Πικάπ Υamaha

vagmak

Established Member
19 August 2009
262
Καλησπέρα, εχω ένα θέμα με το πικάπ μου.
Αυτό που παρατηρώ ειναι ότι στην αναπαραγωγή δεν ακούγονται μικροδυναμικές, δλδ στα μεσοχμηλά αποδίδει τελείως φλάτ, σαν τα μπάσα να μην έχουν συχνότητες. Ένα αποτέλεσμα άχρωμο κ μονοδιάστατο.
Η κεφαλή που φοράει ειναι η Audio-Technica VM95EN (πιστεύω είναι σε καλή κατάσταση). Σκέφτομαι μήπως ειναι θέμα κεφαλής ή κάτι άλλο. Χρησιμοποιώ εξωτερικό phono ifi audio zen
Για κάποιον που ισος σκέφτεται εαν εχουν θέμα τα ηχεία το cdp παίζει φυσιολογικά.

ευχαριστώ

Μήπως έχει κάτι αλλάξει στις ρυθμίσεις; Π.χ το βάρος ανάγνωσης; Δες λίγο αν έχει μετακινηθεί, στο ξεσκόνισμα ας πούμε;
Το έχω ελέγξει, είναι όλα στην θέση τους. Δοκίμασα και ποιό ποιοτικά καλώδια interconnect σύνδεσης πικάπ κ εξωτερικού phono, μήπως και υπάρξει κάποια διαφορά. Αρχίζω να πιστεύω οτι το πικάπ δεν μπορεί. Μου κάνει εντύπωση, γιατί παίζει σαν τενεκές :oops:

Το έχω ελέγξει, είναι όλα στην θέση τους. Δοκίμασα και ποιό ποιοτικά καλώδια interconnect σύνδεσης πικάπ κ εξωτερικού phono, μήπως και υπάρξει κάποια διαφορά. Αρχίζω να πιστεύω οτι το πικάπ δεν μπορεί. Μου κάνει εντύπωση, γιατί παίζει σαν τενεκές :oops:
Θες να πεις ότι είναι καινούριο και δεν παίζει όπως το περίμενες; Γιατί αυτό που κατάλαβα ήταν ότι το έχεις καιρό και προηγουμένως έπαιζε καλύτερα. Τότε αλλάζει το πράγμα.

Ναι σωστά δεν το διευκρίνησα. Είναι καινούργιο.
Κάποια άλλα πικάπ που είχα στο πρόσφατο παρελθόν μεταχειρισμένα έπαιζαν αξιοπρεπώς (πικάπ 20ετίας, με θέματα γείωσης όμως) και πίστεψα σε εφάμηλη ή και λίγο καλύτερη απόδοση απο ενα καινούργιο πικάπ....αλλά όχι έτσι.

με όλους τους δίσκους παίζει έτσι ;;

με όλους τους δίσκους παίζει έτσι ;;
Ναι θα έλεγα με όλους....εκτός απο μια - δυο εξαιρέσεις για να είμαι επιεικής. Που και πάλι δεν είναι το ζητούμενο

Οπότε;
Αν δεν έχει υπάρξει κάποιο ατύχημα ή μεγάλη φθορά στο μεταξύ στη βελόνα σου, ή κάποιο πρόβλημα στο phono stage...
Πιστεύεις οτι το πικάπ σαν πικάπ δεν δικαιολογεί τέτοια απόδοση? και να εστιάσω στην βελόνα και στο phono? γτ εαν αποκλείσω το θέμα πικάπ αυτό ειναι κάτι θετικό

Πιστεύεις οτι το πικάπ σαν πικάπ δεν δικαιολογεί τέτοια απόδοση? και να εστιάσω στην βελόνα και στο phono? γτ εαν αποκλείσω το θέμα πικάπ αυτό ειναι κάτι θετικό
Δεν θα διακινδυνεύσω υποθετικές εκτιμήσεις για το πικάπ, αλλά σίγουρα μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως η ίδια κεφαλή σε κατάσταση καινούργιας, στο δικό μου σύστημα, δοκιμασμένη πάνω σε τρία διαφορετικά πικάπ που έχω στην κατοχή μου, κάθε άλλο απο την εικόνα που περιγράφεις, παρουσιάζει.

• Like
Reactions: vagmak and vlad66
η VM95EN έπαιζε σε πλαστικούρα CEC του '90 σε σπίτι φίλου και γάζωνε !!

από τις αγαπημένες μου κεφαλές, δίνει "άρωμα hiend" σε τιμή χώμα...
φυσικά λόγω nude ακίδας

• Like
Reactions: vagmak
Δεν θα διακινδυνεύσω υποθετικές εκτιμήσεις για το πικάπ, αλλά σίγουρα μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως η ίδια κεφαλή σε κατάσταση καινούργιας, στο δικό μου σύστημα, δοκιμασμένη πάνω σε τρία διαφορετικά πικάπ που έχω στην κατοχή μου, κάθε άλλο απο την εικόνα που περιγράφεις, παρουσιάζει.
κατανοητό....προσπαθώ να βγάλω κάποια άκρη έστω και σε ένα υποθετικό σενάριο.

Φανταζομαι θα πειραματιστηκες με τα gain του ifi ?
Σιγουρεψου οτι η βελονα ειναι καθαρη.
Αν μπορεις δοκιμασε καποιο αλλο phono οπως λεει ο Γιωργος Κουν. , ακομη και το ενσωματωμενο του πικαπ σε μια εισοδο Line του ενισχυτη.
Το ιδιο το πικαπ ειναι μαλλον απιθανο να φταιει, εκτος κι αν εχει πολυ σφικτα ρουλεμαν ο βραχιονας , κατι που μπορεις ευκολα να ελεγξεις. Μηδενησε το βαρος αναγνωσης και antiskating και δες αν ο βραχιονας κινειται ελευθερα πανω/κατω και δεξια/αριστερα. Αυτο κανε το με το προστατευτικο της βελονας πανω , για ασφαλεια.
Επισης κοιταξε αν τα καλωδιακια που πανε απο την κεφαλη στο κελυφος του βραχιονα, ειναι σωστα τοποθετημενα στα χρωματα που πρεπει.

Με τη βελονα στο δισκο, δες μηπως ο ανυψωτηρας του βραχιονα ακουμπα το κατω μερος του σωληνα του βραχιονα και δεν τον αφηνει να κατεβει εντελως και η βελονα δεν καθεται καλα στο αυλακι του δισκου.

Last edited: