογές, το θέμα είναι τα μεταφορικά που συνήθως τσιμπάνε γιατί τα πικάπ είναι γενικά βαριές συσκευές. Άσε που μπορεί εύκολα να χαλάσει στο δρόμο αν δεν είναι σωστά συσκευασμένο. Για αυτό σου προτείνω να κοιτάξεις στο ricardo, γιατί είναι από Ελλάδα και μπορείς να το εξετάσεις πριν το αγοράσεις, να βεβαιωθείς ότι δουλεύει.

Έχω κάνει αγορές πολλές φορές από εξωτερικό. Απ'όσο γνωρίζω μάλιστα, π.χ. το Amazon έχει φανταστικό After Sale Support και χωρίς πολλά πολλά, αν υπάρξει πρόβλημα, δέχεται επιστροφές.
Οπότε, λέω να πάρω το ρίσκο και να ψάξω εξωτερικό, αφού ούτως ή άλλως και να βρω μεταχειρισμένο εδώ δε θα έχω τη δυνατότητα να εξετάσω αν όντως λειτουργεί διότι μένω σε σχετικά απομακρυσμένη περιοχή και δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης.
Φυσικά, μιλάμε για αγορά εντός ευρωπαϊκών συνόρων, οπότε δασμοί κ.λπ. δεν υπάρχουν. Άντε να πάνε τα μεταφορικά ένα 10ρικο. Αν βγουν παραπάνω, κάποια εναλλακτική θα βρω.

Εσείς λοιπόν, με αυτά τα χρήματα και με δεδομένη την αγορά από εξωτερικό, τι θα επιλέγατε;

Και πάλι ευχαριστώ.

Φυσικά εσείς θα μου πείτε, απλά σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι οτι "ο,τι πληρώνεις, παίρνεις"; Επίσης, έχω διαβάσει ότι υπάρχει κίνδυνος ανάλογα τη βελόνα να καταστρέψει σιγά-σιγά τα βινύλια. Φυσικά κάτι τέτοιο θέλω να αποφευχθεί.

Δε ξέρω, απλά τα 15 μου φαίνονται σχετικά λίγα και το φοβάμαι, αν και η Technics πρέπει να είναι απο τις καλές μάρκες του χώρου.

Τελικά ίσως να βρήκα τον ένοχο.
Δε ξέρω όμως πώς λέγεται αυτό το πραγματάκι. Ηλεκτρονική λυχνία κενού;
Ήταν πάντως πάνω στη πλακέτα που υπάρχει το On/Off. Καλύπτεται, όπως φαίνεται από δύο πόλους και στη μέση έχει ένα τζαμάκι που από τη μία πλευρά είναι σπασμένο. Δυστυχώς το σπάσιμο, δε κατάφερα να το βγάλω να φαίνεται.

Φωτογραφίες: 1, 2

Last edited:
Απάντηση: Re: Πικάπ - Τι χρειάζομαι

Τελικά ίσως να βρήκα τον ένοχο.
Δε ξέρω όμως πώς λέγεται αυτό το πραγματάκι. Ηλεκτρονική λυχνία κενού;
Ήταν πάντως πάνω στη πλακέτα που υπάρχει το On/Off. Καλύπτεται, όπως φαίνεται από δύο πόλους και στη μέση έχει ένα τζαμάκι που από τη μία πλευρά είναι σπασμένο. Δυστυχώς το σπάσιμο, δε κατάφερα να το βγάλω να φαίνεται.

Φωτογραφίες: 1, 2

Ασφάλεια είναι αυτό.Δεν έχεις κάποια άλλη να την αντικαταστήσεις να δεις;

Μόνο διάβασε πόσα Α είναι για να βάλεις μια ίδια.

Θα πάω αύριο από ένα μαγαζί ηλεκτρονικών να πάρω μία. Ελπίζω να λειτουργήσει. Μακάρι δηλαδή γιατί αν λειτουργήσει θα είμαι πολύ τυχερός διότι το βρήκα εντελώς τυχαία.

Θα πάω αύριο από ένα μαγαζί ηλεκτρονικών να πάρω μία. Ελπίζω να λειτουργήσει. Μακάρι δηλαδή γιατί αν λειτουργήσει θα είμαι πολύ τυχερός διότι το βρήκα εντελώς τυχαία.

:a0210:
Καλή τύχη λοιπόν!

Τελικά ναι, έφταιγε η ασφάλεια. Όμως, βάζοντας την, ανάβουν τα λαμπάκια κανονικά αλλά μετά από ένα δευτερόλεπτο, τσουφ, σκάει. Κάπου βραχυκυκλώνει.

Τελικά ναι, έφταιγε η ασφάλεια. Όμως, βάζοντας την, ανάβουν τα λαμπάκια κανονικά αλλά μετά από ένα δευτερόλεπτο, τσουφ, σκάει. Κάπου βραχυκυκλώνει.

Η βραχυκυκλώνει η κάτι ζορίζεται.
Αν γυρίσεις με το χέρι την τροχαλία που είναι ο ιμάντας,γυρίζει το πλατό;

Re: Απάντηση: Re: Πικάπ - Τι χρειάζομαι

Ναι αμέ. Οπτικά πάντως, δε φαίνεται κάτι. Βέβαια, δεν έχω ανοίξει να δω την υπόλοιπη πλακέτα μήπως έχει σκάσει κάτι, λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά απ'όσο μπορώ να διακρίνω, όλα εξωτερικά φαίνονται μια χαρά. Κάτι μου λέει ότι φταίει στη πλακέτα με το On/Off.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πικάπ - Τι χρειάζομαι

Ναι αμέ. Οπτικά πάντως, δε φαίνεται κάτι. Βέβαια, δεν έχω ανοίξει να δω την υπόλοιπη πλακέτα μήπως έχει σκάσει κάτι, λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά απ'όσο μπορώ να διακρίνω, όλα εξωτερικά φαίνονται μια χαρά. Κάτι μου λέει ότι φταίει στη πλακέτα με το On/Off.

Καλό θα ήταν να το ανοίξεις και να το πάρεις κοντά-κοντά για τίποτα ύποπτο.
Μόνο έτσι θα σιγουρευτείς και θα εξαντλήσεις όλες τις πιθανότητες.

Κι όταν το ανοίξεις βάλε φώτος,υπάρχει κόσμος που το μάτι του κόβει εδώ μέσα,ότι δουν θα σου το πουν.

Ο οποίος αποκλείεται να πάρει λιγότερα από 20 και αν προσθέσουμε και τη βελόνα που θα χρειαστώ, καλύτερα να πάω για άλλο απο τώρα. Θέλω να εξαντλήσω εξαρχής κάθε περίπτωση να το φτιάξω μόνος και μετά βλέπω.

Re: Απάντηση: Πικάπ - Τι χρειάζομαι

Κι όταν το ανοίξεις βάλε φώτος,υπάρχει κόσμος που το μάτι του κόβει εδώ μέσα,ότι δουν θα σου το πουν.

Έγινε. =)

Θέλει μάστορα τελικά.

+1
Μετά από τόσο καιρό αυτό είναι το σωστό.
Αλλά καλό είναι να το ψάξει και λίγο μόνος του,έστω και για εκπαιδευτικούς λόγους.