Πικαπ tuner

nbullamatsis

Supreme Member
11 February 2007
4,664
πειραιας
Aγοράζω ενα πικάπ, της project, μετα απο 20 χρονια και πειραματιζομαι...
αγοραζω phono, καλωδια της XLO με γειωση ξερετε αυτο με τα κροκοδειλακια, μου θυμησε το πανεπι...
Με το που πλησιάζω που λέτε το δίσκο, γινεται τις πουτανής, σα να εχουν φαει φασόλια τα ηχεία και κλάνουν κατα ριπάς, με το που το βγαζεις τον δίσκο λες ρε μπας και μου ξυλώθηκε το παντελόνι??? (εχω χαμηλα το εργαλλλείο)
Ενταξει λες η γείωση είναι, ξαναβάζω το κροκοδειλάκι του πικάπ και το πιάνω καλύτερα, βγάζω το γη του phono και τη βάζω στον ενισχυτή που εχει μπόλικα κιλά σίδερο....τα ίδια και καλύτερα μπορώ να πώ
τα φασόλια εγιναν γιγαντες τωρα.
Ε το μπουρδελο λέω τώρα βγαζω το κροκόδειλο απο το σασί του ενισχυτη και ετσι οπως το κρατώ στο χέρι.....
ναι κύριοι ναι είναι γεγονός πιανει ράδιο...ακουω για το ομπάμα με μιξαρισμο από λαικο ασμα.
Δε παιζει τρτοιο πραμα λέω, ο πρό μου δεν εχει αλλη πηγη γιατι οπως σας ειπα πειραματίζομαι, γυρνάω το σελεκτορ του, σταματάει το άσμα, ξαναγυρνάω στο πικαπ τον προ, νατο ξανα χωρις ομπαμα.
Αν το σηκώσεις και ψηλά, μιλάμε για πίστευτη λήψη, μακραν καλύτερη από του rotel που εχω για ράδιο.
Με το που το γειώνω σταματα.

Λοιπον εκφραζομαι σε αυτη τη κατηγορία γιατί θελω να με βοηθήσετε να φτιαξω tuner, δε γίνεται να παιζουμε ενα μονο σταθμό.

Υ.Γ. εβγαλα απο τη μπρίζα οτι tuner εχω κοντα, tv, rotel, video, κτλ.
λετε να ζουμε με ακτινοβολία????

Βασικά πιάνεις μεσαία τα οποία ακούς επειδή κάνει φώραση ο προ.
Αν τα συνδέσεις όλα κανονικά γιατί σου βγάζει τόσο θόρυβο?
Τι phono είναι? Τα καλώδια της xlo έχουν καλή θωράκιση ?έχεις παίξει με τις χωρητικότητες στην είσοδο του προ?
Και τέλος σε ενοχλεί αν μαζί με τι μουσική που θες εσύ ακούς και κάποια άλλη μαζί με κανα κιλό θόρυβο?

ειναι τα βουντου που μου εκανε το κουμπαρακι μου απο τη κρητη, τη να τον κανω καθαριζει τα αυτια του καθε εξαμηνο και τα ακουει διπλά.
το phono ειναι του τσακιριδη με τις λαμπες και εχει 47κΩ εξοδο, ο προ εχει 4,7
αλλαξαμε την αντισταση στο Vol του προ απο 5κ σε 10κ και ηρθαν λίγο οι χαμηλες, αλλα...τωρα πάμε για πυκνωτάκια.
στο προ ή στο phono?
οταν ειναι γειωμένο δεν παιζει ραδιο, κρίμα
παιζει σχετικά μέτρια, ειναι λίγο επιθετικό και δεν εχει ένταση κατω απο 80κυκλους.

Κι εγώ είχα πρόβλημα κάποτε, έπιανα δεύτερο πρόγραμμα. Η κατάσταση βελτιώθηκε χρησιμοποιώντας θωρακισμένο καλώδιο από το πικάπ στον ενισχυτή. Λύθηκε όταν άλλαξε η κεφαλή.

Εγώ με το phono του Τσακιρίδη έπιανα το τουκ-του-τουτου-τουκ πριν να μου έρθει sms στο κινητό. Σε δύο διαφορετικά πικάπ. Σε διαφορετικά σπίτια σε διαφορετικούς ενισχυτές κ.ο.κ. Ήταν πάντοτε πολύ ευαίσθητο και στις γειώσεις του. Μια το γείωνα στον ενισχυτή… μια εδώ και μια εκεί.
Ρώτησα και εάν άλλο φίλο με το ίδιο Phono, και δεν είχε ποτέ αντίστοιχα προβλήματα…

τη παρεξηγηση τη δημιουργησα εγω παιδια που ελεγα τον προενισχυτη προ και τον προενισχυτη του πικαπ phono.
προφανως ο φιλος μας ο kontr του πικαπ εννοούσε.

αλλα δε με βοηθάτε με το tuner και τη διατροφή των ηχείων.... που μολις μάθαμε το μαγειρα... σουρχομαι τη τριτη

Σωστό ……απλώς μιλάμε για το σημαντικότερο και δυσκολότερο πρόβλημα που μπορείς να συναντήσεις .
Λοιπόν με τη σειρά παίζουν ρόλο :
Η κεφαλή αυτή καθ αυτή .
Η καλωδίωση του βραχίονα και αυτός ο ίδιος αν πχ είναι μεταλλικός άρα θωρακισμένος .
Πολύ βασικό τα καλώδια σύνδεσης.
Το ίδιο το PHONO που μπορεί να έχει κάποιο σχεδιαστικό πρόβλημα (απίθανο)
Το ταίριασμα της κεφαλής .
Πρέπει να δεις ποια είναι η εσωτερική αντίσταση της και να βάλεις μια αντίσταση φόρτου 10 -20 φορές μεγαλύτερη
Δοκίμασε και με χωρητικότητες από 100 – 470 pf
Άλλαζε θέση στο phono μέχρι να βρεις μια που να του αρέσει .
Κάνε ένα ευχέλαιο και βλέπουμε

Ένα ένα τα θυμάμαι .
Καμιά φορά βοηθαει μια μικρή χάντρα φεριτη στην οποία κάνουμε 2-3 στροφές το καλώδιο στην είσοδο του phono σαν RFC

thanks φιλε kontr
εκανα τα δύο τελευταια βηματα οπως τα αναφερεις, το phono δε καθοταν πουθενα και ο παπας μου μιλησε για κακα πνευματα

οπως σου ειπα βρηκαμε τον μαγειρα και τη τριτη θα παμε στο γιατρο.
εχω και αλλους προενισχυτες με phono, ευκολα με διαδοχικες αλλαγες αποκαλυπτεται ο ενοχος, απλά προχθες ηταν πολυ αργα και δεν ειχα ορεξη για περιπετειες.
το προβλημα μου απο οτι καταλαβαινω ειναι οτι ουτε ο γιατρος θα μπορει να βοηθήσει.

δεν ηξερα, τωρα το ψαχνω με τα πικαπ.
πιστευω αξιζει το κοπο να επενδυσεις σημερα στο βινυλιο απο τη στιγμη που τα cds πλέον γίνονται όλο και περισσότερο δουλειες του ποδαριου.

απο οτι εχω ακουσει μεχρι τωρα, που ακομα εχουμε μελλον στο στησιμο,
πραγματικά μου εχει κανει εντυπωση η ταχυτητα που εχει το βινυλιο σε σχεση με το cd, το ενα ειναι ροη και το αλλο πληροφορια
ειδικα οταν βαλαμε το diy Hemp να παιξει, που ειναι πιο γρηγορο απο το harberth, δε το πιστευαμε
αν μασταριστει και σωστα το συστημα θα βρω μπελα για πολυ καιρο

απο εβδομαδα βλεπουμε...