Πικαπ vs cd ερωτηση..

Απάντηση: Re: Πικαπ vs cd ερωτηση..

Ο ολοκληρομενος μου τυγχανει να μην εχει phono stage & γιαυτο
τον λογο χρησιμοποιω τον av.Ο ηχος μου δε, ειναι μια χαρα απλα
υπαρχει μεγαλη διαφορα στην ενταση απο το cd που εχω συνδεσει
απευθειας στον ολοκληρομενο.

Σωστά έχεις συνδέσει το πικαπ μέσω του AV ενισχυτού σου εφ όσον ο ολοκληρωμένος δεν έχει είσοδο phono.
Τώρα το γιατί παίζει χαμηλώτερα μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες:
1. Πόσα mVolts βγάζει η κεφαλή σου; Αν π.χ. είναι Denon κινητού πηνείου και βγάζει 1,6 mV και ο προενισχυτής έχει ευαισθησία 2,5mV προφανώς θα παίζει χαμηλώτερα, χωρίς αυτό να έχει ΚΑΜΜΙΑ άλλη επίπτωση στην ποιότητα του ήχου.
2. Τι αντίσταση εισόδου έχει ο προενισχυτής; Μερικοί είχαν 50kΩ. Αν η κεφαλή σου θέλει να "δει" αντίσταση 47kΩ αυτή είναι άλλη μία αιτία που παίζει πιο σιγά.
3. Και τέλος τι gain έχει ο προενισχυτής; Ακόμα και αν όλα τα παραπάνω είναι όπως πρέπει αν το gain του προενισχυτή είναι μικρό (για να συνεργάζεται με τον AV) τότε πάλι θα παίζει σιγά.

Αν αυτή είναι μια προσωρινή λύση και σκέφτεσαι τελικά να πάρεις έναν ξεχωριστό προενισχυτή φωνογραφικής κεφαλής για να τον συνδέσεις στον ολοκληρωμένο σου δες και τον Cambridge Audio Azur P-640
http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=29&Title=Summary
Mε μόλις 130 τιμή έχει τρελλάνει κόσμο. Ειδικά στην Αγγλία θεωρείται φονέας γιγάντων.

Σωστά έχεις συνδέσει το πικαπ μέσω του AV ενισχυτού σου εφ όσον ο ολοκληρωμένος δεν έχει είσοδο phono.
Τώρα το γιατί παίζει χαμηλώτερα μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες:
1. Πόσα mVolts βγάζει η κεφαλή σου; Αν π.χ. είναι Denon κινητού πηνείου και βγάζει 1,6 mV και ο προενισχυτής έχει ευαισθησία 2,5mV προφανώς θα παίζει χαμηλώτερα, χωρίς αυτό να έχει ΚΑΜΜΙΑ άλλη επίπτωση στην ποιότητα του ήχου.
2. Τι αντίσταση εισόδου έχει ο προενισχυτής; Μερικοί είχαν 50kΩ. Αν η κεφαλή σου θέλει να "δει" αντίσταση 47kΩ αυτή είναι άλλη μία αιτία που παίζει πιο σιγά.
3. Και τέλος τι gain έχει ο προενισχυτής; Ακόμα και αν όλα τα παραπάνω είναι όπως πρέπει αν το gain του προενισχυτή είναι μικρό (για να συνεργάζεται με τον AV) τότε πάλι θα παίζει σιγά.

Αν αυτή είναι μια προσωρινή λύση και σκέφτεσαι τελικά να πάρεις έναν ξεχωριστό προενισχυτή φωνογραφικής κεφαλής για να τον συνδέσεις στον ολοκληρωμένο σου δες και τον Cambridge Audio Azur P-640
http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=29&Title=Summary
Mε μόλις 130 τιμή έχει τρελλάνει κόσμο. Ειδικά στην Αγγλία θεωρείται φονέας γιγάντων.

Ευχαριστω πολυ για την συμβουλη μηπως εχεις & κανα πικαπ να
μου συστησεις,γιατι εγω εκτος απο mk2 (dj παλια)δεν γνωριζω πολλα
το μπατζετ μου ειναι γυρω στα 500Ε phono+πικαπ.

Αν μπορέσεις να βρεις μεταχειρισμένο systemdek πάρτο με κλειστά μάτια. Αλλιώς κοίταξε τα Goldring GR1 και GR2 καθώς και ένα της NAD (δε θυμάμαι το μοντέλο) που είναι βασισμένα στο Rega Planar 2 (ίσως και το Planar 2 να κινείται στην ίδια τιμή).

Αν μπορέσεις να βρεις μεταχειρισμένο systemdek πάρτο με κλειστά μάτια. Αλλιώς κοίταξε τα Goldring GR1 και GR2 καθώς και ένα της NAD (δε θυμάμαι το μοντέλο) που είναι βασισμένα στο Rega Planar 2 (ίσως και το Planar 2 να κινείται στην ίδια τιμή).

Ευχαριστω & παλι!

Καλημερα στους φιλους ,μια ερωτηση να κανω & εγω.
Ακουγοντας τον ιδιο δισκο στο πικαπ αλλα & το ιδιο cd στο player
(massive atack)παρατηρησα μεγαλη διαφορα στην ενταση το cd
παιζει στην 2πλασια ενταση απο το πικαπ χωρις να πειραξω το vol.
Ξερει καποιος να μου εξηγησει γιατι??& εαν διορθωνεται με καποιο
τροπο.Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Διορθώνεται εύκολα και φτηνά. Η ερώτησή σου όμως δείχνει ότι δεν έχεις πιάσει κολλητήρι ποτέ στα χέρια σου.

Αν έχω δίκιο, η γνώμη μου είναι να μην κάνεις τίποτα γιατί δεν είναι πρόβλημα ουσιαστικά.

Διορθώνεται εύκολα και φτηνά. Η ερώτησή σου όμως δείχνει ότι δεν έχεις πιάσει κολλητήρι ποτέ στα χέρια σου.

Αν έχω δίκιο, η γνώμη μου είναι να μην κάνεις τίποτα γιατί δεν είναι πρόβλημα ουσιαστικά.

οκ! αυτο ειναι σιγουρο δεν ασχολουμαι με κολλητηρια δεν εχω τον χρονο
εξαλλου για αυτα,στον περιορισμενο χρονο που διαθετω η δουλεια μου
ειναι η μουσικη & οι ταινιες ως επι τουτου θα προτιμησω την λυση του
να αγορασω ενα phono & ενα καλυτερο πικαπ για να τελειωσω εκει με
τα τεχνικης φυσεως θεματα για να ασχοληθω με την ουσια που για μενα
ειναι η τεχνη βεβαια (μουσικη).
Anyway ευχαριστω που ασχοληθηκες με το προβλημα.-bye-

Ευχαριστω πολυ για την συμβουλη μηπως εχεις & κανα πικαπ να
μου συστησεις,γιατι εγω εκτος απο mk2 (dj παλια)δεν γνωριζω πολλα
το μπατζετ μου ειναι γυρω στα 500Ε phono+πικαπ.

Εγώ θα σού σύστηνα το Goldring GR1 Είναι ένα καταπληκτικό πικαπ σε πολύ καλή τιμή, και επίσης έχει επάνω του και μία κεφαλή Goldring Electra η οποία μπορεί να μην είναι από τις ακριβές, αλλά παίζει παραπάνω από καλά, και ουσιαστικά σού την κάνουν δώρο μαζί με το πικάπ στην τιμή που προσφέρεται.

Εγώ θα σού σύστηνα το Goldring GR1 Είναι ένα καταπληκτικό πικαπ σε πολύ καλή τιμή, και επίσης έχει επάνω του και μία κεφαλή Goldring Electra η οποία μπορεί να μην είναι από τις ακριβές, αλλά παίζει παραπάνω από καλά, και ουσιαστικά σού την κάνουν δώρο μαζί με το πικάπ στην τιμή που προσφέρεται.

Ποσο κανει αυτο φιλε γιατι γιαυτο ενδιαφερομαι μαλλον????

Re: Απάντηση: Re: Πικαπ vs cd ερωτηση..

Δηλαδη???????

H project σ'αυτή την κατηγορία τιμής (~300 ευρώ) έχει το Debut το οποίο κατά την γνώμη μου δεν συγκρίνεται επ'ουδενί με το Goldring GR1. To Goldring είναι τζάμπα γι'αυτό που παίρνεις. Μόνο ο βραχίονας που έχει (Rega RB250) κάνει 250 ευρώ. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πικαπ vs cd ερωτηση..

H project σ'αυτή την κατηγορία τιμής (~300 ευρώ) έχει το Debut το οποίο κατά την γνώμη μου δεν συγκρίνεται επ'ουδενί με το Goldring GR1. To Goldring είναι τζάμπα γι'αυτό που παίρνεις. Μόνο ο βραχίονας που έχει (Rega RB250) κάνει 250 ευρώ. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Ευχαριστω παιδια με καλυψατε πληρως,πειτε μου & που το βρισκω
(Goldring GR1) & ειμαι οκ!

Αν τελικά καταλήξεις στο GR1 περιμένουμε εντυπώσεις.
Πάντως το Goldring ήταν και η πρόταση του Hi-Fi World στο τέυχος Feb-2007 αν θέλετε να φτιάξετε ένα καλό σύστημα χωρίς να ξεφύγει η τιμή στον Θεό...

Αν τελικά καταλήξεις στο GR1 περιμένουμε εντυπώσεις.
Πάντως το Goldring ήταν και η πρόταση του Hi-Fi World στο τέυχος Feb-2007 αν θέλετε να φτιάξετε ένα καλό σύστημα χωρίς να ξεφύγει η τιμή στον Θεό...

Θα το εξετασω παιδια το θεμα οσον αφορα το GR1 & θα ενημερωσω αλλα
διαβαζοντας τον ηχο διαπιστωνω οτι δεινουν καλυτερη βαθμολογια στο
denon dp-300f 3.7 που εχει & phono stage (300e το συνολο) ενω
στο GR1 δεινουν 2,2 anyway οπως & νανε θα τα δω & τα λεμε παλι.

Re: Απάντηση: Πικαπ vs cd ερωτηση..

Θα το εξετασω παιδια το θεμα οσον αφορα το GR1 & θα ενημερωσω αλλα
διαβαζοντας τον ηχο διαπιστωνω οτι δεινουν καλυτερη βαθμολογια στο
denon dp-300f 3.7 που εχει & phono stage (300e το συνολο) ενω
στο GR1 δεινουν 2,2 anyway οπως & νανε θα τα δω & τα λεμε παλι.

Παίζει μεγάλο ρόλο ΠΟΙΟΣ έκανε τη δοκιμή..Υπάρχουν κάποιοι (ονόματα δεν λέμε) που δίνουν σε όλα εξαιρετική βαθμολογία.
Αν θες την γνώμη μου δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο.

Πικαπ με phono stage τι περιμένεις να είναι; Καταλαβαίνεις πού απευθείνεται...
Εδώ τα σοβαρά πικάπ είναι 100% χειροκίνητα, ούτε καν ημιαυτόματα... Και συζητάμε και για phono stage;

Πικαπ με phono stage τι περιμένεις να είναι; Καταλαβαίνεις πού απευθείνεται...
Εδώ τα σοβαρά πικάπ είναι 100% χειροκίνητα, ούτε καν ημιαυτόματα... Και συζητάμε και για phono stage;

Σωστο & αυτο που γραφεις εξαλλου μας συνηθισαν πια στον ηχο
στις μουφες κρητικες ειδα & στο τελευταιο τευχος τα συγκριτικα
για τους λαμπατους & φρικαρα, επειδη τυγχανει να τους εχω ακουσει
σχεδον ολους μουφες βαθμολογιες.....